Call nowWhatsapp

Res-V Adalah Vivix Dalam Bentuk Liquigel, 30x Lebih Berkesan

Vivix Res-V Shaklee

Rasanya hampir 2 tahun Shaklee Malaysia maklumkan Vivix dalam bentuk gel akan memasuki pasaran Malaysia.

We all selaku pengedar memang sukalah kan, sebab bila dalam bentuk liquigel, lebih mudahla nak dibawa ke mana-mana terutama travel.

Satu lagi bagi saya mudah sebab mungkin tak perlulah simpan dalam peti sejuk. Cara ni mudah bagi mak ayah kita yang kadang lupa nak makan sebab simpan dalam peti.

Dan bagi tahun 2020, insyaAllah Vivix dalam bentuk liquigel akan memasuki pasaran Malaysia. Saya rasa khabarnya dalam bulan Februari 2020 insyaAllah.

Kalau anda ingin jadi antara orang pertama yang mendapatkan Vivix dalam bentuk liquigel, bolehlah isikan form di bawah supaya saya boleh wasap anda segera bila ianya telah berada di pasaran Malaysia:

https://forms.gle/DHZmE3ThGJXrktzF6

Res-V adalah Vivix dalam bentuk Liquigel!

Jangan keliru ya.

Vivix adalah dalam bentuk cecair

Res-V pula adalah bahan yang sama dalam Vivix, tetapi dibuat dalam bentuk liquigel.

2 produk berbeza, tapi sama, cuma yang Res-V tu 30x lebih berkuasa berbanding Vivix. Kenapa dan bagaimana? Saya explain seperti dibawah.

Res-V adalah versi Vivix dalam liquigel
Res-V adalah versi Vivix dalam liquigel. Yang 2 biji bawah tu

Res-V Membantu Melambatkan Penuaan Di Tahap Selular

Para saintis percaya bahawa kerosakan DNA selular setiap hari mungkin merupakan faktor utama dalam pelbagai jenis masalah yang berkaitan dengan usia biasa.

Disokong oleh enam paten, Res-V mengandungi proprietary, semua campuran semulajadi dari spektrum polifenol yang luas berdasarkan anggur muscadine yang kaya dengan kepekatan asid ellagic dan ellagitannins yang lebih baik berbanding anggur lain yang, apabila digabungkan dengan polifenol lain, menghasilkan kuasa antioksidan yang besar.

Khasiat utama Res-V:

  • Melindungi dan membaiki DNA
  • Melindungi mata dan menyokong kesihatan mata
  • Tuntas tindak balas keradangan orang yang sihat kepada makanan yang tidak sihat
  • Impak secara positif pengeluaran tenaga selular

Rujukan:

1Fisher, L., T. Ianiro, F. Lau, H. Wang and B. Daggy: Synergistic effects of phenolic mixtures in human cell models of aging. Experimental Biology 2015, Boston, Massachusetts, March 28-April 1, 2015. FASEB Journal 29:608.36, 2015.

2Jang YP, Zhou J, Nakanishi K, Sparrow JR. Anthocyanins protect against A2E photooxidation and membrane permeabilization in retinal pigment epithelial cells. Photochem Photobiol. 2005 May-Jun;81(3):529-36.

3Ghanim, H. et al. A resveratrol and polyphenol preparation suppresses oxidative and inflammatory stress response to a high-fat, high-carbohydrate meal. J Clin Endocrinol Metab 96(5):1409-1414, 2011

4Harley, CB et. al. (2014) Cross-Sectional Analysis of Telomere Length in People 33-80 years of Age: Effects of Dietary Supplementation.  55th Annual Conference, JACN, Vol. 33 (5) p. 414.

Fakta Menarik Tentang Res-V

Disokong oleh enam paten, Res-V sama seperti Vivix merupakan terobosan saintifik yang direka untuk membantu melindungi dan membaiki DNA di peringkat selular.

Bahan utama dalam Res-V telah ditunjukkan dalam kajian makmal untuk mengaktifkan pertahanan selular, meneutralkan radikal bebas, dan melambatkan perkembangan protein AGE yang boleh mengumpul dan membawa kepada penuaan sel.

Res-V mengandungi gabungan semulajadi spektrum polifenol yang luas, dengan ramuan utama yang direka untuk membantu melindungi dan membaiki DNA selular untuk Mengurangkan Penuaan pada Tahap Selular.

  • Melindungi mata dan menyokong kesihatan mata.
  • Bantu sel-sel anda membaiki dan melindungi daripada kerosakan selular harian.
Ramuan dalam Vivix dan Res-V dapat membantu melambatkan penuaan di peringkat selular
Ramuan dalam Vivix dan Res-V dapat membantu melambatkan penuaan di peringkat selular

1. Kajian Makmal dan Kajian Klinikal

Kajian makmal menunjukkan bahawa ramuan utama Vivix dan Res-V:

Dalam kajian klinikal, bahan-bahan utama ditunjukkan untuk menimbulkan tindak balas keradangan orang yang sihat kepada makanan yang tidak sihat, yang boleh menyebabkan penuaan selular.

Satu penanda kesihatan keseluruhan adalah panjang telomere. Telomeres adalah penutupan perlindungan yang melindungi kromosom dalam sel. Seperti apabila kita semakin berumur, telomer tumbuh lebih pendek, dan pemendekan yang melampau dikaitkan dengan risiko kesihatan yang lebih tinggi.

Ini bermakna, melambatkan pemendakan telomere dapat menyokong kehidupan yang lebih lama dan sihat.

Dalam satu kajian yang dilakukan, pengguna suplemen Shaklee mempunyai kadar telomere yang berkaitan dengan usia 40% lebih rendah.

Seorang pengguna suplemen Shaklee yang berusia 80 tahun mempunyai panjang telomere yang sama sebagai pengguna bukan-suplemen berusia 41 tahun berdasarkan pada permulaan kajian klinikal.

Berkenaan kajian telomere boleh baca dalam link berikut:

Vivix dan Res-V membantu memperbaiki sel dan telomere
Vivix dan Res-V membantu memperbaiki sel dan telomere

2. Ramuan Hebat Vivix dan Res-V

Apa yang menyebabkan Vivix dan Res-V sangat hebat? Ianya adalah disebabkan oleh anggur Muscadine yang merupakan salah satu buah-buahan yang paling hebat, yang paling kuat.

Anggur Muscadine mempunyai kepekatan yang lebih tinggi dari polifenol asid ellagic dan ellagitannins daripada anggur lain. Melalui proses pengekstrakan yang dipatenkan, spektrum penuh polifenol yang bermanfaat dalam anggur muscadine adalah tertumpu dan dipelihara. Digabungkan dengan resveratrol, polifenol ini menghasilkan kuasa antioksidan yang besar.

Untuk memastikan penggunaan mesra anggur yang mesra, Shaklee telah membangunkan perkongsian jangka panjang dengan ladang kebun milik keluarga, yang komited kepada standard tertinggi pertanian hijau dan lestari.

Untuk maklumat lanjut berkenaan anggur Muscadine, boleh baca dalam link berikut:

Namun bukan sahaja Res-V menggunakan anggur muscadine, Shaklee turut menggunakan ramuan yang terbaik seperti berikut:

a. Japanese Knotweed

Bahan pertama dipilih untuk dimasukkan ke dalam Vivix dan Res-V adalah sebatian yang dipanggil resveratrol. Komponen dapat membantu menurunkan kejadian penyakit kardiovaskular.

Resveratrol biasanya terdapat pada anggur yang digunakan untuk membuat wain merah, tetapi tidak semua anggur mengandungi peratusan resveratrol yang sama.

Untuk mengelakkan kepelbagaian potensi, Shaklee menggunakan sumber semula jadi resveratrol yang berbeza sekurang-kurangnya 98% tulen: ia berasal dari tumbuhan yang disebut knotweed Jepun, yang mempunyai nama Latin Polygonum cuspidatum.

Resveratrol dari knotweed Jepun adalah sangat disokong dengan baik dan potensinya tidak tertandingi. Dos harian satu sudu teh (5 mL) Vivix menyampaikan 100 mg resveratrol, yang mana jumlah ini anda tidak akan dapat daripada pemakanan anda.

Manfaat POLYGANUM CUSPIDATUM dalam VIVIX
Manfaat POLYGANUM CUSPIDATUM dalam VIVIX

b. English Elderberry

Ekstrak daripada buah elderberry Eropah (Sambucus nigra) mengandungi antosianin yang tinggi.

Anthocyanins, serta flavonoid lain dalam elderberries, memiliki sifat antioksidan, dan percaya bahawa penggunaan mereka boleh menyumbang kepada pencegahan beberapa penyakit degeneratif. Ekstrak dari buah elderberry telah digunakan dalam pelbagai kajian klinikal.

Buah elderberry berkhasiat untuk masalah penyakit berjangkit
Buah elderberry berkhasiat untuk masalah penyakit berjangkit

c. Lobak Ungu

Bahan tumbuhan akhir yang membekalkan antioksidan kepada Vivix dan Res-V adalah lobak ungu (Daucus carota sativa). Sayur-sayuran ini adalah ungu di luar tetapi oren di dalamnya, dan mendapatkan pigmen mereka bukan dari beta-karoten seperti lobak oren biasa tetapi dari kelas yang sama sebatian yang terdapat di elderberries Eropah: anthocyanin, yang antioksidan kuat. Lobak ungu juga mengandungi alpha- dan beta-karoten, dua karotenoid yang mempunyai sifat antioksidan yang terkenal.

Lobak Ungu Dijadikan Salah Satu Ramuan Res-V
Lobak Ungu Dijadikan Salah Satu Ramuan Res-V

3. Vivix dan Res-V Menyokong Pengeluaran Tenaga Selular

Bahan utama dalam Vivix dapat membantu menyokong pengeluaran tenaga selular.

Mitokondria adalah komponen dalam sel yang menjana tenaga. Apabila kita menua, sel-sel pun akan berumur, mitokondria merosot dalam bilangan dan / atau kecekapan.

Kajian makmal menunjukkan bahawa ramuan utama Vivix meningkatkan massa mitokondria dan pengeluaran tenaga selular. Bab mitokondria boleh baca dalam tulisan saya berikut:

Res-V 30x Lebih Hebat Berbanding Vivix

Ini faktanya juga ya. Walaupun sama je Vivix tu dengan Res-V, sebenarnya Res-V adalah 30x lebih powerful berbanding Vivix. Sebab apa:

  • Saintis menambahkan ramuan baru di dalam Res-V sejajar dengan penemuan sains terbaru.
  • Penambahan polifenol. Dalam Vivix ada 15 jenis polifenol, Res-V pula mengandungi lebih daripada itu.

Betullah tu kan, bila ada produk baru, kita tambah baik berbanding produk lama. Jadi tentulah produk baru lebih baik, sebabnya dengan kajian terkini dan feedback pengguna juga.

Spektrum polifenol untuk Res-V telah berubah berbanding Vivix, dan jumlah polifenol bagi setiap hidangan juga telah dipertingkatkan. Dalam kajian makmal, formula Res-V yang baru ini terbukti 30% lebih berkuasa untuk menghalang pembentukan protein AGE berbanding dengan formula sebelumnya.

Perbezaan potensi seperti yang dikesan oleh ujian AGE adalah semata-mata kerana perubahan dalam spektrum polifenol, kerana perbandingan dibuat pada penghantaran polifenol yang sama. Buktinya ada dalam ujian.

Jadi siapa yang beli Res-V yang akan dipasarkan pada Februari 2020 nanti, memang bertuahlah. InsyaAllah doa banyak-banyak ianya dapat membantu meningkatkan kesihatan kita,

Saya memang fokus share tentang Vivix, jadi memang banyaklah artikel berkaitan Vivix dalam blog saya. Memandangkan Res-V ni sangat hebat, insyaAllah manfaatnya pun memang lebih banyak berbanding Vivix.

Namun anda boleh baca artikel saya sebelum ni berkaitan Vivix Shaklee:

Maklumat tentang polifenol (ramuan aktif dalam Vivix dan Res-V) pula boleh didapati dalam tulisan berikut:

Testimoni Vivix Shaklee Membantu Perbaiki Masalah Kesihatan

Sudah 11 tahun Vivix di pasaran negara kita, selama itu sudah terlalu ramai yang mendapat manfaat daripada pengambilan Vivix Shaklee. Dibawah saya bawakan sebahagiannya:

1. Vivix dan #JomDetoxJutawan Bantu Kuruskan Badan

Sebenarnya saya pun sangkut bab prediabetes. Bila saya buat test HBA1C, ia dapat reading 6.3 tak silap saya. Jadi doktor kata pre-diabetes. Sebab itu saya agak slow kuruskan badan.

Tapi slow pun alhamdulillah dalam masa 8 bulan berjaya juga lost 23kg.

Untuk tahun 2020, saya rancang nak turun lagi 10kg insyaAllah bersama kurangkan 20% body fat percentage. Mudah-mudahan Allah permudahkan.

Selain daripada menyebabkan anda mempunyai lemak badan yang berlebihan, makan terlalu banyak dapat meningkatkan risiko anda terhadap keadaan kronik, seperti obesiti, penyakit jantung dan diabetes.

Jika anda ingin mengurangkan gula tambahan dalam diet anda untuk mengelakkan kenaikan berat badan dan meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan, cuba ikuti program Jom Detox Jutawan yang saya kendalikan.

Dengan adanya Res-V yang lebih 30x berkuasa ni, sudah tentu saya akan gunakannya sebagai sebahagian daripada suplemen harian saya.

Di program detox Shaklee kita tidaklah fokus sepenuhnya kepada suplemen, tapi ianya program yang lebih daripada itu dan paling penting kita bantu anda adapt kepada new lifestyle.

Anda boleh rujuk kepada link berikut untuk maklumat program:

Saya berjaya turunkan 23kg dalam masa 9 bulan. Program detox Shaklee memang terbaik
Saya berjaya turunkan 23kg dalam masa 9 bulan. Program detox Shaklee memang terbaik

2. Membantu Perbaiki Masalah Kulit dan Jadi Awet Muda

Ada ramai orang mengalami masalah kulit seperti kulit kusam, kulit berjerawat, atau masalah seperti ekzema dan psoriasis. Alhamdulillah kondisi begini pun ramai yang dapat pulih dengan pengambilan Vivix Shaklee. Kalau guna Res-V ni lebih baiklah, insyaAllah.

testimoni kulit jerawat
Pengambilan Vivix dapat membantu rawatan kulit jerawat
Testimoni Vivix awet muda kulit cantik berseri
Testimoni Vivix awet muda kulit cantik berseri
Kulit Jeragat dapat ditangani dengan Vivix
Kulit Jeragat dapat ditangani dengan Vivix

Boleh baca link berikut untuk keterangan lanjut:

3. Vivix Shaklee bantu umur panjang dan sihat

Ada info yang saya update tahun lalu daripada hasil lawatan Shaklee Malaysia ke USA. Ramai sangat orang veteran di sana yang berumur lanjut, tetapi masih sihat dan gagah walaupun di usia senja.

Semua kita berniat nak sihat diusia tua kan? Termasuklah saya. InsyaAllah usaha saya hari ini pun adalah untuk menikmati ketenangan di usia tua, tenang dari segi nak sihat, nak kuat, nak bersemangat, dan nak beribadah dengan sempurna di usia tua.

Kebanyakan orang tua di negara kita, masuk je umur 40an mulalah dapat macam-macam penyakit. Malahan ada yang belum masuk umur 40an pun sudah didiagnos dengan macam-macam penyakit.

Mari kita elakkan. Ambil Res-V atau Vivix, dan jom sertai saya di #JomDetoxJutawan.

living proof shaklee #6
Lebih 50 tahun pengguna Shaklee, sihat nenek ni dan masih kelihatan cantik. Tanpa penyakit kronik
living proof shaklee #7
Doktor dan saintis pun amalkan Vivix dan Res-V tau, anda bila lagi?
Shaklee Living Proof Malaysia #3
Master Liaw 30 tahun dalam Shaklee Malaysia, upline kepada Master di Taiwan yang asalnya dari orang susah
Terhutang budi dengan Shaklee, sebab anaknya sihat hasil pengambilan Shaklee

4. Vivix bantu sihatkan diri daripada penyakit kronik

Banyak dah saya kongsikan hasil pengambilan mereka yang alami macam-macam masalah kesihatan dan mereka jadi lebih baik selepas ambil Vivix. Antaranya:

a. Vivix dan Sopak

Perubahan ketara selepas mengambil Vivix untuk masalah sopak
Perubahan ketara selepas mengambil Vivix untuk masalah sopak

Keterangan lanjut boleh baca dalam link berikut:

b. Vivix dan Kesihatan Jantung

Testimoni sakit jantung Vivix
Puan Z ni happy sangat bila sakit dada dan kolesterol beliau semakin baik. Bertahun-tahun alami masalah tu, ambil Vivix, alhamdulillah settle masalah beliau

Lain-lain keterangan lanjut dalam pautan berikut:

Nota: Vivix dan Res-V adalah suplemen. Kesan ke atas individu adalah berbeza. Sila merujuk kepada doktor anda berkaitan untuk diagnosis dan rawatan susulan.

c. Vivix dan Diabetes

Resveratrol membantu mempercepatkan pemulihan luka diabetes melalui kajian yang dijalankan pada 2014
Vivix membantu mempercepatkan pemulihan luka diabetes
kajian klinikal vivix diabetes
kajian klinikal penggunaan resveratrol ke atas pesakit diabetes

Keterangan lanjut boleh baca dalam link berikut:

Nota: Vivix dan Res-V adalah suplemen. Kesan ke atas individu adalah berbeza. Sila merujuk kepada doktor anda berkaitan untuk diagnosis dan rawatan susulan.

d. Vivix dan Luka Pembedahan

Testimoni Vivix selepas czer
Testimoni Vivix selepas czer

Keterangan lanjut boleh baca dalam maklumat berikut:

e. Vivix dan Masalah Buah Pinggang

testimoni vivix buah pinggang
Selepas 2 minggu amalkan Vivix tahap buah pinggang kembali normal

Keterangan lanjut boleh baca dalam link berikut:

Nota: Vivix dan Res-V adalah suplemen. Kesan ke atas individu adalah berbeza. Sila merujuk kepada doktor anda berkaitan untuk diagnosis dan rawatan susulan.

Bottom Line

Itulah antara yang saya boleh kongsikan. Kalau ikutkan banyak lagi testimoni, kalau saya listkan semua, nanti tak larat baca pula. Hihi

Jadi sempena ada produk baru Vivix yang dinamakan sebagai Res-V ni, apakata anda cuba juga? Kan lebih berkuasa 30x kan, memang insyaAllah lebih power.

Kalau ambil Res-V sekali dengan join program #JomDetoxJutawan, lagi best dan power. Sebab dalam program Detox Shaklee, kami ajar anda perkara selain makan suplemen.

Anda Berminat? Dapatkan Vivix atau Res-V Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetoxJutawan, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Beli Res-V?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Beli Res-V Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

25 thoughts on “Res-V Adalah Vivix Dalam Bentuk Liquigel, 30x Lebih Berkesan

  1. Red Linda says:

    Supplement mmg bagus utk badan.lebih2 lagi dgn gaya hidup kurang sihat boleh efek pada badan. In Sha Allah dgn supplement boleh top up atau baiki apa yg patut..

    Baguslah dh ada yg travel friendly.mudah utk dibawa dan xde lah miss rutin makan supplement..

  2. Fas says:

    Ini pertama kali dengar mengenai produk ini. Bagus lah untuk mereka yang sedang mencari produk untuk masalah yang dihadapi… testimoninya pun nampak menyakinkan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge