Call nowWhatsapp

Category Archives: Vivix

Polifenol untuk Kesan Pencegahan Kanser, dan Kemo-protective

ResV Vivix Shaklee

Semalam my dear friend meninggal dunia, sebagai korban kanser. Senior saya meninggal early this year, juga sebagai korban kanser. Saya doakan almarhum sahabat saya ini dikurniakan kebahagiaan disisiNya. Namun apa yang saya nak share bukan kisah beliau. Sebaliknya saya sangat sangat tertarik untuk share kebaikan POLIFENOL (ejaan melayu) kepada tubuh badan manusia. Prof Muhaya ada […]

Vivix Produk Tulen, Tidak Beku Walaupun Simpan Dalam Freezer

Vivix Res-V Shaklee

Setakat ni takde suplemen sama macam Vivix ni, at least as of now lah. Dulu-dulu saya simpan dalam peti macam yang dicadangkan. Kemudiannya saya diberitahu Vivix takkan beku walaupun simpan dalam freezer. Maka saya cubalah sendiri.Dan ya, Vivix memang tak beku pun simpan dalam freezer. Malah ada st ok Vivix saya, simpan dalam freezer 6 […]

Rahsia Awet Muda, Kulit Cantik Dengan Polifenol

Testimoni Vivix awet muda kulit cantik berseri

Sebelum ini saya pernah berkongsi tentang tips kulit sihat, kulit cantik, awet muda dengan polifenol. Anda boleh merujuk kepada tulisan berikut: Polifenol dapat membantu kulit sihat dan cantik dari cara: Membantu melicinkan kulit Melindungi daripada kerosakan akibat sinar UV dan radikal bebas yang menyebabkan penuaan kulit Meningkatkan pengeluaran collagen, dan menjadikan kulit tegang dan berseri […]

4 Faedah Kesihatan Polifenol yang Menakjubkan

Dalam dekad yang lalu, terdapat banyak minat terhadap potensi manfaat kesihatan polifenol, sejenis tanaman makanan kaya dengan antioksidan. Sehingga kini, terdapat lebih daripada 4,000 kajian mengenai faedah polifenol yang menunjukkan faedahnya untuk melindungi tubuh anda. 4 Faedah Kesihatan Polifenol yang Menakjubkan 1. Cleanse dan Detoks Kajian menunjukkan bahawa polifenol dapat meningkatkan fungsi hati yang normal. […]

14 Soalan Lazim Tentang Vivix Shaklee

soalan lazim vivix

Banyak saya bagi info tentang Vivix Shaklee dalam artikel terdahulu. Dalam post ini saya ringkaskan 14 soalan lazim tentang Vivix Shaklee. 14 Soalan Lazim Tentang Vivix Shaklee 1. Apakah Vivix® Jawapan : Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani Anggur Muscadine, Ekstrak Eldeberi Eropah, Ekstrak Knotweed Jepun dan Ekstrak Lobak Ungu. 2. Apakah yang membuatkan Vivix® berbeza […]

Makanan Kaya Dengan Polifenol Yang Patut Anda Cuba

Elderberry vivix shaklee

Kebelakangan ni memang popular kan makanan tinggi polifenol. Ramai yang dah cakna bab polifenol ni, malah doktor-doktor tempatan pun dah mula berikan perhatian kepada manfaat polifenol. Apa itu polifenol? Polifenol adalah mikronutrien yang kita dapat melalui makanan berasaskan tumbuhan tertentu. Mereka penuh dengan antioksidan dan potensi manfaat kesihatan. Diperkirakan bahawa polifenol dapat memperbaiki atau membantu […]

Vivix Bantu Pulihkan Batuk, Demam Selesema

vivix batuk

Ubat-ubatan herba memang biasa digunakan. Mana-mana negara pun ada. Contohnya ada kalangan rakyat negara kita yang amalkan minum teh halia kalau rasa kembung perut, kalau rasa nak demam, cepat-cepat jerlum dengan air daun bunga raya dan banyak lagi petua tradisi. Sama juga dengan buah Elderberi Eropah, ia digunakan secara tradisional untuk meningkatkan sistem imun dan […]

British Elderberry Bersifat Anti Virus dan Tingkatkan Imun Badan

Elderberry vivix shaklee

British Elderberry (atau nama saintifiknya Sambucus nigra), dianggap bermanfaat untuk pencegahan dan rawatan jangkitan influenza dan jangkitan virus yang menyerang pernafasan, memberikan kesan anti-virus. British Elderberry adalah tumbuh-tumbuhan semulajadi Amerika Utara yang tumbuh cepat dan boleh mencapai sehingga 12 kaki dengan bunga dan berry yang sama dengan S. nigra. Ekstrak elderberry juga digunakan untuk merawat […]

Polifenol Membantu Meningkatkan Kesihatan, Umur Panjang

kajian telomere shaklee

Penyelidikan baru mengenai polifenol menunjukkan ia dapat membantu mikroorganisma dalam sistem pencernaan anda, dan boleh memanjangkan jangka hayat anda juga. Bagaimana anda boleh mendapatkan lebih banyak antioksidan ini ke dalam diet anda? Antioksidan adalah sebatian yang membuat beberapa makanan kegemaran kita baik untuk kita umpamanya coklat gelap dan kopi (tapi makanlah tanpa gula). Polyphenols, adalah […]

Vivix vs ResV Yang Mana Pilihan Anda?

Yang mana satu jadi pilihan Vivix atau ResV

InsyaAllah bulan 3 nanti kita akan dapat lihat 1 produk baru Shaklee iaitu ResV. ResV sama sahaja fungsinya dengan Vivix dengan khasiat polifenol. Jadi kalau sama fungsinya, yang mana satu patut menjadi pilihan kita? Perbezaan Vivix dan ResV Sebelum kita boleh tentukan yang mana satu jadi pilihan kita, lebih baik kita lihat apakah perbezaan kedua-duanya. […]