Call nowWhatsapp

Category Archives: Vivix

4 Faedah Kesihatan Polifenol yang Menakjubkan

Dalam dekad yang lalu, terdapat banyak minat terhadap potensi manfaat kesihatan polifenol, sejenis tanaman makanan kaya dengan antioksidan. Sehingga kini, terdapat lebih daripada 4,000 kajian mengenai faedah polifenol yang menunjukkan faedahnya untuk melindungi tubuh anda. 4 Faedah Kesihatan Polifenol yang Menakjubkan 1. Cleanse dan Detoks Kajian menunjukkan bahawa polifenol dapat meningkatkan fungsi hati yang normal. […]

14 Soalan Lazim Tentang Vivix Shaklee

soalan lazim vivix

Banyak saya bagi info tentang Vivix Shaklee dalam artikel terdahulu. Dalam post ini saya ringkaskan 14 soalan lazim tentang Vivix Shaklee. 14 Soalan Lazim Tentang Vivix Shaklee 1. Apakah Vivix® Jawapan : Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani Anggur Muscadine, Ekstrak Eldeberi Eropah, Ekstrak Knotweed Jepun dan Ekstrak Lobak Ungu. 2. Apakah yang membuatkan Vivix® berbeza […]

Makanan Kaya Dengan Polifenol Yang Patut Anda Cuba

Elderberry vivix shaklee

Kebelakangan ni memang popular kan makanan tinggi polifenol. Ramai yang dah cakna bab polifenol ni, malah doktor-doktor tempatan pun dah mula berikan perhatian kepada manfaat polifenol. Apa itu polifenol? Polifenol adalah mikronutrien yang kita dapat melalui makanan berasaskan tumbuhan tertentu. Mereka penuh dengan antioksidan dan potensi manfaat kesihatan. Diperkirakan bahawa polifenol dapat memperbaiki atau membantu […]

Vivix Bantu Pulihkan Batuk, Demam Selesema

vivix batuk

Ubat-ubatan herba memang biasa digunakan. Mana-mana negara pun ada. Contohnya ada kalangan rakyat negara kita yang amalkan minum teh halia kalau rasa kembung perut, kalau rasa nak demam, cepat-cepat jerlum dengan air daun bunga raya dan banyak lagi petua tradisi. Sama juga dengan buah Elderberi Eropah, ia digunakan secara tradisional untuk meningkatkan sistem imun dan […]

British Elderberry Bersifat Anti Virus dan Tingkatkan Imun Badan

Elderberry vivix shaklee

British Elderberry (atau nama saintifiknya Sambucus nigra), dianggap bermanfaat untuk pencegahan dan rawatan jangkitan influenza dan jangkitan virus yang menyerang pernafasan, memberikan kesan anti-virus. British Elderberry adalah tumbuh-tumbuhan semulajadi Amerika Utara yang tumbuh cepat dan boleh mencapai sehingga 12 kaki dengan bunga dan berry yang sama dengan S. nigra. Ekstrak elderberry juga digunakan untuk merawat […]

Polifenol Membantu Meningkatkan Kesihatan, Umur Panjang

kajian telomere shaklee

Penyelidikan baru mengenai polifenol menunjukkan ia dapat membantu mikroorganisma dalam sistem pencernaan anda, dan boleh memanjangkan jangka hayat anda juga. Bagaimana anda boleh mendapatkan lebih banyak antioksidan ini ke dalam diet anda? Antioksidan adalah sebatian yang membuat beberapa makanan kegemaran kita baik untuk kita umpamanya coklat gelap dan kopi (tapi makanlah tanpa gula). Polyphenols, adalah […]

Vivix vs ResV Yang Mana Pilihan Anda?

Yang mana satu jadi pilihan Vivix atau ResV

InsyaAllah bulan 3 nanti kita akan dapat lihat 1 produk baru Shaklee iaitu ResV. ResV sama sahaja fungsinya dengan Vivix dengan khasiat polifenol. Jadi kalau sama fungsinya, yang mana satu patut menjadi pilihan kita? Perbezaan Vivix dan ResV Sebelum kita boleh tentukan yang mana satu jadi pilihan kita, lebih baik kita lihat apakah perbezaan kedua-duanya. […]

ResV Adalah Vivix Dalam Bentuk Liquigel, 30% Lebih Berkesan

Vivix Res-V Shaklee

Rasanya hampir 2 tahun Shaklee Malaysia maklumkan Vivix dalam bentuk gel akan memasuki pasaran Malaysia. We all selaku pengedar memang sukalah kan, sebab bila dalam bentuk liquigel, lebih mudahla nak dibawa ke mana-mana terutama travel. Satu lagi bagi saya mudah sebab mungkin tak perlulah simpan dalam peti sejuk. Cara ni mudah bagi mak ayah kita […]

Khasiat Muscadine Terpelihara Dengan Proses Whole-Pressed

Ada info baru yang saya perolehi daripada team yang dapat ke United States (USA) baru-baru ini berkenaan Vivix. Kali ini team Shaklee mendedahkan kaedah pembuatan Vivix Shaklee secara terperinci! Wah best sangat. Jadi info ini untuk anda. Bagaimana Anggur Muscadine Menjadi Vivix? Dalam artikel ini saya akan sebut tentang perincian bagaimana kaedah pemprosesan anggur muscadine […]

Berat Plateu? Atasinya dengan Polifenol Super Power!

berat plateu shaklee -

Vivix merupakan salah satu suplemen yang saya ambil dalam usaha saya menguruskan badan, sehingga sekarang saya berjaya buang 22kg. Banyak jasanya. Ia mengurangkan craving saya Ia memperbaharui sel saya Ia memberi tenaga lebih lama dalam sehari Ia membantu menyuburkan sel saya dengan nutrisi yang tepat Banyak kali dalam usaha saya buang 22kg ni, ada banyak […]