Call nowWhatsapp

Tag Archives: detox shaklee

Elakkan 10 Makanan Untuk Perut Kempis

Perut buncit atau boroi punca penyakit

Berita buruknya tidak ada senarai rasmi “makanan untuk dielakkan untuk perut rata.” Tetapi berita gembira adalah terdapat beberapa kumpulan makanan yang mempromosikan penyimpanan lemak perut, dan jika anda mengelakkan, atau sekurang-kurangnya mengehadkan, makanan ini, dapat mengurangkan berat badan dan membuat anda lebih dekat untuk mencapai perut yang rata. Sekeping berita lain adalah bahawa kebanyakan makanan […]

Kurang Tidur Sebabkan Anda Gemuk

Pesakit prostat biasanya tidak dapat tidur yang berkualiti disebabkan kerapkali terjaga untuk kencing

Walaupun setiap program penurunan berat badan atau diet mempunyai prosesnya sendiri, proses asasnya sama. Tetapi kebanyakan mungkin terlupa pemboleh ubah utama: tidur anda. Kebanyakan kita memerlukan sekurang-kurangnya tujuh jam tidur setiap malam, tetapi lebih daripada satu pertiga daripada orang dewasa Malaysia tidak mendaoat jumlah minimum secara tetap. Tidur adalah penting untuk fungsi badan yang sihat […]

Fruktos: Toksin Manis Bahaya Kepada Kesihatan

fruktose hfcs bahaya

Adakah anda mengalami masalah darah tinggi, kolesterol tinggi, perut buncit, gout dan kencing manis. Ini mungkin berpunca daripada pengambilan fruktosa yang berlebihan dalam pemakanan seharian kita tanpa kita sedari. Apakah Fruktosa Fruktosa adalah sejenis gula yang terdapat dalam buah-buahan dan juga tebu. Fruktosa yang dimakan dalam buah-buahan tidaklah berisiko tinggi kepada kesihatan kerana ianya diserap […]

Berjaya Kuruskan Badan, Sel Lemak Bebaskan Toksin

sel lemak simpan toksin

Ada satu posting Dr Hafiz tulis begini, “Sayur ni penting untuk imbangi makanan tinggi protein dan lemak dalam tu. Jika takde sayur memang bahaya. Contohnya antioksidan dalam tumbuhan, perlu sangat untuk neutralkan bahaya zat besi yang tinggi dalam daging. Zat besi banyak sangat boleh tingkatkan stres radikal badan. Sayuran juga banyak nutrien seperti magnesium, vitamin-vitamin […]

7 Makanan Tak Naikkan Gula Dalam Darah

makanan tak spike insulin

Diet yang sihat adalah penting untuk reverse prediabetes atau jika anda nak kuruskan badan. Makanan memang banyak pilihan, kena belajar cara pilih makanan yang betul agar dengan makanan ianya dapat membantu kita turunkan gula dalam darah dan tak naikkan insulin. Ini bermakna makanan ini tidak akan menaikkan gula darah anda dan boleh membantu anda mengelakkan […]

Tips Untuk Perbaiki Insulin Resistance

cara perbaiki insulin resistance

Insulin adalah hormon yang membantu badan menyerap glukosa dan mengekalkan tahap gula dalam darah. Rintangan insulin atau Insulin resistance menjadikannya lebih sukar bagi sel-sel badan untuk mengambil glukosa. Tapi, ada beberapa langkah pemakanan boleh memperbaiki ketahanan insulin. Apakah Insulin Resistance (IR)? Insulin resistance adalah apabila sel-sel di dalam badan tidak menyerap insulin dengan betul. Dari […]

Pulih Carpal Tunnel Sydrome dan Turun 10kg Dengan Detox Shaklee

carpal tunnel syndrome

Teruja juga saya nak cerita tentang masalah Carpal Tunnel Syndrome ni. Ada salah seorang peserta #JomDetoxJutawan pun rupanya ada alami masalah ni. Cuba dengarkan perkongsiannya dalam video berikut: Apakah Carpal Tunnel Syndrome? Carpal Tunnel Syndrome dalam perubatan mengatakan ialah lorong sempit yang mana terletak dibahagian telapak pergelangan tangan. Terowong ini melindungi saraf median di bahagian […]

7 Cara Tingkatkan Metabolism Supaya Mudah Kuruskan Badan

cara tingkatkan metabolism untuk kuruskan badan

Tak kiralah buat apa, berat macam tak turun je. Komen begini selalu je kedengaran. Makan dah jaga, senaman dah buat, jadi apa lagi? Selaku Coach saya banyak dengar keluhan macam ni, samada di kalangan peserta saya atau di medsoc. Memang kalau kita amalkan kawalan diet, efek yang dialami adalah metabolism jadi perlahan. Ini berlaku bagi […]

Fibroid Mengecut Hasil Program JomDetox dan IFKetoGenitMAF

Fibroid kecut, berat badan turun

Satu berita paling best saya dapat hari ni berkaitan dengan coachee saya. Kisahnya begini. Beliau baru dapat tahu beliau ada fibroid sebesar 5 cm. Masa tu bulan 4 tak silap saya. Kalau nak senang, memang saya advise buang je (operate) tapi beliau tak mahu. Sejak itu bermulalah tugas saya study demi study, research demi research […]

Tips Minum Air Untuk Kuruskan Badan

Bagaimana air membantu menguruskan badan

Anda mungkin pernah mendengarnya lebih daripada sekali: minum lebih banyak air akan membantu anda kehilangan lebih banyak berat badan. Tetapi air benar-benar membantu penurunan berat badan? Jawapan ringkasnya ialah ya. Minum air membantu: Meningkatkan metabolisme anda, Membersihkan tubuh anda Bertindak sebagai penahan selera. Minum lebih banyak air membantu badan anda tidak lagi menyimpan air, ini […]