Call nowWhatsapp

Tag Archives: detox shaklee

Cara Join Jom Detox Jutawan

Makin ramai yang berminat nak turut serta dalam program #JomDetoxJutawan anjuran kami, especially nak minta saya jadi coach mereka kan. Tapi soalannya kan, macamana cara nak join program Jom Detox Jutawan ni? Ada syarat ke? Sebelum itu, jemput baca dulu pengalaman saya sendiri dengan program Jom Detox Jutawan. Dari Obesiti Kepada Normal Weight Dengan Jom […]

5 Testimoni Gempak Jom Detox Jutawan

5 testimoni gempak jom detox jutawan

Dah banyak yang saya kongsikan berkenaan program #JomDetoxJutawan sebelum ini. Namun mungkin video di bawah akan memberikan anda suntikan semangat untuk sertai kami. Jom Detox Jutawan Telah Bantu Turunkan Hampir 2000kg! Selama lebih 7 kali sesi (sekarang dah 13 sesi), dengan peserta seramai 522 orang, kami telah dapat bantu turunkan sebanyak 1725.1 kg selama 8 […]

11 Kelebihan Jom Detox Jutawan

11 Kelebihan Jom Detox Jutawan

Program detox Shaklee sebenarnya bukan program baru. Kali pertama ia telah diperkenalkan pada tahun 2016, saya pun adalah salah seorang peserta pilot program itu. Ramai orang cakap dengan saya, kalau detox Shaklee, taknak la join. Sebab mereka merujuk kepada program lama yang saya sendiri amat arif. Boleh baca banyak kisah program Detox Shaklee yang pernah […]

3 Langkah Hentikan Craving Gula

ketagihan gula

Ramai orang kerap mengalami kecanduan gula. Pakar-pakar kesihatan percaya bahawa ini adalah salah satu sebab utama ia boleh menjadi sangat sukar untuk mengekalkan diet yang sihat. Cravings atau kecanduan gula didorong oleh keperluan otak anda untuk “hadiah” – bukan keperluan tubuh anda untuk makanan. Kalau sekadar ambik 1 gigitan dan stop, umpama nak manjakan diri, […]

Apa Yang Saya Dapat Dari Program Detox?

Jom Detox Jutawan

Posting ini adalah hasil pengalaman saya. Setelah saya lalui program detox sejak bulan Disember 2018 yang lalu, rasanya adalah 6 atau 7 kali saya buat detox sepanjang tempoh 10 bulan itu. Jadi tentu banyak pengalaman dan perubahan yang saya sendiri alami dalam tempoh 10 bulan ini, Dan rasanya dalam tempoh 10 bulan, banyak sangat perkara […]

Buah Pun Menggemukkan?

gula buah bahaya

Saya antara yang suka betul makan buah-buahan, terutama buah-buahan tempatan. Kalau sekali hadap makan tu, mesti banyak habis terutama buah dokong, rambutan dan lain-lain. Buah-buah seperti ciku, cempedak, durian lagilah saya suka. Tapi ramai yang tak tahu walaupun ia dikategorikan sebagai buah, bukan semua buah sesuai dengan semua orang. Gula putih atau sukrosa yang kita […]

Timbang Berat Hari-hari Lebih Mudah Kuruskan Badan

Timbang setiap hari bantu kuruskan badan

Kita rancang untuk makan secara sihat kan? Mesti kita ada checklist. Rutin senaman? Tentu ada juga checklist.Tapi macamana kita jejak progress atau kemajuan semua rancangan kita? Bila kita nak kuruskan badan, sesetengah pendapat kata tak efek sangat kalau kita timbang hari-hari. Ada banyak pro and cons kalau kita timbang hari-hari. Salah satu kebaikannya adalah kita […]

Jom Detox Jutawan Kini Batch Ke 14

Jom Detox Jutawan

Alhamdulillah. Result dah keluar untuk Jom Detox 13.0 #LetsDetoxLAT. Yang bestnya kali ni, peserta super supportive laaa. Pakat excited dalam grup. Even peserta pun sangat energetic dan overwhelming. Result submission pulak 98%! Kiranya 39 orang yang join awalnya. 38 orang submit result. Alhamdulillah! Alhamdulillah syukur. Lebih dari 135 kilo kita buang. Juga lebih dari 254 […]

Doktor Sertai #JomDetoxJutawan Loss 8kg

Jom Detox Jutawan

Alhamdulillah dalam #JomDetoxJutawan 13.0 saya ada seorang peserta, seorang pegawai perubatan, doktorlah tu. Beliau obes, Berat badan lebih daripada 100kg. Macamana seorang doktor boleh terjebak dengan program #JomDetoxJutawan? Asalnya saya ada peserta ni (mak beliau). Mak beliau ada masalah buah pinggang (kencing berbuih), jadi sejak bulan April 2019 ibu beliau ambil Vivix Shaklee. Selepas beberapa […]

Bolehkah Makan Nasi Untuk Kuruskan Badan?

benarkah nasi diet

Ramai yang sering bertanya tentang amalan makan NASI ketika diet untuk kuruskan berat badan. Video di atas adalah panduan dan pandangan saya. Do share your thoughts dalam ruangan komen dan share dengan kawan-kawan anda. Anda Berminat? Sertai #JomDetoxJutawan Sekarang! Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan […]