Call nowWhatsapp

Category Archives: Kenapa Shaklee

Rahsia Pengutip Sampah Jadi Jutawan

tips jadi jutawan

Info ni saya dapat daripada perkongsian Ustaz Hakim Avengers. Nak jadi jutawan? Jom kita baca kisah bagaimana Azalan, seorang pengutip sampah menjadi jutawan. Rahsia Pengutip Sampah Jadi Jutawan Menjaga mindset, dia senantiasa percaya bahawa ia sedang dalam perjalanan menjadi orang kaya atau jutawan. Menggunakan 50% daripada pendapatan atau hasil untuk diinfaq, sehingga mampu mendapat RM […]

Kelebihan Bisnes Shaklee Berbanding Bisnes Lain

Kelebihan bisnes shaklee

Mungkin masih ramai yang skeptikal dengan bisnes Shaklee disebabkan ianya MLM. Ini kerana, masih ramai yang ada tanggapan begini: MLM dikatakan menindas downline, Upline goyang kaki bila group dah besar, MLM tidak patuh syariah, sedangkan mereka tak tahu yang MLM adalah satu konsep perniagaan yang paling menguntungkan. Dalam masa yang sama pula, MLM dilindungi di […]

7 Tips Bisnes Sambil Bekerja

7 tips bisnes part time

Sebenarnya bisnes Shaklee ni paling mudah nak buat. Saya buat Shaklee ni sejak masih bekerja tahun 2013 dulu lagi. Tahun 2014 saya mula ada blog, hinggalah sekarang blog ni jadi kedai online saya. Pengalaman saya, memang syoknya berniaga part time, gaji dapat, untung bisnes pun dapat.  Kalau orang Shaklee, bonus Shaklee masuk tengah bulan. Gaji […]

8 Sebab Surirumah Wajib Ada Pendapatan Sendiri

Surirumah Wajib Ada Income Sendiri

Zaman sekarang ni surirumah dah makin celik, mesti nak ada pendapatan sendiri, betul tak? Sama juga dengan saya. Sewaktu bergelar surirumah sepenuh masa sejak 3 tahun lalu, saya fikir saya tak boleh jadi surirumah tanpa pendapatan sendiri. Maka sebab itulah saya teruskan bisnes Shaklee (sebelum itu buat secara part time) walaupun bisnes dari rumah sahaja. […]

Big Why Saya Buat Shaklee

big why buat bisnes shaklee

Orang kata nak buat bisnes kenalah ada big why? Kenapa penting ada big why? Ramai orang nak berjaya. Termasuk kita yang sedang membaca dan menaip ini kan? 🙂 . Tapi berapa ramai yang tahu sebab apa dia mahu berjaya? Mungkin ada yang tahu… tapi berapa ramai yang tahu dengan JELAS dan SPECIFIC kenapa dia mahu berjaya dalam satu-satu perkara […]

Review Kesihatan Selepas 8 Tahun Pengguna Shaklee

Review kesihatan saya selepas makan shaklee

Baru-baru ni saya ada terjumpa gambar-gambar lama saya, dari zaman saya baru graduate hinggalah sekarang (gambar terkini mestilah ada kan). MasyaAllah betapa banyak saya berubah. Kesihatan saya lebih baik dengan Shaklee, statement ini mungkin sangat sesuai. 8 Tahun Sebagai Pengguna Shaklee Rupanya dalam diam saya telah amalkan Shaklee selama 8 tahun. Bermula dengan set berpantang/menyusu, […]

Inspirasi MAF Empire: Time Freedom

Bestnya time freedom dengan bisnes shaklee

Alhamdulillah syukur sangat sebab ‘terjebak’ dengan Shaklee. Dari zaman saya bekerja dulu jadi part time bisnes, sekarang dah 3 tahun saya usahakan Shaklee secara full time. Jemput baca kisah saya dalam Shaklee juga dalam link berikut: Kisah Saya Dalam Shaklee. MLM Shaklee bukan macam typical MLM. Yang sering digembar-gemburkan oleh sesetengah orang: Modal berpuluh ribu – […]

Mentor dan Idola Saya Dalam Bisnes Shaklee

Bisnes mentor dan kepentingannya

Teringat saya dengan satu peribahasa: Berguru kepalang ajar,Bagai bunga kembang tak jadi; Maksud peribahasa ni ialah sekiranya kita menuntut ilmu dengan tidak sempurna / tak habis atau dengan kata lain belajar sekerat jalan, hasilnya takde manfaat atau sia-sia sahaja. Untuk Berjaya Dan Kekal Lama, Perlukan Mentor Bisnes Saya telah 8 tahun dalam bisnes Shaklee. Mulanya […]

Bagaimana Bisnes Shaklee Mengubah Hidup Saya

Bagaimana Bisnes Shaklee Mengubah Hidup Saya

Saya yang dulu bukanlah yang sekarang. Terngiang-ngiang pulak bait lirik lagu penyanyi cilik Indonesia. Sungguhlah untuknya, dari seorang pengemis, lalu menjadi penghibur dengan bayaran jutaan Rupiah. Betapa tuah manusia itu kita tak boleh duga, asalkan kita berusaha. Jujurnya masa baru-baru kenal Shaklee saya tidaklah siasat dalam-dalam syarikat apa, benefit bagaimana yang saya boleh dapat dll. […]

Bisnes Shaklee Untuk Orang Muda Jana Income Lebat

bisnes shaklee untuk orang muda

Anda berumur 18 tahun ke atas dan sedang cari cara untuk tambah pendapatan atau nak cari pendapatan sendiri? Posting ini untuk anda. Kenapa Orang Muda Patut Jadikan Bisnes Shaklee Sebagai Peluang Jana Pendapatan? Lepas graduation, kebanyakannya akan mula cari kerja. Zaman sekarang gaji minima dalam RM2400 bagi yang bekerja pejabat dengan kelayakan ijazah (ada yang […]