Call nowWhatsapp

Category Archives: Kenapa Shaklee

10 Tips Nak Mula Bisnes Era Pandemik

10 Tips Nak Mula Bisnes Era Pandemik

PKP datang lagi, kali ni mungkin lama nak landaikan. Bagaimanapun, berikut saya kongsikan 10 tips bagaimana nak mula bisnes di era pendamik. 10 Tips Nak Mula Bisnes Era Pandemik Cari bisnes online. Cari bisnes online. Yang boleh buat dari rumah. Kita tahu kita ada limitation bergerak. Jadi yang terbaik adalah bisnes atas talian Bisnes yang […]

Jualan Bulanan Shaklee Terus Melonjak

Best kan dapat pendapatan begini dalam masa sebulan?

Alhamdulillah sudah berlalu bulan Ogos 2020. Ini bermakna sudah 5 bulan berlalu sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan sejak 18 Mac 2020 yang lalu gara-gara wabak Cov-19. Apa yang menarik ialah, saya ingin memberikan data berikut kepada anda. Jualan Bulanan Shaklee Malaysia Terus Melonjak Prestasi terbaik Shaklee Malaysia direkodkan pada Mac 2014 bilamana dapat membuat […]

Cara Pilih Suplemen Yang Selamat dan Berkesan

Suplemen Kegemaran Atlit Olimpik

Ada banyak suplemen di dunia ini kan, samada dari luar negara, atau jenama lokal kita menyebabkan kita pun rambang mata nak pilih yang mana. Sejak saya remaja lagi, saya sememangnya selective dalam hal memilih jenama suplemen. Sebab sejak saya muda dulu, mak saya selalu bercerita tentang efek si polan si polan, selepas pengambilan apa-apa jenis […]

Tips Pilih Bisnes: Pilih Yang Ramai Buat

Tips Pilih Bisnes

Bukan tak pernah orang cakap dengan saya, “Bisnes XXXXX ni dah ramai orang buat, takde can dah la”. Tapi tahukah anda, salah satu ciri bisnes yang menguntungkan adalah BISNES YANG RAMAI ORANG BUAT. Kenapa saya kata begitu? (1) TERBUKTI Kenapa ramai orang buat bisnes ni? Sebab terbukti bisnes ni memang menjadi, ramai yang berjaya, ramai […]

Rahsia Pengutip Sampah Jadi Jutawan

tips jadi jutawan

Info ni saya dapat daripada perkongsian Ustaz Hakim Avengers. Nak jadi jutawan? Jom kita baca kisah bagaimana Azalan, seorang pengutip sampah menjadi jutawan. Rahsia Pengutip Sampah Jadi Jutawan Menjaga mindset, dia senantiasa percaya bahawa ia sedang dalam perjalanan menjadi orang kaya atau jutawan. Menggunakan 50% daripada pendapatan atau hasil untuk diinfaq, sehingga mampu mendapat RM […]

Kelebihan Bisnes Shaklee Berbanding Bisnes Lain

Kelebihan bisnes shaklee

Mungkin masih ramai yang skeptikal dengan bisnes Shaklee disebabkan ianya MLM. Ini kerana, masih ramai yang ada tanggapan begini: MLM dikatakan menindas downline, Upline goyang kaki bila group dah besar, MLM tidak patuh syariah, sedangkan mereka tak tahu yang MLM adalah satu konsep perniagaan yang paling menguntungkan. Dalam masa yang sama pula, MLM dilindungi di […]

7 Tips Bisnes Sambil Bekerja

7 tips bisnes part time

Sebenarnya bisnes Shaklee ni paling mudah nak buat. Saya buat Shaklee ni sejak masih bekerja tahun 2013 dulu lagi. Tahun 2014 saya mula ada blog, hinggalah sekarang blog ni jadi kedai online saya. Pengalaman saya, memang syoknya berniaga part time, gaji dapat, untung bisnes pun dapat.  Kalau orang Shaklee, bonus Shaklee masuk tengah bulan. Gaji […]

8 Sebab Surirumah Wajib Ada Pendapatan Sendiri

Surirumah Wajib Ada Income Sendiri

Zaman sekarang ni surirumah dah makin celik, mesti nak ada pendapatan sendiri, betul tak? Sama juga dengan saya. Sewaktu bergelar surirumah sepenuh masa sejak 3 tahun lalu, saya fikir saya tak boleh jadi surirumah tanpa pendapatan sendiri. Maka sebab itulah saya teruskan bisnes Shaklee (sebelum itu buat secara part time) walaupun bisnes dari rumah sahaja. […]

Big Why Saya Buat Shaklee

big why buat bisnes shaklee

Orang kata nak buat bisnes kenalah ada big why? Kenapa penting ada big why? Ramai orang nak berjaya. Termasuk kita yang sedang membaca dan menaip ini kan? 🙂 . Tapi berapa ramai yang tahu sebab apa dia mahu berjaya? Mungkin ada yang tahu… tapi berapa ramai yang tahu dengan JELAS dan SPECIFIC kenapa dia mahu berjaya dalam satu-satu perkara […]

Review Kesihatan Selepas 8 Tahun Pengguna Shaklee

Review kesihatan saya selepas makan shaklee

Baru-baru ni saya ada terjumpa gambar-gambar lama saya, dari zaman saya baru graduate hinggalah sekarang (gambar terkini mestilah ada kan). MasyaAllah betapa banyak saya berubah. Kesihatan saya lebih baik dengan Shaklee, statement ini mungkin sangat sesuai. 8 Tahun Sebagai Pengguna Shaklee Rupanya dalam diam saya telah amalkan Shaklee selama 8 tahun. Bermula dengan set berpantang/menyusu, […]

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp