Call nowWhatsapp

Category Archives: Kenapa Shaklee

Peluang Bisnes Shaklee Dengan Income Unlimited: 3C

Peluang Bisnes Shaklee Dengan Income Unlimited: 3C Shaklee

Alhamdulillah saya dah 8 tahun sebagai pengedar dan pengguna Shaklee. Sempena tahun 2019 ni saya nak throwback subjek berkenaan peluang perniagaan Shaklee. Apa kelebihan bisnes Shaklee?Kenapa Shaklee patut jadi pilihan anda? Artikel ini memberikan penjelasannya. Cara Jadi Ahli Shaklee Untuk jadi ahli Shaklee ada 3 pilihan: 1. Berbayar Yuran Pendaftaran adalah sebanyak RM 65.00. Pos […]

Siapa Dr Forest C Shaklee?

dr forest c shaklee

Saya ingin kenalkan anda dengan pengasas Shaklee iaitu Dr Forest C Shaklee. Siapa beliau ni? Dan apa vision beliau hingga terwujudnya jenama Shaklee yang telah diasaskan beliau lebih 50 tahun lalu? Dr Forest C Shaklee Shaklee diasaskan oleh Dr Forest C Shaklee. Beliau mengasaskan Shaklee Corporation pada tahun 1956 dengan kesedaran bahawa sains dan alam semulajadi mampu […]

Shaklee Living Proof: Sihat dan Kaya di Usia Emas`

Shaklee prove it

Ramai yang tahu, team Shaklee kami, baru saja balik dari menghadiri Shaklee Global Conference di Las Vegas, Nevada, USA.  Saya sangat teruja dengan pengalaman mereka bertemu dengan begitu ramai Shaklee families yang telah consume produk Shaklee dan juga menjalankan bisnes selama lebih daripada 30 tahun! Ramainye million dollar earners di kalangan business leaders Shaklee di […]

Tindakan Perlu Jika Diberhentikan Kerja

diberhentikan kerja

Musim ekonomi macam ini, saya kira ramai juga yang diberhentikan kerja. Banyak syarikat gulung tikar, ada syarikat yang ditutup atau mengecilkan operasi mereka atas banyak faktor. Trend ini bukan menjejaskan 1 industri sahaja, bahkan yang saya lihat banyak industri telah terjejas. Antara syarikat gergasi yang pernah melakukan proses pemberhentian kerja adalah MAS, PETRONAS, Shell, dan […]

Cara Bisnes Shaklee Sampai Berjaya

cara bisnes shaklee sampai jadi

Sedar tak sedar dah 5 tahun saya buat bisnes Shaklee. Ianya bermula sebagai bisnes part time, tapi akhirnya sekarang sudah jadi bisnes sepenuh masa sebagai perniagaan dari rumah yang menguntungkan. Memang bukan mudah sebenarnya, kalau ikutkan sebagai bisnes part time atau bisnes dari rumah sekalipun, kedua-duanya ada cabaran. Dan walaupun dengan cabaran itu, kita masih […]

Home Office Shaklee Baru Memang Best

Shaklee home office Sunway Geo

Home Office Shaklee Baru Memang Best Baru-baru ini saya ada maklumkan berkenaan home office baru Shaklee (Shaklee HQ la tu) yang mula beroperasi di Sunway Geo bermula 25 April 2017. Memang cantiklah ofis baru ini, yang penting ada beberapa ciri yang menarik yang saya rasa sangat berbaloi. Sebelum itu, bersempena Shaklee Convention 2017 pada 29 […]

Shaklee Rakan Kongsi Hospital Sunway Medical Center SMC

Shaklee rakan kongsi hospital Sunway Medical Center SMC

Seronok betul bisnes dan jadi pengamal Shaklee. Sudahla ada Landmark Study, kajian klinikal bersepah-sepah, produk yang berkesan kepada penggunanya (tanpa mengira siapa). Kini ada satu lagi yang menyebabkan saya semakin teruja dengan Shaklee. Ya, kini Shaklee Malaysia adalah rakan kongsi kepada Sunway Medical Center (SMC)! Teruja kan? Shaklee Rakan Kongsi Sunway Medical Center SMC Kalau […]

Hidup Dan Mati Sangat Hampir

hidup dan mati sangat hampir

Hidup dan Mati sangat hampir Dalam seminggu dua yang lalu ramai juga saya dengar khabar kematian. Ada seorang kawan saya. Sama-sama bekerja untuk beberapa tahun (tapi bukan satu syarikat), kira bekerjasama dalam projek yang sama. Suami beliau sejak Disember 2016 lalu terlantar sahaja. Baru berumur awal 40an. Seorang yang berlebihan berat badan, menghidap kencing manis […]

7 Tips Pilih Suplemen Dari Perspektif Seorang Saintis

7 Tips pilih suplemen terbaik

Perkara ini memang menjadi satu perkara wajib kalau hendak beli suplemen. Suplemen adalah benda yang masuk dalam badan kita. Maka tak bolehlah sembarangan sahaja. Asal ada kita rembat. Asal nampak testimoni baik, kita beli. Padahal kita tak pasti pun testimoni tu tulen atau rekaan. Kecuali testimoni daripada saya, insyaAllah anda boleh percaya ianya testimoni tulen […]

Bagaimana Shaklee Bantu Proses Tubuh

Sepanjang saya dalam bisnes Shaklee, tak pernah saya beritahu customer bahawa dengan ambil Shaklee, sakit mereka terus sembuh, kulit cantik, susu banyak, senang mengandung, tak pernah. Yang saya ada beritahu adalah Shaklee bantu lengkapkan nutrisi seterusnya badan dapat berfungsi dengan baik serta membantu rawatan mereka.   Kenali Sistem Tubuh Saya ada latar belakang pembelajaran sains […]