Atlit Olimpik 2016 Dikuasakan Oleh Shaklee

By | 15 August 2016
Atlit Olimpik 2016 Dikuasakan Oleh Shaklee

Atlit Olimpik 2016 Dikuasakan Oleh Shaklee

Dikuasakan itu maksudnya “powered”. Ha, itulah saya terjemahkan kepada BM.

OK, macam pelik pula kan, sebab dalam perkhabaran atlit kita, tiada pula menyatakan Shaklee telah membantu menguasakan atlit Olimpik kita. Ha bukan atlit negara kita, tapi atlit daripada USA la.

Dalam ralit mengusha perkembangan conference USA, tiba-tiba keluar siaran langsung bersama atlit Olimpik USA yang dikatakan telah dikuasakan oleh Shaklee.

Paling penting kepada seorang atlit ialah ujian doping, sebab ramai atlit kantoi kerana menggunakan dadah untuk tingkatkan stamina dan stamina. Tapi atlit-atlit yang ditemuramah ini tanpa segan silu mengaku mereka menggunakan Shaklee.

Mengapa Shaklee?

Ini kerana produk Shaklee terbukti produk semulajadi yang bebas dadah dan bahan-bahan tiruan, tetapi berkesan untuk meningkatkan stamina dan prestasi. Produk Shaklee juga telah dibuktikan melalui ujian klinikal boleh memulihkan kecederaan otot dengan meningkatkan fungsinya.

Satu lagi masalah ahli sukan adalah mudah mengalami kecederaan tisu lembut, baik otot, ligamen penyambung atau tisu rawan pada sendi. Sedih sangatkan bila terpaksa berehat bila mengalami kecederaan. Keterujaan ahli sukan ini satu je, dia memang hendak buat betul-betul dan buktikan keupayaannya.

Produk Shaklee yang ada di US dan di Malaysia memang tidak sama. Yang di US semua hebat-hebat uolss. Bagi leaders yang ke US baru-baru ini dikenalkan dengan Vivix dalam bentuk kapsul. Harap-harap tidak lama lagi masuk pasaran Malaysia. Best sangat, kapsul lagi senang hendak makan.

Produk Shaklee Untuk Para Atlit

1. Vivix

Resveratrol yang terkandung dalam Vivix memang banyak sangat manfaatnya. Untuk otot, resveratrol meningkatkan fungsi dan kekuatan otot. Bila otot kuat, stamina juga bertambah. Jadi, atlit tidak mudah pancit semasa bersukan.

2. Performance Drink

Performance drink ialah minuman isotonik, tapi bezanya minuman ini tidak berkarbonat dan mengandungi kandungan elektrolit yang penting untuk menjaga keseimbangan bendalir tubuh agar tidak kekeringan dan turut menjaga sistem saraf dan otot yang sensitif dengan elektrolit yang seimbang.

Ujian klinikal menunjukkan performance drink membantu meningkatkan fungsi otot sebanyak 6 kali ganda, memberi tenaga dan memelihara peredaran bendalir dalam tubuh. Berbanding minuman sukan yang lain, Performance drink menyediakan sumber tenaga segera daripada 3 jenis karbohidrat. Jadi, memang sesuai sangat untuk ahli sukan bagi elakkan kekurangan air dan supaya sentiasa bertenaga.

3. Energizing Soy Protein (ESP)

Sumber protein yang berkualiti adalah diperlukan untuk membaik pulih tisu-tisu dalam badan tercedera akibat aktivit sukan, sekaligus meningkatkan fungsi tisu tersebut.

4. Omega Guard

Apabila berlaku kecederaan atau kerosakan tisu, proses keradangan akan berlaku yang menyebabkan kesakitan. OmegaGuard berfungsi sebagai anti radang akan mengelakkan kerosakan tisu berlebihan akibat proses keradangan. OmegaGuard juga berfungsi untuk melancarakan peredaran darah dan sangat baik untuk kesihatan jantung.

5. Ostematrix

Semua tahu kalsium sangat penting untuk kekuatan tulang. Ahli sukan perlu mendapat kalsium yang lebih dan daripada sumber yang berkualiti. Dalam ostematrix juga ada magnesium dan vitamin D yang membantu penyerapan kalsium sekaligus mengelakkan kesan buruk kalsium berlebihan termasuk gout dan penyakit jantung. Magnesium juga mengawal pengecutan otot dan mengelakkan sakit dan kejang otot.

Pilihan atlit dan ahli sukan negara

Pilihan atlit dan ahli sukan negara

Shaklee Membantu Meningkatkan Mutu dan Kualiti Ahli Sukan

Untuk membantu meningkatkan mutu sukan di Malaysia, saya cadangkan kepada atlit di Malaysia supaya cuba mengamalkan vitamin Shaklee. Sebenarnya saya dapat idea ini daripada conference Shaklee di mana atlit USA telah dikuasakan oleh Shaklee. Apa salahnya kita ikut apa yang baik.

Lagi satu, orang yang bersukan dengan berlebihan berisiko untuk menghasilkan radikal bebas yang lebih banyak berbanding orang biasa. Radikal bebas kalau tidak dineutral balik, itulah dia serang sel yang baik dan merosakkannnya. Sebab tu walaupun aktif bersukan, tapi kolesterol jahat tetap tinggi. Malah ada yang tiba-tiba kena serangan jantung semasa bersukan.

Jangan lagi ada insiden macam Datuk Lee Chong Wei yang kantoi ujian doping. Walaupun bukan salah dia kerana dia pun tidak tahu kandungan ubat yang diberi kerana kecederaan otot yang dialaminya, tapi sikit sebanyak terpalit juga kan? Kalau ada pilihan yang selamat dan terbukti berkesan, kenapa tak nak pilih?

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan suplemen Shaklee bolehlah hubungi saya

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

14 thoughts on “Atlit Olimpik 2016 Dikuasakan Oleh Shaklee

  1. nohas

    ramai jg yg tiba2 pengsan dan terus meninggal ketika bersukan…kesihatan dalaman sgt penting…

    Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      ramai juga sis, dan ramai juga yang pemenang pingat emas dari kalangan mereka yang menggunakan shaklee

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      betul betul, atlit perlu suplemen yang selamat dari drugs dan sebarang chemical, kalau tidak memang kantoi doping

      Reply
    1. Raihanah Ahmad Post author

      sebenarnya dah lama shaklee kuasakan atlit ni.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge