Tag Archives: vivix shaklee

Klinik Berhenti Merokok Dengan Vivix Shaklee

By | 3 November 2017

Berhenti merokok pun boleh pulak dengan Shaklee. Mesti ramai kata ubat ajaib ke Vivix Shaklee ni. Ha katalah apa pun, yang penting kita kena tahu macamana tubuh kita berfungsi dan bagaimana Vivix bertindak dan membantu lengkapkan nutrisi antioksidannya. Dari 2 kotak sehari kepada 1 kotak Sebelum saya sebutkan macamana Vivix boleh bantu korang berhenti merokok, baik tengok testimoni… Read More »

Vivix Promo November 2017

By | 1 November 2017

Memang best la promo kali ni. Promo ni khusus adalah Vivix, TAPI untuk keahlian baru sahaja. Promo November 2017 Untuk Ahli Baru Korang belum jadi ahli Shaklee? Bulan ini Shaklee buat special promotion untuk korang. Beli Vivix 2 botol bulan ni korang akan dapat: Diskaun 25% Keahlian percuma bernilai rm80 Pos percuma bernilai rm10.60 Pulangan tunai sebanyak rm36… Read More »

Tahap 3 Buah Pinggang Jadi Normal

By | 20 October 2017

Ramai juga orang ada masalah dengan buah pingang kan? Setiap hari saya menerima banyak customer bermasalah dengan buah pinggang. Ada satu berita gembira saya ingin khabarkan. Tahap 3 Buah Pinggang Kini Normal Saya pernah ada seorang customer tahun ini yang ambil Vivix Shaklee untuk masalah buah pinggang beliau. Kisah beliau saya coretkan dalam Vivix Nutrisi Untuk Kerosakan Buah… Read More »

Vivix, Awet Muda dan Kulit Bermasalah

By | 9 October 2017

Selalu saya cerita Vivix Shaklee kebanyakannya untuk kesihatan, betul tak? Jarang juga saya tuliskan berkenaan khasiatnya untuk kulit, terutama kulit bermasalah. Ramai yang ambil Vivix dan mendapati kulit mereka semakin sihat, di samping ada yang menyatakan mereka kini awet muda. Memang kalau kita lihat banyak gambar yang dikongsikan, sangat betul dakwaan mereka. Namun nak kena faham juga macamana… Read More »

Promosi Shaklee Sempena Hari Malaysia 2017

By | 12 September 2017

Berita panas-panas ni. Nak tahu tak Shaklee ada buat promosi sempena Hari Malaysia 2017 iaitu Sabtu ini. Promosi ini 1 hari sahaja, justeru kena cepat-cepat order daripada SID kesayangan anda, saya la siapa lagi. Promosi Shaklee Sempena Hari Malaysia 2017 Apa promosi yang best tu? Vivix la apa lagi. Harga jual Vivix adalah RM503 sebotol, kalau 2 botol… Read More »

Keradangan dan Risiko Penyakit Kronik

By | 6 September 2017

Ada yang komen minta saya jelaskan berkenaan keradangan yang saya selalu sebut dalam kebanyakan posting saya. Radang, meradang, teradang, semua sama sahaja. Orang meradang tu, samalah suku sakat keradangan juga. Harap penjelasan di bawah dapat dimanfaatkan sebaiknya. Apakah Keradangan Keradangan adalah proses di mana sel-sel darah putih dan bahan-bahan yang dihasilkannya melindungi kita daripada jangkitan dengan organisme asing,… Read More »

Manfaat Ellagic Acid Dalam Anggur Muscadine

By | 4 September 2017

Lama rasanya saya tak menulis tentang Vivix. Sebelum itu saya ucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua pembaca Muslim. Hari ini hari ketiga Tasyrik bermakna hari terakhir kita boleh membuat ibadah korban. Tahun ini saya beraya di Kuala Lumpur sahaja. Jadi ibadah korban tentulah dibuat di masjid / surau. Alhamdulillah berjalan dengan lancar walaupun ada perkara soal pembahagian… Read More »

Bengkak Buah Pinggang Dan Risikonya

By | 25 August 2017

Baru-baru ini ada customer yang hubungi saya berkenaan masalah bengkak buah pinggang. Pada mulanya saya kurang jelas mengenainya, namun setelah saya kaji dan baca daripada beberapa sumber, saya rasa elok saya kongsikan kepada anda. Ini supaya anda juga mendapat maklumat tentang penyakit ini. Buah pinggang adalah penapis badan kita. Kedua-dua organ berbentuk kacang itu adalah sistem penyingkiran sisa… Read More »

7 Manfaat Kesihatan Quercetin

By | 17 July 2017

Sana-sini orang bercakap tentang superfood kan. Superfood dikatakan sangat bagus untuk diambil. Superfood utama adalah seperti wain merah, teh hijau, kale dan blueberry . Tapi tahukah anda apakah persamaan mereka? Jawapannya adalah quercetin. Quercetin adalah sebatian semulajadi yang memberikan manfaat kepada apa yang kita cari iaitu umur panjang, kesihatan jantung, ketahanan, sistem kekebalan tubuh dan banyak lagi. Penyelidikan… Read More »

Vivix Shaklee: Penjelasan Dari Ketua Saintis Shaklee

By | 12 June 2017

Baru-baru ini memang agak viral berkenaan Shaklee dan Vivix di media sosial. Teruk kena serang, tapi alhamdulillah dan insyaAllah biarlah Allah yang tunjukkan kebenarannya. Kadangkala tidak guna juga untuk bertengkar dan berhujah pada saat masing-masing degil hendak menegakkan pendirian masing-masing. Jadi lebih baik diam, teruskan kerja dan bisnes seperti biasa. Namun saya tidak boleh berhenti daripada mendapatkan maklumat… Read More »