Call nowWhatsapp

Tag Archives: vivix shaklee

Hidu Vanila Bantu Kurangkan Craving Gula

ketagihan gula

Ini fakta: Gula tidak baik untuk kita. Kita kerapkali dengar betapa tak eloknya gula kepada tubuh kita. Tapi walaupun kita cuba untuk potong pengambilan gula tambahan namun memang sukar sangat. Sebab semua jenis gula iaitu sukrosa, fruktosa dan glukosa yang kita kerap ambil tu sebenarnya menyebabkan kita ketagih. Penyelidikan menunjukkan gula adalah seperti ketagihan kokain. […]

Kenapa Bila Detox, Elok Amalkan Campuran Green, Matcha, Rooibos dan White Tea?

teh hijau cinch tea gelombang alfa

Saya ada join kelas Tuan Afnan yang bertajuk Metamophorsis. Dalam kelas tersebut disebut kenapa kita sebaiknya mesti berada dalam gelombang Alfa. Berada dalam gelombang alfa dapat mendorong kita rasa tenang, positif, fokus, dan tajam fikiran. Cara mendapatkan gelombang alfa salah satunya dengan teknik pernafasan dan meditasi. Semalam sedang saya mengkaji tentang hormon kortisol, saya jumpa […]

Stress Menyebabkan Kegemukan

kortisol dan berat badan

Salah satu hormon yang akan mengganggu proses kita kuruskan badan adalah hormon kortisol. Ada banyak jenis hormon terlibat, boleh refer dalam gambar dibawah. Posting sebelum ini saya telah sebut tentang hormon tidur. Kali ini ayuh kita ambil tahu tentang hormon kortisol. Apabila kita merasa tertekan, kelenjar adrenal mengeluarkan sejenis hormon steroid iaitu hormon kortisol. Cortisol […]

Mengantuk Siang Hari Merisikokan Anda Strok Dan Darah Tinggi

Mengantuk siang hari simptom sleep apnea

Tahu tak bahaya sleep apnea? Apa tu sleep apnea? Kalau awak kerap berdengkur, atau tidur tak bernafas walaupun hanya 5saat, itulah tanda anda menghadapi masalah sleep apnea. Salah satu kes pertama yang berkaitan dengan sleep apnea dicatat oleh Charles Dickens pada tahun 1836 dalam novel episod yang dirujuk sebagai The Pickwick Papers. Anak lelaki bernama […]

Homocystein Geng Shaklee Paling Rendah

penyakit jantung bukan lagi penyakit orang tua

Saya ni banyak sertai kelas nutrition. In fact nutritionist kami dan para doktor banyak bagi info untuk hal medical checkup. Antara yang terpenting ialah tahap homocystein. Pertama sekali saya dengar tentang homocystein adalah dalam hal Landmark Study. Ada disebutnya tentang paras homocystein pengguna Shaklee adalah paling rendah. Saya bagi info sikit berkenaan bahaya homocystein. Please […]

Berat Plateu? Atasinya dengan Polifenol Super Power!

berat plateu shaklee -

Vivix merupakan salah satu suplemen yang saya ambil dalam usaha saya menguruskan badan, sehingga sekarang saya berjaya buang 22kg. Banyak jasanya. Ia mengurangkan craving saya Ia memperbaharui sel saya Ia memberi tenaga lebih lama dalam sehari Ia membantu menyuburkan sel saya dengan nutrisi yang tepat Banyak kali dalam usaha saya buang 22kg ni, ada banyak […]

Kenapa Bila Detox Perlu Makan Vivix?

Dalam 7 batch detox, kami telah bantu buang hampir 2000 kg dan 3000 inci daripada kalangan peserta

Posting ringkas sahaja hari ini. Saya letak video ni untuk anda tonton ok. Selalu saya akan galakkan peserta #JomDetoxJutawan untuk ambil Vivix apabila mereka nak sertai program detox anjuran saya. Sebab apa Vivix? Anda tonton video ni anda akan lebih faham. Detox, IF dan Keto Diet memang terbaik! Memang sukar kalau kita buat sendiri, tanpa […]

Banyak Sebab Untuk Anda Menyukai Vivix Shaklee

vivix shaklee

Memang annoying je tengok geng-geng Shaklee ni teruja sangat dengan Vivix Shaklee. Macam belangkas, mana-mana pun mesti kelek Vivix, mesti nak cerita tentang Vivix. Jadi hari ni saya nak dedahkan kenapa saya sendiri suka sangat Vivix Shaklee. Sebelum tu kita bincang dulu tentang fungsi suplemen. Tubuh Kita Tidak Boleh Membuat Nutrien Tertentu Saya asalnya daripada […]

9 Mitos Tentang Diet Karbo Rendah (Ketogenik Diet)

mitos ketogenik diet

Sejak berkecimpung dalam diet ketogenik, saya dapati ada beberapa mitos yang sebenarnya kurang tepat berkenaan diet ini. Berikut adalah 9 mitos umum tentang diet rendah karbohidrat. 1. Diet Rendah Karbo adalah “Fad diet”? Istilah “fad diet” digunakan untuk diet penurunan berat badan yang mendadak, dan bersifat short term. Cara makan rendah karbohidrat telah terbukti berkesan […]

7 Hari Turun 2kg Dengan #IFKetoGenitMAF

keto - IF by #reverseaging

Alhamdulillah baru tamat pilot program saya #IFKetoGenitMAF ni semalam. Apa yang saya boleh kata, program menyeronokkan (apa yang tak seronok kan, hari-hari tengok gambar makanan). Pulak tu setiap hari ada update untuk ilmu dan berapa kg peserta dah turun berat. Testimoni Peserta #IFKetoGenitMAF Berikut ni saya paparkan poster-poster berkaitan. Walaupun sekejap sahaja rasanya 7 hari […]