Call nowWhatsapp

Tag Archives: vivix shaklee

Chebulic Myrobalan, Trifala ResV dan Detox

chebulic myrobalan resv shaklee

Haritaki (Terminalia chebula) adalah pokok yang berasal dari Asia Selatan dan India. Buah kering pokok ini mempunyai sejarah penggunaan yang panjang di Ayurveda, ubat tradisional India. Kadang-kadang disebut sebagai “myrobalan chebulic,” haritaki adalah salah satu daripada tiga buah buah kering yang membentuk Triphala ayurvedic formula. Terdapat dalam bentuk serbuk atau makanan tambahan, haritaki mempunyai rasa […]

Promosi Mac 2020 ResV Shaklee

Yang mana satu jadi pilihan Vivix atau ResV

Alhamdulillah dah masuk bulan ketiga di tahun 2020. Kali ini saya nak update tentang promosi yang Shaklee sediakan bagi bulan Mac 2020. Sangat istimewa bulan Mac 2020 ni sebab ianya adalah bulan pelancaran insyaAllah produk super power Shaklee selepas Vivix, iaitu ResV. Vivix telah meningkatkan jualan Shaklee sebanyak 3x ganda dalam tempoh 6 bulan selepas […]

Vivix vs ResV Yang Mana Pilihan Anda?

Yang mana satu jadi pilihan Vivix atau ResV

InsyaAllah bulan 3 nanti kita akan dapat lihat 1 produk baru Shaklee iaitu ResV. ResV sama sahaja fungsinya dengan Vivix dengan khasiat polifenol. Jadi kalau sama fungsinya, yang mana satu patut menjadi pilihan kita? Perbezaan Vivix dan ResV Sebelum kita boleh tentukan yang mana satu jadi pilihan kita, lebih baik kita lihat apakah perbezaan kedua-duanya. […]

Set Influenza Shaklee Bantu Pulih Cepat

Buah elderberry berkhasiat untuk masalah penyakit berjangkit

Sekarang musim influenza kan? Dan khabarnya semalam di Johor Bharu dah ada kematian akibat influenza. Influenza ada banyak jenis dan jenis yang paling bahaya adalah Influenza A (sehingga boleh menyerang otak dan peparu). Tadi ternampak seorang rakan FB share beliau beli jus elderberry, sebotol tu RM30++ kiranya. Kejap je habis, nasib baik beli 6 katanya. […]

ResV Adalah Vivix Dalam Bentuk Liquigel, 30% Lebih Berkesan

Vivix Res-V Shaklee

Rasanya hampir 2 tahun Shaklee Malaysia maklumkan Vivix dalam bentuk gel akan memasuki pasaran Malaysia. We all selaku pengedar memang sukalah kan, sebab bila dalam bentuk liquigel, lebih mudahla nak dibawa ke mana-mana terutama travel. Satu lagi bagi saya mudah sebab mungkin tak perlulah simpan dalam peti sejuk. Cara ni mudah bagi mak ayah kita […]

Menarik Promosi Shaklee Sempena Disember 2019

jom shaklee promo keahlian shaklee

Hujung tahun kan ramai la yang buat sales sana-sini. Bukan di kedai-kedai sahaja, bahkan online shopping pun sama. Termasuklah Shaklee. Kebiasaanya memang setiap bulan ada je sale yang dibuat dan fokus kepada produk tertentu. Jadi kali ini sempena hujung tahun 2019, ada yang lebih menarik Shaklee nak berikan kepada anda. Jom kita tengok. Promosi Shaklee […]

Tips Untuk Perbaiki Insulin Resistance

cara perbaiki insulin resistance

Insulin adalah hormon yang membantu badan menyerap glukosa dan mengekalkan tahap gula dalam darah. Rintangan insulin atau Insulin resistance menjadikannya lebih sukar bagi sel-sel badan untuk mengambil glukosa. Tapi, ada beberapa langkah pemakanan boleh memperbaiki ketahanan insulin. Apakah Insulin Resistance (IR)? Insulin resistance adalah apabila sel-sel di dalam badan tidak menyerap insulin dengan betul. Dari […]

10 Cara Turunkan Darah Tinggi Tanpa Ubat

cara turunkan darah tinggi

Dengan membuat 10 perubahan gaya hidup, anda boleh menurunkan tekanan darah anda dan mengurangkan risiko penyakit jantung anda. 10 Cara Turunkan Darah Tinggi Tanpa Ubat Jika anda telah didiagnosis dengan tekanan darah tinggi, memang kita risaula kalau kena makan ubat. Lagipun ubat akan surpress penyakit kita, kita tetap perlu makan ubat. Gaya hidup memainkan peranan […]

9 Teknik Untuk Ucapkan Selamat Tinggal Obesiti!

9 teknik untuk kuruskan badan dalam masa setahun

Ya, akhirnya ayat keramat ini dapat saya ungkapkan. Selepas hampir setahun, selepas membuang 25kg daripada badan saya, saya kini memiliki berat badan ideal seperti kebanyakan orang lain. Berat Badan Berlebihan Sejak Kecil Mungkin ramai juga yang alami masalah ini, saya sejak kecil lagi memang badan berisi. Berat badan berlebihan. Sebelum umur 15 tahun, BMI masih […]

5 Organ Detox Dan Fungsinya

6 organ detox dan fungsinya

Detox ialah suatu proses pembuangan toksin daripada badan melalui organ organ detox badan. Toksin adalah bahan buangan atau racun bahaya yang boleh merosakkan struktur dan fungsi sel badan. Mustahil untuk kita elakkan toksin dari badan kerana toksin berada di mana-mana. Detox dapat mengeluarkan toksin dari badan dan ia akan menjadikan badan ringan. Selain itu kita […]