Call nowWhatsapp

Tag Archives: vivix shaklee

4 Faedah Kesihatan Polifenol yang Menakjubkan

Dalam dekad yang lalu, terdapat banyak minat terhadap potensi manfaat kesihatan polifenol, sejenis tanaman makanan kaya dengan antioksidan. Sehingga kini, terdapat lebih daripada 4,000 kajian mengenai faedah polifenol yang menunjukkan faedahnya untuk melindungi tubuh anda. 4 Faedah Kesihatan Polifenol yang Menakjubkan 1. Cleanse dan Detoks Kajian menunjukkan bahawa polifenol dapat meningkatkan fungsi hati yang normal. […]

Kurus At 40, Ebook Inspirasi Perjalanan Kurus

Ebook Kuruskan Badan

Alhamdulillah akhirnya berjaya juga saya terbitkan ebook pertama saya. Satu lagi kejayaan besar saya untuk tahun 2020. Kurus At 40, Ebook Inspirasi Perjalanan Kurus Ebook ini saya fokuskan kepada perjalanan saya kuruskan badan. Mungkin ada yang belum tahu, saya sememangnya “gebu” sejak kecil. Berpuluh-puluh tahun dengan keadaan overweight dan obesiti. Saya pernah buat 5x program […]

Kurma Kaya Dengan Polifenol Untuk Diabetes dan Obesiti

kurma kaya dengan polifenol

Kita selalu di fahamkan bahawa makanan dan buah-buahan yang manis perlu dielakkan oleh pesakit diabetes dan seseorang yang ingin menurunkan berat badan. Walaubagaimanapun bukan semua makanan yang manis itu tidak baik untuk kesihatan terutamanya buah-buahan. Diantara buah yang sangat berkhasiat, membantu menurunkan paras glukosa darah dan boleh membantu untuk kesihatan usus yang baik serta membantu […]

14 Soalan Lazim Tentang Vivix Shaklee

soalan lazim vivix

Banyak saya bagi info tentang Vivix Shaklee dalam artikel terdahulu. Dalam post ini saya ringkaskan 14 soalan lazim tentang Vivix Shaklee. 14 Soalan Lazim Tentang Vivix Shaklee 1. Apakah Vivix® Jawapan : Minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani Anggur Muscadine, Ekstrak Eldeberi Eropah, Ekstrak Knotweed Jepun dan Ekstrak Lobak Ungu. 2. Apakah yang membuatkan Vivix® berbeza […]

Bersedia Untuk Norma Baharu: Bolehkah Makanan Tambahan Menguatkan Sistem Imun Kita?

interferon rawat corona virus

Amerika Syarikat dan seluruh dunia menghadapi cabaran terbesar sepanjang hayat kita. COVID-19 telah membunuh ratusan ribu orang dan ekonomi yang merosot di seluruh dunia. Sehingga tarikh hari ini, masih tiada vaksin dan hanya satu pilihan rawatan yang nampaknya berkesan sekitar 30% dalam ujian klinikal awal. Orang takut. Soalan yang paling sering ditanyakan adalah: “Bolehkah suplemen […]

Corona Virus dan Sindrom Metabolik

Kenapa semua orang perlu detox?

Baru-baru ni tertengok 1 video yang dikongsi oleh Dr Hafiz Sulaiman. Beritanya tentang risiko Corona Virus kepada orang obes. Jemput tonton: Kebanyakan yang meninggal dunia, telah pon ada masalah Sindrom Metabolik. Begitu Menurut Dr Assem Malhotra Pakar Jantung dari UK. Apa Itu Sindrom Metabolik ? Ia Merupakan Kombinasi Beberapa Penyakit Darah Tinggi Kencing Manis Kegemukan […]

Sakit Kulit Jadi Lebih Baik Dengan ResV Shaklee

Cara Selamat dan Berkesan Rawat Psoriasis

Sebulan lebih dah selepas ResV diperkenalkan (pada Mac 2020), semakin banyak hasil yang kita terima positif. Yang saya nak khabarkan dalam artikel ni ialah dari sudut kesihatan kulit. Polifenol Rahsia Kulit Sihat Polifenol adalah kompaun yang banyak ditemui di dalam tumbuhan semulajadi yang mempunyai sidat anti-oksidan. Terdapat lebih 8,000 polifenol yang di kenal pasti di […]

6 Manfaat Kesihatan Blackcurrent Dalam ResV Shaklee

blackcurrant resv shaklee

Black current ni dah lama pun kita dengar kan. Biasa zaman dulu, kita hanya ambil manfaatnya dalam minuman Sunkist, ada perisa Black Current. Tak silap saya, minuman Ribena pun diperbuat asalnya daripada buah black current. Kenapa ramai orang berlumba-lumba buat minuman daripada black current? 6 Manfaat Kesihatan Black Current 1. Janakuasa tenaga sel Sejak sekian […]

Makanan Kaya Dengan Polifenol Yang Patut Anda Cuba

Elderberry vivix shaklee

Kebelakangan ni memang popular kan makanan tinggi polifenol. Ramai yang dah cakna bab polifenol ni, malah doktor-doktor tempatan pun dah mula berikan perhatian kepada manfaat polifenol. Apa itu polifenol? Polifenol adalah mikronutrien yang kita dapat melalui makanan berasaskan tumbuhan tertentu. Mereka penuh dengan antioksidan dan potensi manfaat kesihatan. Diperkirakan bahawa polifenol dapat memperbaiki atau membantu […]

Cara Pulih Daripada Covid19 Corona Virus

Jus ubi bit, epal dan berries antara jus popular untuk menggalakkan sistem imun atau immune booster

Ada sembang-sembang dengan mak tentang virus Corona. Ada soalan yang beliau tanya tentang bagaimana boleh sembuh dan pulih daripada penyaki Covid19. Saya fikir-fikir, macamana ya nak jawab. Maka saya tuliskan artikel di bawah. Sistem Pertahanan Mesti Kuat Badan kita ada beberapa lapisan pertahanan. 1. Kulit Kulit ni ibarat pagar, tak bagi orang masuk dalam sesuatu […]