Call nowWhatsapp

Category Archives: Set Corona Virus

12 Tips Bagaimana Hidup Dengan Penyakit Berjangkit

12 tips hidup bersama covid19

C***na virus baru secara rasmi disebut SARS, yang bermaksud sindrom pernafasan akut yang teruk C***na virus 2. Jangkitan dengan virus ini boleh menyebabkan penyakit C***na virus. SARS berkaitan dengan C***na virus SARS, yang menyebabkan jenis penyakit C***na virus lain pada tahun 2002 hingga 2003. Namun, dari apa yang kita ketahui sejauh ini, SARS berbeza dengan […]

Cara Pulih Daripada Penyakit Berjangkit

Jus ubi bit, epal dan berries antara jus popular untuk menggalakkan sistem imun atau immune booster

Ada sembang-sembang dengan mak tentang virus C***na . Ada soalan yang beliau tanya tentang bagaimana boleh sembuh dan pulih daripada penyakit C***na Virus. Saya fikir-fikir, macamana ya nak jawab. Maka saya tuliskan artikel di bawah. Sistem Pertahanan Mesti Kuat Badan kita ada beberapa lapisan pertahanan. 1. Kulit Kulit ni ibarat pagar, tak bagi orang masuk […]

Polifenol Menguatkan Sistem Imun

corona virus shaklee

Sejak awal tahun 2020 ni negara kita tak sunyi daripada penyakit berjangkit. Bermula dengan Influenza A (H1N1) pada awal tahun, kita kita berdepan pula dengan penyakit Corona Virus. Disebabkan virus corona ini berasal daripada haiwan, tiada ubat yang berjaya dihasilkan setakat ini, apa yang kita buat adalah wajib untuk kita pertingkatkan kekuatan sistem imun kita. […]

Nutriferon Sebagai Interferon Semulajadi Penawar Penyakit Berjangkit

interferon rawat corona virus

Semalam ada customer saya seorang frontliner berkongsi dengan saya info yang beliau dapat. Dalam berita di atas disebut saintis sedang mencari penawar kepada penyakit berjangkit seperti CoronaVirus, Influenza dll. Buat masa ini mereka menggunakan ubat Remdesivir iaitu sejenis ubat untuk penyakit Ebola. Salah satu ubat yang sedang dipertimbangkan ialah interferon. Apakah Interferon? Interferon adalah protein […]

Rawatan Menggunakan Vitamin C Untuk Covid-19, Satu Kejayaan

Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun terutama bagi pesakit kronik seperti diabetes

Sebelum ini saya ada tulis beberapa artikel berkenaan corona virus Covid-19 yang mana boleh diperlahankan menggunakan rawatan tradisional vitamin C. Untuk pengetahuan pembaca, di China, Taiwan dan Korea, beberapa buah hospital di sana telah menjadi pusat rawatan vitamin C (clinical test) mengikut maklumat Dr Andrew Saul di bawah: Jadi ada hasilnya tak? Inilah artikel yang […]

Larangan Makanan Tidak Halal Untuk Semua

Banyak jenis sayur sesuai untuk dijadikan bahan dalam smoothie

Katanya #coronavirus adalah berpunca daripada kelawar. Sepatutnya virus itu diantara haiwan sahaja, tapi sebab ada manusia yang makan kelawar, maka virus itu berpindah kepada manusia. Jadilah wabak 2019-nCoV macam yang sedang kita hadapi sekarang. Ulasan dalam ini bukanlah saya hendak mencerca barangsiapa yang memakan haiwan (atau apa sahaja haiwan) sebegini, bahkan input ini adalah ilmu […]

Jenis-jenis C***na Virus Dan Wabaknya C***na

wabak corona virus

Ada 3 jenis coronavirus yang telah menyebabkan wabak besar setakat ini: SARS-COV 🐯 MERS-COV 🐫 2019-NCOV ❓🦇🐍 Antara ketiga-tiga ni, yang mana paling merbahaya? Mari tengok perbezaan 3 jenis coronavirus ini: Jenis-Jenis C***naVirus Kadar kematian SARS – 10% Kadar kematian MERS – 34% Kadar kematian 2019-nCoV 2% Butir ringkas penyakit SARS-COV 🐯 Tempoh: 2002-2003Jumlah kes […]

Virus #C***naVirus Pada Tombol Pintu

Virus corona pada pintu

Update terbaru mengenai C***navirus #2019nCoV, saintis temui virus di tombol pintu rumah pesakit di China dan juga dalam najis pesakit 2019-nCoV ini di Amerika. Virus #C***naVirus Di Luar Badan Manusia Ini satu penemuan yang menunjukkan virus 2019-nCoV ini boleh survive di luar badan manusia dan itu boleh jadi sumber jangkitan. Ini juga menunjukkan virus ini […]

Testimoni Sistem Imun Kuat, Amalkan Shaklee Elak Wabak C***naVirus

Virus corona baru ditemui dan belum ada kaedah rawatan spesifik

Saya asyik kompang bab makan suplemen, especially suplemen semulajadi macam Shaklee ni kan, untuk kuatkan sistem imun kita. Supaya dengan itu dapatlah kita cegah dan elakkan daripada dijangkiti wabak #C***naVirus Apa buktinya sistem imun jadi kuat? Dalam posting ini saya bawakan 2 orang testimoni, warga Malaysia yang baru balik dari China. Testimoni Sistem Imun Kuat, […]

C***navirus dan Mitokondria: Vitamin C

Virus corona baru ditemui dan belum ada kaedah rawatan spesifik

Kenapa kita harus mengambil vitamin C iaitu asid askorbik, untuk melindungi daripada virus berjangkit seperti wabak baru manusia koronavirus di Wuhan, China [1]? Jawapannya terletak pada cara bagaimana C***navirus mempengaruhi fungsi mitokondria, dan bagaimana vitamin C, asid askorbik (AA) melindungi dan meningkatkan rangkaian pertahanan yang komprehensif daripada sokongan imun kepada integriti bioenergetik mitokondria. Peranan Asid […]