Call nowWhatsapp

Author Archives: Raihanah Ahmad

7 Perkara Penting Untuk Turunkan Berat Badan

Saya komited untuk lebih berjaya di tahun 2019

Dalam kita ghairah turunkan berat badan, target kita sepatutnya bukan sekadar turunkan berat, tapi patut perbaiki habit berikut. Tingkatkan tenaga Tidur berkualiti Stress lebih baik Mengurangkan craving Penghadaman lebih baik Mengurangkan inflamasi Mengurangkan saiz pinggang (saiz pinggang berlebihan menunjukkan kadar lemak berlebihan) Setuju? Bagi yang nak sertai saya di program #JomDetox, boleh wasap saya ya. […]

Turun 20kg Dalam Masa 5 Bulan

Turunkan 20kg dalam masa 5 bulan

Lama betul saya tak update blog. Memang sibuk juga sebulan 2 ni, langsung tak sempat nak jengah blog. Apa khabar semua? Post saya hari ni tak panjang, cuma sekadar mahu update diri saya yang ramai yang tahu saya buat projek #JomDetox untuk sihat dan kuruskan badan. Jadi apa update saya? Turun 20kg dalam masa 5 […]

Detox Shaklee Bantu Perbaiki Masalah Kulit

Muka pun jadi bujur, lepas buat Detox Shaklee

Sana-sini orang sebut tentang detox. Selalunya detox dikaitkan dengan penurunan berat badan, pembersihan, reset badan daripada perkara yang tak elok. Tetapi adakah anda tahu bahawa organ terbesar badan anda, kulit anda, boleh mendapat manfaat fizikal dan ketara dari detoks? Kulit kusam datang dari diet atau kotoran yang tidak sihat, bahan pencemar, dan bahan kimia yang […]

Pesta Vivix Shaklee Februari 2019

Hampir seminggu di bulan Februari, berita baik buat semua penggemar Vivix Shaklee. Vivix Shaklee pada bulan ini dipilih sebagai promosi besar-besaran dari Shaklee! Promosi Vivix Shaklee Bulan Februari 2019 1. Promosi Vivix Shaklee Untuk Ahli Baru Istimewa pada bulan Februari ini, Vivix boleh didapati dengan harga diskaun sekiranya anda beli 2 botol sekaligus. Kalau 1 […]

Pesara Tentera Laut Dedah Kaedah Kurus Dengan Program Detox

pesara tentera kurus

Ada seorang Coach dalam grup kami seorang pesara Tentera Laut. Beliau berkongsi pengalamannya dengan program Detox kami perjalanan beliau untuk menjaga kesihatan dan kuruskan badan. Ikuti kisah beliau. Pesara Tentera Laut Berkongsi Tentang Kaedah Kurus Dengan Program Detox Saya Coach Rafizi Pesara Tentera Laut. Umur 43thn (peserta detox 2.0) Sebelum detox saya jarang minum air […]

Turunkan 12kg Dalam 2 Bulan, Ini Rahsianya Bagi Yang Gemuk Tak Kurus-kurus

Terbaru. DetoxIF sejak Disember 2018 hingga kini berjaya buang 12kg dalam tempoh 2 bulan

Sana sini orang cari kaedah terbaik untuk kuruskan badan, termasuklah ramai yang cari cara kuruskan badan dalam 3 hari! Fuh boleh ke? Ada cara yang selamat? Saya sendiri dah bergelumang dengan berat badan berlebihan ni dah bertahun-tahun. Bayangkan struggle nak kuruskan badan tu sampai boleh give up. Seriusly, saya faham bagi anda yang obes dan […]

Kajian Cegah Kanser Payudara Dengan Soya

soya cegah kanser

Kejadian kanser payu dara di Malaysia dijangka meningkat dengan pesat kerana populasi mengamalkan diet yang lebih Barat yang tinggi lemak dan gula, menjalani gaya hidup yang lebih aktif dan mempunyai keluarga yang lebih kecil. Berita baik untuk wanita Malaysia! Kajian terkini yang di lakukan kepada 7663 wanita di Malaysia menunjukkan dengan meminum secawan susu soya […]

2019 Tahun Bisnes Berkembang

Saya komited untuk lebih berjaya di tahun 2019

Alhamdulillah dah seminggu kita di bulan Januari, di tahun baru 2019. Anak-anak pun dah selesa ke sekolah. Urusan bisnes berjalan sebagaimana yang kita mahukan. Entry kali ini saya ingin buat sorotan tentang bagaimana saya bina legasi bisnes saya, MAF Empire yang semakin maju sekarang. Segalanya bermula dengan impian Ya, betul. Segalanya bermula dengan impian. Saya […]

Gemuk Tak Kurus-kurus: Akhirnya Kurus!

gemuk tak kurus-kurus

Ada ramai di kalangan kita yang selalu ada masalah begini: Memang sedia gemuk sejak remaja / kecil Berat naik sedikit-sedikit setiap tahun Lepas mengandung, berat sukar untuk turun Malaysia Negara Obes Negara kita adalah juara obesiti di rantau Asia Tenggara. Ini sesuatu yang kita kena cakna, sebab bila obesiti, risiko untuk kita dapat penyakit lain […]

Youth Shaklee Untuk Semua Peringkat Umur

Youth Shaklee untuk semua peringkat umur

Bila kita semakin berusia, kita harus terus menilai dan mengemas kini rutin penjagaan kulit kita untuk memenuhi keperluan yang berubah-ubah disebabkan faktor usia. Tiga perubahan besar yang berlaku pada kulit kita sepertimana usia kita adalah Pengurangan perolehan sel kulit (kadar pembaharuan menjadi perlahan) Penurunan elastin dan pengeluaran kolagen Kehilangan kelembapan [I] Memerangi perubahan yang berlaku […]