Call nowWhatsapp

Author Archives: Raihanah Ahmad

Rise of Ottoman Empires: Kejayaan Yang Hebat Kerana Berpaksikan Agama

sultan muhammad fatih rise of empires ottoman

Sebenarnya saya terjebak menengok filem Turki berkenaan sejarah mereka (uthmaniyah) baru-baru ini. Filem mereka ni memang fenomena sejak tahun lalu, tapi saya tak ambik port sebab entah, tengok banyak sangat main pedang, jadi seriau. Mula-mula tengok The Magnificient Century. Boleh terima cerita ni sebab tak banyak pedang terhunus, lebih kepada social life Sultan Sulaiman. Lepas […]

Sinopsis Rise of Empires: Ottoman Part 1

sultan muhammad fatih rise of empires ottoman

Minggu lalu saya ada menonton filem baharu di Netflix, tidaklah terlalu baharu, namun kiranya filem tahun ini. Bukan sebuah filem sepenuhnya kerana ada sedikit dokumentari. Rise of Empire: Ottoman Rise of Empires: Ottoman adalah filem yang berkisah tentang penaklukan Konstantinopel oleh Sultan Mehmed II atau Muhammad Al Fatih, versi Barat. Kisah Rise of Empires: Ottoman […]

Vitamin Untuk Bercuti Shaklee

Travel selesa dengan vitamin Shaklee hero kiddo

Semalam dalam grup travel ke Turki ada soalan bertanya tentang suplemen yang sesuai ke tempat negara sejuk.Saya memang takde pengalaman sangat. Saya pernah travel ke Mekah dan Australia sebelum ni tapi cuaca disana takla sejuk sangat, ala2 duduk dalam aircond sahaja. Tapi bila baca komen2 dalam posting tu, baru saya faham Kenapa elderberry tu jadi […]

Makanan Yang Kaya Dengan Khasiat Polifenol

12 polifenol dalam anggur muscadine

Ada ramai orang sekarang ni dah mula faham kepentingan mengamalkan makanan yang kaya dengan polifenol. Antara manfaat mengamalkan polifenol ada saya titipkan dalam artikel berkaitan. Top foods kaya dengan polifenol Cloves and other seasonings. Setiap 100gm cloves mengandungi 15,188 mg polyphenols Koko powder. Setiap 100gm mengandungi 3,448 mg polyphenols per 100 g Fruits, especially berries […]

Pengguna Gembira Menggunakan ResV Shaklee

Testimoni ResV Shaklee

One thing yang saya suka sangat tentang Res-V ni.. adalah sebab dia sangat senang nak bawak ke mana mana malah muat masuk handbag! No worries takde issue tertumpah ke apa sebab dia bukan liquid tapi kapsul 😍 Res-V untuk apa? Kesihatan menyeluruh. Kalau nak specific, sangat banyak. Cuma jaman wabak ni memang saya lebih fokus […]

Pengedar Shaklee Suka Menunjuk Income?

Pengedar Shaklee suka menunjuk income

Saya nak share bonus 9 hari buat bisnes Shaklee dalam bulan September. 9 hari income dah RM20K & increasing setiap hari. Pengedar Shaklee Suka Menunjuk Income? Menunjuk? Memang nak tunjuk. Kalau tak tunjuk, orang tak tahu betapa gile nye inc0me yang Shaklee bagi kat distributor dia. Ni bukan untung runcit jual vitamins tau. Ni bonus […]

Sales MAF Empire Bulan Ogos 2021 Kini Lebih 6 Angka

Tahniah MAF Empire kini hit sales 6 angka sebulan

Once upon a time in a corporate worldThis is my story.. Alhamdulillah keluarga saya sederhana, almarhum abah pekerja kerajaan . Allah rezekikan saya belajar di UTP dalam bidang IT. Habis belajar, saya bekerja di sebuah syarikat bumiputera di Subang Jaya. Syarikat tu sebuah company yg kukuh dan stabil, banyak track record baik mengendalikan projek-projek IT […]

LifeShake Elderberry Untuk Perlindungan Berganda

Lifeshake elderberry perlindungan berganda

Produk terbaru Shaklee, LifeShake Elderberry dengan manfaat polifenol yang mengagumkan. Elderberry nampaknya elok kita terus amalkan memandangkan kita nak masuk fasa endamik* Bila kita masuk fasa endamik ini bermakna kita kena teruskan kehidupan kita dahulu namun dengan ancaman virus kovid masih disekeliling kita. Salah satu usaha yang kita boleh lakukan untuk rendahkan risiko kita dan […]

Produk Baharu Untuk Kanak-kanak Dari Shaklee: Hero Kiddo Gummies

Hero Kiddo Produk Terbaharu Shaklee Malaysia

Produk baharu Shaklee bakal diperkenalkan pada pertengahan September, khusus untuk kanak-kanak, Hero Kiddo Gummies! Pengenalan Mesti superhero kecil anda meminta lebih banyak lagi! Shakleekids ™ Super Immunity merupakan gabungan nutrien yang hebat ke dalam gummy berbentuk beruang berperisa ceri semulajadi yang sedap yang akan disukai anak-anak anda. Sokong sistem imun mereka sehingga mereka bersedia menyelamatkan […]

5+1 Cara Tingkatkan Sistem Imun Bagi Melawan Jangkitan Virus

5+1 Cara Tingkatkan Sistem Imun Bagi Melawan Jangkitan Virus

Wabak ni masih berlegar di kalangan kita. Ada tu sampai 1 rumah terjangkit, bukan tu sahaja, rumah sebelah menyebelah sama-sama terjangkit. Nauzubillah. Selain agama (aqidah), nyawa antara yang WAJIB dipertahankan. Sebab tu bunuh diri tak cium bau syurga. Mati tu memang mati, tapi cara bagaimana kita mati. 5 Perkara yang kita kena jaga: Agama (Al-Imran:19) […]

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp