Call nowWhatsapp

Author Archives: Raihanah Ahmad

Makan Lewat Malam Punca Obesiti

Sebelum ni saya ada sebut juga, sebaiknya elakkan makan malam, apatah lagi makan lewat malam. Paling lambat makan, jam 8malam kena stop dah. Kenapa makan lewat malam tidak baik? ♦️Menyukarkan proses pengurangan berat badan Makan lewat malam akan menggalakkan kepada penambahan berat badan. Terdapat penyelidikan membuktikan bahawa makan lewat boleh mempengaruhi proses penurunan berat badan. […]

Lemak Badan Penyebab Lemah Sistem Imun

Obesiti menurunkan jangka hayat kita sehingga 14 tahun

Sekiranya ada satu perkara yang boleh disepakati semua, tidak ada yang suka sakit. Bagaimana jika ada sesuatu yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan kesihatan anda dan mengurangkan hari sakit anda? Kerana ternyata, mempunyai komposisi badan yang sihat menyumbang kepada sistem imun yang lebih kuat, membantu anda menahan jangkitan kecil dan mengurangkan risiko anda mendapat penyakit […]

Vivix vs ResV Yang Mana Pilihan Anda?

Yang mana satu jadi pilihan Vivix atau ResV

InsyaAllah bulan 3 nanti kita akan dapat lihat 1 produk baru Shaklee iaitu ResV. ResV sama sahaja fungsinya dengan Vivix dengan khasiat polifenol. Jadi kalau sama fungsinya, yang mana satu patut menjadi pilihan kita? Perbezaan Vivix dan ResV Sebelum kita boleh tentukan yang mana satu jadi pilihan kita, lebih baik kita lihat apakah perbezaan kedua-duanya. […]

Larangan Makanan Tidak Halal Untuk Semua

Banyak jenis sayur sesuai untuk dijadikan bahan dalam smoothie

Katanya #coronavirus adalah berpunca daripada kelawar. Sepatutnya virus itu diantara haiwan sahaja, tapi sebab ada manusia yang makan kelawar, maka virus itu berpindah kepada manusia. Jadilah wabak 2019-nCoV macam yang sedang kita hadapi sekarang. Ulasan dalam ini bukanlah saya hendak mencerca barangsiapa yang memakan haiwan (atau apa sahaja haiwan) sebegini, bahkan input ini adalah ilmu […]

TerujaShaklee Business Leader National Conference 20120 – Part 1

Shaklee prove it

Jemputan ke Shaklee BLNC Apa yang paling best bila kita jadi salah seorang Shaklee Distributor ni adalah apabila kita mendapat sangat banyak rewards dari syarikat.  Seperti juga kita bekerja di pejabat, bila dapat pengiktirafan, rasa best sangat kan.  Terasa berbaloi segala usaha yang kita telah buat dan kita akan lebih bersemangat untuk usaha lebih lagi […]

Adakah Vitamin C Selamat Dan Berkesan?

Keistimewaan Teknologi Sustained Release Vita C SR Plus

Semenjak isu corona virus, ramai yang semakin cakna bab pengambilan vitamin C. Adakah betul-betul berkesan, dan sejauh mana ianya selamat diamalkan? Jadi saya jawab persoalan kritis ini secara akademik: FAQ Vitamin C 1. Soalan: Vitamin C hanya merupakan antioksida bukannya bunuh kuman. Jawapan: Sudah banyak kajian saintifik sejak zaman world war lagi mengenai sifat bunuh […]

Makan Kerap Dan Kuantiti Banyak Berlawanan Fitrah

makanan tak spike insulin

Malaysia sememangnya syurga makanan.Makanan sentiasa adaRestoran 24-jam pun banyakTunggu dirumah/dimana-mana pun makanan mudah sampai Ini mengizinkan sesiapa untuk makan pada bila-bila sahaja. Tapi ok ke makan tak kisah kuantiti, tak kisah masa? Jumpa kajian ni. Pengaruh Makan Kerap Kajian mendapati bahawa waktu makan dan kuantiti yang dimakan mempengaruhi kesihatan manusia lebih-lebih lagi boleh mengakibatkan penyakit […]

Lepasi 3 Peringkat Ujian Ini Jika Mahu Berjaya

Cinch Tea diamalkan setiap hari untuk kuruskan badan dan tingkatkan tenaga dan alfa wave

LEPASI 3 PERINGKAT UJIAN INI JIKA BENAR-BENAR MAHU BERJAYA~ dalam Surah Al-Baqarah 2:214 Allah highlight 3 peringkat ujian أَمْ حَسِبْتُمْ أَن تَدْخُلُوا۟ ٱلْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُم مَّثَلُ ٱلَّذِينَ خَلَوْا۟ مِن قَبْلِكُمۖ مَّسَّتْهُمُ ٱلْبَأْسَآءُ وَٱلضَّرَّآءُ وَزُلْزِلُوا۟ حَتَّىٰ يَقُولَ ٱلرَّسُولُ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ مَعَهُۥ مَتَىٰ نَصْرُ ٱللَّهِۗ أَلَآ إِنَّ نَصْرَ ٱللَّهِ قَرِيبٌ “Adakah patut kamu menyangka bahawa kamu akan […]

Jenis-jenis CoronaVirus Dan Wabaknya Corona

wabak corona virus

Ada 3 jenis coronavirus yang telah menyebabkan wabak besar setakat ini: SARS-COV 🐯 MERS-COV 🐫 2019-NCOV ❓🦇🐍 Antara ketiga-tiga ni, yang mana paling merbahaya? Mari tengok perbezaan 3 jenis coronavirus ini: Jenis-Jenis CoronaVirus Kadar kematian SARS – 10% Kadar kematian MERS – 34% Kadar kematian 2019-nCoV 2% Butir ringkas penyakit SARS-COV 🐯 Tempoh: 2002-2003Jumlah kes […]

Virus #CoronaVirus Pada Tombol Pintu

Virus corona pada pintu

Update terbaru mengenai coronavirus #2019nCoV, saintis temui virus di tombol pintu rumah pesakit di China dan juga dalam najis pesakit 2019-nCoV ini di Amerika. Virus #CoronaVirus Di Luar Badan Manusia Ini satu penemuan yang menunjukkan virus 2019-nCoV ini boleh survive di luar badan manusia dan itu boleh jadi sumber jangkitan. Ini juga menunjukkan virus ini […]