Call nowWhatsapp

Tag Archives: set imun shaklee

Cara Pulih Daripada Penyakit Berjangkit

Jus ubi bit, epal dan berries antara jus popular untuk menggalakkan sistem imun atau immune booster

Ada sembang-sembang dengan mak tentang virus C***na . Ada soalan yang beliau tanya tentang bagaimana boleh sembuh dan pulih daripada penyakit C***na Virus. Saya fikir-fikir, macamana ya nak jawab. Maka saya tuliskan artikel di bawah. Sistem Pertahanan Mesti Kuat Badan kita ada beberapa lapisan pertahanan. 1. Kulit Kulit ni ibarat pagar, tak bagi orang masuk […]

10 Perkara Boleh Merendahkan Imuniti

10 perkara merendahkan sistem imun

Musim PKP ni, selain kita amalkan semua amalan luar badan seperti pakai mask, duduk di rumah dan basuh tangan dengan sabun selalu, dalaman badan kita pun kena kita pastikan kuat. Macamana nak pastikan kuat? Ada 3 perkara: Makan makanan yang sihat Ambil suplemen yang dapat bantu cukupkan nutrisi Elakkan perkara yang boleh merendahkan imuniti Dalam […]

British Elderberry Bersifat Anti Virus dan Tingkatkan Imun Badan

Elderberry vivix shaklee

British Elderberry (atau nama saintifiknya Sambucus nigra), dianggap bermanfaat untuk pencegahan dan rawatan jangkitan influenza dan jangkitan virus yang menyerang pernafasan, memberikan kesan anti-virus. British Elderberry adalah tumbuh-tumbuhan semulajadi Amerika Utara yang tumbuh cepat dan boleh mencapai sehingga 12 kaki dengan bunga dan berry yang sama dengan S. nigra. Ekstrak elderberry juga digunakan untuk merawat […]

Nutriferon Sebagai Interferon Semulajadi Penawar Penyakit Berjangkit

interferon rawat corona virus

Semalam ada customer saya seorang frontliner berkongsi dengan saya info yang beliau dapat. Dalam berita di atas disebut saintis sedang mencari penawar kepada penyakit berjangkit seperti CoronaVirus, Influenza dll. Buat masa ini mereka menggunakan ubat Remdesivir iaitu sejenis ubat untuk penyakit Ebola. Salah satu ubat yang sedang dipertimbangkan ialah interferon. Apakah Interferon? Interferon adalah protein […]

Testimoni Sistem Imun Kuat, Amalkan Shaklee Elak Wabak C***naVirus

Virus corona baru ditemui dan belum ada kaedah rawatan spesifik

Saya asyik kompang bab makan suplemen, especially suplemen semulajadi macam Shaklee ni kan, untuk kuatkan sistem imun kita. Supaya dengan itu dapatlah kita cegah dan elakkan daripada dijangkiti wabak #C***naVirus Apa buktinya sistem imun jadi kuat? Dalam posting ini saya bawakan 2 orang testimoni, warga Malaysia yang baru balik dari China. Testimoni Sistem Imun Kuat, […]