Call nowWhatsapp

Category Archives: Coach dan Mentor Shaklee

Tulis Impian Adalah Satu Cara Mencapai Impian Kita

Tulis Target Shaklee

Dah tengok video saya tadi tentang writing down your own goals? Jemput tengok ya Sekarang dalam bentuk penulisan. Selalu lah kan upline atau mentor suruh kita tulis our own goals. Ada yang tulis Ada yang tak tulis Ada yang tulis tapi menggunakan henfon atau notebook (bukan tulis namanya ni, sbb kita hanya taip) Tetapi apa […]

Usaha Tangga Kejayaan

Tangga terpanjang di dunia

Dalam gambar ni ialah tangga paling panjang terletak di Pergunungan Nizen (Banjaran Alps juga) di Switzerland, tercatat rekod terpanjang dalam Guiness Book of Records. Panjangnya tangga ni adalah 3.5km. Fuh dah macam jalan terus, tapi rupanya tangga.Tangga dibuat sebabnya Pergunungan Nizen ni rupa bentuknya dah macam piramid. Jadi senanglah buat tangga terus. Sebab tu juga […]

The Rock Miliki Pendapatan rm400juta di tahun 2019

The Rock miliki pendapatan rm400 juta

“Pendapatan saya adalah RM400juta tahun lepas!”  Itulah yang dikatakan oleh The Rock.   Sejak saya kecil saya cukup berminat menonton wrestling WWE dan hingga kini suka dengan pelakon yang berpendapatan PALING TINGGI di Hollywood, The Rock.  Malam tadi saya menonton dokumentari beliau bagaimana kisahnya bermula dari seorang yang susah menjadi kejayaan hari ini. Salah satu perkongsiannya, beliau […]

Review Frozen 2, Untuk Bisnes Shaklee

frozen 2 review

Disebabkan terpengaruh dengan ‘bad review’ movie Frozen 2, saya tak teringin nak tengok pun (saya suka tengok movie as one of my motivation source). Review yang viral tu mengatakan bahawan Frozen 2 tak lebih dari kisah cinta menggatal Anna & Kristoff semata-mata. Tak ada value. Saya ni kalau benda takde value malas lah saya nak […]

Projek Buat Duit Dengan Shaklee Kini Kembali!

bisnes Shaklee tsunami

Mengambil semangat wave Shaklee tengah tinggi, kini kami di MAF Empire juga mengambil inisiatif untuk melancarkan Projek Buat Duit lagi kali ini. Tahun 2018 lagi kami pernah buat Projek Buat Duit dan hasilnya memang ramai betul yang rank up dan pemegang pendapatan 4 dan 5 angka pada ketika itu. Setiap tahun pun kami repeat buat […]

Kenapa tak boleh beli Shaklee Dari Laman Web E-Commerce?

Aiskrim ResV

Ada kes baru-baru ni yang menyebabkan saya share video ini dengan anda. Banyak kali dah kami bagitau, nak beli Shaklee, belilah daripada pengedarnya, seperti saya. Laman web e-commerce walaupun turut menjual Shaklee, tetapi pembelian disitu adalah tidak beretika. Ini kerana Shaklee mendaftar di Malaysia melalui Akta Jualan Langsung, jadi memang melalui jualan langsung, pembelian adalah […]

Rupa-rupanya Pernah Ditolak, Gara-gara Mahu Beli Shaklee

Program Khas Bersama Roger Barnett

Roger Barnett, berumur 56 tahun pada tahun ini, merupakan CEO Shaklee Corporation. Beliau lahir daripada keluarga bisnes, salah satu bisnes keluarga beliau ialah jenama terkenal Burberry. Pada umur beliau 30 tahun, beliau mula berfikir bagaimana nak expand bisnes beliau. Extensive research beliau lakukan. ANtara syarat yang beliau letakkan ialah, Bisnes yang dapat menjana income selama […]

Layak Ke Trip Mewah Shaklee

Sampai dah di Phuket

Dalam syarikat seperti Shaklee, tentulah ada hadiah percutian yang ditaja oleh syarikat. Yang menarik dan unik tentang Shaklee dan trip mewahnya ialah: Percutian ditaja sepenuhnya oleh Shaklee dari sudut makanan, tiket penerbangan, penginapan, tiket masuk ke acara atau tempat lawatan Duit poket disediakan bagi setiap yang layak Percutian mewah ie makanan mewah dan eksklusif, acara […]

Shaklee Jadi Pilihan Paling Popular Untuk Jana Pendapatan

Tips Pilih Bisnes

Pasca Covid19 ni menyaksikan bisnes Shaklee naik mencanak-canak. Pendapatan pengedarnya bertambahSales bertambah lebih 200%Jumlah keahlian bertambah lebih 600%Produk cepat habis Ini menunjukkan satu gelombang baharu bakal disaksikan tahun ini hingga tahun hadapan. Anda salah seorang daripadanya? Jom saksikan kenapa Shaklee jadi pilihan paling popular untuk jana pendapatan era masakini. Mari saya kongsikan pendapatan bulanan beberapa […]

3 Tips Berjaya Dalam Bisnes Shaklee Era Cov19

12 tips hidup bersama covid19

Kalau beberapa tahun kebelakangan ni, bisnes online jadi sangat popular, mudah dan boleh dibuat dimana-mana sahaja. Semuanya dihujung jari sahaja. Bila dah masuk era Covid19 dimana semua orang kena kuarantin dalam tempoh yang agak panjang, makin menjadi-jadi bisnes online. Bahangnya bukan di negara kita sahaja, bahkan di semua pelusuk dunia. Berbeza sangat dengan kedai fizikal […]