Call nowWhatsapp

Category Archives: Coach dan Mentor Shaklee

Duduk Di Rumah, Buat Duit Kepuk-kepuk

Bisnes online sangat mudah dibuat terutama oleh suri rumah yang ingin menjana pendapatan

Usaha kecil kita sekarang beri impact besar akan datang. Hayatilah gambar ini. Flatten the curve, if slow progress RMO bersambung-sambung, makin ramai orang kurang kuasa membeli. Curve turun, but cash tak gerak lama, ekonomi drop. Program Rangsangan Ekonomi yang diumumkan oleh Perdana Menteri bukan gula-gula duduk rumah. Bukan! Kena berpijak dibumi yang nyatalah kekawan. Asyik […]

Krisis Wabak Covid19 Cipta Peluang Bisnes

cipta bisnes shaklee jana pendapatan shaklee

Krisis adalah peluang. Dengan setiap kesusahan pasti ada kemudahan. Opportunity always mixed with difficulties for the past 6000 years of recorded history kata Jim Rohn. Saat orang panic, anda sibuk merancang, saat orang sibuk complaining, you are busy studying, saat orang sibuk salahkan orang lain, you take responsibility and take charge of your life. Saat […]

Perolehi RM3 Juta Setahun Dalam Shaklee, Ubah Hidup Kerani

jutawan shaklee rm28 juta

Alhamdulillah minggu lalu saya berpeluang berjumpa dan coaching dengan salah seorang Master Shaklee yang pertama di negara kita. Beliau kini berusia 78 tahun, sudah bersama Shaklee selama 32 tahun. Jom saya kenalkan. Master Freddie Lee, Bekas Kerani Kini Jutawan Dalam Bisnes Shaklee Master Freddie merupakan antara orang terawal yang buat bisnes Shaklee sejak penubuhannya. Nombor […]

Sorotan Tahun 2019 dan Selamat Tahun Baru 2020

selamat tahun baru 2020

Alhamdulillah tahun 2019 kita dah sampai ke penghujung. Lusa ni kita dah melangkah di tahun baru 2020. Mungkin ramai yang pada ketika ini sedang bercuti. Akhir tahun kan, boleh habiskan cuti yang berbaki, disamping boleh uruskan banyak perkara terutama berkaitan anak-anak dan keluarga. Artikel ini saya cuma hendak menyorot sahaja tahun 2019. Apa kejayaan, apa […]

Monolog Diri, Bisikan Positif Diri Sendiri Ubah Hidup

kebaikan self talk monolog

Baru-baru ini saya ada tonton live seorang guru saya, Tuan Afnan Rosli berkenaan 30 hari untuk ubah setahun yang baru. Tuan Afnan pernah viral beberapa bulan lalu dengan kelas Metamorfosis nya yang dikaitkan dengan pelbagai cerita. Saya taknak komen bab tu, cuma saya tertarik dengan salah satu tips beliau untuk ubah hidup, supaya tahun akan […]

Jana RM2000 Dengan Bisnes Shaklee

Cara buat rm2000 sebulan dengan bisnes shaklee

Tempohari saya ada kongsikan bagaimana bisnes Shaklee boleh dijadikan side income atau pendapatan sepenuhnya untuk anda. Hari ini saya nak kongsikan dengan cara anda jana RM2000 daripada Shaklee apabila anda berbisnes dengan Shaklee. Cara Jadi Ahli Shaklee Saya ada kongsikan Cara Jadi Ahli Shaklee sebelum ini yang mana ada 3 pilihan. Bayar yuran RM65 dan […]

Tips Bisnes Online Untuk Pengedar Shaklee

Tips Bisnes Online Untuk Pengedar Shaklee

Zaman sekarang ni bisnes online jadi sangat popular, mudah dan boleh dibuat dimana-mana sahaja. Semuanya dihujung jari sahaja. Berbeza sangat dengan kedai fizikal yang: memerlukan kita berada di kedai yang mana menyukarkan mak-mak yang kebanyakannya nak berada di rumah sambil uruskan anak-anak tinggi modal antaranya perlu termasuk sewa kedai, bil-bil, gaji pekerja dan lain-lain Walaupun […]

6 Minit Sahaja Untuk Hari Yang Hebat

minda positif

Ramai orang selalu hadapi masalah sepanjang hari. Pagi-pagi lagi ada je yang tak kena. Dan ia berlarutan sepanjang hari. Tahu tak, dengan minda yang positif setiap pagi ia dapat mengubah keseluruhan hari anda. Dengarkan video berikut. Semoga hari anda hebat! Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee? Ayuh bersama saya di grup Jutawan! Sila hubungi 012-2195919 atau […]

3 Penjuru Income Dengan #JomDetoxJutawan

Selama 8 bulan run projek #JomDetoxJutawan ni, alhamdulillah ianya cukup bagus sebab akhirnya kita ada sesuatu yang kita boleh fokus dalam Shaklee. Shaklee ada banyak produk, ada suplemen, ada produk penjagaan rumah, ada skincare. Suplemen sahaja pun ada puluh-puluh. Jadi ada juga dikalangan mereka yang baru nak buat bisnes jadi pening, tak tau nak fokus […]

Nak Bisnes Shaklee, Tapi Dah Terlambat Ke?

cara bisnes shaklee sampai jadi

“Saya nak buat bisnes, tapi macam dah terlambat! Yelah. Coach Anah dah buat bisnes 8 tahun. Jadi macam dah lambat sangat je, kalau sekarang saya baru nak join” . Ada yang rasa macam tu? Baru-baru ini mentor dan upline saya ke Shaklee Global Conference di Las Vegas. Rasa kagum sangat sebab pernyataan AGE IS JUST […]