Call nowWhatsapp

Tag Archives: kelebihan bisnes shaklee

Itinerary Travel Shaklee Ke Phuket 2019 – Day 2

trip shaklee phuket siam niramit

Hari kedua di Phuket bermakna aktiviti penuh untuk semua peserta. Hari pertama lebih kepada travel day, jadi tak banyak aktiviti boleh dilakukan. Jom lihat apa yang kami buat pada hari kedua ni. Hari Kedua Trip Shaklee Phuket 2019 Sesi Fotografi #TeamJutawan Pagi tu ada masa sedikit, jadi kita buat sesi fotografi berkumpulan bersama #TeamJutawan. Hotel […]

Itinerary Travel Shaklee Ke Phuket 2019 – Day 1

Shaklee Incentive Trip Phuket 2019

Alhamdulillah saya baru balik dari #TripMewahShaklee bagi tahun 2019 ke Phuket. Saya ada pandangan sendiri tentang Phuket ni. Trip Shaklee Cruise Libra tahun 2016 dulu ada berhenti sekejap di Phuket. Masa tu siang hari. Tapi cukup untuk saya faham apa yang ada di sana. Jadi semasa Shaklee umumkan Incentive Trip (Regional) untuk 2018/2019 adalah Phuket, […]

5 Perkara Anda Perlu Tahu Tentang Korea Selatan

Trip Mewah Shaklee ke Korea 2020

Sekarang kan Korean waves (gelombang Korea). Siapa yang tak sukakan Korea kan? Peminat muzik, drama mereka, bukan sahaja di Malaysia, bahkan di serta dunia. Bukan tertakluk kepada dunia seni semata-mata, saya dapati orang Korea sangat pandai market kan produk mereka. Tengok berapa banyak dah restoran mereka di sini kan, makanan mereka pun sedap-sedap dan menyihatkan. […]

Travelog Trip Shaklee Mewah: Persediaan Ke Phuket 2019

Trip Mewah Shaklee ke Phuket 2019

Alhamdulillah kan saya layak sekali lagi untuk join trip mewah Shaklee. Untuk dapat trip Shaklee perlulah qualify dalam tempoh setahun. Bagi Shaklee ianya daripada April hingga Mac. Untuk Phuket adalah trip yang dirancang untuk kami hasil performance pada 2018/2019. Untuk tahun 2019/2020, Shaklee plan ke Korea (regional) dan Switzerland (antarabangsa). Nak join saya? Jom! Taklimat […]

Rahsia Pengutip Sampah Jadi Jutawan

tips jadi jutawan

Info ni saya dapat daripada perkongsian Ustaz Hakim Avengers. Nak jadi jutawan? Jom kita baca kisah bagaimana Azalan, seorang pengutip sampah menjadi jutawan. Rahsia Pengutip Sampah Jadi Jutawan Menjaga mindset, dia senantiasa percaya bahawa ia sedang dalam perjalanan menjadi orang kaya atau jutawan. Menggunakan 50% daripada pendapatan atau hasil untuk diinfaq, sehingga mampu mendapat RM […]

Kelebihan Bisnes Shaklee Berbanding Bisnes Lain

Kelebihan bisnes shaklee

Mungkin masih ramai yang skeptikal dengan bisnes Shaklee disebabkan ianya MLM. Ini kerana, masih ramai yang ada tanggapan begini: MLM dikatakan menindas downline, Upline goyang kaki bila group dah besar, MLM tidak patuh syariah, sedangkan mereka tak tahu yang MLM adalah satu konsep perniagaan yang paling menguntungkan. Dalam masa yang sama pula, MLM dilindungi di […]

7 Tips Bisnes Sambil Bekerja

7 tips bisnes part time

Sebenarnya bisnes Shaklee ni paling mudah nak buat. Saya buat Shaklee ni sejak masih bekerja tahun 2013 dulu lagi. Tahun 2014 saya mula ada blog, hinggalah sekarang blog ni jadi kedai online saya. Pengalaman saya, memang syoknya berniaga part time, gaji dapat, untung bisnes pun dapat.  Kalau orang Shaklee, bonus Shaklee masuk tengah bulan. Gaji […]

8 Sebab Surirumah Wajib Ada Pendapatan Sendiri

Surirumah Wajib Ada Income Sendiri

Zaman sekarang ni surirumah dah makin celik, mesti nak ada pendapatan sendiri, betul tak? Sama juga dengan saya. Sewaktu bergelar surirumah sepenuh masa sejak 3 tahun lalu, saya fikir saya tak boleh jadi surirumah tanpa pendapatan sendiri. Maka sebab itulah saya teruskan bisnes Shaklee (sebelum itu buat secara part time) walaupun bisnes dari rumah sahaja. […]

Big Why Saya Buat Shaklee

big why buat bisnes shaklee

Orang kata nak buat bisnes kenalah ada big why? Kenapa penting ada big why? Ramai orang nak berjaya. Termasuk kita yang sedang membaca dan menaip ini kan? πŸ™‚ . Tapi berapa ramai yang tahu sebab apa dia mahu berjaya? Mungkin ada yang tahu… tapi berapa ramai yang tahu dengan JELAS dan SPECIFIC kenapa dia mahu berjaya dalam satu-satu perkara […]

Review Kesihatan Selepas 8 Tahun Pengguna Shaklee

Review kesihatan saya selepas makan shaklee

Baru-baru ni saya ada terjumpa gambar-gambar lama saya, dari zaman saya baru graduate hinggalah sekarang (gambar terkini mestilah ada kan). MasyaAllah betapa banyak saya berubah. Kesihatan saya lebih baik dengan Shaklee, statement ini mungkin sangat sesuai. 8 Tahun Sebagai Pengguna Shaklee Rupanya dalam diam saya telah amalkan Shaklee selama 8 tahun. Bermula dengan set berpantang/menyusu, […]