Call nowWhatsapp

Tag Archives: kelebihan detox shaklee

Makan Lewat Malam Punca Obesiti

Sebelum ni saya ada sebut juga, sebaiknya elakkan makan malam, apatah lagi makan lewat malam. Paling lambat makan, jam 8malam kena stop dah. Kenapa makan lewat malam tidak baik? 1. Menyukarkan proses pengurangan berat badan Makan lewat malam akan menggalakkan kepada penambahan berat badan. Terdapat penyelidikan membuktikan bahawa makan lewat boleh mempengaruhi proses penurunan berat […]

Lemak Badan Penyebab Lemah Sistem Imun

Obesiti menurunkan jangka hayat kita sehingga 14 tahun

Takde siapa yang suka sakit Bagaimana jika ada sesuatu yang boleh anda lakukan untuk meningkatkan kesihatan anda dan mengurangkan hari sakit anda? Kerana ternyata, mempunyai komposisi badan yang sihat menyumbang kepada sistem imun yang lebih kuat, membantu anda mengurangkan jangkitan kecil dan mengurangkan risiko anda mendapat penyakit yang serius, seperti penyakit jantung dan diabetes. Komposisi […]

Makan Kerap Dan Kuantiti Banyak Berlawanan Fitrah

makanan tak spike insulin

Malaysia sememangnya syurga makanan.Makanan sentiasa adaRestoran 24-jam pun banyakTunggu dirumah/dimana-mana pun makanan mudah sampai Ini mengizinkan sesiapa untuk makan pada bila-bila sahaja. Tapi ok ke makan tak kisah kuantiti, tak kisah masa? Jumpa kajian ni. Pengaruh Makan Kerap Kajian mendapati bahawa waktu makan dan kuantiti yang dimakan mempengaruhi kesihatan manusia lebih-lebih lagi boleh mengakibatkan penyakit […]

Suplemen Membantu Masalah Obesiti

Obesiti dan risiko penyakit kronik

Sindrom Metabolik adalah keadaan di mana seseorang mendapat masalah 👉perut buncit / obesiti 👉tekanan darah tinggi 👉paras glukosa darah tinggi 👉paras kolesterol tinggi Seseorang dengan masalah Sindrom Metabolik ini berisiko lebih tinggi mendapat penyakit diabetes, strok, hypertension dan penyakit jantung Satu kajian yang di laporkan dalam Journal Nutrients , Korea pada 22 September 2017 menunjukkan […]

Asid Lemak Omega 3 Untuk Kuruskan Badan

omega 3 untuk kuruskan badan

Asid lemak omega 3 memainkan peranan kritikal dalam pembangunan kognitif dan pembelajaran, pembangunan visual, kekuatan imun, memerangi keradangan, kehamilan, kesihatan otak dan mencegah penyakit Alzheimer, penyakit jantung, kanser, penyakit mental dan banyak lagi. Sekarang ni, kajian terbaru dan paling menyeluruh mengenai omega 3 iaitu ada 19 kajian dari 16 negara (melibatkan 45,637 peserta) yang mana […]

Kuruskan Badan Sekaligus Bantu Rawat Kencing Manis

7 Cara Resveratrol Penawar Kencing Manis Diabetes

Sekarang ni ramai doktor yang dah kongsikan bahawa dengan amalan pemakanan sihat dan senaman, dapat bantu reverse penyakit kencing manis. Ada kajian terbaru membuktikan bahawa menurunkan berat badan juga sangat penting. Kuruskan Badan, Dapat Reverse Diabetes Dalam kajian terbaru diterbitkan pada 2017 dari kajian yang dilakukan oleh Universiti Newcastle dan University Glasgow mendapati bahawa 45.6% […]

3 Sebab Anda Craving Karbohidrat

Karbo Kompleks lebih mengenyangkan dan berikan tenaga untuk tempoh lebih lama

Kita sebagai masyarakat Malaysia dan Asia memang sedari dulu makan banyak karbo. Memang diajar, sebab piramid makanan pun menyarankan makan karbohidrat paling banyak. Namun hasil kajian saintifik terbaharu mendapati, karbohidrat lebih bermanfaat kepada mereka yang sedang membesar (kanak-kanak dan remaja), manakala orang dewasa kita perlu minimakan pengambilan karbohidrat. Kitaran Ganas Karbohidrat Ramai orang akan mendapati, […]

Amalan Fitrah Siang dan Malam Jaga Kesihatan Diri

amalan fitrah body clock

Kembali kepada fitrah badan kita perlu berehat waktu malam Fitrah badan kita siang ada matahari, malam ada bulan. Fitrahnya siang kita bekerja/aktifMalam kita sepatutnya tidur Tapi lifestyle kita ada yang menyebabkan: Ada yang kena bekerja (terutama mereka yang bekerja shif) Bersukan Makan-makan (ye la mamak kan buka sampai pagi) sambil borak-borak dan puh puh asap […]

Cara Tangani Krisis Penyembuhan Detox (Healing Crisis)

detox krisis penyembuhan

Detox adalah diet detoksifikasi, direka untuk menghilangkan toksin dari badan anda. Selalunya detox ini disasarkan untuk menghapuskan item tertentu dari rutin harian anda, seperti: kafein, seperti minuman kopi atau tenaga makanan / minuman manis makanan diproses dll Krisis Penyembuhan Detox Apabila anda membuat detox, biasanya akan ada masalah krisis penyembuhan, contohnya sakit kepala. Sakit kepala […]

26 Tips Kuruskan Badan Untuk Tahun Baru 2020

Sekarang tiada masalah lagi dengan duduk bersilang kaki, duduk pun tak lenguh even lama-lama

Industri penurunan berat badan penuh dengan mitos. Ikutkan pengalaman saya selama setahun ini yang membantu saya turun 23kg dalam masa 8 bulan, ada beberapa bukti yang saya nak kongsikan dalam artikel berikut. 26 Tips Kuruskan Badan Untuk Tahun Baru 2020 Berikut adalah 26 tips penurunan berat badan yang sebenarnya berasaskan pengalaman saya selama setahun ini. […]