Call nowWhatsapp

Category Archives: JomDetox

Berjaya Kuruskan Badan, Sel Lemak Bebaskan Toksin

sel lemak simpan toksin

Ada satu posting Dr Hafiz tulis begini, “Sayur ni penting untuk imbangi makanan tinggi protein dan lemak dalam tu. Jika takde sayur memang bahaya. Contohnya antioksidan dalam tumbuhan, perlu sangat untuk neutralkan bahaya zat besi yang tinggi dalam daging. Zat besi banyak sangat boleh tingkatkan stres radikal badan. Sayuran juga banyak nutrien seperti magnesium, vitamin-vitamin […]

Pulih Carpal Tunnel Sydrome dan Turun 10kg Dengan Detox Shaklee

carpal tunnel syndrome

Teruja juga saya nak cerita tentang masalah Carpal Tunnel Syndrome ni. Ada salah seorang peserta #JomDetoxJutawan pun rupanya ada alami masalah ni. Cuba dengarkan perkongsiannya dalam video berikut: Apakah Carpal Tunnel Syndrome? Carpal Tunnel Syndrome dalam perubatan mengatakan ialah lorong sempit yang mana terletak dibahagian telapak pergelangan tangan. Terowong ini melindungi saraf median di bahagian […]

10 Cara Turunkan Darah Tinggi Tanpa Ubat

cara turunkan darah tinggi

Dengan membuat 10 perubahan gaya hidup, anda boleh menurunkan tekanan darah anda dan mengurangkan risiko penyakit jantung anda. 10 Cara Turunkan Darah Tinggi Tanpa Ubat Jika anda telah didiagnosis dengan tekanan darah tinggi, memang kita risaula kalau kena makan ubat. Lagipun ubat akan surpress penyakit kita, kita tetap perlu makan ubat. Gaya hidup memainkan peranan […]

Jom Detox Shaklee Bantu Pulihkan Masalah Hormon Wanita

Detox untuk kesihatan

Di negara kita zaman ni, ramai wanita alami masalah hormon. Banyak isu yang terlibat, antaranya: masalah dengan period: ada yang tak datang langsung, ada yang selalu datang tak berhenti, ada yang sekejap datang, sekejap tidak. masalah seperti endometriosis, cysts, dll Bila berdepan masalah sebegini, sebenarnya ia berpunca daripada masalah hormon. Hormon yang terlibat pula bukan […]

3 hormon yang mempengaruhi penurunan berat badan

3 hormon penyebab gemuk

Hormon adalah utusan kimia yang paling berkuasa di dalam badan dan boleh membuatkan anda gemuk atau menguruskan badan anda. Dalam artikel ini saya fokus untuk terangkan 3 hormon yang jika dibiarkan boleh menjejaskan program kuruskan badan anda. Apakah hormon? Hormon adalah bahan kimia kimia yang paling berkuasa di dalam badan, dan apabila ia berkaitan dengan […]

Cara Kuruskan Badan Lebih 15kg Bagi Yang Pernah Kurus

Cara kuruskan badan lebih 15kg

Dulu kurus, lepas tu gems bertahun-tahun, susahnya cari jalan kurus? Awak macam kes ni tak? Sebelum ni kurus je, selalu orang kuruslah sebelum kawin. Atau memang dari kecik hingga awal dewasa kurus je. Tapi lepas kahwin atau bersalin, badan bagai dipam-pam, sukar nak cari jalan kembali slim tu. Kes macam ni maknanya anda obes/overweight sementara. […]

9 Teknik Untuk Ucapkan Selamat Tinggal Obesiti!

9 teknik untuk kuruskan badan dalam masa setahun

Ya, akhirnya ayat keramat ini dapat saya ungkapkan. Selepas hampir setahun, selepas membuang 25kg daripada badan saya, saya kini memiliki berat badan ideal seperti kebanyakan orang lain. Berat Badan Berlebihan Sejak Kecil Mungkin ramai juga yang alami masalah ini, saya sejak kecil lagi memang badan berisi. Berat badan berlebihan. Sebelum umur 15 tahun, BMI masih […]

5 Organ Detox Dan Fungsinya

6 organ detox dan fungsinya

Detox ialah suatu proses pembuangan toksin daripada badan melalui organ organ detox badan. Toksin adalah bahan buangan atau racun bahaya yang boleh merosakkan struktur dan fungsi sel badan. Mustahil untuk kita elakkan toksin dari badan kerana toksin berada di mana-mana. Detox dapat mengeluarkan toksin dari badan dan ia akan menjadikan badan ringan. Selain itu kita […]

Obesiti dan Risiko Penyakit Kronik

Obesiti dan risiko penyakit kronik

Kegemukan dan obesiti boleh meningkatkan risiko banyak masalah kesihatan, termasuk kencing manis, penyakit jantung, dan sebahagian kanser. Jika anda hamil, berat badan yang berlebihan boleh menyebabkan masalah kesihatan jangka pendek dan jangka panjang untuk anda dan anak anda. Masalah kesihatan yang dikaitkan denngan obesiti Berat badan boleh meningkatkan risiko banyak masalah kesihatan, termasuk diabetes type […]

10 Perkara Tak Best Bila Overweight

10 perkara tak best bila overweight

Sebenarnya memang tak best bila overweight ni (bila pulak best ya?). Siapa sini pernah alami masalah macam ni? Jom saya listkan. 10 Perkara Tak Best Bila Overweight 1. Susah cari saiz pakaian Ni memang obvious la kan. Saya dulu-dulu memang susah betul cari saiz. Lagi malu time masuk butik, adik sales girl siap-siap sound, “kami […]