Call nowWhatsapp

Category Archives: JomDetox

3 hormon yang mempengaruhi penurunan berat badan

3 hormon penyebab gemuk

Hormon adalah utusan kimia yang paling berkuasa di dalam badan dan boleh membuatkan anda gemuk atau menguruskan badan anda. Dalam artikel ini saya fokus untuk terangkan 3 hormon yang jika dibiarkan boleh menjejaskan program kuruskan badan anda. Apakah hormon? Hormon adalah bahan kimia kimia yang paling berkuasa di dalam badan, dan apabila ia berkaitan dengan […]

Cara Kuruskan Badan Lebih 15kg Bagi Yang Pernah Kurus

Cara kuruskan badan lebih 15kg

Dulu kurus, lepas tu gems bertahun-tahun, susahnya cari jalan kurus? Awak macam kes ni tak? Sebelum ni kurus je, selalu orang kuruslah sebelum kawin. Atau memang dari kecik hingga awal dewasa kurus je. Tapi lepas kahwin atau bersalin, badan bagai dipam-pam, sukar nak cari jalan kembali slim tu. Kes macam ni maknanya anda obes/overweight sementara. […]

9 Teknik Untuk Ucapkan Selamat Tinggal Obesiti!

9 teknik untuk kuruskan badan dalam masa setahun

Ya, akhirnya ayat keramat ini dapat saya ungkapkan. Selepas hampir setahun, selepas membuang 25kg daripada badan saya, saya kini memiliki berat badan ideal seperti kebanyakan orang lain. Berat Badan Berlebihan Sejak Kecil Mungkin ramai juga yang alami masalah ini, saya sejak kecil lagi memang badan berisi. Berat badan berlebihan. Sebelum umur 15 tahun, BMI masih […]

5 Organ Detox Dan Fungsinya

6 organ detox dan fungsinya

Detox ialah suatu proses pembuangan toksin daripada badan melalui organ organ detox badan. Toksin adalah bahan buangan atau racun bahaya yang boleh merosakkan struktur dan fungsi sel badan. Mustahil untuk kita elakkan toksin dari badan kerana toksin berada di mana-mana. Detox dapat mengeluarkan toksin dari badan dan ia akan menjadikan badan ringan. Selain itu kita […]

Obesiti dan Risiko Penyakit Kronik

Obesiti dan risiko penyakit kronik

Kegemukan dan obesiti boleh meningkatkan risiko banyak masalah kesihatan, termasuk kencing manis, penyakit jantung, dan sebahagian kanser. Jika anda hamil, berat badan yang berlebihan boleh menyebabkan masalah kesihatan jangka pendek dan jangka panjang untuk anda dan anak anda. Masalah kesihatan yang dikaitkan denngan obesiti Berat badan boleh meningkatkan risiko banyak masalah kesihatan, termasuk diabetes type […]

10 Perkara Tak Best Bila Overweight

10 perkara tak best bila overweight

Sebenarnya memang tak best bila overweight ni (bila pulak best ya?). Siapa sini pernah alami masalah macam ni? Jom saya listkan. 10 Perkara Tak Best Bila Overweight 1. Susah cari saiz pakaian Ni memang obvious la kan. Saya dulu-dulu memang susah betul cari saiz. Lagi malu time masuk butik, adik sales girl siap-siap sound, “kami […]

Kedai Makanan 24 Jam Punca Rakyat Malaysia Gemuk

gemuk tak kurus-kurus

Masalah berlebihan berat badan, kegemukan atau OBESITI adalah faktor risiko kesihatan yang utama di dunia sekarang. Ia berkaitan dengan pelbagai penyakit seperti sindrom metabolik, tekanan darah tinggi, paras glukosa darah tinggi, kolesterol tinggi, kanser dan strok. Di negara kita, mengikut kajian tahun 2010, 60% penduduk kita adalah mereka yang overweight dan obesiti. Selain itu negara […]

Kenapa Saya Perlu Detox?

Kenapa semua orang perlu detox?

Mungkin ramai yang pernah dengar apa itu detox kan. Tapi saya akan terangkan secara ringkas apa itu detox. Detox ni ialah proses pembuangan toksin dalam badan kita melalui organ-organ dalaman badan kita. Ia untuk badan kita lebih ringan dan mendapat manfaat kesihatan yang lain. Untuk maklumat lanjut boleh baca daripada perkongsian saya sebelum ini: Saya […]

Kenapa Jom Detox Jutawan Berbeza?

perbezaan jom detox jutawan dengan program kurus lain

Ya soalannya, kenapa kami berbeza? Kenapa perlu sertai kami? Ada banyak je program kurus atau program detox yang ditawarkan oleh syarikat atau kumpulan lain. Kenapa anda perlu sertai kami? Inilah yang saya nak kupas dalam posting kali ini. Namun sebelum itu, jemput tonton video saya dibawah. Kelebihan Jom Detox Jutawan Ada 11 sebab kenapa Jom […]

Jom Detox Jutawan Bantu Adapt Gaya Hidup Sihat

Gaya hidup yang sihat adalah yang membantu menjaga dan meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan anda. Terdapat banyak perkara yang boleh anda lakukan untuk menjalani gaya hidup yang sihat, seperti makan sihat, aktif secara fizikal, mengekalkan berat badan yang sihat, dan menguruskan tekanan anda. Walau bagaimanapun, gaya hidup yang sihat bukan hanya mengenai pemakanan dan senaman yang […]