Call nowWhatsapp

Category Archives: JomDetox

5 Testimoni Gempak Jom Detox Jutawan

5 testimoni gempak jom detox jutawan

Dah banyak yang saya kongsikan berkenaan program #JomDetoxJutawan sebelum ini. Namun mungkin video di bawah akan memberikan anda suntikan semangat untuk sertai kami. Jom Detox Jutawan Telah Bantu Turunkan Hampir 2000kg! Selama lebih 7 kali sesi (sekarang dah 13 sesi), dengan peserta seramai 522 orang, kami telah dapat bantu turunkan sebanyak 1725.1 kg selama 8 […]

11 Kelebihan Jom Detox Jutawan

11 Kelebihan Jom Detox Jutawan

Program detox Shaklee sebenarnya bukan program baru. Kali pertama ia telah diperkenalkan pada tahun 2016, saya pun adalah salah seorang peserta pilot program itu. Ramai orang cakap dengan saya, kalau detox Shaklee, taknak la join. Sebab mereka merujuk kepada program lama yang saya sendiri amat arif. Boleh baca banyak kisah program Detox Shaklee yang pernah […]

Apa Yang Saya Dapat Dari Program Detox?

Jom Detox Jutawan

Posting ini adalah hasil pengalaman saya. Setelah saya lalui program detox sejak bulan Disember 2018 yang lalu, rasanya adalah 6 atau 7 kali saya buat detox sepanjang tempoh 10 bulan itu. Jadi tentu banyak pengalaman dan perubahan yang saya sendiri alami dalam tempoh 10 bulan ini, Dan rasanya dalam tempoh 10 bulan, banyak sangat perkara […]

Timbang Berat Hari-hari Lebih Mudah Kuruskan Badan

Timbang setiap hari bantu kuruskan badan

Kita rancang untuk makan secara sihat kan? Mesti kita ada checklist. Rutin senaman? Tentu ada juga checklist.Tapi macamana kita jejak progress atau kemajuan semua rancangan kita? Bila kita nak kuruskan badan, sesetengah pendapat kata tak efek sangat kalau kita timbang hari-hari. Ada banyak pro and cons kalau kita timbang hari-hari. Salah satu kebaikannya adalah kita […]

Jom Detox Jutawan Kini Batch Ke 14

Jom Detox Jutawan

Alhamdulillah. Result dah keluar untuk Jom Detox 13.0 #LetsDetoxLAT. Yang bestnya kali ni, peserta super supportive laaa. Pakat excited dalam grup. Even peserta pun sangat energetic dan overwhelming. Result submission pulak 98%! Kiranya 39 orang yang join awalnya. 38 orang submit result. Alhamdulillah! Alhamdulillah syukur. Lebih dari 135 kilo kita buang. Juga lebih dari 254 […]

Doktor Sertai #JomDetoxJutawan Loss 8kg

Jom Detox Jutawan

Alhamdulillah dalam #JomDetoxJutawan 13.0 saya ada seorang peserta, seorang pegawai perubatan, doktorlah tu. Beliau obes, Berat badan lebih daripada 100kg. Macamana seorang doktor boleh terjebak dengan program #JomDetoxJutawan? Asalnya saya ada peserta ni (mak beliau). Mak beliau ada masalah buah pinggang (kencing berbuih), jadi sejak bulan April 2019 ibu beliau ambil Vivix Shaklee. Selepas beberapa […]

Bolehkah Makan Nasi Untuk Kuruskan Badan?

benarkah nasi diet

Ramai yang sering bertanya tentang amalan makan NASI ketika diet untuk kuruskan berat badan. Video di atas adalah panduan dan pandangan saya. Do share your thoughts dalam ruangan komen dan share dengan kawan-kawan anda. Anda Berminat? Sertai #JomDetoxJutawan Sekarang! Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan […]

Kedai Makanan 24 Jam Punca Rakyat Malaysia Gemuk

gemuk tak kurus-kurus

Masalah berlebihan berat badan, kegemukan atau OBESITI adalah faktor risiko kesihatan yang utama di dunia sekarang. Ia berkaitan dengan pelbagai penyakit seperti sindrom metabolik, tekanan darah tinggi, paras glukosa darah tinggi, kolesterol tinggi, kanser dan strok. Kajian menunjukkan seseorang dengan masalah sindrom metabolik mempunyai risiko tinggi mendapat penyakit jantung koronari, diabetes, darah tinggi dan strok […]

Berjalan 30 minit sehari bantu reverse kencing manis

vivix reverse diabetes

Merawat penyakit kencing manis @ Diabetes Mellitus sememangnya mencabar. Namun jika ada kesungguhan di pihak doktor dan pesakit insyaallah penyakit diabetes itu boleh dikawal. Ini kaedah dulu. Kini kita bercakap tentang ‘Diabetes Reversal’ dimana dengan pendekatan yang betul dengan Puasa Berselang seli (Intermittent Fasting), Ketogenic diet , pendekatan DRESS dalam Functional Medicine insyaallah kita boleh […]

Hidu Vanila Bantu Kurangkan Craving Gula

ketagihan gula

Ini fakta: Gula tidak baik untuk kita. Kita kerapkali dengar betapa tak eloknya gula kepada tubuh kita. Tapi walaupun kita cuba untuk potong pengambilan gula tambahan namun memang sukar sangat. Sebab semua jenis gula iaitu sukrosa, fruktosa dan glukosa yang kita kerap ambil tu sebenarnya menyebabkan kita ketagih. Penyelidikan menunjukkan gula adalah seperti ketagihan kokain. […]