Call nowWhatsapp

Category Archives: Vitamin C Sustained Released

Adakah Vitamin C Selamat Dan Berkesan?

Keistimewaan Teknologi Sustained Release Vita C SR Plus

Semenjak isu corona virus, ramai yang semakin cakna bab pengambilan vitamin C. Adakah betul-betul berkesan, dan sejauh mana ianya selamat diamalkan? Jadi saya jawab persoalan kritis ini secara akademik: FAQ Vitamin C 1. Soalan: Vitamin C hanya merupakan antioksida bukannya bunuh kuman. Jawapan: Sudah banyak kajian saintifik sejak zaman world war lagi mengenai sifat bunuh […]

Vitamin C: Belajar Dari Alam Untuk Pemulihan Penyakit

Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun terutama bagi pesakit kronik seperti diabetes

Mengajak belajar dari alam. Sejak #coronavirus ni, muncul cadangan untuk amalkan vitamin C untuk perlindungan dan kuatkan sistem imun. Masalahnya berapa banyak kena ambik setiap hari? Sumber rasmi memang mereka cadangkan hanya 75gm untuk elakkan penyakit skurvi. Tapi amalkan vitamin C bukan semata-mata nak elakkan penyakit skurvi, bahkan untuk kekuatan sistem imun. Maka artikel ini […]

Cara Cegah Jaundice Bayi Terbukti Berkesan

cara cegah jaundice bayi

Ramai bayi yang dilahirkan sekarang ini rata-rata akan mengalami jaundice. Artikel saya kali ini berkenaan cara cegah jaundice bayi adalah berpotensi berkesan secara klinikal. Mungkin jika ada pun, tidak perlu sampai perlu warded (maknanya jaundice tinggi sangat). Saya tahu betapa teruknya jika anak baru lahir mengalami kuning. Pengalaman saya sendiri dengan anak pertama dan kedua, […]

3 Cara Vitamin C Membersihkan Toksin Dalam Badan

Vitamin C membantu meningkatkan sistem imun terutama bagi pesakit kronik seperti diabetes

Baru-baru ini ramai juga SID yang buat ujian sendiri bagaimana toksin boleh disingkirkan dengan menggunakan suplemen antioksida seperti vitamin C. Apakah Toksin Toksin ramai yang pernah dengar, tapi tahukah anda apakah toksin? Toksin adalah bahan kimia atau racun merbahaya yang boleh merosakkan struktur dan fungsi sel dalam badan kita. Nama lain bagi toksin adalah radikal […]

Vita C Shaklee Vitamin C Terbaik Anda

Vita C Shaklee Vitamin C terbaik Vitamin c adalah vitamin yang kerap kali diambil oleh sesiapa pun. Tanyalah semua orang, asas vitamin yang diambil tentunya vitamin c, ini termasuklah multivitamin. Fungsi Penting Vitamin C Vitamin C juga dikenali sebagai asid askorbik dan mempunyai beberapa fungsi penting. Contohnya membantu melindungi sel-sel dan mengekalkan mereka sihat adalah […]

Mitos dan Fakta Tentang Jagung Yang Anda Harus Ketahui

jagung

HAri ini hari ketiga bulan November, maaf ya sebab saya lambat sikit posting sini. Alhamdulillah Oktober berlalu dengan berjaya sekali, untuk November saya mohon doa pembaca semua untuk mendoakan kejayaan yang lebih untuk saya dan team. Promosi November 2015 Bagi bulan November, Shaklee telah isytihar promosi untuk produk di bawah Vita C beli 6 dapat […]

Khasiat Vitamin C Untuk Ibu Hamil / Berpantang / Menyusu

Khasiat Vitamin C Untuk Ibu Hamil / Berpantang / Menyusu

Saya mula ambil vitamin C adalah Vita C SR Plus masa selepas bersalin anak kedua, 3 tahun lalu. Sejak itu memang tak pernah tinggal. Dulu ambil 1 biji sehari, time demam dan selesema saya upkan kepada 2 biji. Masa menyusu dan kalau baby tak sihat pun saya ambil 2 biji. Tapi lepas tahu selamat je […]

Siapa Yang Perlukan Vitamin C

Lagi-lagi Vita C… hmm banyak saya cerita tentang vita C ni, tetapi itu semata-mata untuk anda lebih mengenali. Kata orang jika kenal barulah jatuh cinta. Pagi tadi saya cuba buat ujian Vita C kepada kawan sepejabat saya. Digores sedikit kulitnya dengan kuku jari. Zasss memang garis memutih panjang je… Saya sebut kat dia, inilah maksudnya […]

Kesan Kekurangan Vitamin C

Cuaca yang tidak menentu akhir-akhir ini menyebabkan kita mudah jatuh sakit. Justeru ibu bapa disarankan untuk menyediakan di rumah setiap masa: 1. Buah-buahan atau makanan kaya serat 2. Minuman isotonik (Shaklee Performance Drink tidak mengandungi karbonat maka tidak menyebabkan perut berangin berbanding pengambilan minuman isotonik berkarbonat yang lain). 3. Vitamin C Secara semulajadi, sumber vitamin […]