Call nowWhatsapp

Tag Archives: bisnes shaklee

Kelebihan Bisnes Shaklee Berbanding Bisnes Lain

Kelebihan bisnes shaklee

Mungkin masih ramai yang skeptikal dengan bisnes Shaklee disebabkan ianya MLM. Ini kerana, masih ramai yang ada tanggapan begini: MLM dikatakan menindas downline, Upline goyang kaki bila group dah besar, MLM tidak patuh syariah, sedangkan mereka tak tahu yang MLM adalah satu konsep perniagaan yang paling menguntungkan. Dalam masa yang sama pula, MLM dilindungi di […]

8 Sebab Surirumah Wajib Ada Pendapatan Sendiri

Surirumah Wajib Ada Income Sendiri

Zaman sekarang ni surirumah dah makin celik, mesti nak ada pendapatan sendiri, betul tak? Sama juga dengan saya. Sewaktu bergelar surirumah sepenuh masa sejak 3 tahun lalu, saya fikir saya tak boleh jadi surirumah tanpa pendapatan sendiri. Maka sebab itulah saya teruskan bisnes Shaklee (sebelum itu buat secara part time) walaupun bisnes dari rumah sahaja. […]

Big Why Saya Buat Shaklee

big why buat bisnes shaklee

Orang kata nak buat bisnes kenalah ada big why? Kenapa penting ada big why? Ramai orang nak berjaya. Termasuk kita yang sedang membaca dan menaip ini kan? 🙂 . Tapi berapa ramai yang tahu sebab apa dia mahu berjaya? Mungkin ada yang tahu… tapi berapa ramai yang tahu dengan JELAS dan SPECIFIC kenapa dia mahu berjaya dalam satu-satu perkara […]

Review Kesihatan Selepas 8 Tahun Pengguna Shaklee

Review kesihatan saya selepas makan shaklee

Baru-baru ni saya ada terjumpa gambar-gambar lama saya, dari zaman saya baru graduate hinggalah sekarang (gambar terkini mestilah ada kan). MasyaAllah betapa banyak saya berubah. Kesihatan saya lebih baik dengan Shaklee, statement ini mungkin sangat sesuai. 8 Tahun Sebagai Pengguna Shaklee Rupanya dalam diam saya telah amalkan Shaklee selama 8 tahun. Bermula dengan set berpantang/menyusu, […]

Tips Bisnes Online Untuk Pengedar Shaklee

Tips Bisnes Online Untuk Pengedar Shaklee

Zaman sekarang ni bisnes online jadi sangat popular, mudah dan boleh dibuat dimana-mana sahaja. Semuanya dihujung jari sahaja. Berbeza sangat dengan kedai fizikal yang: memerlukan kita berada di kedai yang mana menyukarkan mak-mak yang kebanyakannya nak berada di rumah sambil uruskan anak-anak tinggi modal antaranya perlu termasuk sewa kedai, bil-bil, gaji pekerja dan lain-lain Walaupun […]

Travel Mewah Dan Percuma Dengan Shaklee

Travel Mewah Dan Percuma Dengan Shaklee

Semasa saya kecil dahulu, ayah saya used to travel a lot. Beliau travel sebab faktor pekerjaan. Beliau bekerja sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD), jadi jawatan beliau masa itu banyak memerlukan beliau ke luar negara terutama apabila bekerja di Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan Kementerian Pertahanan (MINDEF). Antara negara yang beliau dah pergi adalah: United […]

Mentor dan Idola Saya Dalam Bisnes Shaklee

Bisnes mentor dan kepentingannya

Teringat saya dengan satu peribahasa: Berguru kepalang ajar,Bagai bunga kembang tak jadi; Maksud peribahasa ni ialah sekiranya kita menuntut ilmu dengan tidak sempurna / tak habis atau dengan kata lain belajar sekerat jalan, hasilnya takde manfaat atau sia-sia sahaja. Untuk Berjaya Dan Kekal Lama, Perlukan Mentor Bisnes Saya telah 8 tahun dalam bisnes Shaklee. Mulanya […]

Bagaimana Bisnes Shaklee Mengubah Hidup Saya

Bagaimana Bisnes Shaklee Mengubah Hidup Saya

Saya yang dulu bukanlah yang sekarang. Terngiang-ngiang pulak bait lirik lagu penyanyi cilik Indonesia. Sungguhlah untuknya, dari seorang pengemis, lalu menjadi penghibur dengan bayaran jutaan Rupiah. Betapa tuah manusia itu kita tak boleh duga, asalkan kita berusaha. Jujurnya masa baru-baru kenal Shaklee saya tidaklah siasat dalam-dalam syarikat apa, benefit bagaimana yang saya boleh dapat dll. […]

Bisnes Shaklee Untuk Orang Muda Jana Income Lebat

bisnes shaklee untuk orang muda

Anda berumur 18 tahun ke atas dan sedang cari cara untuk tambah pendapatan atau nak cari pendapatan sendiri? Posting ini untuk anda. Kenapa Orang Muda Patut Jadikan Bisnes Shaklee Sebagai Peluang Jana Pendapatan? Lepas graduation, kebanyakannya akan mula cari kerja. Zaman sekarang gaji minima dalam RM2400 bagi yang bekerja pejabat dengan kelayakan ijazah (ada yang […]

Gabungan 10 Orang Masters Antara Kelebihan #TeamJutawan

kelebihan #TeamJutawan

Saya bertuah bernaung di bawah grup #TeamJutawan. Dari awal penyertaan saya pada tahun 2012, daya tarikan grup ni memang kekal hebat sangat. Malahan grup Jutawan inilah yang menempa sales paling besar dalam Shaklee sejak penubuhannya. Dan ya, bonus terbesar seorang SID juga adalah daripada #TeamJutawan. Sebulan hampir mencecah sejuta RM. Dari situ saya nampak, bonus […]