Call nowWhatsapp

Tag Archives: set puasa shaklee

Rahsia Cinch Shake Untuk Kuruskan Badan dan Puasa

cinch shake puasa shaklee

Cinch Shake untuk cepat kurus pada bulan puasa. Untuk melangsingkan tubuh, paling penting adalah amalan pemakanan dengan bijak dan bukannya semata-mata senaman. Setuju tak? Kebanyakan kita, walaupun konsisten senaman setiap hari, tapi selepas bersenam, pekena pulak nasik lemak, nasi kandar, burger king atau lain-lain. Tak ke ke laut jadinya senaman uolls? Sebab itulah, pemakanan sihat […]

Berpuasa Mesti Ada Cinch Tea, Rasa Bertenaga, Mudah Kuruskan Badan

cinch tea shaklee

Seharian mengemas rumah dan petang nak masak juadah berbuka puasa memenatkan juga, tambahan lagi di bulan puasa. Jadi, selepas berbuka mula la rasa letih, lemau dan tidak bermaya. Saya pun selalu rasa macam tu, tambah lagi kita menyusu baby, memang penat sangat2. Apa-apa pun, selepas berbuka nak ready untuk Solat Terawih kan? Confirmla lepas terawih akan terlena dibuai […]

8 Manfaat Kesihatan Puasa, Dari Segi Sains

Set puasa shaklee

Walaupun populariti baru diraih baru-baru ini (disebabkan oleh intermittent fasting atau IF), puasa adalah amalan yang bermula sejak berabad-abad dan memainkan peranan utama dalam banyak budaya dan agama. Ditakrifkan sebagai pantang dari semua atau beberapa makanan atau minuman untuk jangka masa tertentu, terdapat banyak cara berpuasa. Pada umumnya, kebanyakan puasa dilakukan lebih dari 24-72 jam. […]

KURUS DAN SIHAT SEPANJANG RAMADHAN.

Korang macam ini ke?

KURUS DAN SIHAT SEPANJANG RAMADHAN. Ramadhan tinggal tak sampai 10 hari lagi. Dah bersedia ke belum nak hadapinya. Bulan Ramadhan adalah bulan yang ditunggu-tunggu oleh kaum wanita dan gadis-gadis di luar sana. Di bulan Ramadhan yang mulia ini la ramai yang merebut peluang untuk meningkatkan ibadat dan memperbanyakkan amalan akhirat. Menunaikan ibadat berpuasa sepanjang Ramadhan […]

Tips Berpuasa Bagi Pesakit Diabetes / Kencing Manis

Tips Berpuasa Bagi Pesakit Diabetes / Kencing Manis

Tips Berpuasa Bagi Pesakit Diabetes / Kencing Manis Berpuasa di bulan Ramadan adalah amalan rohani yang penting. Macamana pula dengan pesakit diabetes, bagaimana penyakit ini akan memberikan kesan kepada anda. Ada beberapa persoalan yang saya sempat kutip untuk tatapan anda. FAQ Berpuasa Bagi Pesakit Diabates / Kencing Manis Adakah semua orang perlu berpuasa, termasuk pesakit […]

Cergas dan Bertenaga Untuk Puasa dan Terawih

Cergas dan Bertenaga Untuk Puasa dan Terawih Sebulan lebih sahaja lagi kita akan berpuasa. Memang rata-rata ramai juga yang sedang ganti puasa atau sedang jalankan puasa sunat sebagai latihan berpuasa 30 hari nanti. Soalnya puasa 30 hari dengan terawih setiap malam, bagaimana cara untuk kita cergas dan bertenaga? Isu ini terutama untuk kita-kita yang umur […]

3 Hari Pertama Anak Berpuasa

3 Hari Pertama Anak Berpuasa

Alhamdulillah hari ini sudah hari ketiga kita berpuasa. Sehari pertama itu memang menguji juga dengan susu drop, ingatkan sebab apa. Mungkin sebab badan hendak menyesuaikan diri agaknya. Hari kedua alhamdulillah susu kembali seperti biasa. Jadi bagi ibu menyusu, insyaAllah tiada masalah hendak berpuasa dan pada masa yang sama menyusukan anak. Part dahaga keterlaluan itu kenalah […]

Tips dan Panduan Berpuasa Bagi Ibu Menyusu

Tips Berpuasa Ibu Menyusu dan Bekerja

Alhamdulillah panjang umur lagi untuk sekali lagi merasai dan melakukan ibadah puasa di bulan Ramadhan. Tahun ini saya berpuasa sebagai ibu menyusu sekali lagi. Rasanya banyak tahun juga saya tidak ponteng puasa walaupun menyusu. Memang ada rukhsoh yang diberikan agama kepada ibu hamil dan menyusu, tetapi saya cuba cari alternatif supaya dapat menyusu dan berpuasa […]

Apa Yang Menarik Promosi Shaklee Jun 2016

Alhamdulillah Mei 2016 berlalu dengan sebuah kejayaan. Alhamdulillah OV grup makin meningkat, insyaAllah saya pun yakin #anahandfriends akan mengorak langkah lebih besar untuk bulan ini dan bulan-bulan seterusnya. Bulan Jun 2016 adalah bulan berpuasa bagi umat Islam. Justeru fokus pada bulan ini semestinya untuk: Tambah kecantikan Menguruskan badan Kempen detox Unggul berpuasa Bagi sesiapa yang […]

Produk Percuma Shaklee Sempena National Conference 2016

Hari pertama National Conference bersama anakanda

Shaklee akan menganjurkan seminar sehari iaitu National Conference 2016 bertempat di Pusat Konvensyen Sunway. Macam biasa, selain meraikan kejayaan semua business leaders, ada booth untuk check kesihatan dan boleh juga beli produk yang anda inginkan. Tapi untuk masuk memanglah anda perlu berdaftar dulu sebagai ahli di samping mempunyai tiket konvensyen yang kini boleh dibeli secara […]