Call nowWhatsapp

Tag Archives: shaklee malaysia

Kebaikan Kolagen Untuk Kesihatan Tulang Elak Osteoporosis

Kebaikan Kolagen Untuk Kesihatan Tulang Elak Osteoporosis

Kebaikan Kolagen Untuk Kesihatan Tulang Elak Osteoporosis Posting saya sebelum ini ada saya nyatakan bagaimana kebaikan kolagen untuk tulang demi mencegah osteoporosis. Menurut Persatuan Osteoporosis Malaysia, kira-kira 400 ribu wanita Malaysia menderita dengan penyakit Osteoporosis. Menjelang tahun 2020, bilangan orang tua di negara kita melebihi 55 tahun akan meningkat ke 4.6 juta. Dijangkakan masalah osteoporosis […]

National Convention Shaklee 2017 Sangat Best

Coach Shaklee Terbaik Raihanah Coordinator

Lambat pula saya nak update tentang program setahun sekali Shaklee ini iaitu National Convention Shaklee 2017. Sekali lagi saya berpeluang hadir ke program ini. Entah kenapa, bagi saya dah wajib untuk hadiri program besar begini lebih-lebih lagi sebagai pemenang anugerah. Program besar Shaklee sebegini elok untuk dihadiri. Kalau dibuka kepada semua ahli, cubalah usahakan untuk […]

Senaman Selamat Untuk Pesakit Osteoporosis

senaman osteoporosis

Senaman Selamat Untuk Pesakit Osteoporosis Semasa berbincang tentang osteoporosis, sangka saya senaman akan memudaratkan. Tapi rupanya jika ada osteoporosis, senaman dapat membantu melindungi tulang kita. Jadi bagaimana senaman dapat membantu pesakit osteoporosis? Adakah semua senaman sesuai untuk pesakit osteoporosis? Osteoporosis adalah punca utama kecacatan di kalangan wanita lebih tua. Gangguan tulang lemah, osteoporosis sering menyebabkan […]

Set Osteoporosis Shaklee Bantu Cegah dan Terbalikkan Risiko

Set osteoporosis shaklee

Set Osteoporosis Shaklee Bantu Cegah dan Terbalikkan Risiko Kelmarin di program Shaklee community di Shaklee Home Office, ada dibuat screening untuk beberapa tahap kesihatan iaitu; Ujian darah – glukos Ujian darah – kolestrol Ujian tahap BMI – mengukur kecergasan dan berat badan Ujian tahap ketumpatan tulang – mengukur tahap risiko osteoporosis Untuk program seumpama, Shaklee […]

Home Office Shaklee Baru Memang Best

Shaklee home office Sunway Geo

Home Office Shaklee Baru Memang Best Baru-baru ini saya ada maklumkan berkenaan home office baru Shaklee (Shaklee HQ la tu) yang mula beroperasi di Sunway Geo bermula 25 April 2017. Memang cantiklah ofis baru ini, yang penting ada beberapa ciri yang menarik yang saya rasa sangat berbaloi. Sebelum itu, bersempena Shaklee Convention 2017 pada 29 […]

Set Bersalin Shaklee: Nutrisi Selepas Bersalin

Set bersalin Shaklee nutrisi selepas bersalin

Set Bersalin Shaklee: Nutrisi Selepas Bersalin Selepas bersalin, sangat penting tentang pemakanan yang baik untuk mempercepatkan penyembuhan dan memberi tenaga kepada ibu. Dalam artikel kali ini saya kongsikan kepada anda nutrisi yang diperlukan selepas ibu bersalin dan kepentingannya kepada ibu dan bayi. Pengalaman saya dengan 3 orang anak sebelum ini: Anak sulung: beli set bersalin […]

Shaklee Rakan Kongsi Hospital Sunway Medical Center SMC

Shaklee rakan kongsi hospital Sunway Medical Center SMC

Seronok betul bisnes dan jadi pengamal Shaklee. Sudahla ada Landmark Study, kajian klinikal bersepah-sepah, produk yang berkesan kepada penggunanya (tanpa mengira siapa). Kini ada satu lagi yang menyebabkan saya semakin teruja dengan Shaklee. Ya, kini Shaklee Malaysia adalah rakan kongsi kepada Sunway Medical Center (SMC)! Teruja kan? Shaklee Rakan Kongsi Sunway Medical Center SMC Kalau […]

9 Jenis Amino Asid Perlu (Essential) Dalam ESP Shaklee

9 Jenis Amino Asid Perlu Dalam ESP Shaklee Lama juga saya tidak berkongsi tentang ESP. Kebelakangan ini ESP memang laku keras. Sekali masuk stok baru, ia cuma bertahan selama 2-3 minggu sahaja sebelum ia kehabisan stok. Wah wah, begitu sekali hebat penangan ESP. Kalah Vivix macam ini. Jadi kenapa best sangat ESP ni sampai selalu […]

Alamat Baru Shaklee HQ Malaysia

Shaklee Malaysia berpindah ke Sunway Geo

Alamat Baru Shaklee HQ Malaysia Teruja tak? Dalam zaman ekonomi sekarang ini banyak syarikat telah gulung tikar, tutup kilang, berpindah ke bangunan lebih kecil dan murah dan banyak lagi. Tapi Shaklee pula, kita akan berpindah ke bangunan baru! Yang nyatanya bangunan baru tersebut lebih besar, mudah diakses dan mesra pelanggan. Shaklee Malaysia HQ Berpindah Bermula […]

Risiko Kekurangan Zat Besi Semasa Mengandung

Ramai ibu mengandung tapi alami HB rendah, betul tak? Ada yang buat tak peduli, ada mak yang risau dan mencari penyelesaian. Biasanya memang doktor akan ambil berat lebih kalau masalah HB rendah ni. HB rendah ini yang selalu dikaitkan dengan kekurangan zat besi, ikut tajuk kita hari ini. Maklumat ini juga yang saya dapat daripada […]