Call nowWhatsapp

Tag Archives: bonus shaklee

3 Tips Berjaya Dalam Bisnes Shaklee Era Cov19

12 tips hidup bersama covid19

Kalau beberapa tahun kebelakangan ni, bisnes online jadi sangat popular, mudah dan boleh dibuat dimana-mana sahaja. Semuanya dihujung jari sahaja. Bila dah masuk era Covid19 dimana semua orang kena kuarantin dalam tempoh yang agak panjang, makin menjadi-jadi bisnes online. Bahangnya bukan di negara kita sahaja, bahkan di semua pelusuk dunia. Berbeza sangat dengan kedai fizikal […]

Peluang Bisnes Dengan Shaklee Sangat Besar

Bersama team saya di Business Leaders National Conference BLNC 2020

Alhamdulillah Jun 2020 telah berlalu dengan sangat hebat. Sales team saya pun meningkat 2 kali ganda, menyaksikan ada yang rank up dan paling ramai yang efektif. Manisnya kejayaan itu bilamana kita melihat mereka yang ingin kita bantu, memperoleh kejayaan luar biasa. Alhamdulillah syukur ya Allah. Recognition Jun 2020 MAF Empire Tahniah kepada leader group kecil […]

4 Perkara Perlu Digunakan Sebaiknya

Anak-anak belajar perlukan sokongan ibu bapa

Ada 4 perkara yang Allah berikan kepada manusia, gunakannya untuk kebaikan kita: 1. Tenaga TENAGA yang kita ada perlu digunakan untuk mencari bekalan si syurga. Biarpun tidak ada pengetahuan, tidak ada kedudukan, sekiranya ada tenaga manfaatkan dengan sehabis baik. 2. Pengetahuan Allah berikan seseorang itu PENGETAHUAN, dengan ilmu itu kita boleh meraih syurga. Ilmu yang […]

Shaklee Malaysia Meraikan Ulangtahun Ke 25

Kita Tentukan Berapa Bonus Yang Kita Mahukan

Shaklee dah bertapak kat Malaysia ni sebelum tahun 1990. Masa tu belum berdaftar sebagai Syarikat Sdn Bhd di Malaysia. Mungkin masa tu strategi nak cuba ON bisnes baru. Saya pun masih di sekolah rendah masa tu, tak tahu apa. Shaklee Malaysia Meraikan Ulangtahun Ke 25 Mula daftar rasmi 1995. Justeru tahun ni genap 25 Tahun […]

Peluang Berjaya Dalam Shaklee Era Covid19

Tips Pilih Bisnes

Alhamdulillah Mei 2020 telah melabuhkan tirainya semalam. Era Covid19, semua orang merasakan cabaran yang sama: Tempoh penghantaran yang tidak sepantas dulu Stok yang cepat menyusut Terpaksa berebut beli stok yang baru tiba Itu semua cabaran. Tetapi disamping cabaran itu, tetap ramai yang berjaya: Ramai yang efektif lebih awal. Ramai yang berjaya rank up, semakin ramai […]

Kuasa Sedekah: Kisah Jeff Bezos

kuasa sedekah jeff bezos

Dalam bulan Januari atau Februari, Jeff Bezos hilang dalam USD 6 billion (unrealised profit) apabila saham Amazon menyusut. Kemudian datang krisis COVID 19 yang menggila di US.Selang tak berapa lama, begitu ramai orang kehilangan kerja dan tiada punca pendapatan di US. Disana, orang beratur panjang di pusat pengagihan makanan kerana ramai yang kehabisan wang. Di […]

Duit bonus Shaklee buat beli gajet dapur!

Bisnes Shaklee jana pendapatan

Dalam team saya, ramai leaders yang merupakan seorang Chef. Salah seorangnya kak Fatimah aka kaktim. Asalnya bulat juga (teringat first time berjumpa 3 tahun lalu), tapi sekarang dah kecut. Pagi tadi kaktim share beliau dah loss 22kg sehingga kini. Tapi bukan ini yang saya nak cerita tentang kejayaan kaktim. Tapi saya nak share tentang kejayaan […]

Bisnes Mudah Modal Rendah, Bonus Lebat

bisnes peluang besar, modal rendah, income lebat

Jika anda berbelanja RM 500 sebulan untuk barangan keperluan rumah, anda sudah ada modal untuk memulakan satu bisnes virtual hypermarket. Pandemic Covid-19 membawa norma baharu work from home. Begitu juga norma baharu shop from home. Jualan online melonjak naik berkali ganda sejak kawalan pergerakan dilaksanakan. Kita tidak akan kembali kepada norma lama walaupun pandemic ini […]

Muhasabah Diri Tentang Amalan

sabar magnet rezeki

Apabila kita berkerja, kita pasti akan mendapat gaji. Adakah yang sudi buat sesuatu pekerjaan tanpa gaji? Ada, volunteer la namanya kan. 😂 Begitu juga dengan “pekerjaan akhirat” kita, setiap yang dilakukan pasti akan mendapat gaji (pahala). “Sesiapa yang membawa amal kebaikan (pada hari kiamat), maka baginya (balasan) sepuluh kali ganda (dari kebaikan) yang sama dengannya; dan sesiapa […]

Kisah Inspirasi: 7 Tahun Ditakuk Lama, Akhirnya Berjaya Dengan Bonus 4 Angka Hanya Dengan Duduk Di Rumah

cara bisnes shaklee sampai jadi

Ada kisah yang sangat menginspirasikan saya nak share dengan anda. Maybe anda jumpa kisah ini dalam usaha anda mencari maklumat tentang bisnes Shaklee. 7 Tahun Ditakuk Lama, Akhirnya Berjaya Dengan Bonus 4 Angka Hanya Dengan Duduk Di Rumah Sebelum ni bak kata Master Yani macam kena sumpah bonus 3 angka. Ye, usahalah macam mana pun, […]