Call nowWhatsapp

Tag Archives: resv shaklee

Corona Virus dan Sindrom Metabolik

Kenapa semua orang perlu detox?

Baru-baru ni tertengok 1 video yang dikongsi oleh Dr Hafiz Sulaiman. Beritanya tentang risiko Corona Virus kepada orang obes. Jemput tonton: Kebanyakan yang meninggal dunia, telah pon ada masalah Sindrom Metabolik. Begitu Menurut Dr Assem Malhotra Pakar Jantung dari UK. Apa Itu Sindrom Metabolik ? Ia Merupakan Kombinasi Beberapa Penyakit Darah Tinggi Kencing Manis Kegemukan […]

Sakit Kulit Jadi Lebih Baik Dengan ResV Shaklee

Cara Selamat dan Berkesan Rawat Psoriasis

Sebulan lebih dah selepas ResV diperkenalkan (pada Mac 2020), semakin banyak hasil yang kita terima positif. Yang saya nak khabarkan dalam artikel ni ialah dari sudut kesihatan kulit. Polifenol Rahsia Kulit Sihat Polifenol adalah kompaun yang banyak ditemui di dalam tumbuhan semulajadi yang mempunyai sidat anti-oksidan. Terdapat lebih 8,000 polifenol yang di kenal pasti di […]

6 Manfaat Kesihatan Blackcurrent Dalam ResV Shaklee

blackcurrant resv shaklee

Black current ni dah lama pun kita dengar kan. Biasa zaman dulu, kita hanya ambil manfaatnya dalam minuman Sunkist, ada perisa Black Current. Tak silap saya, minuman Ribena pun diperbuat asalnya daripada buah black current. Kenapa ramai orang berlumba-lumba buat minuman daripada black current? 6 Manfaat Kesihatan Black Current 1. Janakuasa tenaga sel Sejak sekian […]

Makanan Kaya Dengan Polifenol Yang Patut Anda Cuba

Elderberry vivix shaklee

Kebelakangan ni memang popular kan makanan tinggi polifenol. Ramai yang dah cakna bab polifenol ni, malah doktor-doktor tempatan pun dah mula berikan perhatian kepada manfaat polifenol. Apa itu polifenol? Polifenol adalah mikronutrien yang kita dapat melalui makanan berasaskan tumbuhan tertentu. Mereka penuh dengan antioksidan dan potensi manfaat kesihatan. Diperkirakan bahawa polifenol dapat memperbaiki atau membantu […]

Cara Pulih Daripada Covid19 Corona Virus

Jus ubi bit, epal dan berries antara jus popular untuk menggalakkan sistem imun atau immune booster

Ada sembang-sembang dengan mak tentang virus Corona. Ada soalan yang beliau tanya tentang bagaimana boleh sembuh dan pulih daripada penyaki Covid19. Saya fikir-fikir, macamana ya nak jawab. Maka saya tuliskan artikel di bawah. Sistem Pertahanan Mesti Kuat Badan kita ada beberapa lapisan pertahanan. 1. Kulit Kulit ni ibarat pagar, tak bagi orang masuk dalam sesuatu […]

Polifenol Membantu Meningkatkan Kesihatan, Umur Panjang

kajian telomere shaklee

Penyelidikan baru mengenai polifenol menunjukkan ia dapat membantu mikroorganisma dalam sistem pencernaan anda, dan boleh memanjangkan jangka hayat anda juga. Bagaimana anda boleh mendapatkan lebih banyak antioksidan ini ke dalam diet anda? Antioksidan adalah sebatian yang membuat beberapa makanan kegemaran kita baik untuk kita umpamanya coklat gelap dan kopi (tapi makanlah tanpa gula). Polyphenols, adalah […]

ResV Dengan Ramuan Lobak Ungu Menyihatkan Mata

Kebaikan ResV Shaklee

Lobak adalah sayuran yang enak yang datang dalam pelbagai warna. Lobak Ungu sangat menarik dan memberi manfaat kesihatan yang unik kepada buah-buahan dan sayur-sayuran ungu. Semua jenis lobak sangat berkhasiat, tetapi lobak ungu terutamanya kaya dengan antioksidan kuat yang dikenali untuk memerangi keradangan dan memberi manfaat kepada keadaan kesihatan tertentu. Sejarah dan Pemakanan Walaupun kebanyakan […]

Tidur Mencukupi Penting Untuk Wajah Berseri, Badan Sihat Hati Tenang

ResV bantu perbaiki hormon melatonin, anda dapat tidur lena

Bagaimana anda bangun awal pagi? Ceria? Bersemangat? Bersedia untuk hari yang terbaik? Badan rasa segar dan bertenaga mencanak? Bagi lelaki, ehemm mencanak tak? 😉 penting tu.. tanda hormon cukup 😁 Atau.. Serabut dan serabai? Fikiran pun macam-macam dah mula negatif. Rase takde mood lah.. Rasa nak marah kat ayam yang berkokok kat luar tu.. Hari […]

Polifenol Menguatkan Sistem Imun

corona virus shaklee

Sejak awal tahun 2020 ni negara kita tak sunyi daripada penyakit berjangkit. Bermula dengan Influenza A (H1N1) pada awal tahun, kita kita berdepan pula dengan penyakit Corona Virus (Covid-19). Disebabkan virus corona ini berasal daripada haiwan, tiada ubat yang berjaya dihasilkan setakat ini, apa yang kita buat adalah wajib untuk kita pertingkatkan kekuatan sistem imun […]

Shaklee Dedahkan Fakta Saintifik Pembuatan ResV

Parti resv shaklee

Alhamdulillah pada 8 Mac 2020 yang lalu saya berpeluang hadir ke acara saintifik anjuran Shaklee bersempena dengan pelancaran produk terbaharunya iaitu ResV Shaklee. Shaklee Memperkenalkan ResV Vivix dalam Bentuk Liquigel Disokong oleh enam paten, ResV sama seperti Vivix merupakan terobosan saintifik yang direka untuk membantu melindungi dan membaiki DNA di peringkat selular. Bahan utama dalam […]