Call nowWhatsapp

Tag Archives: resv shaklee

Polifenol untuk Kesan Pencegahan Kanser, dan Kemo-protective

ResV Vivix Shaklee

Semalam my dear friend meninggal dunia, sebagai korban kanser. Senior saya meninggal early this year, juga sebagai korban kanser. Saya doakan almarhum sahabat saya ini dikurniakan kebahagiaan disisiNya. Namun apa yang saya nak share bukan kisah beliau. Sebaliknya saya sangat sangat tertarik untuk share kebaikan POLIFENOL (ejaan melayu) kepada tubuh badan manusia. Prof Muhaya ada […]

Rahsia Awet Muda, Kulit Cantik Dengan Polifenol

Testimoni Vivix awet muda kulit cantik berseri

Sebelum ini saya pernah berkongsi tentang tips kulit sihat, kulit cantik, awet muda dengan polifenol. Anda boleh merujuk kepada tulisan berikut: Polifenol dapat membantu kulit sihat dan cantik dari cara: Membantu melicinkan kulit Melindungi daripada kerosakan akibat sinar UV dan radikal bebas yang menyebabkan penuaan kulit Meningkatkan pengeluaran collagen, dan menjadikan kulit tegang dan berseri […]

Cara Pilih Suplemen Yang Selamat dan Berkesan

Suplemen Kegemaran Atlit Olimpik

Ada banyak suplemen di dunia ini kan, samada dari luar negara, atau jenama lokal kita menyebabkan kita pun rambang mata nak pilih yang mana. Sejak saya remaja lagi, saya sememangnya selective dalam hal memilih jenama suplemen. Sebab sejak saya muda dulu, mak saya selalu bercerita tentang efek si polan si polan, selepas pengambilan apa-apa jenis […]

7 Faedah Kesihatan Polifenol Dalam ResV

Aiskrim ResV

Dalam artikel kali ini saya sediakan maklumat tentang faedah kesihatan polifenol yang anda dapat perolehi daripada produk kami, ResV. Faedah Kesihatan Polifenol Daripada Ramuan ResV ResV diperbuat daripada 6 bahan yang power: Chebulic Myrobalan Anggur muscadine Lobak Ungu Polyganum Cuspidatum Blackcurrent Buah Delima Gambar dibawah menunjukkan faedah kesihatan yang dapat kita perolehi daripada setiap bahan: […]

Penyakit Berjangkit dan Sindrom Metabolik

Kenapa semua orang perlu detox?

Baru-baru ni tertengok 1 video yang dikongsi oleh Dr Hafiz Sulaiman. Beritanya tentang risiko C**ona Virus kepada orang obes. Jemput tonton: Kebanyakan yang meninggal dunia, telah pon ada masalah Sindrom Metabolik. Begitu Menurut Dr Assem Malhotra Pakar Jantung dari UK. Apa Itu Sindrom Metabolik ? Ia Merupakan Kombinasi Beberapa Penyakit Darah Tinggi Kencing Manis Kegemukan […]

Sakit Kulit Jadi Lebih Baik Dengan ResV Shaklee

Cara Selamat dan Berkesan Rawat Psoriasis

Sebulan lebih dah selepas ResV diperkenalkan (pada Mac 2020), semakin banyak hasil yang kita terima positif. Yang saya nak khabarkan dalam artikel ni ialah dari sudut kesihatan kulit. Polifenol Rahsia Kulit Sihat Polifenol adalah kompaun yang banyak ditemui di dalam tumbuhan semulajadi yang mempunyai sidat anti-oksidan. Terdapat lebih 8,000 polifenol yang di kenal pasti di […]

6 Manfaat Kesihatan Blackcurrent Dalam ResV Shaklee

blackcurrant resv shaklee

Black current ni dah lama pun kita dengar kan. Biasa zaman dulu, kita hanya ambil manfaatnya dalam minuman Sunkist, ada perisa Black Current. Tak silap saya, minuman Ribena pun diperbuat asalnya daripada buah black current. Kenapa ramai orang berlumba-lumba buat minuman daripada black current? 6 Manfaat Kesihatan Black Current 1. Janakuasa tenaga sel Sejak sekian […]

Makanan Kaya Dengan Polifenol Yang Patut Anda Cuba

Elderberry vivix shaklee

Kebelakangan ni memang popular kan makanan tinggi polifenol. Ramai yang dah cakna bab polifenol ni, malah doktor-doktor tempatan pun dah mula berikan perhatian kepada manfaat polifenol. Apa itu polifenol? Polifenol adalah mikronutrien yang kita dapat melalui makanan berasaskan tumbuhan tertentu. Mereka penuh dengan antioksidan dan potensi manfaat kesihatan. Diperkirakan bahawa polifenol dapat memperbaiki atau membantu […]

Cara Pulih Daripada Penyakit Berjangkit

Jus ubi bit, epal dan berries antara jus popular untuk menggalakkan sistem imun atau immune booster

Ada sembang-sembang dengan mak tentang virus C***na . Ada soalan yang beliau tanya tentang bagaimana boleh sembuh dan pulih daripada penyakit C***na Virus. Saya fikir-fikir, macamana ya nak jawab. Maka saya tuliskan artikel di bawah. Sistem Pertahanan Mesti Kuat Badan kita ada beberapa lapisan pertahanan. 1. Kulit Kulit ni ibarat pagar, tak bagi orang masuk […]

Polifenol Membantu Meningkatkan Kesihatan, Umur Panjang

kajian telomere shaklee

Penyelidikan baru mengenai polifenol menunjukkan ia dapat membantu mikroorganisma dalam sistem pencernaan anda, dan boleh memanjangkan jangka hayat anda juga. Bagaimana anda boleh mendapatkan lebih banyak antioksidan ini ke dalam diet anda? Antioksidan adalah sebatian yang membuat beberapa makanan kegemaran kita baik untuk kita umpamanya coklat gelap dan kopi (tapi makanlah tanpa gula). Polyphenols, adalah […]