Call nowWhatsapp

Category Archives: Set Detox

3 Langkah Untuk Atasi Craving Sugar

Pencuci mulut - pelbagai jenis kek. Yang gulung tu paling sedap

Ramai orang kerap mengalami kecanduan gula. Kecanduan = craving. Pakar-pakar kesihatan percaya bahawa ini adalah salah satu sebab utama ia boleh menjadi sangat sukar untuk mengekalkan diet yang sihat. Cravings didorong oleh keperluan otak anda untuk dapat “hadiah” – bukan keperluan tubuh anda untuk makanan. Ia juga menandakan anda alami kekurangan sesetengah jenis nutrisi. Kalau […]

5 Sebab Anda Kena Kurus – Bukan Sebab Kesihatan Atau Nak Cantik

gemuk tak kurus-kurus

Selalunya orang nak kurus ni mesti alasan dia sebab kesihatan atau sebab nak jadi cantik. Sebenarnya kuruskan badan dan pastikan badan kurus bukan sebab kedua-dua alasan di atas, ada 5 perkara lain yang saya nak kongsikan dengan anda alasan yang munasabah untuk anda kuruskan badan. Cuba lupakan seketika tentang imej badan. Nak cantik, nak nampak […]

Tips Untuk Buang Lemak Visceral dan Lemak Subcutanous

Bila berlebihan lemak, maksudnya anda ada lemak dari 2 kategori iaitu lemak subcutanous (lemak bawah kulit) atau lemak visceral (lemak pada abdomen). Macamana nak buang kedua-duanya? Memang takde cara lain melainkan kena buat perubahan kepada gaya hidup kita seperti mengurus tekanan, kurangkan makan, bersenam atau menjadi aktif secara fizikal. Apakah lemak subcutanous dan lemak visceral? […]

Kuruskan Badan, Perlukah Ambil Suplemen?

kenapa perlu ambil suplemen untuk detox

Ada la yang tanya saya, kenapa saya kena ambil suplemen kalau nak kuruskan badan, atau kalau nak sertai program JomDetox? Cara terbukti untuk menurunkan berat badan adalah memakan makanan yang sihat, kurangkan kalori, dan aktif secara fizikal. Tetapi membuat perubahan gaya hidup ini tidak mudah, jadi adakah suplemen dapat membantu disepanjang proses penurunan berat badan? […]

Turun 20kg Dalam Masa 5 Bulan

Turunkan 20kg dalam masa 5 bulan

Lama betul saya tak update blog. Memang sibuk juga sebulan 2 ni, langsung tak sempat nak jengah blog. Apa khabar semua? Post saya hari ni tak panjang, cuma sekadar mahu update diri saya yang ramai yang tahu saya buat projek #JomDetox untuk sihat dan kuruskan badan. Jadi apa update saya? Turun 20kg dalam masa 5 […]

Detox Shaklee Bantu Perbaiki Masalah Kulit

Muka pun jadi bujur, lepas buat Detox Shaklee

Sana-sini orang sebut tentang detox. Selalunya detox dikaitkan dengan penurunan berat badan, pembersihan, reset badan daripada perkara yang tak elok. Tetapi adakah anda tahu bahawa organ terbesar badan anda, kulit anda, boleh mendapat manfaat fizikal dan ketara dari detoks? Kulit kusam datang dari diet atau kotoran yang tidak sihat, bahan pencemar, dan bahan kimia yang […]

Pesara Tentera Laut Dedah Kaedah Kurus Dengan Program Detox

pesara tentera kurus

Ada seorang Coach dalam grup kami seorang pesara Tentera Laut. Beliau berkongsi pengalamannya dengan program Detox kami perjalanan beliau untuk menjaga kesihatan dan kuruskan badan. Ikuti kisah beliau. Pesara Tentera Laut Berkongsi Tentang Kaedah Kurus Dengan Program Detox Saya Coach Rafizi Pesara Tentera Laut. Umur 43thn (peserta detox 2.0) Sebelum detox saya jarang minum air […]

Turunkan 12kg Dalam 2 Bulan, Ini Rahsianya Bagi Yang Gemuk Tak Kurus-kurus

Terbaru. DetoxIF sejak Disember 2018 hingga kini berjaya buang 12kg dalam tempoh 2 bulan

Sana sini orang cari kaedah terbaik untuk kuruskan badan, termasuklah ramai yang cari cara kuruskan badan dalam 3 hari! Fuh boleh ke? Ada cara yang selamat? Saya sendiri dah bergelumang dengan berat badan berlebihan ni dah bertahun-tahun. Bayangkan struggle nak kuruskan badan tu sampai boleh give up. Seriusly, saya faham bagi anda yang obes dan […]

Vivix Sebagai Agen Detox Berkesan

detox vivix

Baru-baru ni ada seorang doktor share berkenaan bahaya paraben. Bila saya baca tu, Oh My God, mujurlah saya amalkan makan Shaklee, khususnya Vivix! Apa yang doktor tu sebut? Meh saya share kat sini: Bagaimana Paraben Mengganggu Kesihatan Manusia Isu penggunaan paraben hangat lagi. Penggunaannya masih berleluasa. Paraben ini bahan biasa dalam: Barangan kosmetik shampoo pencuci muka […]

Detox Membantu Menyingkirkan Logam Berat

Detox membantu menyingkirkan toksin logam berat

Adakah anda mengalami masalah kesihatan kronik dan masih belum menjumpai jawapan yang anda cari? Ada banyak perkara mungkin anda telah lakukan untuk mendapatkan kesihatan lebih baik, contohnya: Diet secara organik Senaman Suplemen harian Tapi kenapa simptom atau gejala penyakit anda masih berterusan? Kerap letih Sakit kepala atau migrain Sakit sendi Kelesuan Keradangan Insomnia Daya ingatan […]