Call nowWhatsapp

Category Archives: Set Detox

3 Langkah Untuk Atasi Craving Sugar

Pencuci mulut - pelbagai jenis kek. Yang gulung tu paling sedap

Ramai orang kerap mengalami kecanduan gula. Kecanduan = craving. Pakar-pakar kesihatan percaya bahawa ini adalah salah satu sebab utama ia boleh menjadi sangat sukar untuk mengekalkan diet yang sihat. Cravings didorong oleh keperluan otak anda untuk dapat “hadiah” – bukan keperluan tubuh anda untuk makanan. Ia juga menandakan anda alami kekurangan sesetengah jenis nutrisi. Kalau […]

5 Sebab Anda Kena Kurus – Bukan Sebab Kesihatan Atau Nak Cantik

gemuk tak kurus-kurus

Selalunya orang nak kurus ni mesti alasan dia sebab kesihatan atau sebab nak jadi cantik. Sebenarnya kuruskan badan dan pastikan badan kurus bukan sebab kedua-dua alasan di atas, ada 5 perkara lain yang saya nak kongsikan dengan anda alasan yang munasabah untuk anda kuruskan badan. Cuba lupakan seketika tentang imej badan. Nak cantik, nak nampak […]

Tips Untuk Buang Lemak Visceral dan Lemak Subcutanous

Bila berlebihan lemak, maksudnya anda ada lemak dari 2 kategori iaitu lemak subcutanous (lemak bawah kulit) atau lemak visceral (lemak pada abdomen). Macamana nak buang kedua-duanya? Memang takde cara lain melainkan kena buat perubahan kepada gaya hidup kita seperti mengurus tekanan, kurangkan makan, bersenam atau menjadi aktif secara fizikal. Apakah lemak subcutanous dan lemak visceral? […]

Kuruskan Badan, Perlukah Ambil Suplemen?

kenapa perlu ambil suplemen untuk detox

Ada la yang tanya saya, kenapa saya kena ambil suplemen kalau nak kuruskan badan, atau kalau nak sertai program JomDetox? Cara terbukti untuk menurunkan berat badan adalah memakan makanan yang sihat, kurangkan kalori, dan aktif secara fizikal. Tetapi membuat perubahan gaya hidup ini tidak mudah, jadi adakah suplemen dapat membantu disepanjang proses penurunan berat badan? […]

5 Sebab Detox Shaklee-GLC Lebih Baik Berbanding Program Lama

Detox Shaklee Dulu dan Sekarang

Program detox Shaklee sebenarnya bukan program baru. Kali pertama ia telah diperkenalkan pada tahun 2016, saya pun adalah salah seorang peserta pilot program itu. Ramai orang cakap dengan saya, kalau detox Shaklee, taknak la join. Sebab mereka merujuk kepada program lama yang saya sendiri amat arif. Boleh baca banyak kisah program Detox Shaklee yang pernah […]

Detox Dengan Vivix Bantu Bakar Sel Lemak, Mudahkan Kuruskan Badan

vivix kuruskan badan

Mulakan langkah baharu dan dapatkan kelebihan detoksifikasi daripada sistem penghadaman yang sihat, tampilkan kulit yang sihat berseri, tubuh yang mantap dan cantik. Diperbuat daripada adunan sinergi herba lembut dan nutrien lain, set ini membantu untuk menyokong proses detoksifikasi harian anda secara semula jadi harian. Mengapa Perlu Detox? Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari […]

Turun 20kg Dalam Masa 5 Bulan

Turunkan 20kg dalam masa 5 bulan

Lama betul saya tak update blog. Memang sibuk juga sebulan 2 ni, langsung tak sempat nak jengah blog. Apa khabar semua? Post saya hari ni tak panjang, cuma sekadar mahu update diri saya yang ramai yang tahu saya buat projek #JomDetox untuk sihat dan kuruskan badan. Jadi apa update saya? Turun 20kg dalam masa 5 […]

Detox Shaklee Bantu Perbaiki Masalah Kulit

Muka pun jadi bujur, lepas buat Detox Shaklee

Sana-sini orang sebut tentang detox. Selalunya detox dikaitkan dengan penurunan berat badan, pembersihan, reset badan daripada perkara yang tak elok. Tetapi adakah anda tahu bahawa organ terbesar badan anda, kulit anda, boleh mendapat manfaat fizikal dan ketara dari detoks? Kulit kusam datang dari diet atau kotoran yang tidak sihat, bahan pencemar, dan bahan kimia yang […]

Pesara Tentera Laut Dedah Kaedah Kurus Dengan Program Detox

pesara tentera kurus

Ada seorang Coach dalam grup kami seorang pesara Tentera Laut. Beliau berkongsi pengalamannya dengan program Detox kami perjalanan beliau untuk menjaga kesihatan dan kuruskan badan. Ikuti kisah beliau. Pesara Tentera Laut Berkongsi Tentang Kaedah Kurus Dengan Program Detox Saya Coach Rafizi Pesara Tentera Laut. Umur 43thn (peserta detox 2.0) Sebelum detox saya jarang minum air […]

Turunkan 12kg Dalam 2 Bulan, Ini Rahsianya Bagi Yang Gemuk Tak Kurus-kurus

Terbaru. DetoxIF sejak Disember 2018 hingga kini berjaya buang 12kg dalam tempoh 2 bulan

Sana sini orang cari kaedah terbaik untuk kuruskan badan, termasuklah ramai yang cari cara kuruskan badan dalam 3 hari! Fuh boleh ke? Ada cara yang selamat? Saya sendiri dah bergelumang dengan berat badan berlebihan ni dah bertahun-tahun. Bayangkan struggle nak kuruskan badan tu sampai boleh give up. Seriusly, saya faham bagi anda yang obes dan […]