Call nowWhatsapp

Category Archives: Magnet Rezeki

Sabar Hadapi Wabak Qif19 (Covid19)

sabar covid19

Semalam tempoh Kawalan Pergerakan telah dilanjutkan dengan tambahan sebanyak 14 hari lagi. Ia insyaAllah bakal berakhir pada 14 April 2020. Ramai yang mula risau, gusar dan bersedih dengan situasi ini. Allah suruh Sabar Allah suruh sabar, Al-Baqarah 2:153 يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ ٱسْتَعِينُوا۟ بِٱلصَّبْرِ وَٱلصَّلَوٰةِۚ إِنَّ ٱللَّهَ مَعَ ٱلصَّٰبِرِينَ Wahai orang-orang yang beriman! Mintalah pertolongan (untuk […]

Cara Berniaga Gaya Jutawan

jutawan shaklee rm28 juta

Ini adalah 1 perkongsian kisah daripada seorang jutawan yang sudah punya beberapa cawangan restoran dan beberapa francais di shopping mall. Dulu restorannya lengang, boleh dikira dengan jari pelanggan yang datang. Kerana niatnya ingin “mengambil” sesuatu daripada pelanggan, “hari ni target pendapatan mahu RM5,000, target masyarakat sekitar, dan staff-staff di pejabat sekitar” Saya sangat yakin majoriti […]

Nak kaya? Panduan Dari Al-Quran

Cara jadi kaya menurut al quran

Kaya sangat penting untuk orang lain dan diri sendiri. Tujuan sebenar untuk kaya apa? Kekayaan bukan menjadi kayu ukur kejayaan seseorang. Kekayaan adalah untuk membahagiakan ramai orang dan berjasa kepada orang ramai. Suatu hari sahabat Nabi jumpa Nabi, “Ya Rasulullah, kami ni miskin kami ni takde harta, kami tengok orang kaya beri sedekah yang banyak […]

Definisi Kaya Menurut Islam

tips buat duit berjuta-juta

Adakah kita disuruh jadi kaya dalam Islam? Jawapannya YA. Kata kuncinya : Ikhlaskan niat nak mencari nafkah 3 perkara yg wajib : MODAL halal, SISTEM halal, PRODUK halal -Tawakal kepada Allah SWT Orang yang solat di masjid – dapat pahala. Orang yang ajak orang lain solat di masjid – dapat pahala berganda Orang yang paling […]

Tawakal Seumpama Burung Terbang Pagi

tawakal umpama burung terbang pagi

14 perkara asas membuka rezeki: Tawakal 4 daripadanya saya dah tulis seperti berikut: Taqwa: shorturl.at/mINRY Solat: http://tiny.cc/jyu8jz Istighfar: http://tiny.cc/z6paiz Syukur: http://tiny.cc/5yu8jz Hari ni jom sama-sama kita meneladani bab tawakal. That day ada yang tanya apa beza tawakal dan taqwa. Dalam Surah At-Talaaq QS 65:3 “Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan […]

Lepasi 3 Peringkat Ujian Ini Jika Mahu Berjaya

Cinch Tea diamalkan setiap hari untuk kuruskan badan dan tingkatkan tenaga dan alfa wave

LEPASI 3 PERINGKAT UJIAN INI JIKA BENAR-BENAR MAHU BERJAYA~ dalam Surah Al-Baqarah 2:214 Allah highlight 3 peringkat ujian أَمْ حَسِبْتُمْ أَن تَدْخُلُوا۟ ٱلْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُم مَّثَلُ ٱلَّذِينَ خَلَوْا۟ مِن قَبْلِكُمۖ مَّسَّتْهُمُ ٱلْبَأْسَآءُ وَٱلضَّرَّآءُ وَزُلْزِلُوا۟ حَتَّىٰ يَقُولَ ٱلرَّسُولُ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ مَعَهُۥ مَتَىٰ نَصْرُ ٱللَّهِۗ أَلَآ إِنَّ نَصْرَ ٱللَّهِ قَرِيبٌ “Adakah patut kamu menyangka bahawa kamu akan […]

Sabar Formula Quantum effort

sabar magnet rezeki

Alhamdulillah hari ni punya masa sedikit untuk saya share berkenaan formula quantum effort seterusnya iaitu SABAR. Macamana nak sabar dalam impian kita? Macamana nak sabar hadapi ujian? Sabar ni sebenarnya perlu sentiasa diupgrade dengan formula syukur. Jangan pula kita tunggu dapat perkara besar, baru mahu bersyukur. Mudah sahaja formulanya, saya pada mulanya memang sukar nak […]

Inspirasi Di Sebalik Pisau Victorinox

Kisah inspirasi bisnes Pisau Victorinox

Pisau ini bukan Sekadar Tanda Kenangan Saya kalau travel, kurang gemar nak beli benda-benda tepek kat peti ke, atau simpan dalam almari ke, yang kat peti tu banyak ada di lantai dalam keadaan tidak sempurna dan almari pula penuh buku tak muat boh cenderamata. Jadi saya lebih kepada cenderamata yang praktikal, umpamanya pisau Victorinox ni. […]

Taqwa Perkara Pertama Quantum Effort

quantum effort taqwa

Ada 14 perkara membuka rezeki (quantum effort). Salah satunya adalah taqwa. Saya ada sebut berkenaan 14 perkara amalan quantum effort dalam link berikut: Perkara pertama amalan quantum effort adalah ketaqwaan. Taqwa Adalah Amalan Quantum Effort Dalam Surah Al-Baqarah 2:2-5 “Kitab Al-Quran ini, tidak ada sebarang syak padanya (tentang datangnya dari Allah dan tentang sempurnanya); ia […]

Tips Untuk Kaya: Present Moment

shaklee present moment

Salah seorang guru saya ada sebut, selalu berada dalam present moment. Berhenti risaukan masa lalu dan masa akan datang. Kisah ini mudah-mudahan beri kita cara bagaimana untuk berada dalam present moment. Tips Untuk Kaya: Be In Present Moment Sebelum tu, jemput tonton video berikut: Isteri saya selalu cakap, “Jika rasa nak makan sesuatu, beli je […]