Call nowWhatsapp

Category Archives: Magnet Rezeki

Lepasi 3 Peringkat Ujian Ini Jika Mahu Berjaya

Cinch Tea diamalkan setiap hari untuk kuruskan badan dan tingkatkan tenaga dan alfa wave

LEPASI 3 PERINGKAT UJIAN INI JIKA BENAR-BENAR MAHU BERJAYA~ dalam Surah Al-Baqarah 2:214 Allah highlight 3 peringkat ujian أَمْ حَسِبْتُمْ أَن تَدْخُلُوا۟ ٱلْجَنَّةَ وَلَمَّا يَأْتِكُم مَّثَلُ ٱلَّذِينَ خَلَوْا۟ مِن قَبْلِكُمۖ مَّسَّتْهُمُ ٱلْبَأْسَآءُ وَٱلضَّرَّآءُ وَزُلْزِلُوا۟ حَتَّىٰ يَقُولَ ٱلرَّسُولُ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ مَعَهُۥ مَتَىٰ نَصْرُ ٱللَّهِۗ أَلَآ إِنَّ نَصْرَ ٱللَّهِ قَرِيبٌ “Adakah patut kamu menyangka bahawa kamu akan […]

Sabar Formula Quantum effort

sabar magnet rezeki

Alhamdulillah hari ni punya masa sedikit untuk saya share berkenaan formula quantum effort seterusnya iaitu SABAR. Macamana nak sabar dalam impian kita? Macamana nak sabar hadapi ujian? Sabar ni sebenarnya perlu sentiasa diupgrade dengan formula syukur. Jangan pula kita tunggu dapat perkara besar, baru mahu bersyukur. Mudah sahaja formulanya, saya pada mulanya memang sukar nak […]

Inspirasi Di Sebalik Pisau Victorinox

Kisah inspirasi bisnes Pisau Victorinox

Pisau ini bukan Sekadar Tanda Kenangan Saya kalau travel, kurang gemar nak beli benda-benda tepek kat peti ke, atau simpan dalam almari ke, yang kat peti tu banyak ada di lantai dalam keadaan tidak sempurna dan almari pula penuh buku tak muat boh cenderamata. Jadi saya lebih kepada cenderamata yang praktikal, umpamanya pisau Victorinox ni. […]

Taqwa Perkara Pertama Quantum Effort

quantum effort taqwa

Ada 14 perkara membuka rezeki (quantum effort). Salah satunya adalah taqwa. Saya ada sebut berkenaan 14 perkara amalan quantum effort dalam link berikut: Perkara pertama amalan quantum effort adalah ketaqwaan. Taqwa Adalah Amalan Quantum Effort Dalam Surah Al-Baqarah 2:2-5 “Kitab Al-Quran ini, tidak ada sebarang syak padanya (tentang datangnya dari Allah dan tentang sempurnanya); ia […]

Tips Untuk Kaya: Present Moment

shaklee present moment

Salah seorang guru saya ada sebut, selalu berada dalam present moment. Berhenti risaukan masa lalu dan masa akan datang. Kisah ini mudah-mudahan beri kita cara bagaimana untuk berada dalam present moment. Tips Untuk Kaya: Be In Present Moment Sebelum tu, jemput tonton video berikut: Isteri saya selalu cakap, “Jika rasa nak makan sesuatu, beli je […]

Solat Sebagai Salah Satu Amalan Quantum Effort

Solat amalan quantum effort

Ada 14 amalan yang kalau kita laksanakan dengan tertib dan sungguh-sungguh ia akan menjadikan magnet rezeki buat kita tanpa perlu bersusah payah. Inilah dinamakan sebagai amalan Quantum Effort. Asas amalan quantum adalah doa. Kalau nak tulis perihal doa, ada banyak, sedangkan dalam artikel ini saya nak fokus bab solat sahaja. Jadi untuk asas doa, saya […]

7 Nasihat Padu Dari Businessman Yang Buat Jualan 500 Juta Setahun

tips buat duit berjuta-juta

Sempena tahun baru ini, saya sertakan kisah yang saya dapat daripada Ustaz Hakim Mohd Nor, Serantau Muslim berkenaan ahli perniagaan yang buat jualan 500 juta setahun. Dato Husamuddin Yaacob ni jutawan yang sungguh luar biasa. Walau kedudukannya sebagai bos no 1 di Karangkraft tu, setiap kali saya datang ke pejabatnya, dia mesti turun sendiri jemput […]

Kisah Kejayaan Founder KFC Selepas 1009 kali Gagal

kfc founder

Ada cerita menarik dan dapat kita jadikan pengajaran daripada kisah founder KFC, Colonel Sanders. KFC, juga dikenali sebagai Kentucky Fried Chicken, adalah sebuah restoran rantaian makanan segera Amerika yang beribu pejabat di Louisville, Kentucky, yang mengkhususkan dalam hidangan ayam goreng. Ia adalah rangkaian restoran kedua terbesar di dunia selepas McDonald’s, dengan 22,621 restoran di seluruh […]

Bersyukur Salah Satu Amalan Quantum Effort

syukur quantum effort

Baru-baru ni di kelas Puan Marhamah Rosli saya belajar banyak perkara, salah satunya tentang bersyukur. Bersyukur selalu saya buat bila saya dapat kejayaan.Apabila saya berjaya capai sesuatuApabila saya dapat sesuatu Tapi tahukah kita sebenarnya bersyukur dalam segenap perkara. Amalan Bersyukur Dalam Segenap Perkara Bila ditimpa masalah, bersyukur dulu. Ha pelik bunyinya kan? Tapi itulah yang […]

Selamat Tahun Baru 2020

Selamat Tahun Baru 2020

Alhamdulillah kita dah ditahun baru 2020. Dari team #MAFEmpire dan blog saya http://vitamin-cerdik.com saya berdoa agar tahun 2020 akan memberikan kegemilangan yang lebih kepada anda semua. Kegemilangan dari segi kesihatan, kekeluargaan, ketaqwaan dan kewangan. Ayuh usaha! Ada beberapa link rujukan yang saya rasakan bermanfaat untuk anda, jemput baca ya: Bagaimana Bisnes Shaklee Mengubah Hidup Saya […]