Call nowWhatsapp

Tag Archives: if shaklee

9 Teknik Untuk Ucapkan Selamat Tinggal Obesiti!

9 teknik untuk kuruskan badan dalam masa setahun

Ya, akhirnya ayat keramat ini dapat saya ungkapkan. Selepas hampir setahun, selepas membuang 25kg daripada badan saya, saya kini memiliki berat badan ideal seperti kebanyakan orang lain. Berat Badan Berlebihan Sejak Kecil Mungkin ramai juga yang alami masalah ini, saya sejak kecil lagi memang badan berisi. Berat badan berlebihan. Sebelum umur 15 tahun, BMI masih […]

Berat Plateu? Atasinya dengan Polifenol Super Power!

berat plateu shaklee -

Vivix merupakan salah satu suplemen yang saya ambil dalam usaha saya menguruskan badan, sehingga sekarang saya berjaya buang 22kg. Banyak jasanya. Ia mengurangkan craving saya Ia memperbaharui sel saya Ia memberi tenaga lebih lama dalam sehari Ia membantu menyuburkan sel saya dengan nutrisi yang tepat Banyak kali dalam usaha saya buang 22kg ni, ada banyak […]

9 Mitos Tentang Diet Karbo Rendah (Ketogenik Diet)

mitos ketogenik diet

Sejak berkecimpung dalam diet ketogenik, saya dapati ada beberapa mitos yang sebenarnya kurang tepat berkenaan diet ini. Berikut adalah 9 mitos umum tentang diet rendah karbohidrat. 1. Diet Rendah Karbo adalah “Fad diet”? Istilah “fad diet” digunakan untuk diet penurunan berat badan yang mendadak, dan bersifat short term. Cara makan rendah karbohidrat telah terbukti berkesan […]

7 Hari Turun 2kg Dengan #IFKetoGenitMAF

keto - IF by #reverseaging

Alhamdulillah baru tamat pilot program saya #IFKetoGenitMAF ni semalam. Apa yang saya boleh kata, program menyeronokkan (apa yang tak seronok kan, hari-hari tengok gambar makanan). Pulak tu setiap hari ada update untuk ilmu dan berapa kg peserta dah turun berat. Testimoni Peserta #IFKetoGenitMAF Berikut ni saya paparkan poster-poster berkaitan. Walaupun sekejap sahaja rasanya 7 hari […]

Manfaat Autophagy Untuk Kesihatan

autophagy puasa

Ada satu manfaat daripada pelaksanaan intermittent fasting (IF) iaitu autophagy. Autophagy adalah cara sel-sel membersihkan dirinya yang rosak, untuk menjana semula sel-sel baru yang lebih sihat. “Auto” bermaksud diri dan “fagy” bermakna makan. Oleh itu makna literal autophagy adalah “makan sendiri.” Ia juga dirujuk sebagai “self eating.” Ia sebenarnya memberi manfaat kepada kesihatan anda secara […]

Kuruskan Badan: Turun 21kg Dalam 6 Bulan

Diet Keto dan Kuruskan Badan Dengan Pantas

Alhamdulillah I made it until today. Masyaallah tak sangka la boleh kuruskan badan akhirnya saya ni. Untuk penjelasan dalam bentuk video boleh tonton video ini ya. Saya dah explain panjang lebar. Detox, IF dan Keto Diet memang terbaik! Justeru, saya lancarkan program #IFKetoGenitMAF sebuah program berasaskan IF dan Keto diet untuk anda pula mendapat manfaatnya. Memang […]

10 Tanda Anda Alami Fasa Ketosis

Suka melawa adalah satu kesukaan saya. Gambar saya dulu dan terkini

Diet ketogenik adalah cara yang berkesan untuk mengurangkan berat badan dan meningkatkan kesihatan anda. Apabila dibuat dengan betul, diet karbohidrat yang rendah ini akan meningkatkan tahap keton darah. Apabila berada dalam tahap ketosis, ini menyediakan sumber bahan bakar baru untuk sel-sel anda dan menyebabkan kebanyakan manfaat kesihatan yang unik dalam diet ini. Dalam diet ketogenik, […]

Detox, IF dan Keto Jadi Pilihan Kuruskan Badan

Kuruskan badan dengan detox, IF dan keto diet

Saya ada buat 3jenis diet. Detox, Intermittent Fasting (IF) dan juga ketogenik diet. Ada yang tanya saya apa beza ketiga-tiganya? Dan sepatutnya nak pilih yang mana? Apakah Detox? Setiap hari, badan kita terdedah kepada toksin dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan […]