Call nowWhatsapp

Category Archives: Set Wanita

Wanita, menopos dan penuaan

Wanita juga boleh miliki cita-cita dan impian

Wanita ada limited number of telur, bila telur habis atau ovari dah tak keluarkan telur, then menopause berlaku. Cuma ada orang yang menopause awal umur 30. So ni mmg masalah hormon. Kalau dah berumur, most probably sebab telur dah habis. Yang kita nak, bila dah berlaku pre menopause atau menopause, kita nak stabil kan hormon. […]

Set Wanita Shaklee

Sebagai wanita, terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan dalam keseluruhan peringkat kehidupan. Ini disebabkan oleh peringkat-peringkat dalam kehidupan wanita. Peringkat dalam kehidupan manusia:   1. Akil baligh / keremajaan Tatkala berlakunya akil baligh, wanita mengalami macam-macam perubahan dari segi fizikal dan mental. Ini termasuk gangguan hormon dalam diri wanita. Period / datang bulan sejak remaja lagi […]

Perlunya Suplemen Untuk Ibu – Hamil, Berpantang, Menyusu, Keseluruhan

Dalam entry saya sebelum ini di sini ada saya kongsikan pendapat Pakar Perunding OnG, Dr Hamid Arshat peri pentingnya pengambilan suplemen dari ibu hamil sehingga bersalin, bahkan diteruskan sehingga sepanjang hayat seseorang wanita. Apakah suplemen yang sesuai bagi wanita? Dr Hamid Arshat menyarankan ibu-ibu mengamalkan suplemen Semalam ada seorang junior saya dari UTP dulu hubungi saya […]