Call nowWhatsapp

Tag Archives: jom detox

Kisah JomDetox – Part 1

Turunkan 20kg dalam masa 5 bulan

Ringkas sahaja posting saya hari ni. Jom saksikan video berikut. Bagaimana proses transformation peserta detox kami. Ada bersiri tau. Nanti saya share lagi. Anda Berminat? Sertai Jom Detox Sekarang! Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetox, boleh wasap […]

3 Langkah Untuk Atasi Craving Sugar

Pencuci mulut - pelbagai jenis kek. Yang gulung tu paling sedap

Ramai orang kerap mengalami kecanduan gula. Kecanduan = craving. Pakar-pakar kesihatan percaya bahawa ini adalah salah satu sebab utama ia boleh menjadi sangat sukar untuk mengekalkan diet yang sihat. Cravings didorong oleh keperluan otak anda untuk dapat “hadiah” – bukan keperluan tubuh anda untuk makanan. Ia juga menandakan anda alami kekurangan sesetengah jenis nutrisi. Kalau […]

5 Sebab Anda Kena Kurus – Bukan Sebab Kesihatan Atau Nak Cantik

gemuk tak kurus-kurus

Selalunya orang nak kurus ni mesti alasan dia sebab kesihatan atau sebab nak jadi cantik. Sebenarnya kuruskan badan dan pastikan badan kurus bukan sebab kedua-dua alasan di atas, ada 5 perkara lain yang saya nak kongsikan dengan anda alasan yang munasabah untuk anda kuruskan badan. Cuba lupakan seketika tentang imej badan. Nak cantik, nak nampak […]

5 Sebab Detox Shaklee-GLC Lebih Baik Berbanding Program Lama

Detox Shaklee Dulu dan Sekarang

Program detox Shaklee sebenarnya bukan program baru. Kali pertama ia telah diperkenalkan pada tahun 2016, saya pun adalah salah seorang peserta pilot program itu. Ramai orang cakap dengan saya, kalau detox Shaklee, taknak la join. Sebab mereka merujuk kepada program lama yang saya sendiri amat arif. Boleh baca banyak kisah program Detox Shaklee yang pernah […]

13 Sebab Anda Gagal Kuruskan Badan

Detox hati untuk turunkan berat badan

1. Jadual Tidur Yang Tak Mencukupi Tidur terlalu banyak (9 jam dan lebih) atau terlalu sedikit – kurang dari 5 jam malam – boleh dikaitkan dengan kenaikan berat badan. Kedua-duanya boleh menjejaskan cara badan anda membuat hormon yang mengawal selera makan dan kelaparan anda. Tidur akan efek hormon kita. Nanti saya tulis berkenaan ini dalam […]

Pinggang Dari 41 kepada 36 Dalam Tempoh 27 Hari Sahaja

#JomDetox membantu saya menurunkan berat badan dan inchloss yang banyak

Saya hendak reveal kisah benar saya sendiri. Saya berjaya turun 4kg masa bulan puasa! Bukan mudah untuk semua orang! Dan 4kg itu sebenarnya banyak sebenarnya, kalau sebelum ini berat statik atau naik je memanjang. Jadi dapat turun 4kg memang pengalaman yang sangat best. Dengan set ‪#‎JomDetox‬ segalanya mungkin! Kami akan guide anda. Tinggal lagi anda kena […]