Call nowWhatsapp

Berat Plateu? Atasinya dengan Polifenol Super Power!

berat plateu shaklee -

Vivix merupakan salah satu suplemen yang saya ambil dalam usaha saya menguruskan badan, sehingga sekarang saya berjaya buang 22kg. Banyak jasanya.

  • Ia mengurangkan craving saya
  • Ia memperbaharui sel saya
  • Ia memberi tenaga lebih lama dalam sehari
  • Ia membantu menyuburkan sel saya dengan nutrisi yang tepat

Banyak kali dalam usaha saya buang 22kg ni, ada banyak kali saya alami masalah plateu. Sekali masa berat saya statik pada 66kg, lepas tu pada 60kg (punyalah azab nak dapat 59kg!), dan terkini sekarang punyalah susah nak dapat 53kg!

Vivix ni memang saya selalu ambil, tapi dos pun saya ambik dos biasa sahaja. Jadi bila terjadinya plateu, saya mesti ambik lebih. Jadi untuk saya, memang saya maintain dari mula lagi #SetPlatinumDetoxJutawan

Apakah Plateu?

Plateu ni berat badan statik. Tak turun turun dah. Bahasa mudahnya berat degil, susah dah nak turun, maintain kat situ je.

Sangat mengecewakan. Sedangkan pada awalnya, journey to ideal weight seem so much fun! Tapi, sampai satu tahap, we can almost give up. Ye saya faham, I have been there especially kita buat detox, pastu buat intermittent fasting dan ketogenik diet lagi kan, macam laju je turun tu.

But now I am happy with my figure, Alhamdulillah, My next goal is to reduce fat, gain more muscle, more toned body.

6 Tips Atasi Masalah Plateu

Kevin Zahri ada nyatakan tips seperti berikut:

  1. Small Car vs Big Car: Fahami lah bahawa dengan kurangnya berat badan, keperluan makanan seharian pun berkurangan. Anda perlu sesuaikan kalori intake dengan berat kini. Samalah dengan kereta. Kereta besar bakar minyak lebih berbanding kereta kecil.
  2. Weight Loss vs Body Composition: Kadang-kadang berat statik atau plateau tapi bentuk badan berubah. Lagi-lagi kalau anda lalui program detox dan pemakanan yang baik di mana: 1) lemak berkurangan 2) otot naik. Gabungkan ini mungkin tidak lah bantu anda kurang berat tapi you look better. Jangan fokus kepada angka berat semata-mata.
  3. Senaman: Pelbagaikan lah senaman untuk terus berikan perangsang berkualiti kepada badan untuk terus berubah. Kalau anda asyik buat senaman yang sama sepanjang masa, badan tiada sebab untuk breakthrough the plateau.
  4. Rehat & Stres: Pastikan anda tidak abaikan kepentingan berehat as part of your fitness routine and lifestyle. Tanpa rehat yang berkualiti badan akan stres. Kalau stres, memang sukar untuk kurangkan berat badan.
  5. Kualiti Makanan: Fokus kepada kualiti kalori dan macro-nutrient anda. Apabila dan sudah mahir mengawal jumlah kalori, penting untuk anda baiki kualiti seperti kurang garam, kurang makanan proses, lebihkan serat, baiki ratio macros anda dll.
  6. Trial and Error: Get to know your body dan eksperimen lah dengan bentuk senaman dan pemakanan yang berbeza. Apa yang berkesan untuk orang lain tidak semestinya berkesan untuk anda – dan sebaliknya.
Sentiasa ambil ukuran badan anda, berat badan bukan segalanya
Sentiasa ambil ukuran badan anda, berat badan bukan segalanya

Amalkan Vivix, Pecahkan Plateu

Rupanya lepas konsisten dengan tambah Vivix dalam set utama, berat terus menjunam! Itulah yang saya buat setiap kali.

Seriously, siapa yang nak turun berat badan dengan lebih cepat, dan break segala plateu yang dah berbulan-bulan tak gerak timbangan tu, memang kena ambik Vivix.

Amalkan Vivix, pecah plateu sekejap je
Amalkan Vivix, pecah plateu sekejap je

Pagi tadi nutritionist tambah lagi points tentang Vivix ni. Terus rasa makin takleh tinggal. Hari hari nak kena telan.

Ni semua gara gara polifenol yang ada dalam Vivix ni. Polifenol membantu dalam

  • Membantu dalam pengeluaran toksin yang lebih efisen
  • Mengurangkan peratusan lemak yang tersimpan, juga membantu mengurangkan trigliserida dan kolestrol
  • Mempercepatkan pengurangan berat badan dengan membaiki kesihatan usus kecil dan peningkatan bakteria baik
  • Meningkatkan kadar metabolisme dan mengurangkan risiko obesiti dan berat badan berlebihan
  • Memberi kesihatan menyeluruh termasuklah sistem hormon yang sihat
  • Fungsi sel yang lebih sihat, menggalakkan proses detoks
  • Sel menjadi lebih bertenaga
  • Membantu mengawal hormon leptin yang menyebabkan rasa lapar dan keinginan makan yang kuat

Semua ni nota dari nutritionist khas pada team kami tau. Khusus untuk detoks!

Best giler kannn. Memang takleh tinggal langsung Vivix ni. Dan sekarang saya dah tau kenapa susah sangat nak naik balik berat (rebounce).

Selain dari mindset dan self image, salah satunya jugak adalah sebab Vivix.

Kalau Nak Kurus, Nak Detox, Kena Amalkan Vivix

Sebab itu kami ni bila saya cadangkan set Platinum untuk beli, bukan sebab nak jual benda mahal semata-mata, tapi sebab nak bagi awak dapat set yang terbaik. Yang laju, kasi booster.

Set terbaru dalam pakej #JomDetoxJutawan seperti berikut tau. Nanti boleh wasap saya untuk keterangan lanjut.

Pakej Terbaru Program JomDetoxJutawan
Pakej Terbaru Program JomDetoxJutawan

Detox, IF dan Keto Diet memang terbaik!

Memang sukar kalau kita buat sendiri, tanpa panduan, atau sekadar kita gugel sendiri. Sebab maklumat terlalu banyak, jadi pening juga dibuatnya. Jadi program ini dapat membantu anda praktikkan pengalaman IF dan Keto bersama saya.

Anda Berminat? Sertai #IFKetoGenitMAF Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetox, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Sertai #IFKetoGenitMAF Shaklee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Sertai IFKetoGenitMAF Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge