Call nowWhatsapp

Kajian Cegah Kanser Payudara Dengan Soya

soya cegah kanser

Kejadian kanser payu dara di Malaysia dijangka meningkat dengan pesat kerana populasi mengamalkan diet yang lebih Barat yang tinggi lemak dan gula, menjalani gaya hidup yang lebih aktif dan mempunyai keluarga yang lebih kecil. Berita baik untuk wanita Malaysia! Kajian terkini yang di lakukan kepada 7663 wanita di Malaysia menunjukkan dengan meminum secawan susu soya […]

2019 Tahun Bisnes Berkembang

Saya komited untuk lebih berjaya di tahun 2019

Alhamdulillah dah seminggu kita di bulan Januari, di tahun baru 2019. Anak-anak pun dah selesa ke sekolah. Urusan bisnes berjalan sebagaimana yang kita mahukan. Entry kali ini saya ingin buat sorotan tentang bagaimana saya bina legasi bisnes saya, MAF Empire yang semakin maju sekarang. Segalanya bermula dengan impian Ya, betul. Segalanya bermula dengan impian. Saya […]

Gemuk Tak Kurus-kurus: Akhirnya Kurus!

gemuk tak kurus-kurus

Ada ramai di kalangan kita yang selalu ada masalah begini: Memang sedia gemuk sejak remaja / kecil Berat naik sedikit-sedikit setiap tahun Lepas mengandung, berat sukar untuk turun Malaysia Negara Obes Negara kita adalah juara obesiti di rantau Asia Tenggara. Ini sesuatu yang kita kena cakna, sebab bila obesiti, risiko untuk kita dapat penyakit lain […]

Youth Shaklee Untuk Semua Peringkat Umur

Youth Shaklee untuk semua peringkat umur

Bila kita semakin berusia, kita harus terus menilai dan mengemas kini rutin penjagaan kulit kita untuk memenuhi keperluan yang berubah-ubah disebabkan faktor usia. Tiga perubahan besar yang berlaku pada kulit kita sepertimana usia kita adalah Pengurangan perolehan sel kulit (kadar pembaharuan menjadi perlahan) Penurunan elastin dan pengeluaran kolagen Kehilangan kelembapan [I] Memerangi perubahan yang berlaku […]

8 Tips Nutrisi Sihat Ibu Mengandung

risiko ibu mengandung dengan gdm kencing manis

Saya percaya setiap ibu mengandung berhak mendapatkan khasiat seimbang untuk dirinya dan bayi yang dikandung. Lalu, apakah tips terpenting untuk ibu mengandung? Jemput tonton video dibawah: 8 Tips Nutrisi Sihat Ibu Mengandung Berikut adalah 8 perkara yang perlu diketahui mengenai pemakanan sebelum dan semasa kehamilan: 1. Permulaan Yang Sihat Sebelum hamil, nutrisi wanita, berat badan […]

Cara Bisnes Shaklee Dengan Produk Murah

jom shaklee promo keahlian shaklee

Saya tahu ramai juga yang risau nak buat bisnes Shaklee sebab harga produk kebanyakannya mahal-mahal. Saya tak naklah sembang bab mahal, berbaloi, kualiti semua tu. Sebab saya tahu, memang ramai yang kurang mampu dan ramai juga yang kurang cakna bab kesihatan. Jadi walaupun harga produk beliau mampu beli, tapi sebab tak cakna hal kesihatan, vitamin […]

Throwback 2018, Vision Board 2019

Throwback 2018, dan vision board 2019

Tahun 2018 telahpun melabuhkan tirai, banyak perkara best tahun lalu yang berlaku pada diri saya. Sesekali kita nak throwback, apa salahnya kan. Jom kita tengok sorotan tahun 2018 yang berlaku bagi diri saya, ada banyak lagi tapi tak ingat. 2018 Tahun Terbaik Buat Saya Tahun 2018 tentu jadi tahun yang terbaik buat saya. Sebab apa? […]

Promosi Hebat Shaklee Januari 2019

promosi tahun baru Shaklee Januari 2019

Alhamdulillah kita dah berada di tahun 2019. Selamat tahun baru saya ucapkan kepada semua pembaca. Terima kasih sebab sentiasa bersama saya mengikuti setiap artikel yang saya post. Dalam artikel ini saya ingin maklumkan promosi Shaklee bagi bulan Januari 2019. Memang best, sebab kita bermula daripada asas, iaitu sel. Promosi Shaklee Januari 2019 1. Energizing Soy […]

Matahari Menyebabkan Penuaan Kulit

matahari penuaan youth shaklee

Tahu tak sebenarnya matahari pun berpotensi menyebabkan penuaan kepada kita, terutama kulit? Artikel ini penjelasan berkenaannya. Kulit dan Krim Perlindungan Matahari Perlindungan matahari adalah bahagian penting dalam penjagaan kulit dan menawarkan faedah anti-penuaan. Mengapa? Ini kerana matahari bertanggungjawab untuk kebanyakan penuaan kulit kita kelihatan seperti garis halus, kedutan, bintik-bintik umur, dan keanjalan kulit. Kebanyakan kita […]

Jana RM1500 Dengan Bisnes Shaklee

cara bisnes shaklee sampai jadi

Kelmarin saya ada update tentang promosi keahlian percuma Shaklee. Hari ini saya nak kongsikan dengan anda tawaran RM1500 daripada Shaklee apabila anda berbisnes dengan Shaklee. Promosi Keahlian Percuma Shaklee Dalam promosi keahlian percuma Shaklee, ada 3 tawaran set permulaan Shaklee (starter set): Youth Starter Set Vivix 2 botol Set Wellness Ayuh kita tengok satu per […]