Call nowWhatsapp

Makan Kekacang Dapat Bantu Kuruskan Badan

Bagaimana Makan Nuts Dapat Membantu Anda Kurangkan Berat Kacang sangat sihat, kerana mereka penuh dengan nutrien dan antioksidan (Sumber 1Trusted). Malah, mereka telah dikaitkan dengan pelbagai manfaat kesihatan, termasuk perlindungan terhadap penyakit jantung dan diabetes (Sumber 2Trusted). Walau bagaimanapun, mereka juga tinggi lemak dan kalori, menyebabkan ramai orang mengelakkan kacang daripada takut bahawa mereka sedang […]

7 Nasihat Padu Dari Businessman Yang Buat Jualan 500 Juta Setahun

tips buat duit berjuta-juta

Sempena tahun baru ini, saya sertakan kisah yang saya dapat daripada Ustaz Hakim Mohd Nor, Serantau Muslim berkenaan ahli perniagaan yang buat jualan 500 juta setahun. Dato Husamuddin Yaacob ni jutawan yang sungguh luar biasa. Walau kedudukannya sebagai bos no 1 di Karangkraft tu, setiap kali saya datang ke pejabatnya, dia mesti turun sendiri jemput […]

17 Manfaat Asid Lemak Omega-3 Berasaskan Sains

Omega Guard adalah asid lemak omega 3 yang diperlukan oleh semua peringkat usia

Asid lemak omega-3 sangat penting. Ia mempunyai banyak manfaat kesihatan untuk badan dan otak anda. Berikut adalah 17 manfaat kesihatan asid lemak omega-3 yang disokong oleh sains. 17 Manfaat Kesihatan Asid Lemak Omega 3 1. Omega-3 boleh melawan depresi dan anxiety Kemurungan adalah salah satu gangguan mental yang paling biasa di dunia. Tahun 2020 ini […]

Set Influenza Shaklee Bantu Pulih Cepat

Buah elderberry berkhasiat untuk masalah penyakit berjangkit

Sekarang musim influenza kan? Dan khabarnya semalam di Johor Bharu dah ada kematian akibat influenza. Influenza ada banyak jenis dan jenis yang paling bahaya adalah Influenza A (sehingga boleh menyerang otak dan peparu). Tadi ternampak seorang rakan FB share beliau beli jus elderberry, sebotol tu RM30++ kiranya. Kejap je habis, nasib baik beli 6 katanya. […]

Res-V Adalah Vivix Dalam Bentuk Liquigel, 30x Lebih Berkesan

Vivix Res-V Shaklee

Rasanya hampir 2 tahun Shaklee Malaysia maklumkan Vivix dalam bentuk gel akan memasuki pasaran Malaysia. We all selaku pengedar memang sukalah kan, sebab bila dalam bentuk liquigel, lebih mudahla nak dibawa ke mana-mana terutama travel. Satu lagi bagi saya mudah sebab mungkin tak perlulah simpan dalam peti sejuk. Cara ni mudah bagi mak ayah kita […]

Kuruskan Badan Sekaligus Bantu Rawat Kencing Manis

7 Cara Resveratrol Penawar Kencing Manis Diabetes

Sekarang ni ramai doktor yang dah kongsikan bahawa dengan amalan pemakanan sihat dan senaman, dapat bantu reverse penyakit kencing manis. Ada kajian terbaru membuktikan bahawa menurunkan berat badan juga sangat penting. Kuruskan Badan, Dapat Reverse Diabetes Dalam kajian terbaru diterbitkan pada 2017 dari kajian yang dilakukan oleh Universiti Newcastle dan University Glasgow mendapati bahawa 45.6% […]

Kisah Kejayaan Founder KFC Selepas 1009 kali Gagal

kfc founder

Ada cerita menarik dan dapat kita jadikan pengajaran daripada kisah founder KFC, Colonel Sanders. KFC, juga dikenali sebagai Kentucky Fried Chicken, adalah sebuah restoran rantaian makanan segera Amerika yang beribu pejabat di Louisville, Kentucky, yang mengkhususkan dalam hidangan ayam goreng. Ia adalah rangkaian restoran kedua terbesar di dunia selepas McDonald’s, dengan 22,621 restoran di seluruh […]

3 Sebab Anda Craving Karbohidrat

Karbo Kompleks lebih mengenyangkan dan berikan tenaga untuk tempoh lebih lama

Kita sebagai masyarakat Malaysia dan Asia memang sedari dulu makan banyak karbo. Memang diajar, sebab piramid makanan pun menyarankan makan karbohidrat paling banyak. Namun hasil kajian saintifik terbaharu mendapati, karbohidrat lebih bermanfaat kepada mereka yang sedang membesar (kanak-kanak dan remaja), manakala orang dewasa kita perlu minimakan pengambilan karbohidrat. Kitaran Ganas Karbohidrat Ramai orang akan mendapati, […]

Makan 2 Kali Sehari Lebih Baik Berbanding Makan Kerap

makan kurang dapat autophagy

Kenapa saya pilih makan 2 kali sehari berbanding makan 5 kali sehari kira kalori? Saya dah pernah tulis berkenaan Mitos Kira Kalori dalam pautan berikut, mungkin untuk dapat berikan anda penjelasan lebih mendalam berkenaan masalah kira kalori. Makan Kurang Kerap Dapat Jana Autophagy Autophagy ialah keadaan di mana badan mencuci sel-sel yang rosak. Ia diaktifkan […]

Bersyukur Salah Satu Amalan Quantum Effort

syukur quantum effort

Baru-baru ni di kelas Puan Marhamah Rosli saya belajar banyak perkara, salah satunya tentang bersyukur. Bersyukur selalu saya buat bila saya dapat kejayaan.Apabila saya berjaya capai sesuatuApabila saya dapat sesuatu Tapi tahukah kita sebenarnya bersyukur dalam segenap perkara. Amalan Bersyukur Dalam Segenap Perkara Bila ditimpa masalah, bersyukur dulu. Ha pelik bunyinya kan? Tapi itulah yang […]