Tindakan Perlu Jika Diberhentikan Kerja

By | 19 August 2017

Musim ekonomi macam ini, saya kira ramai juga yang diberhentikan kerja. Banyak syarikat gulung tikar, ada syarikat yang ditutup atau mengecilkan operasi mereka atas banyak faktor. Trend ini bukan menjejaskan 1 industri sahaja, bahkan yang saya lihat banyak industri telah terjejas. Antara syarikat gergasi yang pernah melakukan proses pemberhentian kerja adalah MAS, PETRONAS, Shell, dan banyak lagi. Namun… Read More »

Diabetes Penyebab Masalah Buah Pinggang

By | 16 August 2017

Kebanyakan pesakit buah pinggang yang hubungi saya adalah juga merupakan pesakit diabetes atau kencing manis. Kadang tu kita tak faham macamana diabetes boleh menyebabkan penyakit buah pinggang. Jadi artikel ini saya dapatkan maklumat untuk anda. Seperti biasa, pencegahan daripada sebab atau punca utama adalah paling terbaik ya. Diabetes Penyebab Masalah Buah Pinggang Diabetes mellitus, atau diabetes, adalah penyakit… Read More »

Omega Guard Minyak Ikan Terbaik

By | 14 August 2017

Omega Guard adalah salah satu suplemen penting yang saya ambil setiap hari. Bukan saya sahaja, bahkan semua ahli keluarga saya ambil Omega Guard setiap hari tanpa mengira umur. Dari umur setahun hingga ayah saya umur 70 tahun memang konsisten ambil Omega Guard. Omega Guard adalah sejenis suplemen bersifat minyak ikan. Khasiat minyak ikan memang ramai sudah tahu, betul… Read More »

Umur 9 Tahun Mohon Kerja Dengan NASA

By | 11 August 2017

Beberapa hari lalu saya ada terbaca di facebook cerita seorang budak lelaki umur 9 tahun mohon kerja dengan NASA. Biar betul, umur 9 tahun sudah mohon kerja? Dengan NASA pula tu, memang tak masuk akal. Umur 9 Tahun Mohon Kerja Dengan NASA Asal kisahnya ialah budak yang bernama Jack Davis telah ternampak iklan kerja kosong dari pihak NASA.… Read More »

Cara Bisnes Shaklee Sampai Berjaya

By | 7 August 2017

Sedar tak sedar dah 5 tahun saya buat bisnes Shaklee. Ianya bermula sebagai bisnes part time, tapi akhirnya sekarang sudah jadi bisnes sepenuh masa sebagai perniagaan dari rumah yang menguntungkan. Memang bukan mudah sebenarnya, kalau ikutkan sebagai bisnes part time atau bisnes dari rumah sekalipun, kedua-duanya ada cabaran. Dan walaupun dengan cabaran itu, kita masih lagi boleh berjaya.… Read More »

Sihat dan Bertenaga Dengan Set Haji dan Umrah Shaklee

By | 4 August 2017

Semalam ada kelas online dalam tim kami berkenaan tips topik sihat dan bertenaga dengan Set Haji dan Umrah Shaklee. Kenapa kena ambil set ni, daripada kelas semalam membuka mata saya bahawa dengan pengambilan set ini dapat membantu jemaah haji atau umrah dalam melaksanakan ibadah itu. Cabaran Menunaikan Haji dan Umrah Sebagai umat Islam, kita diwajibkan menunaikan haji atau… Read More »

Minum Susu Menyumbang Kepada Osteoporosis

By | 20 July 2017

Minum Susu Menyumbang Kepada Osteoporosis Baru-baru ini saya ada terbaca perkongsian DrMizam berkaitan kerapuhan tulang yang dikaitkan dengan pengambilan susu. Eh macam menjadi satu pengesahan kepada posting saya sebelum ini berkaitan masalah osteoporosis atau kerapuhan tulang. Bagi yang baru sahaja membaca posting saya, sebelum ini saya ada kongsikan pengalaman saya: Saya sendiri didiagnos Osteoporosis (pada Mei 2017) Suami kepada… Read More »

7 Manfaat Kesihatan Quercetin

By | 17 July 2017

Sana-sini orang bercakap tentang superfood kan. Superfood dikatakan sangat bagus untuk diambil. Superfood utama adalah seperti wain merah, teh hijau, kale dan blueberry . Tapi tahukah anda apakah persamaan mereka? Jawapannya adalah quercetin. Quercetin adalah sebatian semulajadi yang memberikan manfaat kepada apa yang kita cari iaitu umur panjang, kesihatan jantung, ketahanan, sistem kekebalan tubuh dan banyak lagi. Penyelidikan… Read More »

Rawatan Terbaik Untuk Sakit Sendi Dan Lutut

By | 13 July 2017

Mungkin sebahagian daripada anda telah tahu, mungkin ramai masih sangsi. Dalam posting kali ini saya ingin kongsikan maklumat berkaitan sakit sendi dan lutut di kalangan kita. Sakit sendi bukan asing pun daripada kita. Orang muda pun telah ada simptom ini betul tak? Ada kawan saya berumur lewat 20an pun telah alami sakit lutut. Sakit lutut pun sinonim dengan… Read More »