Call nowWhatsapp

Tag Archives: kuruskan badan

Asid Lemak Omega 3 Untuk Kuruskan Badan

omega 3 untuk kuruskan badan

Asid lemak omega 3 memainkan peranan kritikal dalam pembangunan kognitif dan pembelajaran, pembangunan visual, kekuatan imun, memerangi keradangan, kehamilan, kesihatan otak dan mencegah penyakit Alzheimer, penyakit jantung, kanser, penyakit mental dan banyak lagi. Sekarang ni, kajian terbaru dan paling menyeluruh mengenai omega 3 iaitu ada 19 kajian dari 16 negara (melibatkan 45,637 peserta) yang mana […]

Makan Kekacang Dapat Bantu Kuruskan Badan

Bagaimana Makan Nuts Dapat Membantu Anda Kurangkan Berat Kacang sangat sihat, kerana mereka penuh dengan nutrien dan antioksidan (Sumber 1Trusted). Malah, mereka telah dikaitkan dengan pelbagai manfaat kesihatan, termasuk perlindungan terhadap penyakit jantung dan diabetes (Sumber 2Trusted). Walau bagaimanapun, mereka juga tinggi lemak dan kalori, menyebabkan ramai orang mengelakkan kacang daripada takut bahawa mereka sedang […]

Kuruskan Badan Sekaligus Bantu Rawat Kencing Manis

7 Cara Resveratrol Penawar Kencing Manis Diabetes

Sekarang ni ramai doktor yang dah kongsikan bahawa dengan amalan pemakanan sihat dan senaman, dapat bantu reverse penyakit kencing manis. Ada kajian terbaru membuktikan bahawa menurunkan berat badan juga sangat penting. Kuruskan Badan, Dapat Reverse Diabetes Dalam kajian terbaru diterbitkan pada 2017 dari kajian yang dilakukan oleh Universiti Newcastle dan University Glasgow mendapati bahawa 45.6% […]

3 Sebab Anda Craving Karbohidrat

Karbo Kompleks lebih mengenyangkan dan berikan tenaga untuk tempoh lebih lama

Kita sebagai masyarakat Malaysia dan Asia memang sedari dulu makan banyak karbo. Memang diajar, sebab piramid makanan pun menyarankan makan karbohidrat paling banyak. Namun hasil kajian saintifik terbaharu mendapati, karbohidrat lebih bermanfaat kepada mereka yang sedang membesar (kanak-kanak dan remaja), manakala orang dewasa kita perlu minimakan pengambilan karbohidrat. Kitaran Ganas Karbohidrat Ramai orang akan mendapati, […]

Makan 2 Kali Sehari Lebih Baik Berbanding Makan Kerap

makan kurang dapat autophagy

Kenapa saya pilih makan 2 kali sehari berbanding makan 5 kali sehari kira kalori? Saya dah pernah tulis berkenaan Mitos Kira Kalori dalam pautan berikut, mungkin untuk dapat berikan anda penjelasan lebih mendalam berkenaan masalah kira kalori. Makan Kurang Kerap Dapat Jana Autophagy Autophagy ialah keadaan di mana badan mencuci sel-sel yang rosak. Ia diaktifkan […]

Ustaz Turun 8.8kg Dalam Masa 12 Hari Dengan Jom Detox

suplemen untuk hati

Alhamdulillah batch terakhir #JomDetoxJutawan bagi tahun 2019 telah melabuhkan tirainya pada 15 Disember 2019 yang lalu. Artikel ini mungkin ringkas sahaja sebab saya cuma nak tunjukkan hasil dan feedback peserta sahaja. 12 Hari Bantu Turunkan Berat Sehingga 8.8kg Dari segi average, kami masih mengekalkan penurunan berat minima 3 kg, manakala dalam batch 20.0 kali ini […]

26 Tips Kuruskan Badan Untuk Tahun Baru 2020

Sekarang tiada masalah lagi dengan duduk bersilang kaki, duduk pun tak lenguh even lama-lama

Industri penurunan berat badan penuh dengan mitos. Ikutkan pengalaman saya selama setahun ini yang membantu saya turun 23kg dalam masa 8 bulan, ada beberapa bukti yang saya nak kongsikan dalam artikel berikut. 26 Tips Kuruskan Badan Untuk Tahun Baru 2020 Berikut adalah 26 tips penurunan berat badan yang sebenarnya berasaskan pengalaman saya selama setahun ini. […]

7 Cara Teh Matcha Tingkatkan Kesihatan Anda

cinch tea matcha

Teh Matcha telah mula popular akhir-akhir ini, ada macam-macam cara hidangan matcha antaranya teh, latte, pencuci mulut dan macam-macam lagi. Seperti teh hijau, matcha berasal dari tumbuhan Camellia sinensis. Bagaimanapun, ia ditanam secara berbeza dan mempunyai profil nutrien yang unik. Petani menanam matcha dengan menanam tanaman teh mereka 20-30 hari sebelum menuai untuk mengelakkan cahaya […]

Kegemukan Boleh Sebabkan Masalah Pernafasan

Obesiti menurunkan jangka hayat kita sehingga 14 tahun

Saya selalu percaya obesiti dan kegemukan akan sebabkan pelbagai masalah kesihatan kepada tubuh kita. Ada banyak kesan kegemukan kepada kesihatan kita antaranya seperti dalam gambar berikut. Sebab itulah bagi saya usahalah untuk kuruskan badan. Ada banyak sebab anda perlu join saya di #JomDetoxJutawan. Ada satu artikel baru yang saya baca berkenaan bagaimana orang yang berlebihan […]

Kuruskan Badan Hilang Sakit Lutut

senaman untuk pesakit buah pinggang

Ramai juga di kalangan peserta #JomDetoxJutawan yang berjaya kuruskan badan sekaligus dapat hilangkan masalah sakit lutut. Berikut antara testimoni daripada program kami. Saya pun tak pasti apa kaitan antara berat badan dengan sakit lutut, justeru saya ada buat kajian sikit berkenaan hal ni. Mengapa Berlaku Sakit Lutut? Kesakitan lutut adalah salah satu daripada komplikasi yang […]