Call nowWhatsapp

Review Kesihatan Selepas 8 Tahun Pengguna Shaklee

Review kesihatan saya selepas makan shaklee

Baru-baru ni saya ada terjumpa gambar-gambar lama saya, dari zaman saya baru graduate hinggalah sekarang (gambar terkini mestilah ada kan).

MasyaAllah betapa banyak saya berubah. Kesihatan saya lebih baik dengan Shaklee, statement ini mungkin sangat sesuai.

8 Tahun Sebagai Pengguna Shaklee

Rupanya dalam diam saya telah amalkan Shaklee selama 8 tahun. Bermula dengan set berpantang/menyusu, itulah pertama kali saya mula amalkan suplemen.

Shaklee adalah suplemen pertama yang saya amalkan. Tak pernah makan apa-apa suplemen sebelumnya.

Ada beberapa jenis suplemen yang saya amalkan sehingga kini:

Ada yang saya ambil hari-hari (kebanyakannya memang hari-hari), ada yang bila memerlukan baru saya makan.

Orang takut makan suplemen, sebab selalu dimomokkan makan suplemen akan menyebabkan hati dan buah pinggang rosak. Tapi alhamdulillah saya yakin dengan Shaklee sebab:

  • Syarikat sendiri komited deliver produk berkualiti dan selamat
  • Shaklee satu-satunya syarikat suplemen yang ada Landmark Study, bukan 1 malah 3 Landmark Study! Hebat tak?
  • Shaklee punyai beribu-ribu pengguna yang telah amalkan produknya selama lebih 20 tahun! Sebab produk bagus, mestilah amalkan sampai bertahun-tahun kan?

Klik pada link berikut untuk kajian Landmark Shaklee.

1. Landmark Study #1

2. Landmark Study #2

1. Hasil Medical Checkup Sempena 8 Tahun Pengguna Shaklee

Tahun ini saya buat full medical checkup yang mana harganya sekitar rm1600. Saya buat medical checkup daripada doktor yang mengamalkan functional medicine, kebetulan ada kliniknya disekitar perumahan saya.

Hasil medical checkup saya seperti berikut:

Pemeriksaan Buah Pinggang, Hati dan Diabetes semuanya alhamdulillah sangat bagus
Pemeriksaan Buah Pinggang, Hati dan Diabetes semuanya alhamdulillah sangat bagus
Pemeriksaan Lipid (Kolesterol) pun elok
Pemeriksaan Lipid (Kolesterol) pun elok
Fokus kepada insulin, serum. Alhamdulillah pun normal. Ianya ukuran lebih tepat untuk penyakit kencing manis
Fokus kepada insulin, serum dan insulin growth factor. Alhamdulillah pun normal. Ianya ukuran lebih tepat untuk penyakit kencing manis
Tahap homocystein pun rendah. Sangat baik
Tahap homocystein pun rendah. Sangat baik
Tahap HBA1C untuk diabetes sekitar 6.3, masuk tahap prediabetes. Inilah yang sangkut
Tahap HBA1C untuk diabetes sekitar 6.3, masuk tahap prediabetes. Inilah yang sangkut
Tahap vitamin D sedikit rendah. Perlu upkan intake vitamin D
Tahap vitamin D sedikit rendah. Perlu upkan intake vitamin D
Tahap normal tulang, 2 tahun lepas pernah alami Osteoporosis
Tahap normal tulang, 2 tahun lepas pernah alami Osteoporosis

Kalau sampai 8 tahun dan lebih hasil kesihatan memang best macam saya, rasa-rasa berbaloi tak? Mestilah berbaloi kan, sebab kita invest dalam kesihatan kita. Dan investment tu bagi kita hasil yang sangat mengujakan.

2. Perubahan Ketara Penampilan Kulit

Ini pula rupa saya dulu-dulu. Memang sangat berubah.

anah sebelum makan shaklee
Masa ni saya berumur 23 tahun. Baru lepas grad. Tengok kulit nampak ada masalah kulit breakout (sekitar pipi), masa ni berat dalam 50++ tapi ketara nampak tembam
anah sebelum suplemen
Masa ni anak ada 2 orang. Teruk betul nampak. Kulit kusam, masa ni dah obes, berat sekitar 80kg.
Jelas perubahan saya dari zaman tak ambil Shaklee, hingga sekarang selepas 8 tahun makan Shaklee
Jelas perubahan saya dari zaman tak ambil Shaklee, hingga sekarang selepas 8 tahun makan Shaklee

3. Dari Obesiti Kini Berat Normal!

Ini sesuatu yang saya tak jangka. Saya asal dari kecil dulu seorang yang overweight atau obes. Tengok gambar di atas tu pun anda tahu kan.

Saya cuba macam-macam jenis diet hingga saya rasa pasrah bahawa saya akan gemuk untuk sepanjang hidup saya.

Sehingga saya jumpa program #JomDetoxJutawan yang kini saya salah seorang Coachnya. Saya berjaya buang 22kg setakat ini dan nikmati berat badan normal dambaan semua orang. Hihi

Sekarang dah senang nak pilih baju. Size S atau XS, boleh capai saja fesyen apa yang saya nak.

Alhamdulillah

Saya berjaya turunkan 23kg dalam masa 9 bulan. Program detox Shaklee memang terbaik
Saya berjaya turunkan 23kg dalam masa 9 bulan. Program detox Shaklee memang terbaik

Kesimpulan

Jadi dengan perubahan baik pada saya, takkan saya nak berdiam diri sahaja dan lihat orang lain sengsara dengan tahap kesihatan mereka yang sekian lama semakin teruk?

Saya mesti lakukan sesuatu untuk memberikan kesedaran dan bantu orang lain pun dapat nikmati tahap kesihatan yang baik seperti saya.

Berumur 40 tahun bukan menakutkan seperti yang dimomokkan orang lain, bahkan ia jadi sesuatu yang menggembirakan.

Jadi, pada saya usah risau dengan kesan jangka panjanng Shaklee, sebab ianya memang diformulasi sebagai suplemen selamat dan berkesan. Orang amalkan hingga 60 tahun dan mereka pun masih cergas dan sihat hingga hari ini dan akan datang insyaAllah.

Anda Berminat? Sertai #JomDetoxJutawan Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetox, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Sertai #JomDetoxJutawan Shaklee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Sertai JomDetoxJutawan Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

12 thoughts on “Review Kesihatan Selepas 8 Tahun Pengguna Shaklee

  1. Liez says:

    Nak kena jugak beli shaklee klau mengandung.. sbbnya bila pregnant sblm ninkena buasir.. shaklee mmg berkesan.. hope kali ni berkesan juga la..

  2. Nina Mirza says:

    Wahhh… alhamdulillah. Tahniah Puan
    Kita tumpang bangga dengan kejayaan Puan. Kesihatan tak boleh dijual beli. Moga terus diberi kesihatan yang baik. 💪💪

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge