Call nowWhatsapp

Category Archives: Energizing Soy Protein ESP

Bolehkah Ibu Mengandung Minum Shake Protein?

soya cegah kanser

Ramai je ibu mengandung tertanya-tanya kan, bolehkah minum protein shake semasa mengandung? Berita baiknya adalah terdapat banyak suplemen protein yang selamat untuk kehamilan. Tapi memang makan daripada sumber protein itu sendiri lebih baik. Penting bagi ibu mengandung untuk mendapatkan protein dari pelbagai jenis makanan dan tidak semata-mata bergantung kepada protein shake. Peranan Protein Semasa Kehamilan […]

Mitos: Makan Protein Banyak Akan Merosakkan Buah Pinggang?

protein bebankan buah pinggang

Sepanjang penglibatan saya dengan Shaklee, bukan sedikit, tapi ramai orang yang sebut supaya berjaga-jaga jangan makan protein terlalu banyak kerana ia akan membebankan buah pinggang. Sejauh mana dakwaan ini? Makan Makanan Tinggi Protein Rosakkan Buah Pinggang? Terdapat dakwaan sesetengah pihak bahawa pengambilan protin tinggi dalam pemakanan akan merosakkan buah pinggang dan menyebabkan masalah reput tulang […]

Berapa banyak protein yang perlu saya makan?

esp kiwi smoothie

Adakah protein membantu saya mengurangkan berat badan? Sekiranya saya makan pada setiap hidangan? Adakah terlalu banyak protein akan merosakkan buah pinggang saya? Begitulah antara soalan yang akan ditanya sesetengah orang pada saya. Sebab mungkin anda pernah mendengar perkara tak best. Seperti: Protein akan merosakkan buah pinggang anda. Protein akan menyebabkan anda dapat kanser, fibroid, cysts […]

Set Osteoporosis Shaklee Bantu Cegah dan Terbalikkan Risiko

Set osteoporosis shaklee

Set Osteoporosis Shaklee Bantu Cegah dan Terbalikkan Risiko Kelmarin di program Shaklee community di Shaklee Home Office, ada dibuat screening untuk beberapa tahap kesihatan iaitu; Ujian darah – glukos Ujian darah – kolestrol Ujian tahap BMI – mengukur kecergasan dan berat badan Ujian tahap ketumpatan tulang – mengukur tahap risiko osteoporosis Untuk program seumpama, Shaklee […]

9 Jenis Amino Asid Perlu (Essential) Dalam ESP Shaklee

9 Jenis Amino Asid Perlu Dalam ESP Shaklee Lama juga saya tidak berkongsi tentang ESP. Kebelakangan ini ESP memang laku keras. Sekali masuk stok baru, ia cuma bertahan selama 2-3 minggu sahaja sebelum ia kehabisan stok. Wah wah, begitu sekali hebat penangan ESP. Kalah Vivix macam ini. Jadi kenapa best sangat ESP ni sampai selalu […]

Benarkah Soya Penyebab Kanser Payudara Pandangan Saintis

Soya Penyebab kanser

Macam-macam mitos tentang soya kan. Ada satu statement baru-baru ini berkenaan mitos soya, yang disebut begini: “Kita tidak boleh makan soya, sebab soya adalah amalan biasa orang China/Jepun. Jadi mereka makan pun tidak ada bahaya.” Kalau macam itu dik, bagi sesiapa yang amalkan pemakanan sunnah, kena hati-hati ya, sebab ia amalan orang Arab. LOL! Ada […]

ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu

ESP Shaklee Untuk Ibu Menyusu

Sudah terlanjur saya posting berkenaan keperluan susu ibu yang berkualiti dalam posting saya semalam, hari ini saya ingin menyampaikan info penting tentang kepentingan protein seperti ESP Shaklee untuk ibu menyusu. Perlukah Suplemen Untuk Banyakkan Susu Dalam banyak keadaan, anda tidak memerlukan suplemen untuk banyakkan susu. Ini kerana susu banyak adalah disebabkan permintaan (demand) yang banyak. […]

Bagaimana Isoflavones Dalam Soya ESP Shaklee Membantu Kesihatan Anda

Bagaimana Isoflavones Dalam Soya ESP Shaklee Membantu Kesihatan Anda

Ok kali ini saya ingin memberikan penerangan lebih lanjut berkenaan isoflavones yang ditemui di dalam soya. Sebahagian orang memang rasa seriau hendak ambil soya sebab banyak mitos disebarkan yang tidak betul. Soya daripada Shaklee merupakan soya non-GMO, justeru ia tidak sama dengan soya protein lain dalam pasaran. Lebih daripada itu, anda tahu banyak produk soya […]

Keistimewaan Protein Segera ESP Shaklee

Ada banyak jenama protein segera di dalam pasaran, tetapi mengapa protein segera ESP Shaklee sebaiknya menjadi pilihan anda? Apa yang istimewa sangat sehingga ia menempa nama sebagai protein segera terbaik? Sebelum itu mari kita lihat apakah manfaat dan kelebihan pengambilan protein. Manfaat Protein Kepada Tubuh Manusia 1. Membantu mendapatkan otot, rambut dan kuku yang sihat […]

ESP Shaklee Terlajak Laris

Promosi ESP Februari 2016 Terlajak Laris

Apa yang istimewa sangat tentang ESP sehingga menjadi salah satu produk terlajak laris Shaklee? Sebenarnya ESP adalah produk untuk semua terutama sekiranya anda mencari-cari produk untuk kesihatan, kecantikan dan tenaga. Sebab apa ESP menjadi produk terlajak laris Shaklee? Kebetulan pula bulan ini promosi ESP, mesti cepat disapu licin. Ada satu quote ini yang sangat menarik […]