Call nowWhatsapp

Category Archives: Grup Anah And Friends

Apa yang kita fikir, itulah yang kita akan dapat (law of projection)

law of projection

Pernah tak bila kita tengok jalan jem, terus minda kita kata, alamak ni mesti kita pun trpaksa kena jem. Apa yang berlaku ialah minda kita mencipta “jem”. Oleh kerana minda kita tidak mengenali objek, maka apa yang sebenarnya diciptakan adalah doa: “Ya Allah yang jem sungguhla hidup saya, rasa tak bahagia, boring dengan jodoh saya, […]

Duduk Di Rumah, Buat Duit Kepuk-kepuk

Bisnes online sangat mudah dibuat terutama oleh suri rumah yang ingin menjana pendapatan

Usaha kecil kita sekarang beri impact besar akan datang. Hayatilah gambar ini. Flatten the curve, if slow progress RMO bersambung-sambung, makin ramai orang kurang kuasa membeli. Curve turun, but cash tak gerak lama, ekonomi drop. Program Rangsangan Ekonomi yang diumumkan oleh Perdana Menteri bukan gula-gula duduk rumah. Bukan! Kena berpijak dibumi yang nyatalah kekawan. Asyik […]

Sabar Hadapi Wabak Qif19 (Covid19)

sabar covid19

Semalam tempoh Kawalan Pergerakan telah dilanjutkan dengan tambahan sebanyak 14 hari lagi. Ia insyaAllah bakal berakhir pada 14 April 2020. Ramai yang mula risau, gusar dan bersedih dengan situasi ini. Allah suruh Sabar Allah suruh sabar, Al-Baqarah 2:153 يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ ٱسْتَعِينُوا۟ بِٱلصَّبْرِ وَٱلصَّلَوٰةِۚ إِنَّ ٱللَّهَ مَعَ ٱلصَّٰبِرِينَ Wahai orang-orang yang beriman! Mintalah pertolongan (untuk […]

Krisis Wabak Covid19 Cipta Peluang Bisnes

cipta bisnes shaklee jana pendapatan shaklee

Krisis adalah peluang. Dengan setiap kesusahan pasti ada kemudahan. Opportunity always mixed with difficulties for the past 6000 years of recorded history kata Jim Rohn. Saat orang panic, anda sibuk merancang, saat orang sibuk complaining, you are busy studying, saat orang sibuk salahkan orang lain, you take responsibility and take charge of your life. Saat […]

Cara Berniaga Gaya Jutawan

jutawan shaklee rm28 juta

Ini adalah 1 perkongsian kisah daripada seorang jutawan yang sudah punya beberapa cawangan restoran dan beberapa francais di shopping mall. Dulu restorannya lengang, boleh dikira dengan jari pelanggan yang datang. Kerana niatnya ingin “mengambil” sesuatu daripada pelanggan, “hari ni target pendapatan mahu RM5,000, target masyarakat sekitar, dan staff-staff di pejabat sekitar” Saya sangat yakin majoriti […]

Nak kaya? Panduan Dari Al-Quran

Cara jadi kaya menurut al quran

Kaya sangat penting untuk orang lain dan diri sendiri. Tujuan sebenar untuk kaya apa? Kekayaan bukan menjadi kayu ukur kejayaan seseorang. Kekayaan adalah untuk membahagiakan ramai orang dan berjasa kepada orang ramai. Suatu hari sahabat Nabi jumpa Nabi, “Ya Rasulullah, kami ni miskin kami ni takde harta, kami tengok orang kaya beri sedekah yang banyak […]

Tips Pilih Bisnes: Pilih Yang Ramai Buat

Tips Pilih Bisnes

Bukan tak pernah orang cakap dengan saya, “Bisnes XXXXX ni dah ramai orang buat, takde can dah la”. Tapi tahukah anda, salah satu ciri bisnes yang menguntungkan adalah BISNES YANG RAMAI ORANG BUAT. Kenapa saya kata begitu? (1) TERBUKTI Kenapa ramai orang buat bisnes ni? Sebab terbukti bisnes ni memang menjadi, ramai yang berjaya, ramai […]

Definisi Kaya Menurut Islam

tips buat duit berjuta-juta

Adakah kita disuruh jadi kaya dalam Islam? Jawapannya YA. Kata kuncinya : Ikhlaskan niat nak mencari nafkah 3 perkara yg wajib : MODAL halal, SISTEM halal, PRODUK halal -Tawakal kepada Allah SWT Orang yang solat di masjid – dapat pahala. Orang yang ajak orang lain solat di masjid – dapat pahala berganda Orang yang paling […]

Shaklee Business Leader National Conference 2020 – Part 2

Shaklee blnc 2020

Alhamdulillah dah lebih 2 minggu selepas event besar-besaran Shaklee salah satunya iaitu Business Leader National Conference 2020 pada 21 Februari 2020 yang lalu. Apa yang menarik tentang BLNC kali ni? Jom kita lihat 1. Amanat CEO Shaklee Corporation, Roger Barnett Buat pertama kali, tiada wakil Shaklee Corporation hadiri persidangan kali ini disebabkan oleh masalah global, […]

Tawakal Seumpama Burung Terbang Pagi

tawakal umpama burung terbang pagi

14 perkara asas membuka rezeki: Tawakal 4 daripadanya saya dah tulis seperti berikut: Taqwa: shorturl.at/mINRY Solat: http://tiny.cc/jyu8jz Istighfar: http://tiny.cc/z6paiz Syukur: http://tiny.cc/5yu8jz Hari ni jom sama-sama kita meneladani bab tawakal. That day ada yang tanya apa beza tawakal dan taqwa. Dalam Surah At-Talaaq QS 65:3 “Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas di hatinya. Dan […]