Call nowWhatsapp

Category Archives: Grup Anah And Friends

Kelebihan Bisnes Shaklee Berbanding Bisnes Lain

Kelebihan bisnes shaklee

Mungkin masih ramai yang skeptikal dengan bisnes Shaklee disebabkan ianya MLM. Ini kerana, masih ramai yang ada tanggapan begini: MLM dikatakan menindas downline, Upline goyang kaki bila group dah besar, MLM tidak patuh syariah, sedangkan mereka tak tahu yang MLM adalah satu konsep perniagaan yang paling menguntungkan. Dalam masa yang sama pula, MLM dilindungi di […]

7 Tips Bisnes Sambil Bekerja

7 tips bisnes part time

Sebenarnya bisnes Shaklee ni paling mudah nak buat. Saya buat Shaklee ni sejak masih bekerja tahun 2013 dulu lagi. Tahun 2014 saya mula ada blog, hinggalah sekarang blog ni jadi kedai online saya. Pengalaman saya, memang syoknya berniaga part time, gaji dapat, untung bisnes pun dapat.  Kalau orang Shaklee, bonus Shaklee masuk tengah bulan. Gaji […]

8 Sebab Surirumah Wajib Ada Pendapatan Sendiri

Surirumah Wajib Ada Income Sendiri

Zaman sekarang ni surirumah dah makin celik, mesti nak ada pendapatan sendiri, betul tak? Sama juga dengan saya. Sewaktu bergelar surirumah sepenuh masa sejak 3 tahun lalu, saya fikir saya tak boleh jadi surirumah tanpa pendapatan sendiri. Maka sebab itulah saya teruskan bisnes Shaklee (sebelum itu buat secara part time) walaupun bisnes dari rumah sahaja. […]

Big Why Saya Buat Shaklee

big why buat bisnes shaklee

Orang kata nak buat bisnes kenalah ada big why? Kenapa penting ada big why? Ramai orang nak berjaya. Termasuk kita yang sedang membaca dan menaip ini kan? 🙂 . Tapi berapa ramai yang tahu sebab apa dia mahu berjaya? Mungkin ada yang tahu… tapi berapa ramai yang tahu dengan JELAS dan SPECIFIC kenapa dia mahu berjaya dalam satu-satu perkara […]

Review Kesihatan Selepas 8 Tahun Pengguna Shaklee

Review kesihatan saya selepas makan shaklee

Baru-baru ni saya ada terjumpa gambar-gambar lama saya, dari zaman saya baru graduate hinggalah sekarang (gambar terkini mestilah ada kan). MasyaAllah betapa banyak saya berubah. Kesihatan saya lebih baik dengan Shaklee, statement ini mungkin sangat sesuai. 8 Tahun Sebagai Pengguna Shaklee Rupanya dalam diam saya telah amalkan Shaklee selama 8 tahun. Bermula dengan set berpantang/menyusu, […]

Jana RM2000 Dengan Bisnes Shaklee

Cara buat rm2000 sebulan dengan bisnes shaklee

Tempohari saya ada kongsikan bagaimana bisnes Shaklee boleh dijadikan side income atau pendapatan sepenuhnya untuk anda. Hari ini saya nak kongsikan dengan cara anda jana RM2000 daripada Shaklee apabila anda berbisnes dengan Shaklee. Cara Jadi Ahli Shaklee Saya ada kongsikan Cara Jadi Ahli Shaklee sebelum ini yang mana ada 3 pilihan. Bayar yuran RM65 dan […]

Inspirasi MAF Empire: Time Freedom

Bestnya time freedom dengan bisnes shaklee

Alhamdulillah syukur sangat sebab ‘terjebak’ dengan Shaklee. Dari zaman saya bekerja dulu jadi part time bisnes, sekarang dah 3 tahun saya usahakan Shaklee secara full time. Jemput baca kisah saya dalam Shaklee juga dalam link berikut: Kisah Saya Dalam Shaklee. MLM Shaklee bukan macam typical MLM. Yang sering digembar-gemburkan oleh sesetengah orang: Modal berpuluh ribu – […]

Tips Bisnes Online Untuk Pengedar Shaklee

Tips Bisnes Online Untuk Pengedar Shaklee

Zaman sekarang ni bisnes online jadi sangat popular, mudah dan boleh dibuat dimana-mana sahaja. Semuanya dihujung jari sahaja. Berbeza sangat dengan kedai fizikal yang: memerlukan kita berada di kedai yang mana menyukarkan mak-mak yang kebanyakannya nak berada di rumah sambil uruskan anak-anak tinggi modal antaranya perlu termasuk sewa kedai, bil-bil, gaji pekerja dan lain-lain Walaupun […]

Travel Mewah Dan Percuma Dengan Shaklee

Travel Mewah Dan Percuma Dengan Shaklee

Semasa saya kecil dahulu, ayah saya used to travel a lot. Beliau travel sebab faktor pekerjaan. Beliau bekerja sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik (PTD), jadi jawatan beliau masa itu banyak memerlukan beliau ke luar negara terutama apabila bekerja di Kementerian Dalam Negeri (KDN) dan Kementerian Pertahanan (MINDEF). Antara negara yang beliau dah pergi adalah: United […]

Mentor dan Idola Saya Dalam Bisnes Shaklee

Bisnes mentor dan kepentingannya

Teringat saya dengan satu peribahasa: Berguru kepalang ajar,Bagai bunga kembang tak jadi; Maksud peribahasa ni ialah sekiranya kita menuntut ilmu dengan tidak sempurna / tak habis atau dengan kata lain belajar sekerat jalan, hasilnya takde manfaat atau sia-sia sahaja. Untuk Berjaya Dan Kekal Lama, Perlukan Mentor Bisnes Saya telah 8 tahun dalam bisnes Shaklee. Mulanya […]