Call nowWhatsapp

Shaklee Living Proof: Sihat dan Kaya di Usia Emas`

Shaklee prove it

Ramai yang tahu, team Shaklee kami, baru saja balik dari menghadiri Shaklee Global Conference di Las Vegas, Nevada, USA. 

Saya sangat teruja dengan pengalaman mereka bertemu dengan begitu ramai Shaklee families yang telah consume produk Shaklee dan juga menjalankan bisnes selama lebih daripada 30 tahun!

Ramainye million dollar earners di kalangan business leaders Shaklee di US. Jumlah mereka beratus-ratus orang. Bayangkan mereka earn berjuta-juta dolar sebulan!

Mereka rata-rata terdiri dari leaders yang sudah melebihi 10 tahun, 20 tahun, 30 tahun, 40 tahun dan 50 tahun efektif di dalam bisnes Shaklee.

Walaupun baru di rank Coodinator, tetapi, mereka telah pun bina bisnes ini sejak lebih 20 tahun dan telah menjana berjuta USD.  

Ramai yang sudah menjangkau umur lewat 40an, 50an, 60an, 70an, 80an, malah ada yang 90an,  tetapi tubuh badan mereka tegap, sihat dan kaya. Kaya dengan kawan-kawan, masa dan financial freedom.

Jom kita tengok antara Shaklee Living Proof yang sempat team kami jumpa, siap interview sembang panjang lebar lagi. Best!

1. Generasi Kedua Shaklee. Bukti Shaklee boleh diwariskan

living proof Shaklee
Living Proof Shaklee #1

Nenek dalam gambar di atas berusia 70 tahun, beliau merupakan generasi kedua dalam Shaklee dari empayar 59 tahun yang beliau wariskan.

Bukan sahaja sustain dari segi bisnes, malah beliau yang berusia 70 tahun pun memang tak nampak langsung macam nenek berusia 70 tahun. Masih tegap, bertenaga dan yang paling penting sihat dan bersemangat.

2. 45 tahun sebagai pengguna Shaklee

Living Proof Shaklee #2
Living Proof Shaklee #1

Nenek ini memang saya kagum sangat. Umur 73 tahun tapi macam kakak umur 40 an kan? Masih vogue, cantik, kulit pun tegang.

Beliau telah bersama Shaklee lebih 45 tahun.

3. Ibu dan Anak Sama-sama Dalam Bisnes

Living Proof Shaklee #3
Living Proof Shaklee #3

Ini pula pasangan ibu dan anak. Dulu Ibunya mulakan bisnes Shaklee, sekarang anaknya juga bersama-sama beliau berbisnes.

Sama-sama dapat nikmati kesihatan dan kekayaan pada usia emas. Bahagia kan?

4. 40 tahun sebagai pengguna Shaklee

Living Proof Shaklee #4
Living Proof Shaklee #4

Pernah tak kita lihat pengguna mana-mana jenama yang bertahan begitu lama seperti 10 tahun, 20 tahun dan sebagainya? Macam tak pernah kan?

Tapi dalam Shaklee, memang ada! Ada yang hingga 59 tahun telah menggunakan Shaklee.

Mereka ni antara yang sempat jumpa Dr Shaklee, founder Shaklee Corporation sendiri.

Sebab apa mereka ni bertahan lama? Sebab yakin dengan produknya sendiri.

5. Lebih 40 tahun setia dengan Shaklee

Living Proof Shaklee #5
Living Proof Shaklee #5

Lebih 20 tahun makan produk Shaklee. Kulit cantik sangat. Badan sihat cergas. Jalan laju, energetic. Nampak macam umur 50an je. 

Baru naik rank director (kat Malaysia Supervisor). Rasa-rasa yang baru setahun jagung buat bisnes Shaklee belum rank up dah nak give-up? Aunty ni umur 78 wei!

Kat US ni mereka sangat in love dengan produk Shaklee yang sangat hebat dan banyak ubah life mereka. Jadi mereka sangat setia dan konsisten kongsi pasal produk kat orang. Walaupun ambil masa yang panjang nak naik rank, mereka bertahan.

6.

living proof shaklee #6
living proof shaklee #6

Berumur 86 tahun dan dah 60 tahun consume Shaklee! Inilah dia Senior Master Coordinator Beverly Dennis. Di usia 86 tahun, beliau masih sihat, cergas, masih kekal setia bersama Shaklee.

Beliau dah lahirkan beratus-ratus Master Coordinators dan beribu-ribu Shaklee Leaders yang menjana income lumayan di bawah empayar beliau.

7. Berumur 80 tahun, Doktor dan Saintis

living proof shaklee #7
living proof shaklee #7

Inilah Dr Jamie. Berusia 80 tahun, telah menggunakan Shaklee selama 14 tahun. Beliau juga adalah Chair of Medical Affairs, Health Sciences and Education.

Pada umur begini, beliau masih sihat dan cergas. Malah masih aktif lead penyelidikan untuk Shaklee. Boleh bayang tak cergasnya otak beliau diusia 80 tahun?

8. Terhutang Budi Dengan Shaklee

living proof #8
living proof #8

Nenek ni berusia hampir 70 tahun. Beliau cerita dulu anak dia masa baby sakit jantung kena operate. Dia bagi Shaklee (cecair) vitamin C, vitalea dll. Anak dia berjaya sembuh. Sekarang anaknya dah berumur 43 tahun. Tu gambar anak dia.

Beliau rasa terhutang budi sangat dengan Dr Forest C Shaklee yang inovasikan produk Shaklee. Terjamin SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI! Inspiring! Makin kuat semangat nak terus setia dengan Shaklee.

9. Banyak sangat living proof Shaklee ni, anda tengok gambar lah

Shaklee Living Proof #9
Shaklee Living Proof #9
Shaklee Living Proof #10
Shaklee Living Proof #10
Shaklee Living Proof #11
Shaklee Living Proof #11
Shaklee Living Proof #12
Shaklee Living Proof #12

Bagaimana Pula Living Proof Shaklee di Malaysia?

1. 28 Tahun Dalam Bisnes Shaklee Malaysia, umur hampir 60 tahun

Living Proof Shaklee di MAlaysia #1
Living Proof Shaklee di MAlaysia #1

Hj. Roslan ni satu Malaysia dah kenal dia. Dah 28 tahun bersama Shaklee, consume dan juga ligat berbisnes dan aktif membantu ramai anak-anak muda mendapat financial freedom.

Ada orang baru pencen kerja, sedang mencari part time jon dan baru nak start bisnes, jumpa beliau dan bertanya pada beliau samada masih lagi bersama Shaklee.

Ye. Beliau masih bina bisnes ni untuk generasi akan datang. Walaupun dah pencen makan gaji 28 tahun yang lalu, tapi income beliau tak pernah berhenti, malah makin lumayan. 

Beliau telah buktikan. Beliau memang bersama Shaklee sejak dulu dan sangat bangga untuk share peluang yang ada dalam Shaklee.

2. Pengguna Setia Selama 23 tahun, kini berusia 65 tahun

Living Proof Shaklee di MAlaysia #2
Living Proof Shaklee di MAlaysia #2

Mereka join ahli pada tahun 1995, dan hanya naik rank Master pada tahun 2013.. Bermaksud mereka sangat sabar dan konsisten selama 18 tahun sebelum benar-benar mengecap kejayaan di dalam bisnes ini, Subhanallah.

Di saat orang lain memilih untuk berehat sesudah pencen, tetapi mereka memilih untuk memulakan bisnes selepas pencen.. Mereka tak jadikan usia EMAS sebagai penghalang kepada kejayaan.

3. 30 Tahun Dalam Shaklee Malaysia, Bergelar Jutawan

Shaklee Living Proof Malaysia #3
Shaklee Living Proof Malaysia #3

Ini pula paling lama dalam Shaklee. Pada usia sekarang, beliau menikmati pendapatan 6 angka!

Baru-baru ini leader beliau dari Taiwan memenangi award Presidential Masters (dari Taiwan). Bayangkan beliau orang Malaysia, tetapi memiliki leaders di Taiwan.

Leaders beliau di Taiwan tu pula asal daripada orang susah, kisah mereka akan saya tulis dalam posting lain.

Apa Sebabnya Mereka ni Bertahan?

1. Landmark Health Study

Macam yang anda tahu, Shaklee satu-satunya syarikat nutrisi yang berani membenarkan pihak ketiga untuk membuat kajian ke atas kesan jangka panjang terhadap pengguna. 

Dan telah pun terbukti dalam banyak journal dan telah diterbitkan dan disebarkan kepada public. Bagi yang belum tahu apa itu landmark study, boleh refer kat sini.

Apa Itu Landmark Study? (sila klik)

Dan landmarks study tidak sampai di situ sahaja. Saintis Shaklee kongsi new finding of the Landmark Health Study (Landmark Study 2). 

Result yang sangat mengagumkan. Bukti betapa suplemen Shaklee sangat membantu ASBAB hidup lebih sihat. 

Yang umur 20-39 tahun, rate ambil ubat 97% lebih rendah.

Yang umur 40-59 tahun, rate ambil ubat 89% lebih rendah.

Yang umur 60+ tahun, rate ambil ubat 83% lebih rendah.

Bayangkan ye, kalau Shaklee ni ada kesan tak baik pada sel badan kita, ratusan ribu malah jutaan pengamal Shaklee mesti ada yang bermasalah. 

Hakikatnya, tiada satu pun kes dicatatkan walaupun berjuta-juta botol produk Shaklee telah dijual. Pernah ke anda jumpa orang yang mengamalkan produk tertentu secara konsisten selama hampir 50 tahun? Saya hanya jumpa dengan Shaklee SAHAJA!

Side effects yg ketara adalah mereka semakin sihat dan muda. Ada yang rekod tak pernah makan ubat atau jumpa doktor selama mengamalkn gaya hidup sihat dgn shaklee.

2. Bisnes yang boleh diwarisi

Dibawah ni adalah generasi ke-4 Presidential Master Linden, baru berusia 9 bulan. Moyang dia mulakan bisnes Shaklee sejak tahun 1964, jadi Master Coordinator pada tahun 1972, tahun 2008, berjaya rank up Presidential Master.

bisnes shaklee boleh diwarisi
bisnes shaklee boleh diwarisi

Kemudian, emaknye bernama Ewing mewarisi Shaklee dari bapanye, bapanye warisi bisnes dari atuknye. 

Dia amat bertuah walaupun masih tak tau apa-apa, tapi  dia akan mewarisi bisnes yang memberi passive income lebih RM2 juta setahun!

55 tahun bina bisnes ni. Berbaloi kan? Jom bersama kami bina legasi anda sekarang! Cucu cicit anda bakal mewarisi empayar bisnes anda suatau hari nanti dengan passive income.

Apa Kita Kena Buat?

Kalau kite nak jadi living proof Shaklee, kite wajib fall in love dan setia untuk jangka masa yang panjang ye. Kesan istiqamah jelas di wajah kita jika kita sincere untuk kekal sihat. Yang lebih penting, kesan business effects akan dapat di lihat dari perubahan gaya hidup yang luar biasa.

Anda mahu jadi sebahagian dari Shaklee Living Proof ni? Formula utama, usah jemu ambil Shaklee dari sekarang. Dan guna Shaklee secara keseluruhan dari suplement,  ke skin care Youth hingga ke home care products.

Mereka adalah LIVING PROOF! Macam mana bila amalkan Shaklee lifestyle & suppliment Shaklee, umur hanya sekadar nombor. Anda pilih lah nak tua macam mana. Umur bertambah tak dapat dihalang. Tapi kita boleh lambatkan kesan penuaan.

jutawan shaklee anah
jutawan shaklee anah

Alhamdulillah, saya bersyukur sangat sebab saya ditemukan dengan Shaklee sejak 8 tahun yang lalu. Vivix antara premium produk Shaklee yang saya memang tak pernah dan takkan miss amalkan selagi ada hayat. 

Insyaallah, bila kita ada ikhtiar macam ni, Allah akan bantu jaga kesihatan kita. Allah pasti akan bagi kita enjoy good health di usia tua (sekiranya masih ada umur) .

Bukan bab kesihatan sahaja, dengan bisnes Shaklee juga, bukan sekadar nak dapat duit geli-geli, tapi kami mampu jana income 4-5 angka setiap bulan walaupun secara part time. 

Pilihan di tangan kita.

Healthy lifestyles is our CHOICE.

Tapi perlu diingat, pilih hanya suplemen yang telah terbukti selamat dan berkesan.

Shaklee Difference
Keselamatan Produk Adalah Keutamaan Shaklee

Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee? Ayuh bersama saya di grup Jutawan!

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk ketahui bagaimana memulakan bisnes Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge