Call nowWhatsapp

Category Archives: Landmark Study & Shaklee Difference

Polifenol Membantu Meningkatkan Kesihatan, Umur Panjang

kajian telomere shaklee

Penyelidikan baru mengenai polifenol menunjukkan ia dapat membantu mikroorganisma dalam sistem pencernaan anda, dan boleh memanjangkan jangka hayat anda juga. Bagaimana anda boleh mendapatkan lebih banyak antioksidan ini ke dalam diet anda? Antioksidan adalah sebatian yang membuat beberapa makanan kegemaran kita baik untuk kita umpamanya coklat gelap dan kopi (tapi makanlah tanpa gula). Polyphenols, adalah […]

7 Manfaat Suplemen Resveratrol dan Polifenol Berasaskan Kajian Saintifik

zat anggur hitam untuk cegah corona virus

Sekiranya anda pernah mendengar bahawa wain merah boleh membantu menurunkan kolesterol, bermakna anda telah mendengar tentang resveratrol – sebatian tumbuhan yang paling hiper yang terdapat dalam wain merah. Kalau dinegara kita, paling popular tentang resveratrol adalah Vivix. Tapi Vivix pun bukan resveratrol tunggal, sebaliknya ianya adalah satu sebatian polifenol iaitu gabungan pelbagai polifenol (termasuk resveratrol). […]

Awas Dengan Vitamin Tiruan Berleluasa

Suplemen Shaklee tiruan

Tahukah anda sekarang ini banyak supplement tiruan dijual secara online? Bahaya ke tak beli Supplement Tiruan Secara Online ini? Menurut Malaysian Dietary Supplement Association (MADSA), pihak mereka telah memberi amaran tentang bahaya membeli supplement tiruan secara online tanpa melalui pengedar yang sah. MADSA juga telah maklumkan perkara ini kepada Kementerian Kesihatan Malaysia kerana ia memberi […]

Kajian Cegah Kanser Payudara Dengan Soya

soya cegah kanser

Kejadian kanser payu dara di Malaysia dijangka meningkat dengan pesat kerana populasi mengamalkan diet yang lebih Barat yang tinggi lemak dan gula, menjalani gaya hidup yang lebih aktif dan mempunyai keluarga yang lebih kecil. Berita baik untuk wanita Malaysia! Kajian terkini yang di lakukan kepada 7663 wanita di Malaysia menunjukkan dengan meminum secawan susu soya […]

Benarkah Suplemen Merosakkan Organ Hati

Tips Atasi Masalah Hati Bengkak Fatty Liver

Artikel dibawah ditulis oleh Dr Norman Mohd Norawi di facebook beliau baru-baru ini. Saya tulis semula untuk jadi rujukan anda. Apakah Suplemen Pemakanan tambahan atau suplemen berdasarkan definasi oleh FDA adalah produk yang dibuat untuk di ambil melalui mulut yang mengandungi zat makanan surih (dietary ingredient, micronutrient) dengan tujuan untuk menambah nilai nutrisi (nutritional value) kepada […]

Dr Jamie McManus Menjawab Berkenaan Landmark Study Shaklee

Dr Jamie McManus Shaklee menjawab berkenaan Landmark Study Shaklee

Baru-baru ni buat kali ke berapa tah, ada lagi yang bising berkenaan Landmark Study Shaklee. Berlaku sedikit soal-jawab antara pakar dengan Shaklee, baguslah akhirnya Shaklee mahu juga menjawab perihal sebegini. Dulu-dulu saya ingat Shaklee selalu je mendiamkan diri, membiarkan semua fitnah tu dibawa angin lalu. Tapi tindakan sebegitu salah sebenarnya. Walaupun orang kata diam daripada […]

Dr Strand: Kenapa Saya Percayakan Suplemen

Dr Strand penulis buku What Your Doctor Doesnt Know About Nutritional Medicine Maybe Killing You

Saya ada baca sebuah buku bertajuk: What Your Doctor Does Not Know About Nutritional Medicine Maybe Killing You. Buku ini ditulis oleh seorang doktor perubatan dari US, Dr Ray Strand. Saya beli secara online sahaja melalui Google Play. Ada beberapa info penting dalam buku ini yang saya ingin kongsikan dengan korang. Dr Strand: Kenapa Saya […]

Produk Shaklee Bahaya?

shaklee bahaya 1

Khamis lepas tular posting seorang doktor ni berkenaan pesakitnya dikatakan jadi gagal buah pinggang sebab ambil Shaklee. Amboi doktor, suka hati je main tuduh ya. Mentang-mentang title doktor. Ingat dosa fitnah ke tak tu? So meh la saya kongsikan pasal Shaklee ni, betul ke bahaya. Kalau bahaya apa perlu kita buat? Betulkah Produk Shaklee Bahaya? […]

Shaklee Suplemen ‘Beyond Organic’

Shaklee beyond organic

Ramai orang kisah sekarang ni bab organik atau tidak organik. Bab sintetik vs semulajadi. Adakah anda tahu Shaklee adalah produk “beyond organik”? Apa makna beyond organic? Kali ini saya ingin kongsikan maklumat berkaitan organik dan apa kelebihan Shaklee yang bersifat beyond organic. Jemput tonton video dibawah: Suplemen Yang Beyond Organic Shaklee merupakan Syarikat Nutrisi # […]

Ketua Saintis Shaklee Menjawab Salah Faham Tentang Landmark Study

Bila dah jadi friend Ketua Saintis Shaklee di FB, saya simpan beberapa soalan yang saya mahukan penjelasan daripada beliau. Sekali tanya je la, sebab kita sedang deal dengan orang penting Shaklee. Dah tentu masanya sibuk dengan pelbagai urusan kerja. Nak layan soalan budak-budak macam saya ni, nanti banyak-banyak kali sangat takut dia rasa annoying. Tapi […]