Category Archives: Testimoni Detox Kurus

Turun 18kg Dalam Tempoh 67 Hari

By | 17 October 2016

OMG, ini satu testimoni yang saya hendak kongsikan dengan anda. Dalam tempoh 67 hari boleh turun 18kg! Pakai apa ni? Pakai saka ke? Hahah. Ok mari saya kongsikan dengan anda. Turun 18 kg dalam tempoh 67 hari Bagi anda yang mungkin tiada bajet untuk mengambil set detox, anda boleh ikut cara lelaki ini. Sebaiknya untuk menurunkan berat badan,… Read More »

Hilangkan Craving Makanan Manis Dalam 7 Hari

By | 23 September 2016

Rakyat Malaysia ini kreatif kan, dari segi makanan maksud saya. Banyak sangat makanan kita samada yang tradisional mahupun moden atau hipster, memang kaya dengan manis. Contoh la kan Makanan Tradisional: nekbat, telur itik (sejenis kuih kelantan), kuih bakar, seri muka, dll. Makanan moden: kek, pastri Makanan hipster pula adalah jaguh dalam semua makanan manis. Mana taknya, boleh buat… Read More »

76kg Berjaya Diturunkan Oleh Peserta Detox Shaklee

By | 18 August 2016

Seminggu yang lalu peserta #JomDetox Shaklee telah sekali lagi mengadakan program detox mereka. Ada yang pertama kali hendak detox, tak kurang yang telah 4 kali detox seperti saya. Ini gara-gara penangan raya dan belum dapat berat yang dihajati. Jadi bermula kelmarin, kami pakat-pakat update berkenaan penurunan berat badan dan inci berkurangan selepas melalui program 7 hari. Sebanyak 76kg… Read More »

Pengalaman Detox 30 Hari Dengan Shaklee

By | 20 May 2016

Dalam posting terdahulu saya ada share sikit berkenaan saya ada ikuti detox pilot tim dengan Shaklee. Sebenarnya tim yang saya ikuti ini di bawah kelolaan nenek Shaklee saya, Master Nurlaila. Memang membantu sangat dan teruja mengikutinya. Disebabkan saya pun menjalankan projek detox bersama MummyDetox, jadi testimoni ini adalah sebahagian daripada projek ini. Projek Detox Bersama MummyDetox Detox bersama… Read More »

Suplemen Untuk Lebih Sihat, Kurus dan Cantik

By | 20 October 2015

Posting ini memanglah boleh dianggapkan masuk bakul angkat sendiri. Ha, mestilah angkat sendiri kan, takkan hendak suruh orang pulak. Saya hendak kongsikan dengan anda tentang saya. Dulu saya anti suplemen, sekarang saya suka suplemen, lebih-lebih lagi Shaklee. Sebab apa? Dulu saya kurang sihat, sekarang saya lebih sihat Kalau tengok gambar di atas pun sudah nampak dari wajah, nampak wajah… Read More »

5 Tips Kurus Sebelum Raya

By | 10 June 2015

Minggu depan sudah hendak masuk bulan Ramadhan, bulan yang ditunggu-tunggu oleh ahli ibadah. Maklumlah ia merupakan pesta ibadah, semua ibadah yang dilakukan akan dilipat gandakan pahalanya. Selain ibadah, ramai yang turut mengambil peluang untuk menguruskan badan. Ini termasuklah saya. Saya target bulan Ramadhan ini untuk turun sebanyak 5kg. InsyaAllah boleh jika kena caranya. Apa tips kurus Ramadhan? Ok… Read More »

Berjaya Turun 16kg Dengan Selamat

By | 25 November 2014

Hari ini saya ingin berkongsi berkenaan cara turunkan berat badan dengan selamat. Saya memang teruja kalau ada testimoni yang berjaya begini. Sungguh! Sebab isu kegemukan dah jadi isu nasional sebab 1.6 juta daripada rakyat negara kita ni telah dikategorikan sebagai obes. Suami Boroi, Gemuk Comel? Itu pada saya ayat penyedap hati sahaja. Tahukah anda, dengan membiarkan suami boroi… Read More »

Tips Kurangkan Gemuk Air Dalam Masa Singkat

By | 22 July 2014

Saya masih ingat bila mula je puasa, dalam tempoh singkat saya boleh kurangkan berat badan. Yang kurang tu adalah air sebab kita berpuasa. Tapi tak semua orang dapat buat ni. Ada yang berpuasa tapi masih dengan berat badan yang sama. Punca Gemuk Air adalah disebabkan garam berlebihan Apabila diet kita dipenuhi dengan makanan yang tinggi dengan garam, garam… Read More »

Alhamdulillah berat turun 5kg in 2 weeks!

By | 9 May 2014

Anda mengalami masalah berat badan? Masalah berat badan berlebihan boleh meningkatkan risiko penyakit kronik seperti sakit jantung, kolestrol tinggi, darah tinggi, kencing manis, masalah buah pinggang, masalah kesuburan dan macam-macam lagi. Kita menurunkan berat badan bukan sahaja untuk cantik, tetapi untuk sihat dan cergas. Nak berlari pun boleh, kerja lebih aktif kan jika berat badan ideal. Dan menurunkan… Read More »

Testimoni Set Diet Shaklee

By | 24 February 2014

Testimoni lagi Kali ini saya bawakan testimoni pengguna bagi set diet Shaklee. Sebagaimana saya sebutkan dalam artikel terdahulu, set diet Shaklee selamat untuk diambil oleh semua peringkat, termasuk ibu selepas bersalin dan ibu menyusu. Namun begitu, adalah baik jika anda hubungi pengedar Shaklee untuk set yang bersesuaian dengan anda. Pengguna dibawah telah menggunakan Shaklee untuk program pengurusan berat… Read More »