Call nowWhatsapp

Apa Yang Saya Dapat Dari Program Detox?

Jom Detox Jutawan

Posting ini adalah hasil pengalaman saya. Setelah saya lalui program detox sejak bulan Disember 2018 yang lalu, rasanya adalah 6 atau 7 kali saya buat detox sepanjang tempoh 10 bulan itu.

Jadi tentu banyak pengalaman dan perubahan yang saya sendiri alami dalam tempoh 10 bulan ini, Dan rasanya dalam tempoh 10 bulan, banyak sangat perkara yang saya perbaiki kesihatan saya hasil daripada program ini.

Apa Yang Saya Dapat Dari Program Detox?

Detox dengan Shaklee bukan kali pertama saya buat. Shaklee perkenalkan program detox pada tahun 2016, saya pun antara pioneer yang lakukan program ini. Ada beza ke?

  • Dari segi suplemen, sama sahaja. Set detox yang Shaklee cadangkan masih kami gunakan.
  • Dari segi program detox. Ada banyak yang kami perbaiki. Saya berani katakan program yang #JomDetoxJutawan kendalikan adalah lebih baik.
  • Dari segi kesan penurunan berat badan. Ramai yang join detox sebab nak kuruskan badan. Memang boleh, kuruskan badan pun sebahagian daripada proses kita nak sihat. Dari segi ini, program #JomDetoxJutawan mencatatkan average 3.5kg penurunan berat dalam tempoh 12 hari. Sangat baik berbanding program dulu.
  • Manfaat kesihatan. Kesan ini sama sahaja, ramai yang dapat manfaat kesihatan.
  • Barisan coach yang berkaliber. Ini memang sesuatu penambahbaikan yang kami lakukan. Kami ada coach yang berkaliber dan berpengalaman.

Bagaimana saya sendiri alami? Boleh ikuti point-point saya berikut:

1. Berat badan turun sebanyak 23kg

Ini memang obvious. Saya pun memang obes kan. Saya bermula dengan 76kg pada Disember 2018. Sekarang berat saya adalah 53kg. Boleh baca kisah saya dalam link berikut:

Lain-lain kisah yang boleh jadi motivasi anda untuk kuruskan badan:

Saya berjaya turunkan 23kg dalam masa 9 bulan. Program detox Shaklee memang terbaik
Saya berjaya turunkan 23kg dalam masa 9 bulan. Program detox Shaklee memang terbaik

2. Kulit Semakin baik

Pada kulit wajah mungkin tak nampak ketara (sebab saya pengguna Youth Shaklee dah setahun lebih), jadi memang glowing dah.

Masalah adalah pada kaki saya. Tapak kaki dan jari kaki ada tempat tertentu yang selalu berkuping. Kalau saya tak sapu dengan Herbal Blend, mesti berkuping. Kalau saya sapu oklah pula. Macam susah je kena selalu sapu, selalu memang lupalah.

Saya tak perasan rupanya bila buat detox ni, kulit berkuping pun takde dah. Saya boleh relatekan hal ni bila rakan saya yang ada ekzema, pun dapat pulih daripada ekzema beliau.

Kalau ada masalah ekzema pun jadi semakin baik. Hasil detox Shaklee
Kalau ada masalah ekzema pun jadi semakin baik. Hasil detox Shaklee

3. Tenaga bertambah

Dulu-dulu saya selalu juga alami masalah keletihan. Saya memang makan suplemen, tapi kalau tak detox, memang terjadi jugalah keletihan lepas magrib.

Bila saya dah selalu detox ni, jam 10malam pun masih tak rasa mengantuk. Tapi saya tetap masuk tidur jam 10malam. Mudah juga nak masuk zon tidur. Alhamdulillah

Jadi tenaga bertambah, saya pun masih tidur pada masa yang kita sepatutnya tidur. Bagus kan?

4. Masalah risa pun mengecut

Tahu tak apa tu risa? Risa macam dalam gambar berikut. Saya ada risa ni selepas saya bersalin anak bongsu saya tahun lalu (2018). Semakin hari semakin besar.

Risa adalah benjolan yang semakin membesar. Boleh kecut dengan detox Shaklee
Risa adalah benjolan yang semakin membesar. Boleh kecut dengan detox Shaklee

Selalu juga teringin nak jumpa doktor, tapi tak pergi-pergi. Sudahnya saya biarkan sahaja. Saya tanya husband, beliau kata nanti hilanglah. Mak pun kata begitu. Jadi sudah lebih setahun saya biarkan sahaja.

Bila saya buat detox selama 10 bulan ni, risa ni perlahan-lahan mengecut. Saya tak pasti apa kaitan risa dengan detox, tapi kalau anda ada masalah risa, disamping buat pembedahan, boleh cuba detox. Tapi kena buat berkali-kali baru nampak masalah selesai.

5. Kesihatan bertambah baik

Saya ada buat medical checkup pada bulan April 2019 baru-baru ni. Hasil saringan kesihatan tu alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik.

Boleh semak maklumat lanjut berkenaan kesihatan saya dalam link berikut:

Anda Berminat? Sertai #JomDetoxJutawan Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetox, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Sertai #JomDetoxJutawan Shaklee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Sertai JomDetoxJutawan Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge