Call nowWhatsapp

6 Cara Suplemen Resveratrol Cegah Kanser

cegah kanser vivix shaklee
Zaman sekarang ni kanser dah macam selesema. Sana sini kita dengar orang dapat kanser. Setiap hari kita dengar orang meninggal disebabkan kanser. Gerun kan? Memang gerun, takut semua ada. Tapi gerun atau takut sahaja tak bermakna tanpa tindakan.
Apa tindakan kita? Pada saya, saya buat segala yang boleh untuk cegah kanser. Antaranya pengambilan Vivix. Vivix Shaklee kaya dengan polifenol termasuk satu bahan popular iaitu resveratrol.
.
Resveratrol adalah nutrien yang terkenal terkandung dalam kulit anggur. Mikronutrien ini menyediakan tubuh manusia dengan alat untuk mencegah penyakit degeneratif dan keadaan metabolik – termasuk kanser. Manfaat kesihatan yang diperolehi daripada suplemen resveratrol terus memukau penyelidik kerana mereka berusaha untuk memahami peranan penting yang dimainkannya, terutamanya dalam prestasi mitokondria serta pengaruh genetik.
.

Apakah resveratrol?

Penyelidik telah tertarik selama bertahun-tahun tentang apa yang secara tradisinya dipanggil paradoks Perancis. Ini merujuk kepada idea bahawa orang Perancis seolah-olah dapat makan keju, rokok asap, dan minum banyak alkohol tapi masih mengekalkan kesihatan yang baik. Penyelidik telah menemui anggur yang gelap dan ditapai ini secara tetap.
.
Ini menyebabkan para penyelidik menggali lebih mendalam tentang pemahaman wain yang diminum oleh orang Perancis. Apa yang mereka dapati adalah sebatian aktif dalam wain merah iaitu, resveratrol, mempunyai manfaat kesihatan yang luar biasa.
.
Resveratrol adalah antioksidan yang kuat diklasifikasikan sebagai polifenol, dan merupakan bahan aktif utama yang berkaitan dengan anti-penuaan.
.
Polifenol adalah sejenis mikronutrien yang dikenali untuk membantu mencegah penyakit seperti penyakit kardiovaskular dan kanser seperti kanser kolorektal. Kompaun ini, juga terdapat dalam pelbagai biji dan buah beri, disintesis dalam tumbuhan untuk membantu melindungi daripada bahaya, jangkitan dan penyakit fizikal. Menariknya, ia membantu melindungi kita juga!

6 Cara Meningkatkan Resveratrol Meningkatkan Kesihatan Anda

1. Resveratrol Mempunyai Pengaruh Genetik

Resveratrol mempengaruhi ekspresi gen dan memberikan faedah anti-penuaan. Usia panjang dikaitkan dengan penentangan terhadap tekanan oksidatif.
.
Sebahagian daripada manfaat ini dapat dibandingkan dengan sekatan kalori (calorie restriction), yang diketahui meningkatkan jangka hayat. Tetapi kebanyakan orang akan mengelakkan sekatan kalori daripada strategi seperti berpuasa jika mereka disediakan dengan cara alternatif untuk mencapai kesan yang sama. Sama seperti kesan perlindungan sekatan kalori, resveratrol dianggap menawarkan perlindungan anti-penuaan mitokondria. Kebaikan anti-penuaan resveratrol boleh didapati melalui diet dan makanan tambahan.
.
Resveratrol dapat memegang sementara pada siklus sel dengan berhenti di tahap yang membolehkan pembaikan DNA. Akibatnya, sejumlah besar gen yang rosak diperbaiki dan kesilapan yang lebih kecil terus direplikasi dalam sel-sel kita.
.
Penyelidikan dari tahun 2003 di Harvard University memberikan sokongan bahawa sel hidup lebih lama dengan resveratrol. Kajian menunjukkan bahawa sel yis meningkat dalam usia panjang sebanyak 70%.
.
Ujian lanjut mengenai cacing bulir dan lalat buah menghasilkan keputusan yang sama. Ini menjadikan resveratrol kompaun pertama mempunyai faedah anti-penuaan di kalangan spesies yang berbeza. Seorang saintis Itali kemudiannya meneliti kesan resveratrol pada ikan pada tahun 2006 dan mendapati umur panjang meningkat lebih daripada 50%.
.
Struktur DNA dan apakah khasiat yang diperlukannya
Struktur DNA dan apakah khasiat yang diperlukannya

2. Resveratrol Merangsang Kegiatan Mitokondria

Mitokondria dikenali sebagai “pusat tenaga” sel kerana mereka menjana kuasa yang diperlukan untuk menjana fungsi metabolik setiap hari dalam sel-sel dan seluruh badan kita. Keupayaan resveratrol untuk mengurangkan keradangan pada mitokondria mempunyai kesan besar kepada kesihatan seluruh badan. Mitokondria yang sihat adalah jauh lebih cekap dan menghasilkan radikal bebas yang lebih sedikit daripada mitokondria yang lebih tua.
.
Sebagai contoh, sel kanser diketahui mempunyai mitokondria yang tidak berfungsi. Walaupun sel normal memperoleh tenaga daripada fosforilasi oksidatif, sel-sel kanser tidak boleh. Sel-sel kanser mesti bergantung kepada glikolisis anaerobik untuk pengeluaran tenaga. Menangani mitochondria yang mendorong pengeluaran tenaga sel adalah kunci untuk menghentikan pertumbuhan tumor dan menggalakkan kematian sel kanser.
Kerosakan pada mitokondria kesan radikal bebas
Kerosakan pada mitokondria kesan radikal bebas

3. Resveratrol Menstabilkan Gula Darah

Resveratrol telah ditunjukkan untuk mengaktifkan sekumpulan protein mitokondria dalam keluarga sirtuin khususnya (SIRT1). Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa pengaktifan sirtuin ini menghasilkan peningkatan tahap mitokondria dalam badan. Ini memainkan peranan besar dalam pengeluaran tenaga, metabolisme lemak dan gula, dan kestabilan gula darah. Dengan gula darah yang lebih baik, badan lebih mampu mengawal insulin dan hormon lain yang mengurangkan keradangan dan meningkatkan pembakaran lemak.
.
Turun paras gula kepada 6.6 daripada 14 dalam 3 minggu sahaja
Turun paras gula kepada 6.6 daripada 14 dalam 3 minggu sahaja

4. Resveratrol Menurunkan Keradangan Sistemik

Resveratrol merendahkan keradangan sistemik dengan membantu mengawal kitaran nitrik oksida. Kitaran nitrik oksida bertanggungjawab untuk mengekalkan kesihatan sistem imun, saraf, dan vaskular menerusi isyarat kimia.
.
Hadir dalam tiga bentuk yang berbeza, nitrik oksida terdapat di dalam badan kita sebagai eNOS (iendothelial nitric oxide), iNOS (nitric oxide boleh dirawat) dan nNOS (neuron nitric oxide). Kedua-dua aktiviti eNOS dan nNOS membantu mengawal kesihatan otak dan sistem kardiovaskular sambil memastikan tahap iNOS yang ditindas.
.
Laluan isyarat yang sihat ini membolehkan aliran darah yang betul ke otak melalui arteri dan saluran darah. Namun, tekanan keradangan kronik meningkatkan isyarat iNOS dan mengatasi aktiviti eNOS dan isyarat nNOS. Corak kitaran yang tidak betul ini boleh menyebabkan hipertensi, kebimbangan kardiovaskular, dan penyakit neurodegenerative.
.
Resveratrol memberi kesan kepada sistem ini dengan menghalang kerosakan yang disebabkan oleh tekanan, dan menggalakkan kitaran nitrik oksida yang normal dan sihat. Resveratrol menghasilkan peningkatan prestasi endothelial dan aliran darah. Resveratrol dikaitkan dengan manfaat anti-radang yang dikaitkan dengan pengurangan risiko penyakit jantung dan penyakit neurodegenerative seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson.
.
Vivix membantu membaik pulih sel rosak dan mati sekaligus mencegah dan merawat kanser
Vivix membantu membaik pulih sel rosak dan mati sekaligus mencegah dan merawat kanser

5. Resveratrol Menggalakkan Kematian Sel Dalam Sel Kanser

Resveratrol telah ditunjukkan untuk menekan faktor nuklear Kappa Beta (NF-KB). NF-KB adalah keradangan yang menyebabkan agen yang menggalakkan pertumbuhan kanser dalam tisu. Resveratrol bertindak pada NF-KB dengan menghalang aktivitinya serta membenarkan proses normal sistem imun untuk memicu kematian sel sel (apoptosis).
.
Kesan resveratrol untuk mempromosikan apoptosis dalam sel-sel kanser adalah sangat berkesan bahawa para penyelidik menganalisis peranan yang dapat dimainkan sebagai agen kemoterapeutik.
Diagram schematik bagaimana resveratrol membantu sel dengan proses apoptosis
Diagram schematik bagaimana resveratrol membantu sel dengan proses apoptosis

6. Resveratrol Menghalang Laluan Kanser

Bagi kanser payudara, sel kanser boleh mengaktifkan laluanya sendiri melalui aliran darah. HRN-beta 1 yang tidak normal (Heregulin-Beta1) boleh mengaktifkan enzim matriks metalloproteinase (MMP) 9 dan mencetuskan pertumbuhan tumor invasif. telah ditunjukkan untuk menghentikan laluan ini dan mencegah kanser payudara. Bukti dari kajian lain memberikan sokongan bahawa ia juga mungkin dikaitkan dengan pencegahan laluan kanser dalam pankreas, kulit, hati, kolon, prostat, dan banyak jenis kanser lain.

Kenapa Anda Perlukan Suplemen Resveratrol

Ramai orang berfikir mereka boleh mendapatkan resveratrol yang cukup daripada meminum anggur atau memakan anggur. Walaupun ini mempunyai jumlah yang kecil, ia bahkan tidak hampir dengan jumlah yang diperlukan untuk mencapai tahap klinikal yang dikaji. 
.
Kita perlu mengambil 41 gelas wain merah untuk mendapatkan sehingga 20 mg dos minimum yang secara klinikal berkesan. Itu jelas tidak boleh dilaksanakan atau sihat! Haram pulak bagi orang Islam.
.
Individu yang sihat mungkin mempertimbangkan untuk mengambil suplemen resveratrol setiap hari dari 20 hingga 100 mg. Pesakit kanser boleh mendapatkan jumlah dos tambahan sebanyak 100 hingga 200 mg.

Vivix Shaklee Mengandungi Resveratrol Paling Unggul

Vivix™ Shaklee adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik.

Vivix merupakan produk anti penuaan selular, yang dicipta oleh Shaklee Corporation, adalah revolusioner, mempunyai 5 hak paten, sangat berkuasa dalam memerangi penuaan selular.

Vivix menyediakan 100 mg resveratrol dalam setiap hidangan. Ekstrak resveratrol mempunyai resveratrol semulajadi Kandungan 98%. Ini sebenarnya suplemen anti-penuaan terbaik di dunia.

Saya telah banyak tulis berkenaan peranan penting Vivix disebabkan kandungannya dengan polifenol dan resveratrol, anda boleh baca melalui link dibawah. Ada lebih 20 artikel berkenaan Vivix Shaklee, tapi saya senaraikan 18 sahaja berkenaan kanser:

 1. Kebaikan Vivix Shaklee dan Testimoni
 2. 10 Jenis Polifenol Dalam Vivix Bantu Kesihatan
 3. Vivix Sebagai Agen Detox Berkesan
 4. Vivix Shaklee dan Perlindungan DNA
 5. 17 Manfaat Kesihatan Vivix Shaklee
 6. Vivix dan Kajian Klinikal Ke Atas Resveratrol dan Polifenol
 7. 5 Patent Vivix Yang Anda Perlu Tahu
 8. Testimoni Kanser Serviks / Pangkal Rahim Dengan Vivix
 9. Resveratrol Dalam Vivix Bantu Mitokondria Tingkatkan Tenaga Sel
 10. Vivix Bantu Proses Apoptosis, Cegah Necrosis
 11. Gabungan Resveratrol dan Polifenol Jadikan Vivix Antipenuaan Terbaik
 12. Manfaat POLYGANUM CUSPIDATUM dalam VIVIX
 13. Kuasa Hebat Vivix Pada Ramuan Kaya Antioksidan dan Polifenol
 14. Keberkesanan Resveratrol dan Kajian Klinikal ke atas Vivix
 15. FAQ Vivix Yang Anda Ingin Ketahui
 16. Vivix Dengan Mekanisme Menghalang Pembentukan AGE Protein
 17. Manfaat Elderberries Dalam Vivix Untuk Kesihatan
 18. Kebaikan Lobak Ungu Dalam Vivix
Vivix membantu dalam rawatan kanser
Vivix gabungan resveratrol dan 15 jenis polifenol membantu meningkatkan kesihatan termasuk mencegah kanser

Kajian-kajian Vivix Shaklee berkaitan kanser

Berikut adalah hasil-hasil kajian Vivix Shaklee berkaitan kanser.

1. Kanser Prostat

Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser prostat
Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser prostat

2. Kanser Payudara

Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser payudara
Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser payudara

3. Kanser Paru-paru

Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser peparu
Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser peparu

4. Kanser Kolon

Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser usus
Vivix dengan resveratrol dan kesan ke atas kanser usus

Jadi saintis dah lakukan ujian berkenaan Vivix untuk beberapa kanser, seperti Vivix kanser darah, Vivix kanser usus, Vivix untuk kanser payudara, Vivix untuk kanser rahim dan bagaimana Vivix cegah kanser.

Testimoni Vivix Shaklee dan Rawatan / Pencegahan Kanser

1. Kanser Serviks / Pangkal rahim

Testimoni Kanser Pangkal Rahim atau Serviks
Testimoni Kanser Pangkal Rahim atau Serviks

2. Sihat walaupun buat kimoterapi

Pengambilan Vivix semasa kemoterapi membantu pesakit kanser
Pengambilan Vivix semasa kemoterapi membantu memberikan tenaga

3. Kanser Rahim

Testimoni kanser rahim, menggunakan Vivix
Testimoni kanser rahim, menggunakan Vivix

4. Kanser Serviks

Testimoni Pesakit Kanser Serviks
Testimoni Pesakit Kanser Serviks

Banyak lagi sebenarnya, dalam ruangan yang terbatas inilah yang saya boleh tunjukkan kepada anda.

Disclaimer: hasil testimoni adalah berbeza antara individu. Vivix Shaklee adalah vitamin.

Ringkasan artikel

 • Resveratrol adalah nutrien kuat yang paling terkenal kerana kehadirannya dalam kulit anggur. Ia adalah antioksidan yang kuat diklasifikasikan sebagai polifenol, dan merupakan sebatian aktif utama yang berkaitan dengan anti-penuaan.
 • Kompaun ini, juga terdapat dalam pelbagai biji dan buah beri, disintesis dalam tumbuhan untuk membantu melindungi daripada bahaya, jangkitan dan penyakit fizikal. Ia juga membantu melindungi kita!
 • Berikut adalah 6 cara resveratrol dapat membantu mencegah kanser:
 1. Resveratrol mempengaruhi ekspresi gen dan telah menunjukkan untuk memberikan faedah anti-penuaan
 2. Ia merangsang aktiviti mitokondria dan mengurangkan tekanan keradangan pada mitokondria
 3. Ia membantu menstabilkan gula darah
 4. Ia mengurangkan keradangan sistemik
 5. Menggalakkan kematian sel dalam sel-sel kanser
 6. Ia telah ditunjukkan untuk menyekat laluan sel kanser
 • Kita perlu mengambil 41 gelas wain merah untuk mendapatkan sehingga 20 mg dos minimum yang secara klinikal berkesan. Itu jelas tidak boleh dilaksanakan atau sihat! Haram pulak bagi orang Islam.
 • Individu yang sihat mungkin mempertimbangkan untuk mengambil suplemen resveratrol setiap hari dari 20 hingga 100 mg. Pesakit kanser boleh mendapatkan jumlah dos tambahan sebanyak 100 hingga 200 mg.
 • Vivix™ Shaklee adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik.
 • Vivix merupakan produk anti penuaan selular, yang dicipta oleh Shaklee Corporation, adalah revolusioner, mempunyai 5 hak paten, sangat berkuasa dalam memerangi penuaan selular.
 • Vivix menyediakan 100 mg resveratrol dalam setiap hidangan. Ekstrak resveratrol mempunyai resveratrol semulajadi Kandungan 98%. Ini sebenarnya suplemen anti-penuaan terbaik di dunia.

Rujukan

Bagaimana Nak Beli Vivix Shaklee?

Harga Vivix Shaklee berapa? Bagaimana cara pengambilan Vivix untuk pesakit kanser? Cara makan Vivix Shaklee macamana? Betulkah Vivix ni? Atau Vivix Shaklee tipu?

Berkenaan cara pengambilan Vivix Shaklee, saya hanya akan berikan kepada customer saya sahaja.

Semua persoalan di atas saya boleh jawab, sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah.

Klik untuk konsultansi masalah anda dan penerangan Vivix

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

4 thoughts on “6 Cara Suplemen Resveratrol Cegah Kanser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp