Call nowWhatsapp

Manfaat POLYGANUM CUSPIDATUM dalam VIVIX

Manfaat POLYGANUM CUSPIDATUM dalam VIVIX

Posting kali ini saya ingin berkongsi berkenaan manfaat polyganum cuspidatum dalam Vivix. Sebelum ini saya sudahpun berikan manfaat dan kelebihan ramuan Vivix yang lain seperti lobak ungu, elderberi, anggur muscadine. Semua orang tahu ada 4 ramuan utama Vivix iaitu:

 1. Anggur muscadine
 2. Lobak Ungu
 3. Elderberi
 4. Polyganum cuspidatum (atau Japanese knotweed)

Apakah Polyganum Cuspidatum

Polyganum Cuspidatum (japanese knotweed) ini yang berasal dari Asia banyak ditempui di Eropah dan Amerika Utara. Polyganum Cuspidatum adalah ibu resveratrol. Kaya dengan resveratrol yang berfungsi sebagai anti radang, anti kulit, anti bakteria atau anti virus yang boleh membuatkan wajah kita awet muda.

Ia digunakan sebagai ubat tradisional untuk merawat rambut beruban di negara China dan Jepun selama lebih 100 tahun. Potensi polifenol semulajadinya adalah untuk menyokong diet yang sihat dan mampu memberi kesan positif kepada penuaan sel yang sihat.

Ramuan utama Vivix terbaik untuk kesihatan
Ramuan utama Vivix terbaik untuk kesihatan

Secara ringkasnya, manfaat utama polyganum cuspidatum adalah:

 • Antioksidan yang kuat
 • Anti radang
 • Anti penuaan
 • Memperbaiki sel mati dan meningkatkan penghasilan sel hidup

Di antara kelebihan, khasiat dan fungsi yang terkandung di dalam Polyganum Cuspidatum ialah kandungan resveratrol yang tinggi. Kita jumpa polyganum dalam tumbuhan, tumbuhan yang memiliki antioksida dan anti penuaan.

Apakah Resveratrol

Resveratrol adalah satu kompaun yang dijumpai dalam tumbuhan seperti Polyganum Cuspidatum dan Anggur Merah. Ia biasanya digunakan oleh tumbuhan untuk mengawal dari serangan parasit atau serangan persekitaran yang merosakkan, maksudnya ia satu antioksidan untuk melindungi diri.

Manfaat resveratrol antaranya:

 • Sangat bagus untuk kesihatan kardiovaskular: resveratrol membantu mengelakkan penyumbatan pada arteri / salur darah. Berfungsi mengelakkan penyumbatan berlaku seterusnya mengelakkan dari serangan jantung.
 • Resveratrol membantu menghalang pertumbuhan sel kanser
 • Resveratrol membantu menjaga kesihatan mata.
 • Sebagai perangsang testosteron: Testosteron adalah hormon seks lelaki. Bermula usia 30an hormon ini semakin berkurangan. Jadi dengan menambahkan hidangan resveratrol dalam pemakanan seharian dapat membantu masalah lelaki.
 • Ketajaman Minda: aliran darah ke otak sangat lancar.

Vivix dan Polyganum Cuspidatum

Polyganum cuspidatum (Japanese knotweed) merupakan salah satu bahan utama di dalam Vivix. Ia menjadi sumber utama resveratrol di dalam Vivix.

Gabungan keempat-empat tumbuhan hebat di dalam Vivix iaitu anggur muscadine, elderberry (sambucus nigra), purple carrot dan polyganum cuspidatum (Japanese Knotweed) telah menghasilkan sebatian polifenol yang lebih berkuasa dari resveratrol tunggal yang terdapat di dalam produk jenama lain. Dikatakan Vivix adalah 10x lebih berkuasa berbanding resveratrol lain di pasaran disebabkan gabungan resveratrol dan polifenol ini.

Polifenol dalam Vivix membantu halang pembentukan age protein
Gabungan polifenol dan resveratrol menjadikan Vivix berkuasa 13x lebih berbanding resveratrol tunggal

Tidak hairanlah kenapa Vivix memberi respon yang sangat positif untuk pelbagai jenis penyakit. Kehebatan ini menjadikan Vivix boleh bertindak balas dengan sel kanser dengan mematikan sel-sel tersebut (apoptosis).

Menurut kajian yang telah dijalankan oleh Universiti Harvard, anggur muscadine dan polyganum cuspidatum telah dikenalpasti antara sumber antioksidan terbaik yang boleh membantu menurunkan paras asid urik dalam badan pesakit gout.

Kesimpulannya Polyganum Cuspidatum (Japanese Knotweed) ini memberikan 4 kelebihan utama untuk kesihatan kita iaitu:

 • antioksida yang sangat kuat dan berkuasa
 • antiradang
 • antipenuaan
 • memperbaiki sel mati dan meningkatkan penghasilan sel hidup.
Mana lagi kita hendakcari tumbuhan hebat di Malaysia? Ada tak? Kalau hendak yang hidup-hidup seketul dengan akar dan daunnya memang tak ada la.
Alangkah beruntungnya kita, tidak perlu lagi untuk beli satu-satu ramuan ini sendiri. Shaklee telah mudahkan kerja kita dengan menghasilkan tonik ajaib iaitu Vivix. Bukan khasiat Polyganum cuspidatum sahaja yang kita dapat bila ambil Vivix, manfaat lain dari 3 bahan utama pun kita akan dapat juga.

Bagi anda yang ingin mendapatkan Vivix boleh hubungi saya. Kalau hendak jana pendapatan dengan Shaklee pun dialu-alukan. Jangan lepaskan peluang ini!Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

33 thoughts on “Manfaat POLYGANUM CUSPIDATUM dalam VIVIX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp