Call nowWhatsapp

FAQ Vivix Yang Anda Ingin Ketahui

FAQ Vivix Yang Anda Ingin Ketahui

Baru-baru ini kami ada kelas secara maya melalui telegram berkenaan Vivix yang dikendalikan oleh pakar nutrisi kami.

Ketahui beberapa soalan popular tentang Vivix dan bagaimana ia mampu membantu anda dengan kesihatan yang baik.

FAQ Vivix Yang Anda Ingin Ketahui

Bagaimana Vivix membantu pesakit buah pinggang?

Vivix sebenarnya tidak membantu memulihkan pesakit buah pinggang. Tetapi hanya membantu dalam melindungi kerosakan sel. Penyakit buah pinggang adalah disebabkan oleh sel-sel buah pinggang yang rosak.

Dengan pengambilan Vivix yang kaya dengan antioksida seperti 15 polifenol dan resveratrol, dapat membantu sel-sel buah pinggang kembali sihat dan pulih dari masalah.

Bagaimana resveratrol membantu mengatasi masalah kegemukan?

Resveratrol adalah salah satu polifenol yang terdapat dalam Vivix. Resveratrol membantu dalam meningkatkan kadar metabolisme badan. Apabila metabolisme badan tinggi, sekaligus keadaan ini mengurangkan risiko seseorang itu mengalami kegemukan dan membantu proses menurunkan berat badan.

Boleh ke pesakit yang mengambil warfarin dan pesakit dengan ESRD (end stage renal disease) serta sedang di bawah peritoneal dialysis mengambil Vivix?

Berbincanglah dengan doktor sekiranya ingin mengambil Vivix kerana doktor yang merawat anda mengetahui jenis ubat yang diberikan kepada anda.

Adakah penggunaan 1 sudu teh Vivix sama kesannya dengan 1 sudu besar Vivix?

Ia bergantung kepada keadaan seseorang individu berdasarkan gaya hidup, pemakanan, pekerjaan, dan alam sekelilingnya. Pekerjaan yang terdedah kepada pencemaran yang tinggi mungkin memerlukan pengambilan antioksidan yang lebih tinggi kerana radikal bebas dalam badannya lebih tinggi berbanding orang yang bekerja di kawasan yang lebih bersih dari pencemaran.

Contoh orang yang bekerja di kawasan bauksit. Mereka memerlukan antioksidan yang lebih tinggi kerana kawasan itu sememangnya tinggi kadar pencemaran dan radikal bebasnya.

Bagaimana Vivix membantu dalam masalah kesuburan lelaki dan wanita.

Dalam isu kesuburan, ia melibatkan hormon yang dikeluarkan untuk kesuburan. Vivix membantu dalam melindungi sel daripada kerosakan akibat pengoksidaan. Organ tertentu dalam badan kita akan mengeluarkan hormon untuk kesuburan.

Suplemen yang mengandungi antioksidan yang tinggi seperti Vivix dapat membantu dalam melindungi sel organ itu daripada rosak. Jadi, hormon yang dikeluarkan lebih teratur dan pada masa yang sama akan meningkatkan kadar kesuburan secara tidak langsung.

Kenapa apabila ambil Vivix tetapi tidak nampak kesan dari luaran.

Kadang-kadang bahagian dalaman kita menghadapi masalah dan gangguan yang banyak. Jadi, antioksidan dari Vivix ini akan membantu dalam memulihkan bahagian dalaman terlebih dahulu sebelum membantu bahagian luaran.

Oleh sebab itu, bagi sesetengah orang yang sangat banyak radikal bebas dalam badannya memerlukan masa yang lebih lama untuk Vivix memberikan kesan kepada bahagian luaran seseorang.

Contoh: Seorang wanita mengalami kerosakan rahim. Antioksidan dari Vivix ini akan membantu dalam memulihkan sel di dalam rahim ini terlebih dahulu sebelum menegangkan sel kulitnya. Kerana masalah rahim lebih perlu dipulihkan berbanding kulit yang tegang pada keadaan wanita ini. Jadi, konsistenlah ambil Vivix ini untuk kesan yang boleh dilihat dari luaran dengan cepat.

Berapa lama sebotol Vivix boleh bertahan dengan pengambilan sesudu kecil setiap hari?

Biasanya sebotol Vivix ini akan tahan selama 3 minggu hingga ke 1 bulan.

Berapa botol Vivix diperlukan untuk bantu masalah penyakit kronik?

Tiada jawapan spesifik kerana setiap orang berbeza dan bergantung kepada penyakit serta jenis ubatan yang individu itu ambil.

Apa pantang larang pemakanan Vivix?

Terus ambil Vivix dalam bentuk jus itu dari sudu. Elakkan bancuh Vivix dengan air. Elakkan ambil Vivix dengan makanan yang tinggi gula dan lemak serta minuman berkafein. Waktu terbaik ambil Vivix adalah pada waktu pagi sebelum ambil makanan lain.

Adakah ibu hamil yang alami tibi boleh mengambil vivix?

Dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu.

Bolehkah orang yang baru alami by pass jantung untuk mengambil Vivix?

Boleh ambil. Tapi sebaiknya dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu kerana kemungkinan dia juga ada ambil ubat doktor. Jarak masa pengambilan vivix dan ubat daripada doktor adalah selama 2 jam minimum.

Adakah Vivix membantu dalam kualiti sperma dan ovum untuk tujuan kesuburan?

Antioksidan yang kuat dapat juga membantu melindungi sel-sel untuk persenyawaan seperti sperma dan ovum. Antioksidan juga membantu dalam mengelakkan kerosakan sperma dan ovum, serta melindungi rahim daripada kerosakan.

Radikal bebas akan merosakkan sel-sel badan. Jika antioksidan mencukupi, sel-sel badan akan terlindung daripada kerosakan. Vivix membantu dalam hal ini.

Polifenol dalam Vivix membantu mengelakkan kerosakan sel
Polifenol dalam Vivix membantu mengelakkan kerosakan sel

Adakah Vivix membantu dalam mengatasi masalah strok muka dan mengalami tinggi kolestrol?

Antioksidan dalam Vivix membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah. Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi adalah disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah.

Apabila kita mengambil Vivix, Vivix melindungi salur darah kita, jadi salur darah kita akan dilindungi dari kerosakan. Jadi kolestrol tidak boleh menempel pada salur darah.

Bolehkah ambil Vivix dengan suplimen Shaklee yang lain sekaligus?

Boleh. Tiada masalah untuk diambil bersama.

Kenapa ada pesakit diabetes yang ambil Vivix, pada mulanya bacaan gula dalam darah menurun. Tetapi meningkat kembali. Adakah disebabkan oleh Vivix?

Bergantung juga kepada pemakanan seseorang. Kadang-kadang ia juga menjadi faktor. Tidak semestinya antioksidan dari Vivix ini terus menurunkan bacaan gula dalam darah. Antioksidan ni membantu dalam melindungi dan mengelakkan kerosakan berlaku dengan lebih teruk. Pesakit diabetes perlu kawal pemakanan, lakukan senaman, dan jarakkan pengambilan ubat dan Vivix ini. Dapatkan nasihat pakar jika dia berada di bawah pengawasan doktor.

Apa yang berlaku sekiranya antioksida berlebihan dalam badan?

Jika antioksidan cukup atau berlebihan tidak ada masalah pada badan. Tetapi jika tidak cukup itulah yang menjadi masalah kepada kelemahan sel badan, penyakit dan sebagainya.

Vivix bantu perbaiki tahap diabetes dan kencing manis
Vivix bantu perbaiki tahap diabetes dan kencing manis

Inilah dia FAQ Vivix Yang Anda Ingin Ketahui, kalau anda ada soalan lain boleh berhubung terus dengan saya. Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua.

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Shaklee Gombak

4 thoughts on “FAQ Vivix Yang Anda Ingin Ketahui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp