Call nowWhatsapp

17 Manfaat Kesihatan Vivix Shaklee

Rahsia awet muda dengan vivix

17 Manfaat Kesihatan Vivix Shaklee

Mesti ramai yang dah tahu tentang Vivix Shaklee kan? Vivix Shaklee adalah produk premium hebat yang mengandungi campuran bahan resveratrol dan 15 jenis polifenol daripada anggur muscadine dan 3 lagi ramuan yang memberikan banyak manfaat kepada kesihatan. Vivix Shaklee telah dibangunkan dan dikaji berulang kali untuk mendapatkan manfaat kesihatan yang optimum.

Dalam artikel ini saya bawakan 17 manfaat kesihatan yang dibawakan oleh Vivix Shaklee.

17 Manfaat Kesihatan Vivix Shaklee

1. Vivix Shaklee bertindak sebagai antioksidan yang terbaik.

Vivix Shaklee mengandungi profil polifenol unik yang mempunyai kuasa antioksidan terbesar. Ia mengandungi gabungan polifenol iaitu ellagitannin dan asid ellagic yang dapat membantu melawan radikal bebas dalam tubuh kita.

Menurut Brunswick Biomedical Laboratories of Wareham, Massachusetts pada tahun 2003 , anggur muscadine mempunyai kandungan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity) yang tertinggi antara yang mereka pernah kaji. Ini juga bersamaan dengan 6-8 kali ganda lebih tinggi berbanding blueberri.

Anggur muscadine juga kaya dengan antioksidan yang dikenali sebagai Oligomeric proanthocyanidins (OPC). OPC dikatakan mempunyai kuasa antioksidan yang lebih kuat berbanding vitamin C dan vitamin E.

Selain itu, anthocyanin yang ditemui dalam elderberries juga mempunyai kapasiti antioksidan melebihi vitamin E atau vitamin C.

Gabungan 4 ramuan hebat dalam Vivix Shaklee membantu menjadikan Vivix Shaklee sebagai antioksidan super pada zaman ini.

2. Melindungi tubuh daripada jangkitan bakteria dan kulat.

Anggur muscadine merupakan anggur unik yang dapat melindungi dirinya sendiri daripada jangkitan bakteria atau kulat. Dengan kulit yang keras, ia tidak memerlukan racun perosak untuk melindungi dirinya.

Justeru dengan anggur muscadine sebagai salah satu ramuan dalam Vivix Shaklee, ia memberikan perlindungan berganda kepada tubuh daripada jangkitan bakteria atau kulit. Vivix Shaklee boleh digunakan untuk masalah jangkitan seperti sakit tekak, batuk, pneumonia, selesema, ulser mulut dan pelbagai lagi jangkitan. Ia akan dapat membantu anda pulih dengan cepat.

Selain anggur muscadine, Vivix Shaklee turut mengandungi lobak ungu. Lobak ungu sangat bagus melawan virus dan bakteria yang mudah berjangkit dan merebak seperti flu, campak dan jangkitan dalaman seperti jangkitan di salur kencing, mulut dan perut.

Sebelum kita pergi lebih jauh, jemput tonton video di bawah:

3. Vivix Shaklee membantu melindungi tubuh daripada suhu yang melampau.

Vivix Shaklee mengandungi bahan fenolik yang dapat melindungi tubuh daripada suhu melampau dan kelembapan yang berlebihan pada alam sekitar. Ia dapat menghalang pertumbuhan bakteria dalam alam sekitar justeru dapat mencegah jangkitan daripada menyerang tubuh anda.

Ini adalah disebabkan Vivix Shaklee mengandungi ramuan yang disebut sebagai Elderberry. Berdasarkan kajian di dalam Journal of International Medical Research, mereka yang mengambil Elderberry sembuh dari selesema 4 hari lebih awal berbanding mereka yang tidak mengambil nutrisi ini. Kajian makmal juga menunjukkan elderberry membantu menghalang selesema burung dan babi.

4. Vivix Shaklee bertindak sebagai anti-penuaan yang hebat.

Vivix Shaklee mengandungi resveratrol dan polifenol 10x lebih berkuasa berbanding resveratrol tunggal. Bahan ini mempunyai kesan anti penuaan terbesar yang memberikan kesan kepada 4 mekanisme utama penuaan pada tahap selular. 4 mekanisme ini adalah:

 • Pertahanan sel
 • Tenaga Sel
 • Memperbaiki sel
 • Prestasi sel.

Jika semua mekanisme ini dilindungi dengan baik, penuaan selular akan dapat diperlahankan dan anda akan sentiasa awet muda di samping melindungi daripada penyakit kronik yang disebabkan oleh penuaan.

5. Vivix Shaklee membantu untuk mencegah sembelit

Vivix Shaklee mempunyai lebih banyak serat berbanding oat dan beras. Tingginya khasiat serat ini dapat membantu pencernaan dan penyerapan nutrisi yang baik daripada makanan.

Ini disebabkan Vivix Shaklee mengandungi lobak ungu yang sangat bermanfaat kepada kesihatan. Akar lobak ungu ini telah lama digunakan untuk merawat masalah usus, masalah penghadaman, masalah tonsil dan sembelit.

Selain itu 35 biji muscadine mengandungi 105 kalori dan 7g fiber dan merupakan buah yang sangat tinggi dengan serat larut. Ini bermakna 1 biji anggur muscadine mengandungi 5x ganda fiber berbanding anggur biasa.

Dalam 100ml Vivix Shaklee mengandungi 6gm fiber jadi tentunya sangat membantu perut dan masalah sembelit.

6. Vivix Shaklee pilihan yang baik untuk diet yang sihat.

Selain mencegah sembelit, serat yang tinggi dalam Vivix Shaklee merupakan pilihan yang baik untuk diet. Ia membantu sistem pencernaan anda menyerap nutrien daripada makanan dengan lancar. Di samping itu, Vivix Shaklee juga boleh menyekat pengambilan kalori anda kerana kompaun resveratrol itu.

Vivix Shaklee meniru kesan positif daripada senaman dan sekatan kalori (kurang makan)iaitu dengan resveratrol mengaktifkan gen SIRT1. Pengaktifan SIRT1 melakukan tindak balas biokimia positif yang menghasilkan fungsi mitokondria dan biogenesis.

Melalui Vivix Shaklee, diet yang sihat dapati ditemui dengan cara:

 • Kandungan fiber yang tinggi dalam Vivix Shaklee iaitu sekitar 6mg dalam setiap hidangan.
 • Membantu proses pencernaan dan penyerapan nutrisi yang lebih lancar.
 • Menyekat kalori dengan pengaktifan gen SIRT1

Sebab ini jugalah Vivix Shaklee dapat membantu anda menguruskan badan.

7. Vivix Shaklee membantu mencegah kanser.

Vivix Shaklee melalui resveratrol mempunyai keupayaan untuk mencegah kanser disebabkan kandungannya yang bersifat antioksidan. Radikal bebas yang menyebabkan mutasi sel dapat dielakkan dengan sifat antioksidan yang kuat. Selain itu, Vivix Shaklee dapat membantu pencegahan kanser dari segi:

 • Merencat pertumbuhan sel kanser
 • Memelihara sel yang normal
 • Mempercepatkan proses penyembuhan.
 • Meneutralkan radikal bebas sebagai antioksidan yang kuat di peringkat pertama
 • Bertindak sebagai anti-radang pada peringkat kedua
 • Menghalang pembentukan salur darah baru pada peringkat ke-3.
 • Resveratrol bertindak sebagai bahan yang sensitif kepada tumor, ia menjadikan sel yang malignan lebih sensitif terhadap terapi radiasi.
 • Resveratrol juga membuatkan tisu yang normal (tidak dijangkiti kanser) kurang sensitif terhadap radiasi. Ini membantu mengurangkan kesan sampingan radiasi pada tisu yang normal.
 • Resveratrol membantu meningkatkan kesan kemoterapi yang membuatkan kadar lebih tinggi untuk mematikan sel kanser. Penemuan ini dilaporkan pada Mac 2008 dalam jurnal Advances in Experimental Medicine and Biology.

8. Vivix Shaklee memastikan semua organ badan bekerja dengan baik dan kekal sihat

Resveratrol dalam Vivix Shaklee berpotensi meningkatkan kesihatan organ badan. Resveratrol boleh mengaktifkan pengawal selia genetik yang mempromosi sel yang dapat bertahan lama dan memberikan kesan positif ke atas kesihatan selular dan metabolisme. Ia akan menyimpan organ-organ anda mempunyai metabolisme yang baik.

Dalam kajian yang dijalankan mendapati resveratrol dapat membantu melambatkan penuaan pada tahap selular. Kajian ini menjelaskan resveratrol dapat mengaktifkan pengawal selia genetik yang dapat memberikan kesan positif ke atas DNA, kesihatan pada tahap selular dan metabolisme (melalui mitokondria).

Vivix Shaklee membantu mempromosi sel yang sihat melalui pengawal selia genetik
Vivix Shaklee membantu mempromosi sel yang sihat melalui pengawal selia genetik

9. Vivix Shaklee membantu menyokong rawatan diabetes kencing manis.

Vivix Shaklee mengandungi resveratrol yang boleh menyekat kalori dalam badan. Ini adalah baik untuk pesakit diabetes kencing manis untuk menjaga kalori dalam jumlah yang normal supaya glukosa darah boleh dikawal. Selain itu Vivix Shaklee membantu penyakit diabetes kencing manis dari segi:

a. Resveratrol memperbaiki penghasilan insulin

Dalam kajian klinikal yang diterbitkan oleh British Journal Of Nutrition menyebut pengambilan resveratrol oleh pesakit diabetes telah membantu mengurangkan paras gula dengan cara:

 • Memperbaiki penghasilan insulin
 • Memperlahankan peningkatan glukosa selepas ujian makan

b. Meningkatkan sensistiviti tubuh terhadap hormon insulin

Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes/kencing manis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, diabetes/kencing manis dapat dihentikan.

Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.

Dalam satu kajian yang diterbitkan oleh NCBI, menyatakan resveratrol dengan ketara telah menurunkan rintangan insulin. Kajian ini menunjukkan buat kali pertama bahawa resveratrol meningkatkan sensitiviti insulin pada manusia.

c. Resveratrol Meningkatkan Fungsi Sel Beta Pankreas

Pankreas adalah organ pada sistem pencernaan yang memiliki dua fungsi utama: menghasilkan enzim pencernaan serta beberapa hormon penting. Salah satu hormon ini adalah hormon insulin yang dihasilkan daripada sel beta dalam pankreas.

Dalam kajian yang dibuat pada tahun 2014 dan diterbitkan oleh NCBI, menunjukkan rawatan dengan resveratrol membantu merencatkan membawa kepada peningkatan aktiviti dalam β-sel pankreas yang berfungsi menghasilkan hormon insulin.

d. Resveratrol Mengurangkan Penghasilan Gula Oleh Hati (hepar)

Satu kajian dilakukan pada tahun lalu (2016) diterbitkan juga oleh NCBI, para saintis mendapati resveratrol dapat membantu mengurangkan fungsi GLUT2 (glocose-transporter 2 protein) yang sekaligus membantu mengurangkan penghasilan gula oleh hati.

Selain daripada kaedah di atas, resveratrol juga membantu memperbaiki penyakit diabetes / kencing manis dengan 5 cara berikut:

 1. Mengawal kepekatan gula dalam darah
 2. Mengaktifkan enzim SIRT1
 3. Menggalakkan PenyembuhanLuka Dengan Cepat
 4. Memperlahankan Pembentukan Protein AGE
 5. Membantu tingkatkan tenaga, atasi kelesuan

10. Vivix Shaklee membantu melindungi dan memperbaiki DNA pada tahap selular.

Resveratrol dalam Vivix Shaklee juga boleh melindungi dan membaiki DNA selular dari kerosakan. Ia akan membantu sel-sel di dalam badan boleh pulih dengan cepat apabila mereka berada di dalam kerosakan.

Sel badan kita diserang setiap hari oleh tiga perkara yang menyebabkan kerosakan kepada DNA mereka iaitu:

 • Pengoksidaan yang berlaku dengan tekanan yang berlebihan
 • Mutasi sel yang abnormal
 • Faktor persekitaran seperti radiasi tahap rendah atau pendedahan kepada toksin.

DNA terdapat pada setiap sel dan dilindungi di dalam sel. Apabila sel badan diserang, DNA turut sama terjejas dan berdepan dengan bahaya justeru boleh mengganggu fungsi sel tertentu dan menyebabkan sel mati secara necrosis.

Peredaran masa menyebabkan sel-sel terdedah kepada lebih banyak peluang untuk gagal, kecuali ada sesuatu yang boleh memulihkan atau membaiki lembar DNA daripada serangan ini.

Selain itu, penuaan pada tahap selular juga disebabkan oleh pengawal selia genetik. Pengawal selia genetik berfungsi mengawal keseimbangan yang dinamik di antara kerosakan dan pembaikan, termasuk samada sel-sel dapat dihidupkan semula atau terus mati. Semakin kita menua, pertahanan semulajadi dan keupayaan membaiki diri akan berkurangan. Justeru meningkatkan fungsi pengawal selia genetik ini dapat merangsang kelangsungan hidup.

Dalam hal ini, Vivix Shaklee dengan kuasa resveratrol dan polifenol dapat membantu:

 • Membantu melindungi dan membaiki DNA selular
 • Memberikan kesan positif kepada pengawal selia genetik yang membantu melawan penuaan selular
Vivix Shaklee antipenuaan terbaik
Vivix Shaklee antipenuaan terbaik

11.Vivix Shaklee menyokong kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular.

Trans-resveratrol adalah resveratrol yang stabil yang menyokong jantung yang sihat. Ia mempunyai kesan anti-radang untuk mengekalkan saluran jantung terutama arteri jantung dari sebarang kerosakan. Ia boleh menyokong fungsi kardiovaskular berjalan dengan baik.

Resveratrol didapati boleh membawa kesan potensi untuk perlindungan jantung antaranya:

a. Mencegah penggumpalan platlet

Mencegah penggumpalan platlet kerana resveratrol bertindak mencegah sel-sel darah melekat antara satu sama lain yang seterusnya akan membentuk gumpalan. Gumpalan ini akan menyumbat saluran kecil pada jantung, dan seterusnya akan menyebabkan berlakunya serangan penyakit jantung.

Selain daripada itu, jika gumpalan ini tersekat pada saluran-saluran dalam otak, ia kan mengakibatkan serangan angin ahmar (strok).

b. Membantu meningkatkan pengaliran darah

Menggalakkan vasodilatasi dengan meningkatkan pengeluaran Nitrik Oksida yang membolehkan salur darah mengendur. Dengan itu ia akan meningkatkan pengaliran darah.

12. Meningkatkan sistem imun.

Flavonoid adalah salah satu sebatian bentuk polifenol dalam Vivix Shaklee. Sebatian flavonoid boleh merangsang sistem imun melalui mekanisme terhadap ejen jangkitan. Ia akan membuatkan antibodi sentiasa kekal dalam keadaan berjaga-jaga.

Dalam Vivix Shaklee mengandungi ramuan buah elderberry sumber yang kaya dengan vitamin A dan juga vitamin C. Elderberry membantu tubuh kita mengekalkan kesihatan yang optimum. Elderberry mengandungi bioflavonoids yang berfungsi meningkatkan sistem imun badan dengan meningkatkan tahap antioksidan.

Pengambilan elderberry secara konsisten setiap hari dapat mencegah penyakit akut dan juga kronik. Selain itu elderberry juga dapat membantu mempercepatkan penyembuhan gejala selesema seperti demam, seram sejuk, sakit tekak, sakit otot dan keletihan.

Ahli sains Jerman yang menjalankan kajian ke atas Elderberi menunjukkan antosianin elderberry meningkatkan fungsi imun dengan meningkatkan pengeluaran cytokines. Ini protein yang unik bertindak sebagai utusan dalam sistem imun untuk membantu mengawal tindak balas imun, seterusnya membantu untuk mempertahankan badan terhadap penyakit.

13. Vivix Shaklee menyokong kesihatan otak.

Sebatian flavonoid dalam Vivix Shaklee juga boleh menyokong kesihatan otak. Ia meningkatkan hubungan antara neuron untuk meningkatkan fungsi kognitif otak. Di samping itu, flavonoid memperbaiki aliran darah ke otak untuk memastikan bahawa otak anda mendapat yang pemakanan dan oksigen yang mencukupi.

Resveratrol dan polifenol dalam Vivix Shaklee mempunyai fungsi antioksidan yang kuat iaitu dapat membantu melawan pembentukan plak seperti yang terlihat pada pesakit alzheimer. Ia juga membantu mengekalkan pertumbuhan neuron yang sihat, ini banyak membantu terutama bagi pesakit parkinson.

Kajian klinikal tentang bahan-bahan ini telah dilakukan ke atas pesakit alzheimer. Ini bermakna dengan pengambilan Vivix Shaklee dapat membantu mengurangkan risiko penyakit alzheimer. Ia melindungi otak anda supaya kekal sihat dan mencegah daripada beberapa penyakit penuaan otak seperti Alzheimer atau demensia.

Vivix mengandungi polygadum cuspidatum yang terbaik untuk kesihatan jantung
Vivix Shaklee mengandungi polygadum cuspidatum yang terbaik untuk kesihatan jantung

14. Vivix Shaklee meningkatkan tenaga.

Vivix Shaklee membantu meningkatkan tenaga dan mengurangkan keletihan melalui mekanisme trans-resveratrol. Bahan ini menggalakkan biogenesis mitokondria iaitu bahagian dalam sel yang mengawal pengeluaran tenaga.

Mitokondria merupakan ‘kilang tenaga’ sel-sel badan. Lebih daripada 200 jenis penyakit yang diwarisi telah dikaitkan dengan gangguan fungsi mitokondria termasuk kebanyakan penyakit tua seperti penyakit Alzheimer, Parkinson, diabetes, kanser, penyakit jantung dan strok.

Kebanyakan sel mengandungi 200 hingga 5,000 mitokondria. Sel yang mempunyai lebih banyak bilangan mitokondria menghasilkan lebih banyak tenaga. Mitokondria dikenali sebagai ‘kilang tenaga’ bagi sel kerana ia menghasilkan adenosina trifosfat (ATP), iaitu bekalan tenaga biologi yang mengawal kegiatan badan.

Semasa muda, mitokondria menghasilkan ATP yang cukup untuk kita kekal aktif. Apabila usia meningkat, mitokondria kita juga kehilangan bentuk dan struktur, menjadi lebih keras dan menghasilkan tenaga yang kurang.

Kekurangan tenaga memberi kesan kepada setiap sel dan sistem organ badan. Apabila sistem imuniti pula terjejas, badan kita akan mudah terdedah kepada jangkitan dan gangguan masalah autoimun seperti rheumatoid artritis.

Terdapat satu kajian memberi tumpuan kepada mekanisme molekul yang memberikan kesan perlindungan mitokondria resveratrol, yang boleh dieksploitasi bagi pencegahan atau amelioration penyakit yang berkaitan dengan penuaan. Untuk pengetahuan anda, zaman sekarang penuaan bukan sahaja pada orang tua, namun orang muda pun sudah ada tanda penuaan.

Kelebihan Resveratrol yang sangat bagus adalah:

 • Meningkatkan biogenesis mitokondria
 • Meningkatkan fungsi sel
 • Mengurangkan pengeluaran radikal bebas
 • Mengurangkan simpanan lemak
 • Meningkatkan jisim otot tanpa lemak
 • Melambatkan kemerosotan yang berkaitan dengan usia

Pengaktifan SIRT1 melakukan tindak balas biokimia positif yang menghasilkan fungsi mitokondria dan biogenesis. Sebab itulah hasil dari pelbagai kajian mendapati resveratrol menunjukkan kesan positif untuk melindungi daripada penyakit kardiovaskular dan neurodegenerative, meningkatkan antioksidan, mengurangkan keradangan, dan melanjutkan jangka hayat serta melambatkan kemerosotan yang berkaitan dengan usia.

Pokok pangkal bermula dengan mitokondria. Mitokondria sihat, keseluruhan badan kita juga akan sihat. Kita punya lebih banyak tenaga, lebih cerdas dan lebih tahan dari serangan penyakit, badan yang lebih berotot, risiko penyakit pun kurang, tekanan darah cantik, gula darah stabil.

15. Vivix Shaklee membantu mengurangkan keradangan (inflamasi).

Keradangan telah dikaitkan sebagai punca kepada pelbagai penyakit seperti diabetes, kanser, gangguan kardiovaskular dan macam-macam lagi. Kajian awal menunjukkan bahawa flavonoid boleh membantu mekanisme anti-radang melalui keupayaan mereka untuk menghalang oksigen atau nitrogen reaktif sebatian.

Flavonoids juga membantu menghalang aktiviti pro-radang dengan enzim yang terlibat dalam pengeluaran radikal bebas, seperti cyclooxygenase, lipoxygenase atau inducible nitrik oksida synthase dan mengubah suai laluan isyarat intrasel dalam sel-sel imun, atau sel-sel otak selepas strok.

16. Vivix Shaklee mengekalkan kolesterol darah yang normal

Vivix Shaklee mempunyai serat yang tinggi yang boleh mengikat kolesterol. Ia juga boleh meningkatkan tahap HDL (kolesterol baik) untuk mengekalkan keseimbangan tahap kolesterol normal dalam darah. Jika tahap kolesterol dapat dikekalkan seperti biasa, ia akan mencegah sesetengah penyakit seperti penyakit jantung atau stroke.

Dalam hal kolesterol, Vivix Shaklee membantu dari segi:

a. Membantu meningkatkan HDL

Peningkatan paras lipoprotein berkepadatan tinggi (HDL) atau lebih dikenali sebagai kolestrol baik yang melindungi diri kita daripada serangan penyakit jantung

b. Membantu mencegah LDL

Mencegah lipoprotein berkepadatan rendah (LDL)  atau kolestrol jahat daripada dioksidasikan oleh radikal bebas. Ini kerana, LDL yang dioksidasikan itulah yang akan membentuk plak-plak pada salur darah yang menyebabkan aterosklerosis ataupun pengerasan dan penebalan arteri-arteri.

17.  Vivix Shaklee membantu untuk mengeluarkan cecair berlebihan di dalam badan.

Anggur muscadine merupakan komponen utama dalam Vivix Shaklee dan tinggi dengan quercetin iaitu sejenis flavonoid yang sihat. Sebatian ini mempunyai kesan diuretik yang membantu mengeluarkan sebagai komponen utama Vivix Shaklee adalah tinggi dalam Quercetin, sebatian flavonoid yang sihat. Sebatian ini mempunyai kesan diuretik yang boleh membantu untuk mengeluarkan cecair berlebihan di dalam badan melalui air kencing.

 

Jadi disebabkan sebatian quercetin ini Vivix Shaklee sangat baik untuk masalah buah pinggang, edema dan pelbagai lagi masalah berkaitan dengan berlebihan cecair dalam badan.

Ramuan utama Vivix terbaik untuk kesihatan
Ramuan utama Vivix Shaklee terbaik untuk kesihatan

Harga Vivix Shaklee

1 botol Vivix Shaklee mengandungi 150ml pati resveratrol dan polifenol tulen (tahap ketulenan 98%) yang anda tidak dapat pada jus resveratrol yang lain.

Harga runcit sebotol Vivix Shaklee adalah RM503. Untuk membeli Vivix Shaklee dengan harga lebih murah, anda boleh beli 2 botol dan anda dapat:

 • Penjimatan sehingga rm200++
 • Keahlian percuma (bernilai rm80)
 • Pos percuma (bernilai rm10.60) dan dihantar terus ke depan rumah anda.
 • 5% pulangan tunai dibayar kepada anda

Untung kan? Dengan 2 botol anda dapat manfaat di atas, dan yang penting anda membeli dengan penuh berkat.

Perbandingan Harga Vivix Shaklee

Untuk mendapat khasiat 100mg resveratrol dan polifenol, anda perlu makan 22 pil atau kapsul untuk mendapat khasiat yang sama dengan 1 sudu kecil Vivix Shaklee.

Atau jika anda bukan Muslim, minum 100 gelas wain sehari bersamaan dengan 1 sudu teh Vivix Shaklee (iaitu 100mg resveratrol). Daripada anda minum sampai 100 gelas wain sehari, adalah baik anda ambil hanya 1 sudu teh Vivix Shaklee.

1 sudu kecil Vivix Shaklee bersamaan dengan RM16.76 (berdasarkan harga runcit, kalau jadi ahli harganya jauh lebih rendah). Dengan 1 sudu kecil Vivix Shaklee, anda mendapat semua khasiat resveratrol dan polifenol membantu menyokong kesihatan kardiovaskular, otak, jantung dan sistem imun anda.

Jadi sebenarnya, Vivix Shaklee adalah sesuai dan berbaloi dengan harganya. Dengan harganya itu anda mendapat:

 • Khasiat resveratrol dan polifenol
 • Pati asli dan tulen resveratrol
 • Sokongan kepada kesihatan anda secara menyeluruh

Penutup

Berbaloi dengan harganya dengan setiap pembelian Vivix Shaklee sebenarnya anda sedang melabur dalam kesihatan anda yang tidak ternilai harganya. Bila sudah tahu apakah kepentingan Vivix Shaklee kepada kesihatan, saya sendiri tidak lagi menoleh ke belakang. Sentiasa akan pastikan stok Vivix sentiasa ada dalam stok untuk kegunaan sendiri dan ahli keluarga.

17 kebaikan Vivix Shaklee ini tentu dapat membantu meningkatkan kehidupan anda, sekurang-kurangnya ikhtiar dan pencegahan daripada penyakit kronik telah dapat kita penuhi.

Jadi mengapa tunggu lagi? Ayuh pesan Vivix Shaklee anda sekarang!

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik dan saya yakin anda juga akan memilih yang terbaik. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
#CoachDetoxAnda
#PakarVivix

#CoachShaklee
Shaklee Gombak

9 thoughts on “17 Manfaat Kesihatan Vivix Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp