Call nowWhatsapp

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Kencing Manis / Diabetes

Cara perbaiki tahap diabetes kencing manis

Ada beberapa testimoni Vivix Shaklee bagi mereka yang menderita penyakit kencing manis atau diabetes.

Apa yang saya kongsikan ini adalah pengalaman customer saya sendiri.

Bagaimanapun sebelum tu, ayuh lihat bagaimana kencing manis ini dapat membahayakan kita.

Bagaimana Vivix Shaklee membantu mengawal penyakit diabetes.

Vivix Shaklee bukanlah ubat kencing manis. Tetapi Vivix adalah minuman botani tulen bersifat antioksidan yang dapat membantu mengawal dan menstabilkan kandungan gula dan darah.

Saya tidak mahu anda terpengaruh dengan iklan yang tidak bertanggungjawab seperti:

  • Kencing Manis Hilang Dalam Masa 7 Hari atau
  • Makan Ubat ini Kencing Manis Hilang 100%

Bukan begitu! Vivix Shaklee bukan ubat. Ubat yang betul-betul dapat mengubati kencing manis belum lagi terhasil.

Namun Vivix adalah minuman botani tulen bersifat antioksidan yang dapat membantu mengawal dan menstabilkan kandungan gula dan darah. Ciri-ciri patofisiologi yang korang harus lihat apabila membeli mana-mana makanan tambahan yang sesuai dan selamat untuk kencing manis adalah:

  1. Adakah ianya mengandungi insulin atau menambah sel beta di pankreas untuk menghasilkan insulin?

  2. Adakah ia meningkatkan penghasilan insulin (seperti ubat sulphonylurea contoh Gliclazide iaitu sejenis ubat diabetes).

  3. Adakah ia mengurangkan penghasilan gula oleh hepar seperti Biguanide (contoh Metformin)?

  4. Adakah ia meningkatkan sensitiviti sel-sel kita kepada insulin seperti Thiazolidinozeones (contoh glitazones – sejenis ubat diabetes)?

Jadi bagaimana Vivix dapat membantu mengawal penyakit diabetes?

Menurut patofisiologi di atas dan setelah saya buat sedikit kajian dengan pelbagai jurnal saintifik, berikut adalah bagaimana Vivix dapat membantu mengawal penyakit kencing manis.

1. Resveratrol memperbaiki penghasilan insulin

Dalam kajian klinikal yang diterbitkan oleh British Journal Of Nutrition menyebut pengambilan resveratrol oleh pesakit diabetes telah membantu mengurangkan paras gula dengan cara:

  • Memperbaiki penghasilan insulin
  • Memperlahankan peningkatan glukosa selepas ujian makan
kajian klinikal vivix diabetes
kajian klinikal penggunaan resveratrol ke atas pesakit diabetes

Dalam kajian ini jelas menunjukkan:

  • Glukosa darah berkurangan secara signifikan berdasarkan dos yang diberikan.
  • Glukosa darah berkurangan secara konsisten selama 2 jam

Rujukan adalah dalam Modern Pharmaceutical Research Dec 2009

2. Meningkatkan sensistiviti tubuh terhadap hormon insulin

Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes/kencing manis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, diabetes/kencing manis dapat dihentikan.

Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.

Dalam satu kajian yang diterbitkan oleh NCBI, menyatakan resveratrol dengan ketara telah menurunkan rintangan insulin. Kajian ini menunjukkan buat kali pertama bahawa resveratrol meningkatkan sensitiviti insulin pada manusia.

3. Resveratrol Meningkatkan Fungsi Sel Beta Pankreas

Pankreas adalah organ pada sistem pencernaan yang memiliki dua fungsi utama: menghasilkan enzim pencernaan serta beberapa hormon penting. Salah satu hormon ini adalah hormon insulin yang dihasilkan daripada sel beta dalam pankreas.

Dalam kajian yang dibuat pada tahun 2014 dan diterbitkan oleh NCBI, menunjukkan rawatan dengan resveratrol membantu merencatkan membawa kepada peningkatan aktiviti dalam β-sel pankreas yang berfungsi menghasilkan hormon insulin.

Hati dengan Sel Beta membantu mengeluarkan hormon insulin
Hati dengan Sel Beta membantu mengeluarkan hormon insulin

4. Resveratrol Mengurangkan Penghasilan Gula Oleh Hati (hepar)

Satu kajian dilakukan pada tahun lalu (2016) diterbitkan juga oleh NCBI, para saintis mendapati resveratrol dapat membantu mengurangkan fungsi GLUT2 (glocose-transporter 2 protein) yang sekaligus membantu mengurangkan penghasilan gula oleh hati.

5. Lain-lain

Selain daripada kaedah di atas, resveratrol juga membantu memperbaiki penyakit diabetes / kencing manis dengan 5 cara berikut:

  1. Mengawal kepekatan gula dalam darah
  2. Mengaktifkan enzim SIRT1
  3. Menggalakkan Penyembuhan Luka Dengan Cepat
  4. Memperlahankan Pembentukan Protein AGE
  5. Membantu tingkatkan tenaga, atasi kelesuan
Resveratrol membantu mempercepatkan pemulihan luka diabetes melalui kajian yang dijalankan pada 2014
Resveratrol membantu mempercepatkan pemulihan luka diabetes melalui kajian yang dijalankan pada 2014

Testimoni Vivix Membantu Menyokong Pesakit Diabetes / Kencing Manis

Orang kata tidak lengkaplah fakta tanpa testimoni. Namun untuk membaca testimoni pengguna diabetes / kencing manis, anda boleh klik pada link di bawah:

  1. Pesakit 30 tahun diabetes sihat dengan ambil Vivix
  2. 2 Tahun Ambil Vivix Untuk Masalah Diabetes
  3. Luka Diabetes Pulih Dengan Vivix
  4. Vivix bantu rawati masalah Diabetes dan buah pinggang

Testimoni baru dari customer saya adalah seperti di bawah:

1. Luka Diabetes, Tinggal Di Hospital Selama 4 bulan

Pengalaman Che Siti dengan suami yang ada luka diabetes yang serius. Perlu berada di hospital untuk jangkamasa lama disebabkan kuman telah merebah ke tulang kaki dan memerlukan 8 pembedahan.

Antibiotik telah diberikan dengan dos paling tinggi, namun kurang berhasil. Che Siti mula memberikan beberapa produk Shaklee termasuk Vivix hasil perbincangan dengan seorang jururawat di sana.

4 bulan perlu berada di hospital, akhirnya dibenarkan pulang selepas doktor puas hati dengan perkembangan positif suaminya.

Testimoni Vivix untuk sokong pesakit kencing manis atau diabetes
Testimoni Vivix untuk sokong pesakit kencing manis atau diabetes

2. Masalah kencing manis, kini ada masalah buah pinggang

Pengalaman Puan Aleesha sendiri yang didiagnos mengalami kencing manis beberapa tahun lalu. Kini bermasalah pula dengan protein dalam buah pinggang.

Puan Aleesha mengambil Vivix 2 botol dan sudah nampak penurunan ketara gula dalam darah apabila konsisten bawah 10. Best kan?

Testimoni Vivix untuk sokong pesakit kencing manis atau diabetes
Testimoni Vivix untuk sokong pesakit kencing manis atau diabetes

3. Bacaan HBA1C tak normal

Pengalaman Puan Rohaya dari Kelantan yang baru didiagnos kencing manis apabila bacaan HBA1C tidak memuaskan. Beliau nekad mengambil Vivix Shaklee dan hasilnya selepas 3 bulan, akhirnya bacaan HBA1C menampakkan penurunan.

Testimoni Vivix untuk sokong pesakit kencing manis atau diabetes
Testimoni Vivix untuk sokong pesakit kencing manis atau diabetes

PENAFIAN/DISCLAIMER: Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. Produk ini akan memberi kesan terbaik sekiranya pengguna mengamalkan dengan cara yang betul berdasarkan banyak testimoni yang diperolehi. Kita berikhtiar, Tuhan yang menyembuhkan.

Berminat untuk dapatkan Vivix dari Shaklee? Ayuh hubungi saya sekarang!

Sekiranya anda mencari hidup yang sihat dan berpanjangan, Shaklee telah membuktikan bahawa produk kami boleh memberikan hidup yang lebih sihat, bertenaga, muda pada tahap selular. Pilihan di tangan anda, saya telah pun memilih yang terbaik dan saya yakin anda juga akan memilih yang terbaik. Jadi inilah kenapa #WhyIShaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah  SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Coach Detox Anda
Shaklee Gombak

28 thoughts on “Testimoni Vivix Shaklee Untuk Kencing Manis / Diabetes

  1. Amir Mazlan says:

    banyak dah saya tengok produk mlm yang power camni, ada testimoni dan memang dah terbukti boleh rawat diabetes.

    tapi pelik bila doktor-doktor yang rawat penyakit ni..tak nak pulak diorang rekemen produk-produk ni kepada pesakit.

    sebab diorang tak tahu kot..so target audiens untuk geng mlm ni lepas ni mungkin para doktor.
    educate diorang tentang produk cegah diabetes ni.

    ps: pun ejen mlm : )
    Amir Mazlan recently posted…Cara buat duit dengan affiliate edisi bongkar abis, takde nak selindung-selindung lagi dahMy Profile

    • Raihanah Ahmad says:

      doktor dan ahli farmsi cuma belajar ttg ubat dan penyakit. mereka tak belajar pasal nutrisi dan suplemen, jadi diorang tak percaya. tapi mmg ada doktor yang percaya, tu pun sebab depa belajar jugak sendiri pasal prevention medication.

  2. Galaksi Viral says:

    Actually, ada doktor bagitau GV produk shaklee ini mmg bagus . Tapi ianya harus mengikut keperluan badan setiap orang kerana setiap orang mempunyai tahap kesihatan yang berbeza-beza. Tak sangka Vivix ini multi purpose for cure penyakit kan kak. Mmg terbaik. 🙂
    Galaksi Viral recently posted…LUKISAN PALING MAHAL DI DUNIAMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge