Call nowWhatsapp

Cara Jemput Rezeki: Audit Solat

Solat amalan quantum effort

Pernah tak kita rasa rezeki kita asyik sangkut je. Tak lekat, walaupun banyak yang telah kita laburkan, dan telah banyak kita usahakan.

Ibadah dan Solat

Allah berfirman dalam Surah Toha 20:132

” Dan perintahkanlah keluargamu serta umatmu mengerjakan sembahyang, dan hendaklah engkau tekun bersabar menunaikannya. Kami tidak meminta rezeki kepadamu, (bahkan) Kamilah yang memberi rezeki kepadamu. Dan (ingatlah) kesudahan yang baik adalah bagi orang-orang yang bertaqwa.”

Dalam ayat yang lain, Allah menyebut dalam Surah Az Dzariyat 51:56-58

“Dan (ingatlah) Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka menyembah dan beribadat kepadaKu. Aku tidak sekali-kali menghendaki sebarang rezeki pemberian dari mereka, dan Aku tidak menghendaki supaya mereka memberi makan kepadaKu. Sesungguhnya Allah Dia lah sahaja Yang Memberi rezeki (kepada sekalian makhlukNya, dan Dia lah sahaja) Yang Mempunyai Kekuasaan yang tidak terhingga, lagi Yang Maha Kuat Kukuh kekuasaanNya.”

Ini bukan saya yang kata. Ini YANG MAHA KAYA, MAHA MENGKAYAKAN DAN MAHA PEMBERI REZEKI yang bagi TIPS.

Kenapa sibuk ikut tips manusia? Kalau ada tips DIRECT dari yang memberikan rezeki, betul?

Rezeki masih sangkut-sangkut? Audit Solat dan ibadah..

Tidak solat bahkan kufur tapi rezeki berlambak-lambak? Audit adakah kita mahu cukup sekadar kaya di dunia tapi miskin di akhirat?

Bottom Line

Penulisan di atas saya kongsikan adalah peringatan untuk diri sendiri dan para pembaca yang Allah izin baca sehingga habis. Apapun perasaan kalian membaca post ini, ia adalah dengan izin dan hidayah Allah. Semoga bermanfaat dan menjadi asbab hidayah.

Ada beberapa link rujukan yang saya rasakan bermanfaat untuk anda, jemput baca ya:

Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee? Ayuh bersama saya di grup Jutawan!

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk ketahui bagaimana memulakan bisnes Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

7 thoughts on “Cara Jemput Rezeki: Audit Solat

  1. Mahamahu says:

    Alhamdulillah kita sejak Ramadan ni pun dah lebih dekat dengan ibadah harap lepas ni akan konsisten lepas Ramadan moga doa seluruh umat Islam akan diangkat dibulan mulia ini aminnnn…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge