Call nowWhatsapp

Gabungan 10 Orang Masters Antara Kelebihan #TeamJutawan

kelebihan #TeamJutawan

Saya bertuah bernaung di bawah grup #TeamJutawan. Dari awal penyertaan saya pada tahun 2012, daya tarikan grup ni memang kekal hebat sangat.

Malahan grup Jutawan inilah yang menempa sales paling besar dalam Shaklee sejak penubuhannya. Dan ya, bonus terbesar seorang SID juga adalah daripada #TeamJutawan. Sebulan hampir mencecah sejuta RM.

Dari situ saya nampak, bonus Shaklee tiada limit. Anda buat banyak, anda dapat banyak. Shaklee tak pernah meletakkan limit kepada berapa banyak yang anda boleh dapat (bonus).

Jadi topik kali ini saya akan bincangkan tentang kelebihan dan apa yang bestnya tentang #TeamJutawan.

Apa Yang Best Join #TeamJutawan?

Banyakkk sangat yang best dengan grup Jutawan ni. Ha mari kita tengok satu-satu.

1. Dinaungi Oleh Pemenang 2x Presidential Master

Saya bukan keturunan Shaklee yang biasa-biasa, upline saya pernah DUA KALI PRESIDENTIAL MASTER!!!

Semalam saya tengok balik video moyang Shaklee saya, Master Laila Mukhtar.

Beliau seorang engineer berpendapatan RM5000 sebulan. Apa lah sangat bonus shaklee RM31 pada ketika itu? Nak beli pizza pun tak lepas katanya 😂

Tapi masa resign, gaji Master Laila dah pun cecah RM10 ribu, tapi bonus Shaklee adalah 3 kali ganda dari gaji beliau iaitu RM30 ribu!!

Sales team pun RM6juta!!!

Dan semasa Master Laila reach Presidential Master, bonus Shaklee beliau adalah 100 kali ganda dari gaji permulaan kerjaya beliau dengan Pe******.

SO BERAPA? Kira sendiri 😊

2. Gabungan 10 Orang Masters Hebat-hebat

Ya bukan grup biashe biashe ni. Team kami memiliki 10 orang Masters hebat-hebat yang memiliki aura tersendiri. Gabungan master-master inilah yang menjadikan grup ni lebih hebat. Sebab apa?

Sebab ilmu dan pengalaman kami dapat cedok daripada 10 orang Masters! Dengar pun meremang kan. Bukan kita ada seorang sahaja, tapi 10 orang! Memang tak cukup masa nak tadah ilmu.

Antara Master yang bernaung di bawah #TeamJutawan adalah:

  • Master Nur Laila (penaung)
  • Master Nur Zahirah
  • Master Zura Betty
  • Master Hafsah
  • Master Ainul Shahrazad
  • Master Kam Maria
  • Master Athirah
  • Master Wan Muliani
  • Master Farina
  • Master Abby Misaha

Mereka ni sentiasa komited menumpahkan ilmu dan pengalaman untuk coach sesiapa sahaja dalam grup Jutawan. Ha, bestkan?

Jutawan adalah gabungan 10 orang Masters yang hebat-hebat dan penuh pengalaman
Jutawan adalah gabungan 10 orang Masters yang hebat-hebat dan penuh pengalaman

3. Kelas Secara Online Yang Banyak Sangat

Tak terkira banyaknya kelas secara online ni tau. Kekerapan memang sangat banyak ok. Meh saya senaraikan:

  • Kelas nutrisi
  • Kelas khas para Masters
  • Kelas marketing
  • Kelas self enhancement
  • Coaching personal one to one

Bukan itu sahaja, kelas-kelas ini dikendalikan melalui Whatsapp, Telegram dan Facebook (grup-grup rahsia) yang dikendalikan oleh Masters.

Saya sendiri pun ada grup khas untuk tim di bawah saya. Jadi selain kelas oleh Masters dan nutritionist, saya pun ada menjalankan kelas untuk grup saya, MAF Empire.

4. Perkongsian Secara Offline

Ini pun penting. Mana nak dapatkan kelas offline? Ada, banyak!

  • Kelas nutrisi oleh Shaklee
  • Kelas-kelas marketing (samada percuma atau berbayar)
  • Kelas-kelas motivasi dan self enhancement
  • Coaching personal one to one
  • Seminar-seminar saintifik oleh Shaklee

Pendek kata, sebut saja nak ilmu apa, memang ada dan banyakk. Terpulang pada kita sendiri sahaja sebenarnya nak join atau tidak.

Handout yang saya sediakan untuk kelas SEO LAT
Antara kelas offline yang saya sendiri handle

5. Fokus #TeamJutawan kepada Program Jom Detox Jutawan

Ini sesuatu yang istimewa dan sedang menjadi perkara viral masakini. Saya ada tulis 2 artikel berkenaan program ini yang penting untuk anda baca. Boleh baca dalam link berikut:

Saya sendiri telah run Program Jom Detox Jutawan ini sejak idea ini dicetuskan oleh foundernya Master Nur Laila. Sejak itu kumpulan saya berkembang:

  • Berjaya melahirkan supervisor daripada program ini
  • Para leaders mudah nak efektif dan naik rank
  • Grup sales pun besar

Dalam Shaklee ada macam-macam produk, suplemen sahaja pun ada berpuluh-puluh. Jadi masalah utama para pengedar ialah sukar nak fokus.

Jadi dengan program #JomDetoxJutawan, kita dapat fokus yang membantu kita mudah untuk close sales dan membesarkan kumpulan.

Hasil kejayaan Jom Detox Jutawan batch ke 14.0 baru-baru ni. Hebatkan?
Hasil kejayaan Jom Detox Jutawan batch ke 14.0 baru-baru ni. Hebatkan?
Barisan Coach Jom Detox Jutawan yang berkaliber
Barisan Coach Jom Detox Jutawan yang berkaliber

6. Bisnes Dari Rumah Tapi High Class!

Ni memang best tau! Orang tengok kita ni buat bisnes, macam lekeh je kan. Faham la kan persepsi orang bila kita kata kita buat bisnes dari rumah, surirumah pula tu kan. Macam cikai je.

Tapi sebenarnya bisnes Shaklee yang saya buat bersama #TeamJutawan bukan biashe biashe! High Class sangat tau. Sebab apa?

  • Ada kelas leadership yang sangat profesional. Siapa yang pernah bekerja mesti tahu kelas-kelas leadership yang dianjurkan majikan seperti Petronas. Mahal tau program macam tu.
  • Berpeluang menyertai seminar sains yang Shaklee anjurkan, penceramahnya adalah saintis-saintis Shaklee yang didatangkan khas dari Shaklee Corporation USA. Bukan calang-calang
  • Berpeluang menyertai Business Leaders National Conference (BLNC). Ini ala-ala seminar yang sangat profesional untuk leaders sahaja. Memang best sangat, semua orang dressing pun professional.
  • Berpeluang sertai National Conference. Ini terbuka kepada public juga. Memang best dan teruja setiap kali menyertainya.
  • Berpeluang menyertai trip mewah Shaklee. Bisnes dari rumah pun boleh dapat trip mewah? Boleh! Malah ramai dah dapat merasai kelebihan ini sejak penubuhan Shaklee Malaysia 24 tahun lalu.
  • Ada payslip Shaklee. Ini memang paling penting sebab payslip inilah yang membolehkan bank-bank menerimanya untuk anda buat loan (rumah atau kereta). Jadi takde istilah duduk dirumah tapi tak dapat miliki harta, boleh sangat dengan Shaklee.
Bersama Vice President Shaklee Corporation di BLNC 2019
Bersama Vice President Shaklee Corporation di BLNC 2019

7. Tonggak Kekuatan Adalah Shaklee

Ini mungkin tak ramai yang fikirkan. Tapi bagi saya tonggak kekuatan #TeamJutawan adalah kerana kekuatan Shaklee sendiri.

Shaklee sendiri adalah sumber kekuatan tim. Sebab apa?

  • Produk yang dikeluarkannya berkualiti
  • Syarikat yang kukuh (telah lebih 50 tahun beroperasi, listed dalam NY Stock Exchange). Di Malaysia, Shaklee telah bertapak selama 24 tahun.
  • Telah membayar lebih USD 300 bilion kepada pengedarnya sejak ia ditubuhkan.
  • Pelan pembayaran bonus yang tidak boleh ditiru (patented).
  • Pengguna Shaklee merupakan living proof produknya yang selamat dan berkesan. Kebanyakan mereka merupakan pengguna lebih daripada 20 tahun.
  • Memiliki bukan sahaja 1, tapi 3 Landmark Study.
Shaklee memiliki pengalaman 100 tahun dalam penyediaan nutrisi yang berkualiti
Shaklee memiliki pengalaman 100 tahun dalam penyediaan nutrisi yang berkualiti

Jadi sebagai pengedar, semuanya telah tersedia. Semua proses, syarat telah pun ada. Kita follow sahaja. Tak perlu nak jadi founder untuk jadi kaya.

Cukup buat Shaklee betul-betul dengan #TeamJutawan, kita pun boleh jadi Jutawan. InsyaAllah.

Itulah 7 kelebihan #TeamJutawan yang sangat best.

Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee? Ayuh bersama saya di grup Jutawan!

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk ketahui bagaimana memulakan bisnes Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge