Call nowWhatsapp

Peluang Bisnes Shaklee Dengan Income Unlimited: 3C

Peluang Bisnes Shaklee Dengan Income Unlimited: 3C Shaklee

Alhamdulillah saya dah 8 tahun sebagai pengedar dan pengguna Shaklee. Sempena tahun 2019 ni saya nak throwback subjek berkenaan peluang perniagaan Shaklee.

Apa kelebihan bisnes Shaklee?
Kenapa Shaklee patut jadi pilihan anda?

Artikel ini memberikan penjelasannya.

Cara Jadi Ahli Shaklee

Untuk jadi ahli Shaklee ada 3 pilihan:

1. Berbayar

Yuran Pendaftaran adalah sebanyak RM 65.00. Pos RM10. Anda akan dapat Starter Kit yang mengandungi:

  • Product Guide
  • Business Guide
  • Shaklee Difference
  • Mini Product Guide
  • All about ilmu 🙂

Nak pilih option ini? Klik di sini untuk daftar keahlian Shaklee RM65

2. Keahlian Percuma Dengan Produk Pilihan Anda

Beli mana-mana produk Shaklee pilihan anda sebanyak 200 UV (points) yang berharga sekitar RM680 untuk mendapatkan Keahlian Percuma! Tak perlu bayar Membership Fee RM65

Anda akan dapat Starter Kit yang mengandungi:

  • Product Guide
  • Business Guide
  • Shaklee Difference
  • Mini Product Guide

Saya akan uruskan pendaftaran anda secara online.

Nak pilih option ini? Klik di sini untuk daftar keahlian Shaklee secara PERCUMA.

3. Keahlian Percuma Dengan Shaklee Dengan Welcome Set Shaklee (Hot Promotion!)

Pilihan ini menjadi pilihan ramai kerana mereka menikmati:

  • Keahlian percuma
  • Pengeposan percuma
  • Harga ahli lebih jimat 10% dari harga ahli biasa
  • Bonus Shaklee

Boleh pilih Welcome Set Shaklee pilihan anda di sini

Kelebihan jadi ahli Shaklee
Kelebihan jadi ahli Shaklee

Lain-lain Berkaitan Keahlian Shaklee

1. Kempen Pembaharuan Keahlian

Sejak tahun 2017, setiap ahli Shaklee perlu mmperbaharui keahlian setiap tahun. Yuran pembaharuan keahlian hanya RM30 sahaja, & anda akan dapat e-voucher 30 setelah membuat pembaharuan keahlian.

Ini bermakna, permbaharuan keahlian setiap tahun, adalah PERCUMA

Satu ID untuk suami dan isteri 🙂

2. Saya Tidak Mahu Berniaga (Hanya Makan Sendiri)

  1. Anda layak dapat cashback (bonus) jika melebihi 150 points (UV) sebelum 1 haribulan berikutnya. Lebih kurang RM480 belian. Cashback (bonus) tersebut akan dimasukkan terus ke akaun bank anda!
  2. Anda TIDAK wajib membuat belian setiap bulan. Tiada paksaan!

Baca link berikut untuk maklumat lanjut berkenaan menjadi ahli untuk makan sendiri sahaja.

3. Saya Mahu Menjana Pendapatan 2-3-4-5-6 Angka Dengan Bisnes Shaklee

  1. Anda boleh bermula bila-bila masa!
  2. Sistem dropship – TANPA modal
  3. Tak perlu melabur ribuan ringgit!
  4. Tak wajib ada stok di tangan. Apabila customer bayar pada anda, barulah anda beli di online system. Shaklee boleh poskan terus kepada customer. Sangat mudah!
  5. Anda layak merebut peluang 3C yang ditawarkan oleh Shaklee – CASH, CAR, dan CONVENTION!
  6. Training oleh pihak Shaklee disediakan setiap minggu yang disampaikan oleh NUTRITIONIST (pakar Nutrisi) Shaklee! (Shaklee bukan calang-calang produk :))
  7. Menghadiri program-program profesional dan high class anjuran Shaklee seperti Business Leaders National Conference (BLNC) dan National Conference.
  8. Menghadiri program-program saintifik anjuran Shaklee dengan mendatangkan khas para saintis daripada Shaklee Corporation.

Boleh baca pengalaman saya menyertai banyak program berprestij Shaklee dalam link berikut:

Abam Roger bersama dengan Menteri Kesihatan kita di sebuah seminar di Switzerland
Roger Barnett menyampaikan ucapan pembukaan pada BLNC 2017
Saya bersama saintis Shaklee, Dr Sonhee Park semasa program sains Shaklee pada tahun 2018
Saya bersama saintis Shaklee, Dr Sonhee Park semasa program sains Shaklee pada tahun 2018
Apa yang best dengan Shaklee Pra National Conference
Bersama Dr Bruce Daggy semasa kunjungan beliau pada tahun 2017
Bersama Vice President Shaklee Corporation di BLNC 2019
Bersama Vice President Shaklee Corporation di BLNC 2019

Ganjaran 3C Dalam Bisnes Shaklee

Bila kita nak buat bisnes Shaklee, sebaiknya kita kena tahu apakan ganjaran yang Shaklee tawarkan. Adakah worth it untuk kita buat bisnes Shaklee?

Apakah dia ganjaran 3C ? Program 3C ini diperkenalkan oleh Shaklee untuk memberikan ganjaran atau bonus kepada semua pengedarnya yang aktif dan berjaya mencapai peringkat tertentu dalam Shaklee.

1. Cash atau Tunai

Ganjaran C yang pertama adalah CASH atau TUNAI. Apabila seseorang pengedar Shaklee berjaya mendapatkan point tertentu dalam jualan Shaklee maka dia akan mendapat ganjaran bonus cash atau tunai ini iaitu bonus berbentuk wang.

Dalam bonus CASH ini terdapat pelbagai jenis bonus iaitu:

  • Personal Bonus
  • Net Personal Bonus
  • Leadership Bonus (6 tangga)
  • Infinity Bonus

Dalam tajuk artikel ini saya tuliskan bahawa income unlimited kan? Ya, memang kita berpeluang dapat unlimited income, sebab perhatikan bullet ke 4 saya kan ada tulis infinity.

Shaklee tak pernah hadkan berapa banyak bonus kita boleh dapat. Shaklee akan bayar bonus kita berdasarkan apa yang kita LAYAK dapat. Kalau kita buat banyak, maka banyaklah kita dapat.

Lihat statement dibawah, seorang SID dengan rank Master boleh mendapat bonus 6 angka begini. Best kan? Sebab itu alang-alang jadi SID, terus target jadi Master!

2. Car (Bonus Kereta)

Ganjaran C yang berikutnya adalah CAR. Shaklee menyediakan peluang kepada semua pengedarnya yang berada dalam rank Supervisor dan ke atas untuk menyertai program subsidi kereta.

Dalam program ini pengedar perlu memenuhi pra syarat jumlah unit value atau UV yang ditetapkan oleh Shaklee untuk mendapatkan bonus dalam bentuk wang tunai yang boleh digunakan untuk membayar kereta bulanan.

Alhamdulillah saya pun telah mendapat menikmati ganjaran ini. Setiap bulan tambahan minima sebanyak RM600 (ganjaran berdasarkan sales juga) setiap bulan.

Car bonus ini tak semestinya kita guna pakai untuk beli kereta. Kita bebas nak gunakan untuk apa jua tujuan. Nak buat saving, nak buat beli rumah, nak buat beli suplemen atau nak guna untuk berikan kepada ibu bapa atau bayar persekolahan anak-anak pun boleh.

Yang penting kita dapat manfaat ini.

3. Convention (Percutian atau Trip Mewah Dengan Shaklee)

Ganjaran C yang terakhir adalah CONVENTION. Dalam program ini Shaklee menawarkan peluang yang best untuk menyertai trip percutian dan pelancongan secara percuma ke pelbagai destinasi hebat dan menarik di seluruh dunia.

Trip ni pun ada 2 jenis. International dan Regional. Regional tu bermaksud area ASEAN atau ASIA.

Untuk tahun 2019/2020 Shaklee menawarkan trip International ke Switzerland, manakala trip regional ke Korea. Best weh, siapa kata bisnes dari rumah harus terperuk di rumah sahaja? We go international tau!

Ada banyak posting saya buatkan tentang percutian mewah Shaklee yang saya dan team dapat pergi. Anda boleh refer link berikut untuk ikuti trip mewah yang team kami pernah hadiri.

InsyaAllah November 2019 ini saya akan ke Phuket, Thailand untuk regional trip Shaklee. Kali ini saya akan berangkat dengan anak perempuan saya, Sarah. Alhamdulillah secure 2 tiket.

Rumusan Program 3C Shaklee

Best gila kan ganjaran yang Shaklee tawarkan ni 😍 Bermula dengan rank Supervisor dan ke atas anda boleh mengumpulkan point atau mata persidangan secara bulanan. Jumlah point yang terkumpul dan mencapai jumlah maksimum yang telah ditetapkan oleh Shaklee akan melayakkan anda dan ahli keluarga anda untuk melancong ke destinasi menarik di sekeliling dunia yang ditaja sepenuhnya oleh Shaklee

Trip Cruise Shaklee
Trip Cruise Shaklee: Phuket
Trip Shaklee di luar negara - London
Trip Shaklee di luar negara – London
Antara gift yang dapat dari Shaklee Trip USA 2019
Antara gift yang dapat dari Shaklee Trip USA 2019

Mengapa Berdaftar Dengan Kami di #TeamJutawan?

Bila anda berdaftar dengan kami di #TeamJutawan, anda layak mendapat guide daripada kami:

  • Secara ONLINE (Facebook groups, Whatsapp, dan Telegram)
  • Facebook secret groups:
    Jutawan (di bawah Master NurLaila). Grup ini memiliki 10 orang Masters, secara tak langsung kita dapat ilmu daripada 10 orang Masters
    – LAT Team (di bawah Master Nur Zahirah). Grup ini sendiri memiliki 5 orang Masters.
    – MAF Empire (dibawah saya sendiri – Coach Anah)
  • Grup nutrisi secara online
  • Boleh memilih untuk menyertai program #JomDetoxJutawan yang tersohor sekarang ni, sangat bagus untuk bisnes juga.

…dan banyak lagi secrect groups yang lain.. Untuk ketahui apakah lagi manfaat yang bakal anda peroleh jika sertai kumpulan kami sebagai pengedar Shaklee, anda boleh klik di gambar bawah ini.

Sebahagian daripada 10 orang Masters dalam #TeamJutawan
Sebahagian daripada 10 orang Masters dalam #TeamJutawan

Ayuh Mulakan Perjalanan Anda Menjana Pendapatan Infiniti Bersama Kami!

Anda nak berbisnes tapi tak tahu nak mula. Macam-macam persoalan timbul seperti:
Macam mana nak promosikan produk?
Macam mana nak close deal?
Macam mana nak handle customer?
Macam mana nak handle rejection?

Usah risau, usah segan. Mentor di #TeamJutawanMAF kan ada. Coaching & mentoring ada disediakan sama ada secara online mahupun offline. Tanya je di group support jika ada kemusykilan. Zaapp pasti dapat jawapan kenn. Nak berjaya perlu usaha, doa dan tawakal. Konsisten dalam #TeamJutawanMAF pasti berhasil.

Raihanah Bisnes Leader Shaklee
Raihanah Bisnes Leader Shaklee

Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee? Ayuh bersama saya di grup Jutawan!

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk ketahui bagaimana memulakan bisnes Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

4 thoughts on “Peluang Bisnes Shaklee Dengan Income Unlimited: 3C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge