Call nowWhatsapp

Asid Ellagic Bantu Kurangkan Kesan Kemoterapi

Vivix ekslusif dan unik

Asid Ellagic Bantu Kurangkan Kesan Kemoterapi

Hari ini dalam grup coaching kami riuh pasal kesan Vivix ke atas pesakit kanser. Saya teruja hendak kongsikan perkara ini kerana saya pun baru semalam ada pesakit kanser hubungi saya bertanyakan tentang Vivix. Biasa kami sebagai pengedar, tentulah akan study dahulu berkenaan produk dan penyakit. Walaupun kami tidak boleh capai tahap doktor tapi sekurang-kurangnya kami pakar tentang produk yang kami sarankan.

Jemput tonton video di bawah:

Kesan Kemoterapi Ke Atas Pesakit Kanser

Walau apapun jenis kanser yang mungkin anda alami, dan bergantung pada tahap dan kondisi pesakit yang sesuai, salah satu kaedah perubatan untuk mematikan sel kanser adalah melalui kemoterapi.

Namun begitu, tentu anda telah banyak mendengar kisah pesakit kanser yang mengalami berbagai kesan selepas setiap kali sesi kemoterapi. Di bawah adalah senarai kesan sampingan yang biasa dihadapi selepas kemoterapi.

1. Keletihan

Keletihan atau berasa letih atau letih hampir sepanjang masa. Ia adalah kesan sampingan yang paling biasa selepas kemoterapi.

2. Sakit.

Kemoterapi kadang-kadang menyebabkan kesakitan. Ini boleh termasuk:

 • Sakit Kepala
 • Sakit otot
 • Sakit perut
 • Sakit daripada kerosakan saraf, seperti pembakaran, kebas, atau sakit menembak, biasanya dalam jari tangan dan kaki

Biasanya sakit ini akan hilang dengan sendirinya. Walau bagaimanapun, sesetengah orang mempunyai kerosakan saraf kekal. Ini boleh menyebabkan gejala untuk beberapa bulan atau tahun selepas rawatan.

Asid Ellagik Bantu Kurangkan Kesan Kemoterapi

Apakah asid ellagik? Asid elagik adalah bahan kimia semula jadi yang berlaku (daripada proses fitokimia) dan ia juga boleh dihasilkan sebagai produk pecahan fitokimia yang lebih besar dipanggil ellagitannins dalam usus anda. Banyak tumbuhan mengandungi beberapa asid elagik.

Kenapa asid elagik penting untuk pesakit kanser
Kenapa asid elagik penting untuk pesakit kanser

Selain delima, makanan dengan tahap asid ellagik yang agak tinggi termasuk strawberi, beri hitam, raspberi, kranberi, walnut dan pecans.

Melalui kajian makmal, ellagic acid didapati menghalang pertumbuhan sel kanser dan menyahaktif bahan kimia penyebab kanser. Tindakannya adalah dengan bergabung dengan bahan kimia penyebab kanser dan “mengisyaratkan” sel-sel kanser daripada terus tumbuh. Dari segi perubatan, ellagic acid digunakan untuk mencegah kanser dan merawat jangkitan virus dan bakteria.

Dalam banyak kajian mendapati ellagic acid ini

 1. Asid elagik mempunyai ciri-ciri anti kanser di mana ia bertindak sebagai antioksidan yang menyebabkan kematian sel kanser
 2. Asid elagik seolah-olah mengurangkan kesan estrogen yang mana menggalakkan pertumbuhan sel-sel kanser payudara.
 3. Terdapat juga kajian bahawa ia boleh membantu hati untuk memecahkan atau mengeluarkan beberapa bahan penyebab kanser dalam darah.
 4. Dalam kajian ke atas haiwan mendapati asid elagik boleh menghalang pertumbuhan tumor pada kulit, esofagus dan paru-paru dan juga ketumbuhan lain yang disebabkan oleh karsinogen.
 5. Satu kajian baru-baru ini mendapati asid elagik boleh bertindak terhadap bahan yang membantu tumor untuk membentuk salur darah baru.
 6. Penyelidik Itali pula melaporkan asid elagik berkesan untuk mengurangkan kesan sampingan kemoterapi pada lelaki dengan kanser prostate.

Anggur Muscadine Mengandungi Asid Ellagic

Ellagic acid merupakan salah satu kandungan utama dalam Vivix Shaklee. Muscadine grape merupakan bahan utama yang terdapat dalam Vivix!

Anggur muscadine mengandungi asid elagik
Anggur muscadine mengandungi asid elagik

Antaranya muscadine grape adalah:

 • Kaya dengan polifenol
 • Mengandungi asid elagik, antocyanidins dan quercetin
 • Tinggi kuasa antioksidan
 • Anti radang
 • Anti bakteria
Vivix bantu kurangkan kesan kemoterapi
Vivix bantu kurangkan kesan kemoterapi

Bagi pesakit kanser, bolehlah cuba. Mudah-mudahan dengan ikhtiar ini akan membantu anda kembali sihat.

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan suplemen Shaklee bolehlah hubungi saya

Raihanah  SID 864679

No tel: 0122195919

Your trusted Shaklee Independent Distributor

Coach Detox Anda

Shaklee Gombak

22 thoughts on “Asid Ellagic Bantu Kurangkan Kesan Kemoterapi

  • Raihanah Ahmad says:

   betul tu kak PI. kita tak alaminya mungkin tak rasa. tapi kalau ada sesuatu boleh bantu kurangkan rasa sakit apa salahnya ikhtiarkan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp