Call nowWhatsapp

Cara Pilih Suplemen Yang Selamat dan Berkesan

Suplemen Kegemaran Atlit Olimpik

Ada banyak suplemen di dunia ini kan, samada dari luar negara, atau jenama lokal kita menyebabkan kita pun rambang mata nak pilih yang mana.

Sejak saya remaja lagi, saya sememangnya selective dalam hal memilih jenama suplemen. Sebab sejak saya muda dulu, mak saya selalu bercerita tentang efek si polan si polan, selepas pengambilan apa-apa jenis suplemen.

Selain tu saya juga terpengaruh dengan kata-kata orang bahawa jika kita makan suplemen, lama-lama badan kita akan bergantung dengan suplemen.

Perlu ke Makan Suplemen?

Bagi orang yang kata nanti badan kita akan bergantung dengan suplemen, semua ini tak mewajarkan untuk kita mengelakkan pengambilan suplemen. Sebabnya suplemen adalah makanan tambahan, kita hanya ambik nutrisi tambahan daripadanya, selain nutrisi yang kita dapat daripada pemakanan harian kita.

Pemakanan harian kita pun tak tentu sempurna cukup nutrisinya. Ada masanya malas makan sayur, ada masanya memang tak cukup pun makan sayur atau protein. Jadi bagaimana sel badan kita hendak berfungsi sedangkan sel gagal mendapat bekalan makanan secukupnya?

Sebab itu bila sel tak dapat nutrisi penuh dan lengkap, maka sel pun merajuk dan akhirnya organ pun kurang berfungsi maka natijahnya kita sendiri terkesan dengan mendapat pelbagai masalah kesihatan.

Cara Pilih Suplemen yang Selamat Dan Berkesan

Berbalik semula kepada pemilihan suplemen. Ada satu kaedah mudah yang kita boleh kesan sebelum memilih apa juga jenis suplemen.

Saya ada kongsikan kaedah ini dalam video berikut:

Cara Pilih Suplemen Yang Selamat Semudah Membaca Label

Bottom Line

Nasihat saya, pilihlah suplemen yang selamat. Sebab suplemen ni kita nak makan secara jangkamasa panjang dan kita tentu nak pastikan kita dapat kesihatan yang baik.

Anda boleh semak link berikut untuk perkongsian saya tentang ResV.

Anda Berminat? Dapatkan Vivix atau ResV Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetoxJutawan, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Beli ResV?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Beli ResV Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

One thought on “Cara Pilih Suplemen Yang Selamat dan Berkesan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp