Call nowWhatsapp

Cara Kuruskan Badan Lebih 15kg Bagi Yang Pernah Kurus

Cara kuruskan badan lebih 15kg

Dulu kurus, lepas tu gems bertahun-tahun, susahnya cari jalan kurus?

Awak macam kes ni tak?

Sebelum ni kurus je, selalu orang kuruslah sebelum kawin. Atau memang dari kecik hingga awal dewasa kurus je.

Tapi lepas kahwin atau bersalin, badan bagai dipam-pam, sukar nak cari jalan kembali slim tu.

Kes macam ni maknanya anda obes/overweight sementara.
Jangan tunggu lama-lama biar dalam keadaan macam tu (let say tunggu lagi 10 tahun ke), sebab kalau biar lama-lama, lagi susah nak buang lemak lama tu.

Kena cepat-cepat buang, memang cepat turun walaupun nak turun tu lebih daripada 15kg.

Kenapa Ada Kes Begini? Turun Banyak Dan Laju?

Ini disebabkan oleh teori tempoh kegemukan.

Tempoh kegemukan memberi peranan dalam penurunan berat badan. Sebab tu kalau berat naik sebab mengandung, cepat sahaja boleh dapat berat asal (sebelum mengandung).

Tapi kalau jenis memang gemuk sejak kecil/muda, jadi lambat nak kurus. Orang yang gemuk sejak kecil lebih sukar menurunkan berat badan berbanding orang yang naik berat musim cuti sekolah.

Jika berat naik ikut musim, perlu cepat-cepat turunkan berat sebelum ia kekal menjadi lemak tersimpan. Jika sudah lama gemuk, masih ada harapan untuk kurus. Jadi kenali diri terlebih dahulu.

Berjaya Kuruskan Badan Lebih 10kg Dalam Masa Singkat

Ya, bercakap daripada realiti dan hasil peserta #JomDetoxJutawan (mereka kini Coach).

Mereka ni buat detox banyak kali, dan hasil turun pun laju sebab ambil tindakan segera dan pantas.

Coach Along, asalnya kurus tapi gemuk selepas berusia 25 tahun dengan masalah hormon
Coach Along, asalnya kurus tapi gemuk selepas berusia 25 tahun dengan masalah hormon, dah berjaya buang 15kg dengan #JomDetoxJutawan
Coach Akmal pun asalnya kurus, berjaya juga kuruskan badan selepas join Jom Detox Shaklee
Coach Akmal pun asalnya kurus, berjaya juga kuruskan badan selepas join Jom Detox Shaklee
Dr Ammar pun asalnya kurus, berjaya buang 13kg dengan 3x detox sahaja
Dr Ammar pun asalnya kurus, berjaya buang 13kg dengan 3x detox sahaja

Jadi kalau anda ada masalah yang sama macam mereka ni dengan ciri-ciri berikut:

  • Asalnya kurus suatu ketika dahulu
  • Gemuk disebabkan oleh beranak atau pekerjaan (pemakanan tak betul dll)
  • Sukar nak kuruskan badan

InsyaALlah anda boleh kurus balik, seperti mereka di atas ni.

Tipsnya adalah:

  1. Jangan tangguh nak kuruskan badan
  2. Jangan biar lemak disimpan terlalu lama berbelas tahun (kalau jadi lama, lagi susah nak buang)
  3. Buat #DetoxShaklee berkali-kali dengan kami
  4. Ambil tindakan segera

Jadi untuk anda yang dulu pernah kurus, kena cepat-cepat sedor diri untuk kuruskan badan. Kalau biar, lemak tu akan bahayakan anda, risikokan family anda. Anda boleh baca link berikut:

Anda tak mahu keluarga anda meratapi anda kan.

Anda Berminat? Sertai #JomDetoxJutawan Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetoxJutawan, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Sertai #JomDetoxJutawan Shaklee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Sertai JomDetoxJutawan Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge