Call nowWhatsapp

Resveratrol Bantu Perkasakan Intermittent Fasting, Kuruskan Badan Cepat

Resveratrol bantu kuruskan badan dengan intermittent fasting

Ha, ni topik hot kan. Ramai orang yang fikir nak buat intermittent fasting (IF), tapi ada sesetengahnya tak sanggup berlapar dalam tempoh yang lama, jadi nak tahu cara yang boleh cepatkan hasil.

Saya ada caranya.

Ramai orang tahu saya memang pengamal suplemen Shaklee. Jadi program kuruskan badan saya dah tentu ada mengandungi pengamalan suplemen yang selamat daripada Shaklee.

Tepat sekali ramalan tu. Memang la saya amalkan Shaklee, saya tak tau bagaimana saya nak harungi hidup seharian saya tanpa Shaklee. Ha, giteww. Ye lah, saya sedar pemakanan saya bukanlah hebat sangat, bukanlah tertib ikut piramid makanan. Saya manusia biasa sahaja.

Sebab itu saya amalkan suplemen. Untuk nutrisi cukup dalam tubuh saya. Untuk saya sihat. Itulah tujuan saya. Saya makan bukan sebab nak kuruskan badan.

Ok cukup tentang itu.

Resveratrol dan IF Sebagai Calorie Restrictions

Baru-baru ini saya jumpa satu penjelasan daripada seorang doktor berkenaan bagaimana IF ni. Dan bagaimana pengambilan resveratrol dapat membantu mempercepatkan kesan IF anda. Atau anda boleh makan resveratrol tanpa buat IF. Mana-mana pun boleh.

Apakah Intermittent Fasting (IF)?

Intermittent Fasting (IF) atau boleh dipanggil Puasa berselang/berkala ni adalah HANYA berpuasa dari sebarang makanan tetapi BOLEH minum air tanpa gula juga tanpa campuran karbohidrat berkanji yang lain umpama oat, nestum dan sebagainya.

Setiap kali rasa lapar, kita BOLEH minum air hingga kenyang. Badan memang perlukan banyak air untuk pengekalan, pembakaran lemak atau aktiviti-aktiviti lain.

Jadi IF ini tidak letih langsung sebenarnya sebab boleh minum air tanpa karbohidrat. Kalau ditambah dengan pengambilan sedikit vitamin seperti vitamin minerals, B1, Folic Acid, Omega 3, badan memang akan jadi sangat cergas.

Percayalah, saya memang dah buat. Saya turun 21kg dalam tempoh 6 bulan sahaja!

Pembatasan kalori (calorie restrictions) adalah pola konsisten untuk mengurangkan pengambilan harian kalori harian, sementara IF pula berfokus pada kekerapan makan. IF mungkin atau mungkin tidak melibatkan sekatan dalam pengambilan kalori sewaktu IF.

Kajian Melibatkan Calorie Restrictions

Ada kajian dibuat selama 2 tahun ke atas 218 orang peserta yang boleh dibaca di link berikut Comprehensive Assessment of Long-term Effects of Reducing Intake of Energy (CALERIE).

Peserta disuruh untuk kurangkan 25% pengambilan makanan. Walaupun tak berjaya dapatkan 25%, sebaliknya mereka berjaya juga kurangkan kepada 12% pengambilan kalori harian selama setahun. Hasilnya memang mereka berjaya turunkan berat badan mereka sebanyak 10%.

Selain turunkan berat badan, peserta juga didapati telah mengurangkan risiko penyakit seperti diabetes, strok, penyakit berkaitan kardiovaskular dan banyak lagi. Selain itu kadar inflammation juga telah menurun dan turut memperbaiki hormon tiroid.

Banyak lagi kesan positif peserta seperti life style lebih baik, tidur yang lebih lena, dan macam-macam lagi.

Jadi memang eloklah kiranya amalkan calorie restrictions ni, cuma kadang kita ni tak boleh nak kontrol pun pemakanan kita. Tengok dalam kajian di atas ni pun mereka tak mampu pun nak jaga betul-betul, akhirnya cuma dapat 10% penurunan sahaja dalam tempoh 2 tahun.

Resveratrol Sebagai Calorie Restrictions

Inilah saya nak bagitau.

Sebenarnya resveratrol pun boleh bertindak sebagai calorie restrictions. Ha, ni overclaim ka? Bukan, memang ada kajian saintis telah membuktikan. Bukan saya sorang yang bagitau ni, ada doktor di facebook pun bagitau begini.

Meh tengok saya screenshot komen doktor ni ya. Beliau bercakap tentang kajian calorie restrictions ke atas monyet. Memang nampakla monyet tu lebih kurus, lebih awet muda bila mengamalkan calorie restrictions.

Kajian ke atas monyet membuktikan umur lebih panjang bila amalkan calorie restrictions
Dr Hafiz sebut, kalau nak kesan yang sama dengan calorie restrictions, boleh ambik resveratrol. Antioksidan lebih murah
Dr Hafiz sebut, kalau nak kesan yang sama dengan calorie restrictions, boleh ambik resveratrol. Antioksidan lebih murah
Sebab apa resveratrol bagus? Sebab ianya antioksidan, dan kesan simulasi macam calorie restrictions
Sebab apa resveratrol bagus? Sebab ianya antioksidan, dan kesan simulasi macam calorie restrictions

Ha, nampak tak? Sebab apa resveratrol bagus? Sebab ianya ada kesan simulasi yang sama macam calorie restrictions.

Jadi kalau kita nak diet, ambiklah Vivix. Vivix je la suplemen yang ada resveratrol paling top sekarang ni. Mana ada produk lain kan.

Kalau buat diet, buat detox, buat IF lagi, makan pula Vivix lagi, kan lagi power kesannya kepada kita?

  • Dapat kuruskan badan (sebab calorie restrictions)
  • Dapat awet muda – selalu orang kata bila dah kurus, nampak tua. Tapi kalau ambik Vivix, memang confirm la selalu nampak muda
  • Kesihatan pun lebih baik

Anda Berminat? Sertai Jom Detox Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetox, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Sertai DetoxIF Shaklee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Sertai DetoxIF Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge