Call nowWhatsapp

Turunkan 12kg Dalam 2 Bulan, Ini Rahsianya Bagi Yang Gemuk Tak Kurus-kurus

Terbaru. DetoxIF sejak Disember 2018 hingga kini berjaya buang 12kg dalam tempoh 2 bulan

Sana sini orang cari kaedah terbaik untuk kuruskan badan, termasuklah ramai yang cari cara kuruskan badan dalam 3 hari! Fuh boleh ke? Ada cara yang selamat?

Saya sendiri dah bergelumang dengan berat badan berlebihan ni dah bertahun-tahun. Bayangkan struggle nak kuruskan badan tu sampai boleh give up. Seriusly, saya faham bagi anda yang obes dan berat badan berlebihan memang sukar nak kurus.

Tapi saya nasihatkan janganlah gunakan produk yang tak selamat. Menguruskan berat badan bukanlah proses yang mudah. Ia memerlukan kesungguhan dan tekad daripada diri kita sendiri. Jika tak kuat, impian nak kuruskan badan tu hanya tinggal impian sahaja.

Turunkan 12kg Dalam 2 Bulan

Dengan keazaman dan tekad jugalah yang berjaya bantu saya untuk menurunkan berat badan daripada 76kg kepada 64kg dalam masa 2 bulan sahaja! Memang wow kan?

Gambar saya sekarang 64kg Dengan DetoxIF
Gambar saya sekarang 64kg Dengan DetoxIF

Yang penting saya gunakan kaedah yang selamat dan terbukti berkesan. Nak tau caranya?

Ini kisah saya.

Saya memang mempunyai masalah berat badan sejak remaja. Setiap tahun berat badan naik. Saya pun tak peduli dan saya tak tahu cara hendak diet dengan selamat. Tahun berganti tahun, hinggalah saya berkahwin.

1. Dulu Diet Dengan Produk Trimz And Klenz Selama 6 Bulan

Sebelum berkahwin saya pernah buat diet. Masa itu berat saya 65kg dan saya buat diet dengan makan produk Trimz and Klenz. Selama 6 bulan saya dapat berat saya 55kg. 10 kilo dalam tempoh 6 bulan.

Satu lagi masalah ialah dengan produk Trimz and Klenz tu sendiri. Saya dapat tahu rupanya produk tu mengandungi sibutramine sejenis bahan yang berbahaya. Saya terus hentikan pengambilan produk tu.

Tapi masalahnya berat badan mudah rebound. Kalau saya makan nasi, mulalah berat naik semula, malah dengan mendadak. Stress!!

Lepas berkahwin saya tak fokus lagi bab berat badan. Saya lebih fokus nak dapatkan anak. Dah mengandung, berat saya naik sampai 80kg. Lepas bersalin saya tak berjaya nak kuruskan badan. Setakat 70kg sahaja. Dengan tak jaga makan, saya pernah reach 85kg masa anak sulung berumur 3 tahun!

Kesihatan saya terganggu. Masa ini saya batuk berpanjangan, sehingga setahun lamanya! Berhenti batuk sebab saya makan suplemen juga.

2. Diet Nasi Selama 6 Bulan

Sebelum mengandung anak kedua, sekali lagi saya diet. Kali ni saya diet tanpa produk. Saya cuma tak makan nasi, untuk tempoh 6bulan. Dari berat saya 85kg, hingga turun kepada 65kg. Memang tak dapat dah bawah 65kg. Sedih! Bila 65kg, saya terus mengandung.

Sekali lagi mengandung menyebabkan berat saya naik mendadak sehingga mencecah 90kg! Dah macam penguin dah.

Selepas bersalin, berat saya maintain 72kg. Tak berjaya dapat bawah 70kg. Dan masa ini saya pregnant tanpa dapat kuruskan badan sikit.

3. Join Detox Shaklee

Pada tahun 2016, Shaklee perkenalkan program Detox Shaklee.

Kita selalu dengar perkataan DETOX kan? Ramai orang dah start detox. Artis pun ada. Air detox pun ada. Tapi sebenarnya DETOX TU APA?

#JomDetox membantu saya menurunkan berat badan dan inchloss yang banyak
#JomDetox membantu saya menurunkan berat badan dan inchloss yang banyak. Ni gambar tahun 2016

Detox maksudnya DETOXIFICATION iaitu process of Removing potentially toxic substance from our body. Process of internal purification, cleansing or spring cleaning (pembersihan tubuh dalaman) – kita mandi tiap hari, cuci muka, bersih luaran Tapi dalaman? >> DETOX

Maksudnya proses pembuangan toksin daripada badan melalui organ organ detox badan. Ia untuk badan kita lebih ringan, dapat manfaat kesihatan.

Bonus program ni ialah, kita dapat kuruskan badan. Inilah program yang saya sertai tahun 2016.

Gambar saya ketika ini 76kg pada tahun 2018
Gambar saya ketika ini 76kg pada tahun 2018

Dari berat saya 76kg dapat jadi 66kg masa tu dalam tempoh 4 bulan sahaja, Selepas itu saya pregnant lagi! Kerja saya ni mengandung je na? Hihi

Jadi bila saya mengandung anak no 4 ni saya cari kaedah untuk kuruskan badan dengan cepat, selamat dan berkesan. Sebabnya bagi saya sendiri, saya perlu turunkan badan sebanyak 25kg! Sebab berat ideal saya adalah 51kg. Dari berat lepas mengandung 76kg.

Saya pun cari cara, cari resepi terbaik untuk masalah saya. Program yang saya buat ini berjaya tolong saya turunkan 12kg dalam tempoh 2 bulan sahaja!

Terbaru. DetoxIF sejak Disember 2018 hingga kini berjaya buang 12kg dalam tempoh 2 bulan
Terbaru. DetoxIF sejak Disember 2018 hingga kini berjaya buang 12kg dalam tempoh 2 bulan

Dan saya masih lagi lakukan program ini sebab aim saya adalah turunkan 25kg! InsyaAllah lagi 13kg sahaja dalam 2 bulan lagi!

Caranya bagaimana? Program ini adalah program DetoxIF. Program ini adalah satu kombinasi program Detox Shaklee dan Intermittent Fasting.

Bagaimana Program DetoxIF Ini Berjaya Bantu Saya Kuruskan Badan?

  • Sebab saya dapat singkirkan toksin daripada badan saya, dan menyebabkan badan saya dapat serap nutrisi dengan lebih baik.
  • Sebab bila dapat singkirkan toksin, organ detox yang menyimpan lemak, turut dapat singkirkan lemak yang ia simpan.
  • Sebab dengan program ini, saya diajar tentang cara mengamalkan gaya hidup sihat. Jadi bukan hanya diet semata-mata, tapi mengamalkan program ini disepanjang hidup kita dengan mudah dan enjoy.
  • Sebab dengan kombinasi ini saya dapat reverse insulin resistance, elakkan penyakit kronik. Insulin resistance juga penyebab kita sukar nak kurus walaupun macam-macam cara diet kita dah buat. Insulin resistance penyebab kenapa dengan cara jaga makan dan bersenam tidak berkesan. Anda kena selesaikan masalah insulin resistance.
  • Sebab dengan kombinasi ini saya dapat elakkan berat badan rebound.
  • Sebab dengan cara ini juga saya dapat pastikan nutrisi tubuh saya mencukupi dengan pengambilan suplemen yang berkesan.

Kalau anda ada ciri-ciri masalah macam saya, anda sesuai sertai program macam saya ni:

  • Anda perlu turunkan berat lebih daripada 10kg.
  • Anda mempunyai simptom insulin resistance.
  • Anda selalu bermasalah untuk turunkan berat badan walaupun anda jaga makan dan bersenam.

Kalau anda ada masalah di atas, program yang saya buat ini sesuai untuk anda. Hubungi saya segera di talian 012-2195919 (raihanah).

Apakah simptom Insulin Resistance?

Insulin resistance maksudnya keadaan dimana jumlah insulin normal tidak lagi mencukupi bagi menghasilkan tindak balas insulin normal terhadap lemak, otot dan hati.

Insulin resistance pada sel lemak mengurangkan keberkesanan insulin dan menyebabkan peningkatan trigliseride dan seterusnya menyababkan asid lemak bebas dalam plasma darah.

Insulin resistance pada otot menyebabkan kurang pengambilan glukosa oleh otot (menyebabkan glukosa disimpan sebagai glikogen).

Insulin resistance pada hati menyebakan kecacatan penghasilan glikogen dan mengekang penghasilan glukosa.

Masalah diatas berkaitan, jadi akhirnya menyebabkan:

  • Diabetes type 2
  • Mengurangkan pengambilan glukosa otot
  • Meningkatkan penghasilan glukosa hati
  • Peningkatkan glukosa darah
Perut buncit salah satu tanda insulin resistance
Perut buncit salah satu tanda insulin resistance

Tanda dan simptom Insulin Resistance

Tanda seperti berikut:

  • Lesu
  • Kurang fokus
  • Kerap angin
  • Mengantuk
  • Peningkatan berat badan, menyimpan banyak lemak, sukar nak kuruskan badan. Bagi kebanyakan orang, terlalu berat sebab ada terlalu banyak lemak. Lemak bagi orang yang insulin resistance biasanya tersimpan di sekitar perut (visceral fat).
  • Trigeliserida darah meningkat
  • Tekanan darah tinggi. Kebanyakan orang dengan hipertension adalah samada kencing manis atau pra kencing manis dan memiliki tahap insulin tinggi. Satu daripada kesan insulin tinggi adalah pada dinding arteri seluruh badan.
  • Kemurungan. Ini disebabkan metabolis badan berubah akibat insulin resistance, kesan psikologi.

Kalau anda ada tanda di atas, ayuh sertai saya di DetoxIF.

Ada Banyak Grup Shaklee buat Detox, Kenapa Grup DetoxIF Saya Berbeza?

Grup saya run program DetoxIF ini dan setakat ini kami telah buat 4 batch. Program bermula Disember 2018. Setiap bulan ada 2 pengambilan. Kenapa kami berbeza?

  • Kami sediakan coaching percuma 17hari di group whatsapp merangkumi Predetox week>> Detox Week >> Post Detox week.
  • Kami guide untuk detox dengan ilmu. Bukan semberono atau ikut ikutan.
  • Berat badan anda takkan naik kembali seperti diet yoyo yang lain.
  • Kami beri meal plan yang di sediakan oleh Pakar Nutrisi dan dipersetujui oleh Doktor. Insya Allah anda tak akan kelaparan.
  • Program kami TERBUKTI BERKESAN bagi peserta sebelum ni yang betul betul ikuti panduan yang kami beri (boleh rujuk testimoni sebelum ni).
  • Anda akan dapat banyak ilmu tentang gaya hidup sihat digroup tu nanti.
  • Detox kami bukan untuk kurus sahaja. Tetapi untuk kesihatan.
  • Detox organ-organ yang penuh toksin seperti hati,usus, dan kulit.
  • Kami follow up anda sampai dapat positif result.
  • Kami ajar good habit one by one sampai anda takkan kembali makan benda-benda manis. Dan tak teringin pun.
  • Detox bantu elak penyakit kronik seperti buah pinggang, diabetis, tiroid, darah tinggi, migrain, gastrik dan lain-lain lagi.
  • Lepas detox kita ajar anda buat extra income dengan ajak orang kurus dan sihat
Testimoni Detox Shaklee. Hilang 12kg dalam tempoh 12 hari!
Testimoni Detox Shaklee. Hilang 12kg dalam tempoh 12 hari!
Dari buncit, terus jadi sado abang ni. Hasil Detox Shaklee
Dari buncit, terus jadi sado abang ni. Hasil Detox Shaklee
Muka pun jadi bujur, lepas buat Detox Shaklee
Muka pun jadi bujur, lepas buat Detox Shaklee
Kuruskan? HAsil Detox Shaklee
Kuruskan? HAsil Detox Shaklee
Kalau ada masalah ekzema pun jadi semakin baik. Hasil detox Shaklee
Kalau ada masalah ekzema pun jadi semakin baik. Hasil detox Shaklee
Satu lagi kejayaan dengan detpx Shaklee
Satu lagi kejayaan dengan detpx Shaklee

Bagaimana Nak Sertai DetoxIF Shaklee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Sertai DetoxIF Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge