Call nowWhatsapp

Suplemen Membantu Masalah Obesiti

Obesiti dan risiko penyakit kronik

Sindrom Metabolik adalah keadaan di mana seseorang mendapat masalah
👉perut buncit / obesiti
👉tekanan darah tinggi
👉paras glukosa darah tinggi
👉paras kolesterol tinggi

Seseorang dengan masalah Sindrom Metabolik ini berisiko lebih tinggi mendapat penyakit diabetes, strok, hypertension dan penyakit jantung

Satu kajian yang di laporkan dalam Journal Nutrients , Korea pada 22 September 2017 menunjukkan insiden yang lebih rendah di kalangan pengamal suplemen mendaoat masalah Sindrom Metabolik

Kajian ini melibat 1847 pengguna suplemen berbanding dengan 4461 orang yang tidak mengambil suplemen. Mereka di masukkan dalam Korea National Health and Nutrition Examination Survey tahun 2010-2011. Data di analisa berdasarkan catatan 24 jam pemakanan dengan kandungan anti oksidan nya. Respon survey juga mengambil kira pengambilan suplemen oleh setiap peserta.

Kajian ini menunjukkan peserta yang mengambil suplemen mempunyai 18% kurang prevalen mendapat masalah Sindrom Metabolik.

Pengguna suplemen Vitamin A di dapati mempunyai kadar 28% lebih rendah mendapat masalah Sindrom Metabolik.

Pengguna suplemen Vitamin E mempunyai kadar 26% lebih rendah mendapat masalah Sindrom Metabolik

Jelas daripada kajian ini menunjukkan seseorang yang konsisten dengan pengambilan suplemen setiap hari akan menjadi lebih sihat dan mencegah penyakit kronik yang merbahaya.. Insyaallah

Tulisan di atas adalah daripada Dr Norman Norawi.

Bottom Line

Yang penting, amalkan gaya hidup sihat dan senaman fizikal secukupnya sangat penting kepada kesihatan sistem penghadaman serta kesihatan secara keseluruhan.

Sebaiknya seperti selalu saya nasihatkan, cegahlah daripada dapat penyakit.

Saya sendiri pun memang buat diet #JomDetoxJutawan disamping sebulan sekali buat #JomDetoxJutawan. Alhamdulillah banyak manfaat yang saya dapat hingga berjaya turun 23kg dalam masa 8 bulan!

Tapi nak buat ni, kena belajar. Kena berguru. Baru jadi elok. Kalau ikut dan je, nanti lambat turun dan anda cepat kecewa.

Saya berjaya turunkan 23kg dalam masa 9 bulan. Program detox Shaklee memang terbaik
Saya berjaya turunkan 23kg dalam masa 8 bulan. Program detox Shaklee memang terbaik

Dari seorang yang obesiti kepada normal weight, perjalanan ni buat saya dapat banyak info dan input yang berguna dan mahal nilainya dan saya salurkan kepada peserta saya dalam program #JomDetoxJutawan dan #IFKetoGenitMAF.

Anda boleh baca perkongsian saya dalam link berikut:

Anda Berminat? Sertai #JomDetoxJutawan Sekarang!

Nak tahu bagaimana saya buang 21kg dalam masa 6 bulan sahaja? Atau anda ada masalah kesihatan yang memerlukan anda ubah gaya hidup? Ayuh sertai saya di program #JomDetoxJutawan, boleh wasap saya ya.

Bagaimana Nak Sertai #JomDetoxJutawan Shaklee?

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk Sertai JomDetoxJutawan Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

19 thoughts on “Suplemen Membantu Masalah Obesiti

  1. Ezna says:

    Kalau makan supplement ni kena minum air banyak / secukupnya supaya apa yang kita hajatkan tu boleh la berhasil. Paling penting makan pun nak kena jaga selain bersenam.

  2. LeYa says:

    Buat masa ni LeYa makan supplement Minyak Ikan 1000mg. Dan memang banyakkan minum air suam. Rasa lebih bertenaga dan tangkas nak buat kerja-kerja harian. Yang penting, jaga juga gaya pemakanan kita untuk kekal sihat dan cergas.

  3. Alia says:

    Wah.. Kita ni mmg berat berlebihan.. Tgh berusaha nak loose weight dengan jaga pemakanan and ambil supplements. And dalam masa yg sama bersenam yg light2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

RSS
Follow by Email
YouTube
YouTube
Telegram
WhatsaApp