Call nowWhatsapp

Shaklee Sebagai Network Marketing Paling Relevan Masakini

Bisnes Shaklee jana pendapatan

Baru-baru ni adalah yang tanya saya bisnes Shaklee ni sama macam sistem piramid ke? Orang atas senang-senang orang bawah yang buat kerja?

Ada orang tanya begitu, tapi saya dapati ramai orang yang sertai Shaklee akhir-akhir ini. Kenapa ramai orang join Shaklee? Sebab rupa-rupanya Shaklee sebagai multilevel marketing adalah penyelesaian moden pada zaman moden.

Shaklee Pilih Sistem Network Marketing

Dr Forrest C Shaklee adalah pelopor sistem MLM sejak 1956 sebelum syarikat Amway(1959).

Tujuan Dr Shaklee menubuhkan Shaklee adalah untuk menyebarkan kebaikan Shaklee kepada semua orang ..kebaikan products dan kehebatan peluang mjana pendapatan.

“I wanted a company that would improve lives of every it touches”

Kata-kata pengasas syarikat ni iaitu Dr Shaklee.

Shaklee paling lama beroperasi di negara kita sebelum Amway
Shaklee paling lama beroperasi di negara kita sebelum Amway

Hari ni baru dunia sedar yang network marketing adalah penyelesaian modern kepada masalah modern.

Isu besar bisnes adalah modal dan persaingan, dalam sistem kapitalis yang mementingkan modal ia menjadi masalah besar bila peniaga terpaksa menyediakan modal untuk berniaga.

Saya ingat dulu, saya minat sangat dengan roti Subway. Pakat dengan adik beradik kot boleh ambik francise license share sama-sama.

Bila adik bawa paper proposal dari syarikat, nah perlu RM200ribu (kalau tak silap saya). Hahaha gelak je la. Kami ni jenis malas nak apply loan sampai cenggitu banyak. Mungkin setengah orang tak kisah, tapi kami tak begitu.

Maka itulah dia. Sistem bisnes konvensional memerlukan modal besar. Kalau pun bukan bisnes francise, nak buka bisnes sendiri gedebak gedebuk kurang-kurang mesti ada rm50ribu. Kurang-kurangnya la ni.

Staff lagi
Sewa itu ini
Overhead tinggi
Jenuh pikir setiap bulan

Lagi pun risiko amat tinggi dengan persaingan sengit.

Network marketing adalah “grassroot capitalism” dalam ertikata ia memberi peluang pada semua orang tak kira latar belakang. Modal utama adalah fikiran, kemahuan yang membara serta usaha berterusan untuk berjaya.

Kalau Shaklee masuk secara francais atau conventional (sepertimana di Singapura) hanya yang kaya sahaja dapat buat bisnes. Modal untuk mula perlu berjuta RM.

Tapi sekarang hanya dengan Rm35 anda dah dapat satu biz yang tiada had nilainye. Kalau kontraktor pun ada yang kelas F,E,D,C dan A, Shaklee tiada limit dari segi volume serta dapat pula beroperasi di pasaran antarabangsa.

Inilah satu bidaah atau revolusi sistem ekonomi yang di perkenalkan oleh Dr Shaklee kekal hingga hari ini dan akan datang.

Shaklee sentiasa peka dan alert dengan inovasi dan sains
Shaklee sentiasa peka dan alert dengan inovasi dan sains

Shaklee Amalkan Sistem Piramid?

Akta Jualan Langsung di uluskan di Parlimen 1993 yang bertujuan membendung aktiviti skim piramid. Shaklee berdaftar dengan Nombor Pendaftaran 93747 dan merupakan entiti jualan langsung yang sah di sisi undang-undang negara kite.

Lagipun pun Shaklee juga ahli kepada Persatuan Jualan Langsung Malaysia (DSAM) yang juga sebahagian dari Persatuan Jualan Langsung Dunia (DSA). Ia bertujuan mengawal selia secara self correction pada aktiviti yang tidak beretika ahli persatuan yang berdaftar.

Bagi yang kata Shaklee adalah skim piramid telah jelas membuat fitnah dan boleh di saman. Dalam Shaklee:

  • entry level sama
  • downline boleh pintas bonus dan pangkat upline jika mereka lebih baik prestasi
  • tiada overiding kalau tidak efektif
  • bonus berasaskan jualan produk bukan berasaskan “recruitments” atau head hunting.

Jadi peluang untuk anda berjaya sama sahaja walaupun anda baru sahaja join Shaklee.

Niat baik mengasaskan Shaklee
Niat baik mengasaskan Shaklee

Hari ni penuh di wall Facebook mereka dapat bonus besar-besar, mereka ni bukan tak buat kerja, tapi mereka berusaha siang malam membina bisnes ini selama bertahun-tahun ini (macam saya).

Tahukah anda bisnes Shaklee telah di warisi oleh 4 generasi sejak di tubuhkan 64 tahun yang lalu?

Tahukah anda yang Shaklee telah di senarai di Bursa Saham New York (NYSE) pada tahun 1978 dan di senarai majalah Fortune 500 pada tahun 1982.

Ia merupakan syarikat gergasi nutrisi no 1 di USA.

Peluang sentiasa terbuka untuk anda berjaya di Shaklee.

Shaklee tersenarai salah sebuah syarikat dalam Fortune 500 Company
Shaklee tersenarai salah sebuah syarikat dalam Fortune 500 Company

Peluang Yang Sama Untuk Berjaya Dalam Shaklee

Mungkin for some people dia tak nampak bagaimana orang yang baru bermula, boleh juga berjaya. Di bawah saya bawakan untuk anda. Dalam team saya pun ramai yang baru bermula, dan percaya tak mereka ni dalam sebulan dua musim Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini telah pun berjaya mendapat pendapatan 4 angka.

Jadi, kalau belum juga percaya, tak mengapa. Buat saja, nanti dah dapat anda akan percaya sendiri.

Peluang sentiasa terbuka untuk anda beraya di Shaklee.
Mac 2 Angka sahaja, masuk April terus melonjak ke 4 angka dan rank baru
Peluang sentiasa terbuka untuk anda beraya di Shaklee.
Kenaikan bonus sebanyak RM1200 dalam masa sebulan, best kan?
Peluang sentiasa terbuka untuk anda beraya di Shaklee.
Kenaikan bonus hampir rm2000 dalam masa sebulan, siap naik rank baru
Peluang sentiasa terbuka untuk anda beraya di Shaklee.
Peluang sentiasa terbuka untuk anda beraya di Shaklee.
Peluang sentiasa terbuka untuk anda beraya di Shaklee.
Setiap bulan mesti bonus meningkat
Peluang sentiasa terbuka untuk anda beraya di Shaklee.
Kenaikan bonus lebih RM1000 dalam masa sebulan
Peluang sentiasa terbuka untuk anda beraya di Shaklee.
Hilang pendapatan akibat PKP, buat Shaklee bertambah pendapatan
Peluang sentiasa terbuka untuk anda beraya di Shaklee.
Dari RM107 kepada RM1816 bonus, mesti seronok kan?
Peluang sentiasa terbuka untuk anda beraya di Shaklee.
Dari 2 angka kepada 3 angka, siapa yang suka?
Peluang sentiasa terbuka untuk anda beraya di Shaklee.
Suri rumah bergaji 4 angka sebulan

Bottom Line

Cuba fikir juga jika anda bekerja dengan orang, jika keadaan sekarang tak berubah, adakah majikan anda masih akan bayar gaji anda?

Wanna join my team? Jom. Tak semestinya join dengan saya directly, boleh join any of my team members. Paling cepat anda join, lagi cepat anda ahead from others.

Ada beberapa link rujukan yang saya rasakan bermanfaat untuk anda, jemput baca ya:

Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee? Ayuh bersama saya di grup Jutawan!

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk ketahui bagaimana memulakan bisnes Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

12 thoughts on “Shaklee Sebagai Network Marketing Paling Relevan Masakini

  1. Mimi Azirah says:

    Apa yang saya nampak kerjasama dalam shaklee memang utuh dna kuat. Sama sama belajar dan beri semnagat untuk sama sama berjaya dalam Shaklee. Produk2 shaklee pun sentiasa mendapat sambutan

  2. adianiez AIDA says:

    company kuat, tapi kalau yg join tu tak usaha, tak menjadik juga, kan.
    so, kena kental. kena usaha keras. ikut tunjuk ajar sifu.
    shaklee ok la. dah lama. few others company pun, ramai member aida yg but MLM ni, menjadik.
    aida ni plak kurang mahir when it comes to MLM. kalau suruh jual brg, onzz!
    MLM ni konsentrasi jual brg tu rasanya jatuh no 2. bonus byk more sebab rangkaian org dlm grup.
    then the leader of the grup. tahu nak halakan grup.
    adianiez AIDA recently posted…Review Movie | Survivor Family : Hidup tanpa teknologi?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge