Call nowWhatsapp

Duduk Di Rumah, Buat Duit Kepuk-kepuk

Bisnes online sangat mudah dibuat terutama oleh suri rumah yang ingin menjana pendapatan

Usaha kecil kita sekarang beri impact besar akan datang. Hayatilah gambar ini.

Adakah kita mahu tunggu sahaja ditelan tsunami ekonomi?
Adakah kita mahu tunggu sahaja ditelan tsunami ekonomi?

Flatten the curve, if slow progress RMO bersambung-sambung, makin ramai orang kurang kuasa membeli. Curve turun, but cash tak gerak lama, ekonomi drop.

Program Rangsangan Ekonomi yang diumumkan oleh Perdana Menteri bukan gula-gula duduk rumah. Bukan! Kena berpijak dibumi yang nyatalah kekawan. Asyik nak gula-gula, masih kanak-kanakkah? Udah dewasa, be responsible.

Duit dapat nak dimasukkan tabung. Bukan macam tu!

Duit yang dapat dialirkan. Dialirkan. Diguna supaya ia bergerak dengan pantas! Baru ekonomi cepat pulih.

Ada juga yang kata ekonomi akan rebounce lebih cepat, ekonomi drop sebab lockdown dan RMO seluruh dunia. Orang kurang spend money. So once situasi back to normal, ekonomi cepat back to normal or even better than before.

Its due to health crisis not economic crisis or financial crisis. Kita ada duit, tapi kita tersekat nak spend money. Tak boleh holiday, tak boleh nak membeli seperti biasa. Penangan health crisis lagi dasyat dia pecut merudum 30% in 3 weeks.

Harapnya plan yang di sampaikan Perdana Menteri diguna sebaiknya. Gunakan duit sebaiknya, usah disimpan bawah bantal atau di dalam bank. Gunakan untuk perkara yang berfaedah.

Umpamanya buat modal pusing business, buat kraf dan jual, anything as long as you can make money and other can buy from u. Tak perlu scala besar pun tak pe, janji merangsang orang untuk membeli dan duit untung u dapat juga boleh dibelanjakan wisely.

Key point dia duit mengalir, lagi cepat ia bergerak, lagi cepat pulih ekonomi.

So apa perlu buat sekarang?

Jana Income Dengan Duduk Di Rumah

Stay at home, kita bantu turunkan curve sambil rangka idea. Ikutlah minat masing2, suka di dapur boleh cari kelas online, suka menulis boleh juga asah bakat menulis ebook yang berfaedah, it can be anything.

Boleh juga join saya buat business suplemen, boleh bantu rakyat kekal sihat, healthy lifestyle.

Suri rumah juga boleh bergaji empat angka. Ada kuasa membeli, boleh bantu ekonomi pulih juga. InshaAllah, modal RM35 sahaja.

Produk kesihatan antara niche yang menjadi keperluan sepanjang waktu. Keperluan bukan kehendak. Be it ekonomi boom or ekonomi drop. Orang sentiasa nak sihat, ke ada orang yag nak sakit? Saya belum jumpa lagi.

So bab ekonomi tadi, dari RM370 bonus as of 26hb Mar, dan meningkat 220% pada 27hb Mar menjadi RM1,196.

Agak-agak waktu RM300 tu boleh beri mak ayah, sedekah dan spend sikit for reward diri sendiri and saving.

Bila dapat RM1,196? Kuasa memberi dan membeli juga lebih besarkan? Beri mak ayah, sedekah, spend untuk reward diri sendiri, boleh beli mak cik kiah jual brownies, boleh beli mak cik kiah jual pisang goreng, boleh beli mak cik kiah jual kain baju, boleh beli makcik kiah jual buku. Makcik kiah jual nasi lemak, mak cik kiah jual sayur dan ikan. Dan makcik2 kiah pun boleh membeli apa yang diperlukan. Silap2 kalau check no siri bolwh patah balik kat kita. Hehe.

Dalam masa 1 hari pendapatan naik hingga 4 angka
Dalam masa 1 hari pendapatan naik hingga 4 angka

Nampakkan duit itu akan mengalir laju.

Saja share ini antara hasil perang kelmarin. Ya, jualan vitamin C 10,000 unit selama 30 minit. Pagi ni pakat share hasilnya (bonus meningkat).

Either sikit or banyak, kena spend.

Tapi nak cakap, usaha kecil kita boleh bantu ekonomi Malaysia dan dunia pulih. Benda baik, takkan nak tengok je.

Saya tayang sebahagian daripada bonus pengusaha Shaklee di sini. Nak cakapnya, bisnes ni real, hasilnya anda akan dapat setimpal dengan usaha anda.

Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bonus Shaklee setakat 27 Mac 2020, hasil duduk di rumah sahaja
Bila grup semakin besar, bonus semakin bertambah. Hasil duduk dirumah bisnes Shaklee sahaja
Bila grup semakin besar, bonus semakin bertambah. Hasil duduk dirumah bisnes Shaklee sahaja
Bila grup semakin besar, bonus semakin bertambah. Hasil duduk dirumah bisnes Shaklee sahaja
Bila grup semakin besar, bonus semakin bertambah. Hasil duduk dirumah bisnes Shaklee sahaja
Bila grup semakin besar, bonus semakin bertambah. Hasil duduk dirumah bisnes Shaklee sahaja
Bila grup semakin besar, bonus semakin bertambah. Hasil duduk dirumah bisnes Shaklee sahaja
Bila grup semakin besar, bonus semakin bertambah. Hasil duduk dirumah bisnes Shaklee sahaja
Bila grup semakin besar, bonus semakin bertambah. Hasil duduk dirumah bisnes Shaklee sahaja
Bila grup semakin besar, bonus semakin bertambah. Hasil duduk dirumah bisnes Shaklee sahaja
Bila grup semakin besar, bonus semakin bertambah. Hasil duduk dirumah bisnes Shaklee sahaja
Bila grup semakin besar, bonus semakin bertambah. Hasil duduk dirumah bisnes Shaklee sahaja
Bila grup semakin besar, bonus semakin bertambah. Hasil duduk dirumah bisnes Shaklee sahaja
Bila grup semakin besar, bonus semakin bertambah. Hasil duduk dirumah bisnes Shaklee sahaja
Bila grup semakin besar, bonus semakin bertambah. Hasil duduk dirumah bisnes Shaklee sahaja

Bottom Line

Seronok bisnes Shaklee ni. Selama 9 tahun ini saya enjoy juga buat bisnes ni. Mungkin bagi sesetengah orang mungkin rasa lambat dengan Shaklee ni tapi bak kata pepatah, If you wanna go far, go together!

Saya pernah pertama kali join kelas Master Sifu Hj Roslan pada tahun 2015.

Masa tu saya curious nak tahu kenapa beliau bertahan lama, almost 30 tahun dalam Shaklee. Beliau seorang jutawan bermula dari seorang guru besar sebuah sekolah swasta.

Dalam kelas itulah saya dapat tahu bagaimana Shaklee boleh bertahan bertahun-tahun.

Selama 30 tahun lebih Shaklee bertapak di negara kita, berapa kali hadapi recession, berapa kali hadapi kemelesetan ekonomi.

Bagaimana Shaklee boleh bertahan di saat-saat ekonomi meleset?

Bagaimana SID Shaklee boleh bertahan tanpa perlu pun cari kerja lain.

Bila berlaku wabak #Covid19 sekarang ni, jelas nampak dah kenapa dan bagaimana Shaklee boleh bertahan dalam keadaan sekarang.

  1. Shaklee adalah produk kesihatan
    Macamana pun, orang masih perlukan suplemen, time recession ke, time wabak lebih-lebih lagi
  2. Bisnes Shaklee berjalan sendiri selari dengan jualan produk kesihatan. Apa yang kita jual, hasilnya kita dapat balik dalam bentuk bonus. Makin banyak kita jual, makin banyak hasilnya. Dan bukan kita jual sorang-sorang, kita buat dalam team. Kita tolong team kita jana income.
  3. Bisnes Shaklee boleh dijalankan dimana-mana. Zaman dulu orang buat secara offline sahaja. Jaman sekarang, online pun boleh.

Jadi walaupun kita kena kuarantin di rumah (macam sekarang Perintah Kawalan Pergerakan #StayAtHome), kami pengedar masih boleh berbisnes).

Nak tahu tak? Jualan kumpulan saya dalam 2 hari ni mencecah lebih RM5 ribu.

Itu baru grup kecil saya, bayangkan kalau kita bertahan berpuluh tahun dengan grup yang besar, 2 hari ni jualan tentu mencecah ratusan ribu RM.

Sebab itu pakar ekonomi dan sifu bisnes seperti Jack Ma, Robert Kiyosaki dan beberapa orang lagi berkata MLM adalah bisnes masa depan.

Sampai satu masa, MLM adalah pilihan kita.

Robert Kiyosaki menyebut MLM akan menjadi bisnes pilihan di masa kini
Robert Kiyosaki menyebut MLM akan menjadi bisnes pilihan di masa kini

Bisnes MLM ada banyak di Malaysia (asal locally) atau antarabangsa seperti Shaklee. Pilihlah yang bertanggungjawab dan punya track record.

Jangan cari nahas dengan pilih company yang tak takut dosa dengan selalu menipu pengedarnya sendiri. Jangan pilih company penipu.

Jadi kalau anda sekarang ini fikir susahnya sebab terputus income dalam masa 14hari ini, fikirkan bagaimana sekiranya keadaan sekarang tak berubah dan tempoh #StayAtHome perlu dipanjangkan lagi (nauzubillah), bagaimana anda nak survive?

Cuba fikir juga jika anda bekerja dengan orang, jika keadaan sekarang tak berubah, adakah majikan anda masih akan bayar gaji anda?

Wanna join my team? Jom. Tak semestinya join dengan saya directly, boleh join any of my team members. Paling cepat anda join, lagi cepat anda ahead from others.

Ada beberapa link rujukan yang saya rasakan bermanfaat untuk anda, jemput baca ya:

Bagaimana Nak Buat Bisnes Shaklee? Ayuh bersama saya di grup Jutawan!

Sila hubungi 012-2195919 atau klik link di bawah

Klik untuk ketahui bagaimana memulakan bisnes Shaklee

Semoga perkongsian ini bermanfaat untuk semua dan jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee atau menyertai Shaklee boleh hubungi saya dan saya akan membantu anda turut sama berjaya.

Raihanah SID 864679
No tel: 0122195919
Your trusted Shaklee Independent Distributor
Beauty Consultant
Shaklee Gombak

8 thoughts on “Duduk Di Rumah, Buat Duit Kepuk-kepuk

  1. Sis Lin says:

    Walaupun kurang sikit faham Sis tentang penerangan di atas tapi kalau dah namanya perkongsian buat mereka yang ingin menjana pendapatan di rumah dengan mereka yang dah ceburi bidang ni bertahun-tahun, pasti akan berjaya dan membuahkan hasil yang lumayan, janji jangan putus asa dan yakin..

  2. Ezna says:

    Wow masih setia lagi dengan Shaklee selama 9 Tahun ye?. Nak seribu daya kan?. Nak berniaga ni memang kena rajin. Moga berjaya dalam business ni ye?.

  3. Mimi Azirah says:

    Sekarang ni banyak cara yang kita boleh buat untuk jana pendapatan hanya dari rumah kan. Berniaga online dan sebagainya. Sekarang memang ramai yang jana income dari rumah. Taklah duduk saja2 kan.

  4. Cik Puan Ena says:

    Tahniah sis sebab jana income banyak hanya dirumah. Zaman digital ni mmg kena pandai cri income lain. Contoh mcm pkp ni xboleh keluar bekerja. Yg penting usaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge